Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

21.03.2022 18:41
Щодо подання декларацій за 2021 рік


    Роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) від 07.03.2022 року № 4 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента, проведення перевірок), наданих із метою реалізації положень Закону України від 03.03.2022 року № 2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Культура

Прес-центр

Новини - Культура

15.06.2016 20:20

Іван Мунтян: Чернівці – знакове місто у житті найвідомішого румунського поета Міхая Емінеску

Іван Мунтян: Чернівці – знакове місто у житті найвідомішого румунського поета Міхая Емінеску
Пам’ять класика румунської літератури Міхая Емінеску вшанував голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян спільно із представниками румунської спільноти Буковини, гостями з Румунії, державним секретарем для румунів звідусіль Міністерства закордонних справ Румунії Петре Гураном та Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован.



19.05.2016 17:13

Колектив Чернівецької обласної ради долучився до відзначення Всесвітнього дня вишиванки

Колектив Чернівецької обласної ради долучився до відзначення Всесвітнього дня вишиванки
19 травня працівники виконавчого апарату Чернівецької обласної ради одягнули вишиті сорочки, щоб разом з мільйонами українців в усьому світі підкреслити неповторність українських багатовікових традицій.



19.05.2016 11:11

День Буковини відбувся у Верховній Раді

День Буковини відбувся у Верховній Раді
17 травня у Верховній Раді відбувся День Буковини. Вперше в історії українського парламенту тут презентували історико-культурні, мистецькі надбання, економічний та туристичний потенціал нашого краю. В рамках заходу відбулась виставка робіт буковинських майстрів прикладного мистецтва, творів художників, була представлена книжкова експозиція, проведена автограф-сесія письменниці Марії Матіос. Народні депутати від Чернівецької області, які виступили організаторами дійства, запевнили, що планують зробити його щорічним.



18.05.2016 15:01

Депутати облради прагнуть гідно відзначити ювілейну річницю Івана Миколайчука

Депутати облради прагнуть гідно відзначити ювілейну річницю Івана Миколайчука
Депутати обласної ради звернулись до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з державного бюджету на реконструкцію кінотеатру ім. І.Миколайчука у Чернівцях у кіномистецький центр та створення музейного комплексу у с. Чортория Кіцманського району. Відповідне звернення підтримала 5-та сесія обласної ради.
«У січні нинішнього року розпорядженням Кабміну утворено оргкомітет та затверджено план заходів з відзначення 75-ї річниці видатного митця, серед яких встановлення пам’ятника, капітальний ремонт та реконструкція кінотеатру ім. І.Миколайчука, зведення музейного комплексу на батьківщині генія, але на жоден запланований проект не передбачено фінансового забезпечення на державному рівні», - йдеться у зверненні.



17.05.2016 16:14

Інга Маковецька привітала музейних працівників

Інга Маковецька привітала музейних працівників
Перший заступник голови обласної ради Інга Маковецька взяла участь в урочистостях з нагоди Міжнародного дня музеїв в Чернівецькому обласному художньому музеї. Вітаючи учасників зібрання, представників мистецьких кіл, працівників музею, Інга Маковецька зауважила, що обласний художній музей є одним з найбільших осередків кращих зразків образотворчого, декоративно-прикладного та вжиткового мистецтва. «Впродовж багатьох десятиліть цей заклад виступає в ролі справжнього культурного та мистецького центру нашого краю, - наголосила перший заступник голови облради. - Саме тут відбуваються найбільш представницькі вернісажі та імпрези, творчі зустрічі кращих митців України та зарубіжжя».



25.03.2016 12:42

В області встановлено Свято української пісні

В області встановлено Свято української пісні
Рішення про встановлення в Чернівецькій області Свята української пісні прийняла 4-та сесія обласної ради. Відзначатиметься воно щороку другої неділі вересня. Свято приурочене до річниці першого виконання пісень «Червона рута» та «Водограй» Володимира Івасюка, які пролунали на Театральній площі Чернівців 13 вересня 1970 року, а згодом стали улюбленими піснями багатьох поколінь українців на різних континентах.
Буковинські народні обранці також пропонують встановити його на державному рівні та відзначати щорічно в другу неділю вересня. «Це свято покликане зберегти споконвічні традиції української народної пісні, збагатити і доповнити її новими творчими здобутками сучасних композиторів», – йдеться у зверненні депутатів Чернівецької облради до Верховної Ради України.



29.12.2015 16:21

З метою зміцнення дружніх взаємин між Луганщиною та Буковиною

 З метою зміцнення дружніх взаємин між Луганщиною та Буковиною
Голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну надійшов лист від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки. «Незважаючи на існуючі проблеми, мешканці Луганської області не втрачають надію на мирне життя, продовжують займатись творчістю та мистецтвом. Своєю наполегливою творчою працею, високим професіоналізмом вони звеличують рідний регіон, примножують його успіхи і досягнення», – йдеться у листі.
Одним із таких творчих колективів на Луганщині є народний танцювальний колектив сучасного танцю районного Будинку культури «Попасняночка» міста Попасна, який неодноразово успішно брав участь в обласних та всеукраїнських конкурсах та фестивалях.
Георгій Тука висловив щиру вдячність за можливість прийняти цей колектив у Чернівецькій області та сприяння в організації його виступів 12-15 січня 2016 року, а також подякував за цінний подарунок, який народні майстри із міста Чернівці передали до «Музею на крилах»у м.Кремінна Луганської області, де зібрано понад 500 янголят з усіх куточків України та з-за кордону.



11.09.2015 16:52

Меморіальному музеєві Володимира Івасюка виповнилося 20 років

Меморіальному музеєві Володимира Івасюка виповнилося 20 років
Сьогодні в Меморіальному музеї Володимира Івасюка в Чернівцях відбулось відкриття виставки «Назбирала троєзілля, червону рутоньку…» з нагоди 20-річчя музею, який облаштований в оселі родини Івасюків. До виставкової зали музею завітали голова обласної ради Михайло Гайничеру, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Куліш, керівники різних музейних та культурних установ Чернівців, представники громадських організацій та мистецьких кіл краю. Зі Львова на свято приїхала сестра Володимира Івасюка Галина із сином та онучками, племінник митця, депутат облради Михайло Павлюк.
Присутніх на відкритті щиро привітав голова обласної ради Михайло Гайничеру, якого із родиною Володимира Івасюка пов’язують давні дружні стосунки їх батьків.



04.03.2015 16:46

Спілка художників представить виставку до дня народження Тараса Шевченка

Спілка художників представить виставку до дня народження Тараса Шевченка
У Центрі культури “Вернісаж” презентують виставку до дня народження Тараса Шевченка. Про це повідомив офіційний веб-портал Чернівецької міської ради. Відкриття виставки Чернівецької обласної організації Національної Спілки художників України до дня народження Т.Г.Шевченка відбудеться 6 березня о 15:00 у Центрі культури “Вернісаж” (вул. І.Франка,15). На експозиції буде представлено близько 100 творів мистецтва. Виставка триватиме до 22 березня щоденно, крім понеділка, з 12.00 до 19.00 у будні та з 12.00 до 18.00 у вихідні.



23.09.2014 11:02

Сокирянці побували на етнічному фестивалі у селі Наславча Окницького району

Сокирянці побували на етнічному фестивалі у селі Наславча Окницького району
Делегація Сокирянщини на чолі із заступником голови районної ради Сергієм Горном побувала на етнічному фестивалі «Єдність через багатогранність» у селі Наславча Окницького району (Молдова) на запрошення керівника району Іона Томая. Про це повідомила прес-служба Сокирянської районної ради.
У цьогорічному фестивалі традиційно взяли участь фольклорні колективи всіх національних громад, які проживають в Окницькому районі, в тому числі української. Також на свято були запрошені колективи із Могилів-Подільського Вінницької області та з Сокирянщини Чернівецької. Виступ народного аматорського оркестру народних інструментів Сокирянського районного будинку народної творчості та дозвілля під керівництвом Дмитра Шкваруна викликав захоплення та овації глядачів. Свято завершилося нагородженням учасників конкурсної програми та гостей.



05.09.2014 15:59

В Сокирянському районі розпочався місячник популяризації бібліотек та бібліотечних послуг

В Сокирянському районі розпочався місячник популяризації бібліотек та бібліотечних послуг
З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який щороку відзначається 30 вересня, в книгозбірнях Сокирянської центральної бібліотечної системи проходить традиційний місячник популяризації бібліотек та бібліотечних послуг «З книгою в майбутнє». Його мета – ознайомлення жителів району з послугами та можливостями бібліотек, які сьогодні є не лише зберігачами друкованої продукції, а й інформаційними, культурно-просвітницькими закладами та центрами дозвілля.
Як повідомила директор Сокирянської централізованої бібліотечної системи Валентина Верега, працівники книгозбірень особливу увагу приділяють питанню виховання патріотизму. Зокрема, в бібліотеках району створені куточки пам’яті героїв Небесної сотні, на яких також знаходять своє відображення нинішня ситуація в країні та події у зоні АТО. Важливою ділянкою роботи є популяризація кращих надбань української літератури та краєзнавча робота.



29.08.2014 11:52

У Коболчині відбулася благодійна клака

У Коболчині відбулася благодійна клака
У селі Коболчин Сокирянського району з ініціативи директора районного музею гончарства, заслуженого працівника культури України Івана Гончара та учасників народного аматорського хору «Любисток» відбулася благодійна клака. У ній взяли участь жителі села та працівники культури району, зокрема, відділу культури райдержадміністрації, районного будинку народної творчості та дозвілля, художньої школи, районної бібліотеки.
Як повідомила начальник відділу культури Сокирянської районної державної адміністрації Раїса Горн, у цей день учасники благодійної акції займались благоустроєм території, прибиранням та облаштуванням приміщення музею. Іван Гончар ознайомив присутніх із планами щодо розбудови установи, наголосивши при цьому, що такі благодійні акції триватимуть протягом року і він сподівається, що до них долучатимуться представники різних організацій та установ району, громадяни, які шанують історію рідного краю.



04.08.2014 11:11

Румунські артисти виступили в Чернівцях з благодійним концертом

Румунські артисти виступили в Чернівцях з благодійним концертом
Голова обласної ради Михайло Гайничеру побував на благодійному концерті ансамблів румунської народної музики з міста Бистриця (Румунія), який відбувся в Чернівецькій обласній філармонії. Румунські артисти, а також офіційна делегація повіту Бистриця-Несеудна, яку очолив голова повітової ради Еміл Раду Молдован, завітали на Буковину задля розширення культурних зв’язків з Чернівецькою областю та підтримки України у її євроінтеграційних прагненнях. На концерті здійснювався збір коштів для лікування поранених українських військовиків.
Голова обласної ради щиро привітав румунських гостей, висловив вдячність за підтримку у такий непростий для України час та зазначив, що для мешканців нашої прикордонної області підтримка сусіднього народу є надзвичайно важливою.



20.06.2014 11:52

На Сокирянщині відбувся районний фестиваль «На крилах надії»

На Сокирянщині відбувся районний фестиваль «На крилах надії»
В Сокирянському районному будинку народної творчості та дозвілля відбувся районний фестиваль народної творчості "На крилах надії". Як повідомила прес-служба Сокирянської районної ради, головна мета фестивалю – підтримка талановитих людей з обмеженими фізичними можливостями і залучення їх до участі в культурно-мистецькому житті краю.
У концертній програмі звучали авторські твори, українські народні та сучасні пісні. Було розгорнуто виставку виробів народних умільців Сокирянщини. Всі учасники фестивалю нагороджені пам’ятними сувенірами, а Петро Гнатчук зі своїми вихованцями, Віктор Іващук та народна майстриня Орися Малованюк представлятимуть Сокирянський район 4 липня 2014 року у Чернівцях на обласному етапі фестивалю «На крилах надій».



21.05.2014 10:42

Аматорський театр Сокирянського народного будинку народної творчості та дозвілля підтвердив звання народного

Аматорський театр Сокирянського народного будинку народної творчості та дозвілля підтвердив звання народного
В рамках обласного фестивалю «Буковинська театральна весна» відбулася прем’єра вистави народного аматорського театру Сокирянського районного будинку народної творчості та дозвілля за п’єсою Івана Нагірняка «Камінь на серце».
Цей рік для аматорського театру ювілейний. 50 років тому, в 1964-у, колективу було присвоєно звання народного і сьогодні самодіяльні актори успішно його підтвердили.
Підтримати акторів прийшли шанувальники театрального мистецтва, представники організацій та установ району, журналісти. Як повідомила прес-служба Сокирянської районної ради, серед почесних гостей театрального огляду-конкурсу були заступник голови районної державної адміністрації Богдан Банчук, керівник апарату районної державної адміністрації, депутат районної ради Любов Степаненко, начальник відділу культури районної державної адміністрація Раїса Горн. Творчий доробок самодіяльного колективу оцінювало поважне журі, до складу якого увійшли заступник директора Чернівецького академічного обласного театру ляльок Василь Чайка та методист вищої категорії з театрального жанру учбово-методичного центру культури «Буковина» Яна Соловей. Очолив журі директор Чернівецького академічного обласного театру ляльок, заслужений працівник культури України, голова обласної організації профспілки працівників культури України Орест Василашко.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua