Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Охорона здоров'я >  Медзаклад у Чернівцях отримав реанімобіль для передчасно народжених малюків

Прес-центр

Новини

13.04.2022 12:34

Медзаклад у Чернівцях отримав реанімобіль для передчасно народжених малюків |  Охорона здоров'я

Тема новини: Назва теми

Один із медичних закладів Чернівецької області отримав реанімобіль для найменших пацієнтів – передчасно народжених діток. Наразі це авто – перше та поки що єдине в нашій області подібного спрямування.

Представниця благодійного фонду «Супергерої» Олена Бондар пояснила, що Чернівецька область є одним з лідерів щодо прийому та поселення переселенців. Враховуючи стрес через війну, у породіль нині нерідко трапляються передчасні пологи.

Медичний директор з неонатологічної допомоги розповів, що автомобіль містить транспортний інкубатор з можливістю встановлювати необхідний терморежим та рівень вологості для немовляти, апарат штучної вентиляції легень, монітори для відслідковування, обладнання для інфузійної терапії, апарати для сонації та всі необхідні розхідники.

«Потреба в такому реанімобілі була завжди, а зараз вона є ще нагальнішою, адже вимушено переселені українці розміщуються не лише в Чернівцях, а по всій області, зокрема й у віддалених районах, а тому потребують транспортування разі передчасних пологів», - зазначив Ілля Кошурба.

Своєю чергою завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Денис Колюбакін зазначив, що медичний заклад завдячує благодійному фонду «Супергерої» (раніше асоціація батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки»), особливо її голові - Олександрі Болясній, а також міжнародному благодійному фонду «Слава Україні».

«Керівництво та колектив закладу зверталися до цих доброчинців, і ми дуже вдячні, що вони змогли дістати для нас такий автомобіль. Відтепер ми маємо фактично реанімацію на колесах, яка оснащення найсучаснішим обладнанням», - зазначив Денис Колюбакін.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua