Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  Жителі Клішковецької громади щодня допомагають Збройним силам України

Прес-центр

Новини

04.04.2022 14:35

Жителі Клішковецької громади щодня допомагають Збройним силам України |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Жителі Клішковецької громади щодня допомагають Збройним силам України.

«Наші односельці гуртуються, щоби надати всебічну допомогу воякам ЗСУ, НГУ та добровольчих формувань, які звитяжно боронять рідну землю від осатанілого ворога», - з гордістю констатує голова Клішковецької громади Дністровського району Віктор Дронь. Наразі у всіх старостинських округах, освітніх закладах громади безперервно відбувається активний збір гуманітарної допомоги. Зокрема, місцеві волонтери сформували та передали мешканцям Києва, Василькова, Вишневого, інших населених пунктів, що потерпають від нищівної агресії російських окупантів великий гуманітарний вантаж - овочі, фрукти, консерви, продукти, сухофрукти, консерви та напівфабрикати, смаколики, ліки, перев’язувальні матеріали, шприци, маскувальні сітки, 12 електрогенераторів, 104 маскувальні сітки тощо. Діти малюють зворушливі малюнки, якими прикрашають пакунки з гостинцями для українських військовиків.

На загал, зібрано та передано за призначенням понад 42 тони гуманітарної допомоги. Клішківчани зібрали понад один мільйон гривень благодійних коштів для потреб ЗСУ та вимушених переселенців. Місцеві підприємці збирають метал та виготовляють «їжаки» для протидії ворожій броньованій техніці.

Клішковецька громада надала прихисток для більш ніж 1 200 вимушених переселенців з різних областей України, де відбуваються активні бойові дії. Усі вони забезпечені житлом, харчуванням, предметами першої необхідності. Питаннями правової підтримки вимушених підприємців опікується місцевий ЦНАП, громадський порядок і безпеку гарантують правоохоронці та члени громадського формування з охорони правопорядку «Загін сприяння поліції».

За умов воєнного стану на території громади налагоджено дієву систему екстреного оповіщення населення. Клішківчани забезпечують активну підтримку українському війську та щиро вірять у неминучість перемоги.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua