Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  День для святкування >  21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Прес-центр

Новини

21.02.2022 11:08

21 лютого - Міжнародний день рідної мови |  День для святкування

Тема новини: Назва теми

21 лютого весь світ традиційно відзначає Міжнародний день рідної мови. «Нації вмирають не від інфаркту – спочатку їм відбирає мову», - так писала Ліна Костенко, зазначаючи, що й на початку ХХІ століття мовне питання залишається актуальним.

Цей день проголосили під час Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році. Приводом його відзначення стала демонстрація студентів Бангладешу в 1952 році, котрі загинули від насильницьких дій авторитарної влади, вийшовши на марш на підтримку рідної бенгальської мови.

А українцям і нині доводиться проливати свою кров у війні проти агресивного сусіда, аби відстояти своє право розмовляти рідною мовою.

Проте, через століття жодні заборони та спроби русифікувати наше населення не знищили нашої мови. Будьмо гідні називати себе українцями та збережемо рідну мову для наступних поколінь українців!

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обалсної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua