Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  На Буковині вшановували учасників бойових дій на території інших держав

Прес-центр

Новини

16.02.2022 16:13

На Буковині вшановували учасників бойових дій на території інших держав |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Учора, 15 лютого, минуло 33 роки із часу виведення радянських військ з Афганістану. В Україні цього дня вшановують учасників бойових дій на території інших держав.

У Чернівцях, на проспекті Незалежності, відбулося покладання квітів до меморіалу воїнам-афганцям. Участь у мітингу взяв начальник відділу розвитку територій та інвестиційних проєктів Чернівецької обласної ради Ігор Сідляр.

«Після закінчення Другої світової війни війська СРСР брали участь у 24-х локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та найтрагічнішою була війна в Афганістані, яка тривала майже десять років. На цій війні загинули понад чотири тисячі українських воїнів. Нині у нашій державі є більше ста п’ятдесяти тисяч ветеранів афганської війни. Україна заплатила велику і страшну ціну», - зазначив Ігор Сідляр.

Після здобуття Україною незалежності, з 1992 року, участь у міжнародних операціях та місіях під егідою ООН та НАТО у різних куточках планети взяли 44 тисячі військовослужбовців ЗСУ.

Нині триває російсько-українська війна. Багато ветеранів-афганців та учасників бойових дій на території інших держав захищають суверенітет і територіальну цілісність України.

Ігор Сідляр висловив глибоку вдячність та шану героям-захисникам від імені голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка та усього депутатського корпусу.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua