Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Інформації

Прес-центр

Новини - Інформації

29.07.2014 14:10

Автошляхи в Чернівецькій області розблоковано

Автошляхи в Чернівецькій області розблоковано
Сьогодні в Чернівецькій області розблоковано дороги, які впродовж п’яти днів були перекриті протестуючими проти мобілізації та відправки буковинців у зону АТО.
Як повідомив СЗГ МВС України в Чернівецькій області, найактивніше блокували дороги у Новоселицькому, Герцаївському, Глибоцькому, Сокирянському, Вижницькому та Заставнівському районах. Станом на 28 липня найпроблемнішими залишалися відрізки автошляхів у селах Лунка та Остриця (Герцаївський район), Коровія (Глибоцький район), Маршинці, Припруття, Мамалига, Бояни, місті Новоселиці (Новоселицький район), Ярівка (Хотинський район) та Лукавці (Вижницький район).



03.06.2014 15:05

Обласна рада звернулась до ОДА за роз’ясненнями

Обласна рада звернулась до ОДА за роз’ясненнями
В окремих засобах масової інформації з’явилось повідомлення про те, що керівництвом Чернівецької обласної державної адміністрації ініційовано перед Верховною Радою України питання щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької обласної та міської рад. У зв’язку з цим Чернівецька обласна рада звернулась до облдержадміністрації з проханням надати копію відповідного листа.



26.03.2014 13:14

Голова обласної ради звернувся до депутатів щодо надання підтримки військовикам

Голова обласної ради звернувся до депутатів щодо надання підтримки військовикам
Голова обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до депутатів обласної ради у зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією та подіями, що стались на території України протягом останнього часу. «На виконання Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» просимо надати шефську допомогу обласному військовому комісаріату», - йдеться у листі.



22.03.2014 11:15

Призначено голову Чернівецької облдержадміністрації

Призначено голову Чернівецької облдержадміністрації
Указом виконуючого обов’язки Президента України Олександра ТУРЧИНОВА № 330/2014 від 21 березня 2014 року головою Чернівецької обласної державної адміністрації призначено Ванзуряка Романа Степановича.
Роман Ванзуряк народився 13 квітня 1980 року в селищі Глибока Чернівецької області. По закінченні Чернівецького педагогічного училища ім. О.Маковея (1998) отримав фах психолога у Чернівецькому державному університеті ім. Ю.Федьковича (2003). Здобув ступінь магістра державного управління у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (2005).
У 1999 – 2000 роках працював вчителем Старововчинецької школи–ліцею Глибоцького району. У 2000 – 2003 роках обіймав посади практичного психолога, головного спеціаліста Глибоцького районного центру соціальних служб для молоді. У 2005 – 2006 роках працював головним спеціалістом відділу організаційно-кадрової роботи Глибоцької районної державної адміністрації. У 2006 – 2011 р.р. – начальник сектору, начальник відділу Вадул-Сіретської, Чернівецької обласної митниць. У 2008 -2010 р.р. – депутат Чернівецької обласної ради V скликання. Голова Чернівецької обласної організації політичної партії «УДАР» (Український Демократичний Альянс за Реформи). У жовтні 2012 року обраний народним депутатом України за списком політичної партії "УДАР" Віталія Кличка (№ 30).
З 21 березня 2014 року – голова Чернівецької обласної державної адміністрації.




17.03.2014 10:11

Михайла Романіва призначено головою обласної державної адміністрації

Михайла Романіва призначено головою обласної державної адміністрації
Сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації було повідомлено про призначення Михайла Васильовича Романіва головою Чернівецької обласної державної адміністрації. Відповідний Указ виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов підписав 15 березня 2014 року.



14.03.2014 15:24

Нацдержслужба України відзвітувала про стан виконання Державної цільової програми розвитку держслужби

Нацдержслужба України відзвітувала про стан виконання Державної цільової програми розвитку держслужби
Нацдержслужба України відзвітувала щодо результатів виконання у 2013 році заходів, спрямованих на реалізацію цільової програми розвитку державної служби. Інформацію підготовлено відповідно до Закону України «Про державні цільові програми», Порядку розроблення та виконання державних цільових програм, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року № 106, та на виконання пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 2013 року № 350 «Про затвердження Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року».
У рамках реалізації Програми у 2013 році у 450 державних органах було проведено аналіз 1582 профілів професійної компетентності посад державної служби кадрових служб та структурних підрозділів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Слід зазначити, що Нацдержслужбою України розроблено та затверджено наказом від 27 серпня 2013 року № 144 «Методичні рекомендації щодо проведення моніторингу кількості та аналізу якості розроблених профілів професійної компетентності посад державної служби у державних органах, органах влади Автономної Республіки Крим та їх апараті».



24.02.2014 16:01

Закон України "Про засади державної мовної політики" втратив чинність

Закон України "Про засади державної мовної політики" втратив чинність
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про засади державної мовної політики". Законом визнано таким, що втратив чинність, Закон України "Про засади державної мовної політики" № 5029-VI від 3 липня 2012 року. Відповідний законопроект зареєстровано за №1190. За відповідне рішення проголосували 232 народних депутати. Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради України.
Довідка. Депутати Чернівецької обласної ради від опозиційних фракцій неодноразово ініціювали звернення щодо недоцільності ухвалення Закону Колесніченка, а пізніше щодо необхідності його скасування.



24.02.2014 12:14

Оголошено про розпуск фракції «Партії регіонів» в обласній раді

Оголошено про розпуск фракції «Партії регіонів» в обласній раді
Керівник фракції Партії регіонів в обласній раді Георгій Галиць поінформував про розпуск фракції. Про це йдеться у заяві, яка надійшла у виконавчий апарат обласної ради. Відповідне повідомлення буде зроблено на черговій сесії обласної ради.



24.02.2014 11:54

Голові Верховної Ради доручено координувати та спрямовувати роботу Кабміну

Голові Верховної Ради доручено координувати та спрямовувати роботу Кабміну
22 лютого 2014 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про взяття політичної відповідальності за ситуацію в Україні».
Враховуючи фактичне самоусунення Президента України від виконання своїх повноважень, виражаючи суверенну волю Українського народу, піклуючись про відновлення громадянського миру і спокою в Україні, а також усвідомлюючи відповідальність за ситуацію в державі, з метою забезпечення економічної стабільності в Україні та недопущення погіршення ситуації в країні Верховна Рада України доручила Голові Верховної Ради України Турчинову Олександру Валентиновичу до формування коаліційного Уряду координувати та спрямовувати роботу Кабінету Міністрів України.



24.02.2014 11:21

Верховна Рада відновила дію окремих положень Конституції

Верховна Рада відновила дію окремих положень Конституції
22 лютого 2014 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про текст Конституції України в редакції 28 червня 1996 року, із змінами і доповненнями, внесеними законами України від 8 грудня 2004 року № 2222-IV, від 1 лютого 2011 року № 2952-VI, від 19 вересня 2013 року № 586-VII».
«Маючи на меті відновити легітимність конституційного правопорядку в Україні, як єдиний уповноважений на таку дію орган Верховна Рада постановляє визнати такими, що є чинними на території України, положення Конституції України, прийнятої на п’ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року, зі змінами і доповненнями», - йдеться у Постанові. За її прийняття проголосували 325 народних депутатів.



16.01.2014 10:15

У Сокирянському районі проаналізували виконання бюджету за 2013 рік та обговорили фінансові перспективи 2014 року

У Сокирянському районі проаналізували виконання бюджету за 2013 рік та обговорили фінансові перспективи 2014 року
Заступник голови Сокирянської районної ради Сергій Горн, голова постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та регуляторної політики Любов Степаненко та голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів, управління комунальним майном Оксана Бабій взяли участь у нараді з розпорядниками бюджетних коштів з питань формування бюджету на 2014 рік, яку провів голова Сокирянської райдержадміністрації Василь Козак. Учасники наради підсумували виконання планових показників районного бюджету за 2013 рік та окреслили основні фінансові завдання на 2014 рік.
Як повідомила прес-служба Сокирянської районної ради, під час обговорення головного кошторису району на 2014 рік основна увага була сконцентрована на фінансуванні об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема, здійсненні капітальних і поточних ремонтів в закладах освіти, охорони здоров’я та культури. В першу чергу будуть профінансовані ті об’єкти соціально-культурної сфери, які потребують термінових капіталовкладень. Також у 2014 році продовжиться будівництво районного будинку культури та Сокирянської дитячо-юнацької спортивної школи. Передбачено кошти і на проведення ремонтних робіт в районному краєзнавчому музеї.



31.10.2013 16:45

Стан взаємодії органів виконавчої влади та громадськості

Стан взаємодії органів виконавчої влади та громадськості
Розбудова України як демократичної європейської держави висуває на порядок денний питання відкритості та прозорості владних інституцій, рівноправного партнерства та залучення громадян до формування і реалізації державної та регіональної політики.
Питання взаємодії з громадськістю є одним із ключових в Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, до підписання та імплементації якої готується країна. Зокрема, в тексті Угоди зазначено, що взаємодія держави з громадянським суспільством на основі партнерства необхідна для розвитку України як правової, демократичної і соціальної держави.
Досвід демократичних держав світу засвідчує, що саме суспільна участь сприяє більшій ефективності державного управління, відкритості та прозорості діяльності державних органів, підвищує рівень довіри громадян до влади.
На сьогодні прийняття низки законодавчих актів дає підстави стверджувати про розширення правового поля для взаємодії органів виконавчої влади та громадськості, об’єктивною є орієнтація на діалог з суспільством, дедалі активніше залучення громадськості, зокрема інститутів громадянського суспільства, до формування і реалізації державної політики.



21.06.2013 10:41

Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Ради регіонів

Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Ради регіонів
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у засіданні Ради регіонів, яке відбулось у Луганську під головуванням Президента України Віктора Януковича. На засіданні розглядались питання про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території, про забезпечення економічної ефективності використання енергетичних ресурсів та завдання органів державної влади у сфері розвитку відновлюваної енергетики. Йшлось також про забезпечення ефективного реагування на виникнення ризику надзвичайних ситуацій природного характеру у літній період та заходи з оперативного усунення їх наслідків. Учасники засідання, голови обласних рад України, побували в Луганській обласній клінічній лікарні, де оглянули готові до експлуатації центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф та перинатальний центр, відвідали будівництво храму на честь ікони Божої Матері, а також ознайомились з експозицією музею «Молода гвардія» у Краснодоні.



16.05.2013 16:53

В Управлінні СБ України в Чернівецькій області - новий керівник

В Управлінні СБ України в Чернівецькій області -
новий керівник
Сьогодні, 16 травня, Голова Служби безпеки України генерал-майор Олександр Якименко представив особовому складу Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області нового керівника регіонального органу – полковника Сергія Семишкура. Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.
У заході взяли участь голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, голова обласної ради Михайло Гайничеру, керівники міської виконавчої влади, правоохоронних, судових та контролюючих органів області.



18.04.2013 16:23

Відновлено рух автотранспорту через міст в селі Атаки Хотинського району

Відновлено рух автотранспорту через міст в селі Атаки Хотинського району
За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, сьогодні, 18 квітня, о 15 годині відновлено рух автотранспорту через міст у с. Атаки на межі Чернівецької та Хмельницької областей. У повідомленні прес-служби облдержадміністрації йдеться, що проїзд дозволений автомобілям загальною масою до 6 тонн. Рух здійснюється по осі мосту в реверсному режимі з світлофорним регулюванням.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua