Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Герої не вмирають!

Прес-центр

Новини - Герої не вмирають!

14.10.2021 14:29

Панахида за загиблими учасниками АТО

Панахида за загиблими учасниками АТО
Сьогодні, у День захисників і захисниць України, висловити шану та скорботу за загиблими воїнами зібралися сім’ї, родичі та друзі героїв, капелани, члени депутатського корпусу та апарату Чернівецької обласної ради, представники міської влади, члени особового складу Національної гвардії, патрульної поліції, ДСНС Чернівців і області та інші небайдужі буковинці.

Панахиду за загиблими учасниками АТО провели сьогодні на Алеї Слави Центрального кладовища міста Чернівців у Годилові.

Присутні вшанували пам’ять воїнів, які боролися і віддали своє життя у російській збройній агресії проти України, захищаючи територіальну цілісність, державний суверенітет, а також свободу, честь і гідність українського народу.

Чернівецька обласна рада висловлює найщиріші співчуття у гіркому жалю непоправної втрати. Засвідчуємо глибоку скорботу і повагу родинам полеглих військовослужбовців.

Герої не вмирають!



13.10.2021 15:41

З нагоди Дня захисника та захисниць України в обласній раді відкрито тематичну фото-виставку

З нагоди Дня захисника та захисниць України в обласній раді відкрито тематичну фото-виставку
На фотопортретах зображені полеглі воїни-герої, які захищали нашу державу на східних рубежах у протистоянні з проросійськими військовими формуваннями.

До організації фото-виставки також долучились волонтери громадського формування «Буковинська народна комендатура».

Потім портрети будуть передані в Будинок офіцерів для постійної експозиції.



17.06.2021 15:11

Сьогодні на Центральній площі лунав подзвін за героями-буковинцями 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, що загинули 17 червня 2014 року в с.Металісті Слов’яносербського району Луганської області

Сьогодні на Центральній площі лунав подзвін за героями-буковинцями 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, що загинули 17 червня 2014 року в с.Металісті Слов’яносербського району Луганської області
Присутні вшанували пам’ять про загиблих військовослужбовців молебнем та словами щирого співчуття родинам молодих бійців, які віддали своє життя заради України та її майбутнього. На скорботному заході був присутній заступник голови обласної ради Михайло Павлюк та представники депутатського корпусу Чернівецької обласної ради.

«Ми, учасники війни на сході, громадська спілка «Асоціація ветеранів «За Україну! За її Волю!», внесли пропозицію визнати на місцевому рівні 17 червня регіональним Днем пам’яті загиблих буковинців у Російсько-українській війні. Я переконаний, що склад депутатів обласної ради та обласна державна адміністрація посприяють ухваленню цієї пропозиції. Вічна пам’ять полеглим героям!» — сказав Андрій Пуздряк.



14.06.2021 13:56

Небайдужі чернівчани сьогодні вшановують пам’ять жертв політичних репресій, яких 80 років тому масово депортували до Сибіру

Небайдужі чернівчани сьогодні вшановують пам’ять жертв політичних репресій, яких 80 років тому масово депортували до Сибіру
Духовенство, депутати, представники місцевих рад, серед них заступник голови облради Михайло Павлюк, голова Чернівецької районної ради Руслан Домніцак, заступник міського голови Юрій Лесюк, в‘язні та репресовані схилили голови та помолились за душі депортованих буковинців, запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Нам завжди слід пам’ятати про наше історичне минуле, аби ніколи знову не допустити нових порушень громадянських свобод та подібних трагедій у майбутньому.

Довідково, депортації проходили у два етапи – перший відбувся 23 травня, другий – 13 червня. Основна маса депортованих у травні була з Садгірського, Чернівецького, Глибоцького та Сторожинецького районів.



14.06.2021 11:37

80-ті роковини примусової депортації буковинців до Сибіру

80-ті роковини примусової депортації буковинців до Сибіру
Цього дня ми традиційно вшановуємо пам’ять наших краян, які вісімдесят років тому попали під вплив політичних репресій та були масово депортовані за межі нашої держави.

Точних даних про кількість жертв депортації буковинців до Сибіру у червні 1941 року ми досі не знаємо. Однак ні в кого немає сумнівів, що йдеться про десятки тисяч скалічених людських доль.

Сьогодні ми не повинні надати ворогу жодної можливості повторити минуле нашого народу!



08.05.2021 19:05

Урочистості з нагоди Дня пам‘яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Урочистості з нагоди Дня пам‘яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
«Пам’ятаймо, що сьогодні, як і сімдесят шість років тому, український народ-переможець впевнено крокує пліч-о-пліч з іншими народами та націями-переможцями шляхом до процвітання та щасливого життя. Віддамо честь тим, хто найвищою ціною – ціною власної самопожертви дарував нам право на вільне життя під мирним українським небом. Ніколи знову!»,- наголосив Микола Гуйтор.



16.04.2021 19:36

Буковина прощалася із загиблим Героєм

Буковина прощалася із загиблим Героєм
Сьогодні, 16 квітня 2021 року, у селі Черепківці, що на Глибоччині, відбулась скорботна церемонія прощання із загиблим від кулі ворожого снайпера Героєм - Ярославом Карлійчуком, старшим солдатом, бійцем 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

У поклоні перед пам’яттю загиблого українського вояка схилили голови сотні його земляків, бойові побратими, рідні та друзі, священнослужителі, представники обласної та місцевої влади.

У траурній цермонії взяв участь перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор.

Вічна пам’ять герою!



15.04.2021 17:45

Відбудеться прощання із загиблими Героями

Відбудеться прощання із загиблими Героями
Шановні буковинці!

Завтра, 16 квітня, на Буковині відбудеться прощання із загиблими Героями Буковини

У місті Чернівці - прощання із загиблим військовослужбовцем 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Мамчієм Олексієм Юрійовичем.

Поховання загиблого військовослужбовця 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Карлійчука Ярослава Васильовича відбудеться завтра, 16 квітня, о 14.00 в с.Черепківці.

Просимо земляків віддати останню шану ГЕРОЯМ!



12.03.2021 14:04

Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них

Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них
Сьогодні, 12 березня, заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк разом із представниками громадськості, духовенством, рідними та сім‘єю загиблого - дружиною Тетяною, синами Юрієм та Богданом, вшанував пам’ять Героя Небесної Сотні чернівчанина Василя Аксенина, який загинув під час подій Революції Гідності на Майдані у Києві. Отець Василь Гасинець прочитав молитву за упокій Героя та поділився думками про ті часи.

Йому було 52 роки коли він отримав два важких поранення від пострілів снайпера на Інститутській 20 лютого, а вже 12 березня його серце перестало битись.

Василь Аксенин віддав своє життя за свободу та демократію, за незалежність та європейське майбутнє України.
Він рятував країну, як рятував поранену пташку. Пам’ять про його подвиг вічно житиме у серцях буковинців!

Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них.



20.02.2021 16:18

Навіки пам‘ятаємо!

Навіки пам‘ятаємо!
Сьогодні, 20 лютого, у самому серці Чернівців відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У заході взяли участь заступник голови обласної ради Михайло Павлюк , міський голова Роман Клічук , депутати місцевих рад, громадськість, волонтери та безпосередні учасники революційних подій.



20.02.2021 07:58

Олександр Щербанюк. Герой Небесної Сотні

Олександр Щербанюк. Герой Небесної Сотні
«Мамо, я мушу...»

Олександр Щербанюк поїхав на Майдан не зі зброєю, а щитом та книжками Нового завіту, які дарував бійцям Майдану. Повернувся – на щиті.

Загинув 20 лютого вранці від кулі снайпера. Олександр Щербанюк жив скромно, а загинув героїчно.

В родині Олександра називали Небайдужим.

Пишаємося Героєм! Схиляємося перед його пам’яттю.



20.02.2021 07:56

«Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій»

«Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій»
«Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій».

Сьогодні ми відзначаємо День Героїв Небесної Сотні - людей, які заплатили своїм життям за європейське майбутнє України, незалежність і свободу Вітчизни.
Саме в ці дні, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.
20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім'я вищих ідеалів, одним із яких була гідність.

Сьогодні не роковини, сьогодні – день Мужності, Слави та Вдячності.
Вклоняємося й дякуємо за чистоту сердець і незрівнянний Подвиг.

Вітаємо прийняття ВР постанови, яка ставить крапку у відновленні історичної справедливості.

Герої не вмирають!
Слава Україні!
Героям Слава!

З повагою,
депутатський корпус та голова
Чернівецької обласної ради VIII скликання
Олексій Бойко



22.01.2021 15:53

Сьогодні, 22 січня, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор взяв участь у вшануванні пам'яті полеглого Героя-кіборга Володимира Бузенка. Поминальна панахида до 6-х роковин загибелі відбулася у рідному для Героя Великому Кучурові

Сьогодні, 22 січня, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор взяв участь у вшануванні пам
«У цей пам’ятний день ми схиляємося у молитві та глибокій шані у пам'ять усіх героїв-захисників, які самовіддано та мужньо боролися та продовжують свою боротьбу за наш з вами мир, спокій та буденне життя» - зазначив Микола Гуйтор.



03.04.2020 16:08

Буковинці провели в останню путь загиблого Героя – чернівчанина Олександра Маланчука

Буковинці провели в останню путь загиблого Героя – чернівчанина Олександра Маланчука
Третього квітня 2020 року у середмісті Чернівців відбулась скорботна церемонія прощання із загиблим під час виконання бойового завдання на Сході України командиром взводу гірсько-штурмової бригади Збройних сил України, лейтенантом Олександром Маланчуком.



20.02.2020 16:01

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні
Сьогодні, 20 лютого 2020 року, в області відбулись заходи з нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Так, о десятій годині ранку на Центральному кладовищі Чернівців за участі ієрархів єпархій ПЦУ та УГКЦ, рідних та близьких загиблих Героїв Небесної Сотні, учасників Помаранчевої Революції та Революції Гідності, представників громадськості краю, керівників обласної та міської влади відбулась панахида та урочиста церемонія покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні Василя Аксеніна та Олександра Щербанюка, загиблих учасників АТО та ООС.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua