Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Герої не вмирають! >  У Чернівецькій обласній раді відкрили виставку, присвячену Героям Небесної Сотні

Прес-центр

Новини

18.02.2022 13:04

У Чернівецькій обласній раді відкрили виставку, присвячену Героям Небесної Сотні |  Герої не вмирають!

Тема новини: Назва теми

- Коли були вбиті перші Герої Небесної Сотні, ми зрозуміли, що дороги назад немає, – так сьогодні згадує про події Революції Гідності голова Чернівецького громадського об’єднання «Майдан» Сергій Николайчук.

Саме завдяки об’єднанню суспільства у 2014 році українцям вдалося перемогти злочинну владу. Тоді за наше щасливе майбутнє віддала своє життя Небесна Сотня. Загинули буковинці Василь Аксенин та Олександр Щербанюк.

Сьогодні у приміщенні Чернівецької обласної ради відкрили фотовиставку, присвячену Героям Небесної Сотні. Світлини, на яких увіковічена пам’ять про героїзм українського народу, представили громадські активісти.

Перед відкриттям виставки священики провели панахиду за загиблими героями.

Цього дня, 18 лютого 2014 року, відбулися перші сутички на вулиці Михайла Грушевського у Києві. І сьогодні ми згадуємо найкращих синів та доньок України, які ціною власного життя зберегли нам безпеку і незалежність, зазначив перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор.

- Але всі дати є умовними. Я пам’ятаю героїв і вас закликаю згадувати їх тоді, коли ми прокидаємося вранці, коли йдемо на роботу, коли відводимо дітей до школи. Якби не вони, навряд чи ми мали б таку можливість. Водночас, я думаю, що вони зараз дивляться на нас зверху, що ми робимо, коли біля кордону усіма силами зосереджений агресор. А ми – єдині. Ми єдині в думці, у діях про вільну незалежну Україну. І ми продовжуємо їхні ідеї. Слава найкращим синам і донькам України!, - сказав Микола Гуйтор.

Водночас заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк подякував усім, хто пам’ятає трагічні події 2014 року та шанує Героїв Небесної Сотні.

- Українці не раз доводили, що безпам’ятство – це великий гріх, це велика біда. А в умовах війни, яка триває, - це великий злочин, - сказав Михайло Павлюк.

Адже саме та велика ціна, яку заплатили Герої Небесної Сотні, нині спонукає усіх живих об’єднуватися та захищати те, у що вірили вони.

Виставка, присвячена Героям Небесної Сотні у Чернівецькій обласній раді, відкрита для відвідувачів у робочий час.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua