Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Гуманітарна політика >  Відбувся масштабний форум, присвячений 80-річчю з дня народження історика Ореста Субтельного, «Україна: історія на перехрестях гібридної війни, культурної дипломатії та медійного світу».

Прес-центр

Новини

17.09.2021 08:49

Відбувся масштабний форум, присвячений 80-річчю з дня народження історика Ореста Субтельного, «Україна: історія на перехрестях гібридної війни, культурної дипломатії та медійного світу».  |  Гуманітарна політика

Тема новини: Назва теми

16 вересня, у столиці нашої держави відбувся масштабний форум, присвячений 80-річчю з дня народження історика Ореста Субтельного, «Україна: історія на перехрестях гібридної війни, культурної дипломатії та медійного світу».

Організатори події - Український інститут національної пам’яті, Дипломатична академія України, Інститут історії України НАН України та Чернівецька обласна рада - запропонували роботу Форуму у форматі кількох пленарних панелей та круглого столу.

📍Пленарна панель I. «Прочитання історії України: візія Ореста Субтельного»;

📍Пленарна панель II. «Українська історія в медійних та візуальних практиках»;

📍 Пленарна панель III. «Як розповідати про історію України у світі?»;

📍Круглий стіл «Україна: Історія» Ореста Субтельного та сучасні проблеми викладання історії». 

Вітання учасникам Форуму від імені депутатського корпусу та від себе особисто передав голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко - «Постать Ореста Субтельного направду є визначною та надважливою для української історії. Легендарний український історик Орест Субтельний –  з родини українських емігрантів з окупованої Польщі, він жив і працював за кордоном – в Канаді та США. Викладав у Гарвардському, Гамільтонському та Йоркському університетах, з 1982 року був  професором історії та політичних наук в Йоркському університеті Торонто, з 1992 року – закордонний член Національної Академії наук України. Вагомий внесок Субтельного в українську історичну науку є безсумнівним. Висловлюємо слова вдячності родині Ореста Субтельного за збереження та примноження його наукової спадщини».

Олексій Бойко побажав учасникам Форуму злагодженої та плідної роботи  та принагідно запросив стати гостями урочистостей з нагоди 400-річчя Хотинської битви, які пройдуть цьогоріч у жовтні у центральній частині міста Хотин та на території фортеці.

До організації Форуму долучився також й заступник голови обласної ради Михайло Павлюк.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua