Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Уроки історії >  На Заставнівщині вшанували полеглих у І світовій війні хорватських вояків

Прес-центр

Новини

31.05.2017 18:39

На Заставнівщині вшанували полеглих у І світовій війні хорватських вояків |  Уроки історії

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 31 травня, у селі Добринівці Заставнівського району відбулися урочистості з нагоди вшанування загиблих у Першій світовій війні хорватських вояків, участь у яких взяли Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Хорватія в Україні пан Томіслав Відошевіч, керуючий справами Чернівецької обласної ради Микола Борець, представники місцевої влади і громади.

Так, пан Томіслав Відошевіч подякував усім буковинцям, надто жителям села Добринівці, за збереження пам’ятника загиблим у Першій світовій війні хорватським воякам, а також висловив підтримку територіальної цілісності України та її захисникам, які нині захищають східні рубежі нашої держави. Відтак Надзвичайний та Повноважний посол Хорватії в Україні висловив сподівання на те, що дружні відносини між хорватським та українським народами будуть тільки міцнішати, а Україна у майбутньому стане повноправним членом Європейського Союзу.

У свою чергу Микола Борець привітав учасників зібрання від імені голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, а також відзначив символічність сьогоднішньої події.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять хорватських воїнів, які загинули на буковинській землі у боях Першої світової війни понад сто років тому. Нам достеменно невідомо, скільки солдатів та офіцерів знайшли тут свій останній прихисток, однак разом з їхніми співвітчизниками ми віддаємо данину шани їхній мужності, звитязі та відданості військовому обов’язку. На жаль, і хорвати, і буковинці гинули у війні, яку розв’язали дві імперії, не за інтереси своїх національних держав. Тому нині, вшановуючи пам’ять про полеглих хорватських воїнів, хочу побажати, аби прийдешні покоління захисників Хорватії та України якщо і віддавали свої життя, то лише за свої держави та народи», – наголосив посадовець.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua