Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність голови Чернівецької обласної ради >  Іван Мунтян: Новоутворені територіальні громади потребують державної підтримки та доступних кредитів

Прес-центр

Новини

09.06.2017 20:09

Іван Мунтян: Новоутворені територіальні громади потребують державної підтримки та доступних кредитів |  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Тема новини: Назва теми

На цьому керівник представницької влади краю наголосив під час засідання круглого столу на тему: «Децентралізаційна реформа в Чернівецькій області: досягнення, проблеми, перспективи», що відбулося на базі Чернівецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» 9 червня. Участь у засіданні також взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Ян Пєкло, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, перший секретар Представництва ЄС в Україні пан Бенедикт Херрманн, а також керівник групи розбудови спроможності «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» пан Фолькер Штампе.

Так, голова крайового парламенту Буковини звернув увагу учасників обговорення на те, що досвід децентралізації Польщі та Німеччини є корисним для України, втім, слід обов’язково враховувати українську регіональну специфіку та особливості.

«Досвід свідчить про те, що більшість новоутворених територіальних громад потребує державної підтримки, зокрема, у сфері розбудови транспортної інфраструктури та розвитку малого й середнього бізнесу. Перше неможливе без спрямування інфраструктурних субвенцій з центру, друге – без доступних банківських кредитів. Водночас, в умовах війни з Росією наша держава не може собі дозволити спрямовувати необхідні ресурси на розвиток регіонів, в тому числі новоутворених об’єднаних територіальних громад. Візьмемо, до прикладу, Путильський район, де до тепер не відновлені дороги та мости, пошкоджені руйнівною повінню 2008 року. А як без нормального транспортного сполучення розвивати туризм чи налагодити виробництво? Як залучити інвестора, який навіть доїхати туди не може?», – відзначив Іван Мунтян.

Посадовець також наголосив на тому, що розвиток транспортної інфраструктури як правило дає потужний поштовх для розвитку інших сфер господарської діяльності, створення нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів усіх рівнів. Як приклад Іван Мунтян навів реконструкцію Міжнародного аеропорту Сучави, що дозволило місцевим товаровиробникам вийти на світові ринки збуту.

По завершенні обговорення голова Чернівецької обласної ради разом із поважними гостями відвідав Глибоцьку об’єднану територіальну громаду, де ознайомився з роботою місцевого центру надання первинної медико-санітарної допомоги, а також із результатами реалізованих викладачами та вихованцями Глибоцького ліцею проектів міжнародної технічної допомоги.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua