Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Реформа місцевого самоврядування >  У столиці Буковини відкрито Центр розвитку місцевого самоврядування

Прес-центр

Новини

09.06.2017 18:35

У столиці Буковини відкрито Центр розвитку місцевого самоврядування |  Реформа місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Участь в урочистій церемонії відкриття Чернівецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», що відбулася 9 червня, взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Ян Пєкло, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, перший секретар Представництва ЄС в Україні пан Бенедикт Херрманн, а також керівник групи розбудови спроможності «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» пан Фолькер Штампе.

«Сьогоднішня подія – це ще одна цеглинка у міцному фундаменті європейського майбутнього нашого краю. Адже нині на Буковині, як і в Україні загалом, триває непростий процес реформування місцевого самоврядування. У цьому процесі час від часу виникають об’єктивні організаційні труднощі та правові колізії, допомогти оперативно та кваліфіковано вирішувати які покликаний цей центр розвитку. Сподіваюсь на те, що новостворений центр стане своєрідним генератором ідей та проектів регіонального розвитку, а також забезпечуватиме всебічне сприяння реалізації реформи місцевого самоврядування на теренах нашого краю», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

Відповідаючи на запитання журналістів, посадовець наголосив, що оскільки саме Чернівецьку обласну раду покладено функцію затвердження Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області, депутатський корпус буде і надалі стояти на захисті інтересів новостворених об’єднаних територіальних громад і тих громад, які перебувають на етапі утворення.

«Для цього створено міжфракційну депутатську робочу групу, учасники якої будуть вивчати ситуацію та наявні проблемні питання на місцях і напрацьовуватимуть оптимальні шляхи їх вирішення. Також хочу закликати наших європейських партнерів підтримати важливі реформи в Україні шляхом збільшення фінансування програм транскордонного співробітництва, особливо інфраструктурних, оскільки нині українська економіка знекровлена військовим протистоянням з Росією, а кращі сини України віддають свої життя за мир та спокій не лише у нашій державі, але й у Європі загалом. Адже дуже недалекоглядно вірити в те, що свої імперські апетити Росія задовольнить лише за рахунок України», – додав Іван Мунтян.

Відтак голова крайового парламенту Буковини взяв участь у засіданні круглого столу на тему: «Децентралізаційна реформа в Чернівецькій області: досягнення, проблеми, перспективи».

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua