Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Транскордонне співробітництво >  Іван Мунтян: Європейські партнери продовжили на рік термін виконання проекту з реконструкції пунктів пропуску «Дяківці» та «Красноїльськ»

Прес-центр

Новини

22.10.2016 17:10

Іван Мунтян: Європейські партнери продовжили на рік термін виконання проекту з реконструкції пунктів пропуску «Дяківці» та «Красноїльськ» |  Транскордонне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Про це голова крайового парламенту Буковини поінформував учасників спільне засідання депутатів Чернівецької обласної та радників Сучавської повітової рад, яке відбулося у місті Сучаві (Румунія) 21 жовтня. За словами посадовця, це дозволить українській стороні після завершення реконструкції пунктів перетину державного кордону «Дяківці» та «Красноїльськ» клопотати про отримання додаткового фінансування на будівництво під’їзних шляхів до вказаних пунктів пропуску.

«Це дуже гарна звістка, адже виконання проекту було на межі зриву. Якби терміни не були продовжені, українській стороні довелося б повертати 2,2 мільйони євро. Я дякую нашим європейським партнерам за розуміння», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до учасників спільного засідання.

Також народні обранці обговорили перспективи розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури обидвох регіонів, питання відкриття додаткових пунктів перетину державного кордону у Путильському, Сторожинецькому та Глибоцькому районах, а також проаналізували передумови, необхідні для створення європейського транспортного коридору «Балтійське море – Чорне море».

«Будемо звертатися до урядів України та Румунії з проханням відновити функціонування пунктів пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус», «Біла Криниця – Клімеуць» та «Руська – Ульма», що дозволить суттєво скоротити відстань, яку нині долають буковинці, щоб відвідати родичів по обидва боки кордону», – підсумував голова Чернівецької обласної ради.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua