Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Транскордонне співробітництво >  У Чернівцях відкриється представництво Сучавської торгово-промислової палати

Прес-центр

Новини

04.10.2016 16:49

У Чернівцях відкриється представництво Сучавської торгово-промислової палати |  Транскордонне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Про це голова Сучавської повітової ради пан Георге Флутур поінформував учасників спільної зустрічі, що днями відбулася у Сучаві за сприяння керівника представницької влади краю Івана Мунтяна. Так, представники бізнес-спільноти Чернівецької області, зокрема, з числа депутатів обласної ради, обговорили зі своїми румунськими колегами перспективні напрями співпраці, а також окреслили коло питань, які розглядатимуть на майбутньому спільному засіданні Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад, що відбудеться 21 жовтня цього року. Участь у зустрічі також взяв префект Сучавського повіту Константін Харасім.

За словами пана Флутура, головні питання, що будуть внесені на розгляд спільного засідання – розвиток транспортної і туристичної інфраструктури, залучення інвестицій, співпраця у галузях охорони здоров’я, освіти та збереження і популяризації культурної спадщини Південної та Північної Буковини.

«У 2017 році в Румунії розпочнеться реалізація масштабного інфраструктурного проекту з будівництва автобану «Бухарест-Сучава», який увійде до європейського транспортного коридору «Балтійське море – Чорне море». На спорудження цієї автомагістралі ми вже отримали 2 млрд. євро. Якщо українська сторона вирішить долучитися до цього транспортного коридору, чернівчани зможуть дістатися автомобілем до Бухаресту чи Варшави всього за 3 години, – відзначив голова Сучавської повітової ради. – Також уже незабаром у Чернівцях запрацює представництво Сучавської торгово-промислової палати. Сподіваюся, що це допоможе підприємцям по обидва боки кордону швидше знаходити собі бізнес-партнерів. Гадаю, це допоможе українським товарам отримати кращий доступ до румунського ринку збуту, а румунським – до українського, адже ці ринки є досить великими».

У свою чергу голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян підтвердив готовність лобіювати ідею включення Чернівецької області до вищезгаданого європейського транспортного коридору. «Разом з головою Чернівецької обласної державної адміністрації Олександром Фищуком я звернувся з листом підтримки цього проекту до Прем’єр-міністрів Польщі та Румунії, які 27 серпня цього року зустрілися в Сучаві. Також плануємо організувати форум за участю голів обласних рад та облдержадміністрацій Західного регіону та звернутися з відповідною резолюцією до вищого керівництва держави», – наголосив посадовець.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua