Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  Приклад новоутворених територіальних громад Буковини повинен спонукати інші до об’єднання

Прес-центр

Новини

16.02.2016 16:43

Приклад новоутворених територіальних громад Буковини повинен спонукати інші до об’єднання |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Перспективи розвитку територіальних громад регіону в контексті децентралізації влади та алгоритм вирішення проблем громад у фінансові, освітній, медичній та культурній галузях обговорено сьогодні, 16 лютого, під час засідання круглого столу на тему «Проблеми та перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад». Участь у засіданні взяли голови новоутворених об’єднаних громад Чернівеччини, керівники органів місцевого самоврядування регіону, структурних підрозділів обласної ради та обласної державної адміністрації, знані науковці та експерти.

Звертаючись до присутніх, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян наголосив на важливості реформи місцевого самоврядування в Україні, зокрема, в контексті створення самодостатніх об’єднаних громад. «Новоутворені об’єднані територіальні громади мають стати яскравим прикладом успішності, аби спонукати інші до об’єднання. Втім сьогодні, в умовах кризи очевидним є те, що новим громадам непросто на цьому шляху. Так, у їх щоденній діяльності є багато неузгодженостей. Механізм їх взаємодії з іншими органами влади у сфері фінансів, медицини, освіти та культури є також недосконалими. Саме тому новостворені громади потребують потужної підтримки», – відзначив посадовець.

Відтак керівник представницької влади краю пообіцяв максимальну підтримку новоутвореним об’єднаним громадам: «Під час нещодавньої зустрічі з представниками спеціальної місії ЄС обласна рада виступила з пропозицією щодо впровадження окремої європейської програми підтримки об’єднаних громад. Також нині ми працюємо над створенням обласного фонду регіонального розвитку та запровадженням обласного конкурсу проектів місцевого розвитку. Додатковим інструментом для здійснення цієї роботи стане агенція регіонального розвитку як організація, що надаватиме підтримку об’єднаним громадам у їхній проектній діяльності».

У свою чергу директор Чернівецького регіонального Офісу реформ Ігор Баб’юк подякував Івану Мунтяну та депутатському корпусу обласної ради за конструктивну позицію в питанні затвердження перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.

Захід проведено з ініціативи Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій та Чернівецького регіонального офісу з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua