Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Лісове господарство >  З метою впорядкування ситуації на ринку лісосировини

Прес-центр

Новини

17.11.2014 17:04

З метою впорядкування ситуації на ринку лісосировини |  Лісове господарство

Тема новини: Назва теми

Голова обласної ради Михайло Гайничеру провів зустріч з групою підприємців-деревообробників Вижницького району. Йшлося про напружену ситуацію, що склалась внаслідок нестачі сировини, через яку потерпають дрібні та середні деревообробні підприємства. Чинна система реалізації лісу-кругляка через загальнодержавні аукціони обмежує можливість регулярної закупівлі сировини дрібними та середніми підприємствами через її високу вартість та жорстку конкуренцію з боку великих виробників. Приватні підприємці також висловили претензії до державних лісгоспів, які вдаються до порушень під час відпуску лісосировини, зокрема, пропонують підприємцям віддалені ділянки, доступ до яких часто є ускладненим, а також пропонують для реалізації завідомо неякісну сировину. Численні скарги з боку підприємців викликає також відсутність гласності та прозорості в діяльності лісгоспів, Буковинської універсальної біржі, яка здійснює заходи з підготовки та проведення аукціонів, отримуючи за це з підприємців чималі кошти.

У підсумку зустрічі, у якій взяли участь заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, радник голови обласної ради, депутат Василь Воробчук, начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Ковальський, голова Вижницької районної ради Олександр Гриндей, голова Вижницької РДА Михайло Андрюк, було вирішено запропонувати обласній раді звернутись до Кабінету Міністрів України з клопотанням щодо необхідності внесення змін до існуючого порядку продажу необробленої деревини. Обласному управлінню лісового та мисливського господарства буде рекомендовано запровадити режим гласності та прозорості щодо механізмів продажу необробленої деревини, результатів торгів на аукціонах. З метою задоволення потреб товаровиробників Чернівецької області пропонується також організувати торги лісосировиною на регіональному та місцевому рівнях з обов’язковим висвітленням їх процедури та результатів в засобах масової інформації. На офіційному інтернет-сайті Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства буде систематично розміщуватись інформація щодо обсягів реалізованої деревини, її вартості тощо. На прохання місцевих товаровиробників окремо буде подаватись інформація щодо затримки відвантаження оплаченої покупцями деревини.

З метою налагодження ефективного контролю за станом лісозаготівельних робіт пропонується створити громадські ради при управлінні лісового та мисливського господарства та постійній комісії обласної ради з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, туризму та паливно-енергетичного комплексу (голова комісії – Марина Кирилюк). Ці та інші питання будуть внесені на розгляд однієї з наступних сесій обласної ради.

  • Джерело: Прес-служба облради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua