Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжрегіональне співробітництво >  Михайло Гайничеру: «Відкриття пунктів пропуску – вимога часу»

Прес-центр

Новини

26.11.2012 16:08

Михайло Гайничеру: «Відкриття пунктів пропуску – вимога часу» |  Міжрегіональне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Питання організації малого прикордонного руху стало одним з основних на спільному засіданні Сучавської повітової та Чернівецької обласної рад. Оскільки обмежені можливості для перетину кордону призводять до соціальної напруги у прикордонних районах, учасники засідання наголосили на необхідності спрощення візового режиму та відкриття нових пунктів пропуску через українсько-румунський кордон. На часі питання про відкриття пунктів «Красноїльськ - Вікову де Сус», «Дяківці - Раковець», «Руська - Ульма» для міжнародного сполучення, а також створення необхідних умов для відкриття пунктів пропуску «Біла Криниця - Клімеуць» та «Шепіт  Ізвоареле Сучевей».

«Ці пункти пропуску будуть відкриватись поступово, по мірі їх готовності, - зазначив голова обласної ради Михайло Гайничеру, відповідаючи на запитання журналістів. - Їх відкриття - це вимога часу, оскільки потреба у якнайшвидшому перетині кордону є з обох сторін. Ми є цікавими один для одного з різних точок зору - і з культурної, і з економічної». Михайло Гайничеру зауважив, що, на жаль, такі рішення не є прерогативою повітової та обласної рад, тож є потреба у відповідних зверненнях до урядів двох країн. Водночас, саме на підставі угоди між Чернівецькою обласною та Сучавською повітовою радами у 90-ті роки були відкриті ці п’ять пунктів, які припинили свою роботу у 2010 році на підставі законодавства Євросоюзу. «Сподіваємось, що активна позиція Сучавської повітової ради у цьому питанні сприятиме їх якнайшвидшому відкриттю, - підсумував голова обласної ради, -  з нашого боку, навіть відповідні прикордонні служби мають необхідні штатні одиниці для їх якнайшвидшого відкриття».

 

  • Джерело: Прес-служба облради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua