Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Святкові заходи

Прес-центр

Новини - Святкові заходи

17.11.2011 09:18

На урочистостях з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку

На урочистостях з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку
Заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку. «Працівники радіо та телебачення Чернівецької області творчо і самовіддано виконують покладені на них нелегкі обов’язки, сміливо впроваджують новітні технології та задуми, гостро відчувають та оперативно відгукуються на зростаючі інформаційні потреби і запити буковинців та гостей нашого краю», - зазначив заступник голови обласної ради. Він висловив щиру вдячність та повагу за невтомну працю, невичерпне творче натхнення, високу фахову майстерність та незрадливу любов до раз і назавжди обраної справи.



16.11.2011 12:45

На урочистих зборах з нагоди Дня працівників сільського господарства

На урочистих зборах з нагоди Дня працівників сільського господарства
Заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників сільського господарства. «Це свято увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік, який приніс вагомі результати у вигляді давно небаченого на Буковині врожаю зернових та відродження кількох традиційно потужних галузей агропромислового виробництва», - зауважив Валентин МАНІЛІЧ, звертаючись до присутніх. Він наголосив також, що буковинська влада та громада високо цінують самовіддану працю трудівників полів і ферм, які несуть на своїх плечах основний тягар продовольчого забезпечення сіл, селищ та міст нашого краю.



10.11.2011 16:08

Чернівецькому державному телебаченню – 50

Чернівецькому державному телебаченню – 50
Заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь в урочистостях з нагоди 50-річчя Чернівецького обласного державного телебачення. «З приємністю відзначаю, що канал телекомпанії «Буковина» - один з найулюбленіших для наших краян. І справа не лише в оперативності та змістовності місцевих новин, але й в якості телевізійної картинки, у високому професіоналізмі та непідробному таланті усіх причетних до створення телевізійного продукту», - наголосив заступник голови обласної ради, вітаючи присутніх. Валентин МАНІЛІЧ вручив Почесні грамоти обласної ради групі працівників Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії.Серед нагороджених - директор творчого об’єднання інформаційно-аналітичних програм телебачення та Інтернет-мовлення Лілія ДУТКА, в.о. заступника Генерального директора з технічних питань Михайло ДАСКАЛЄСКУ, завідувач відділу художнього оформлення програм Любов ЯЦЕНКО та інші телевізійники, які отримали відзнаку обласної ради за багаторічну сумлінну працю та професійну майстерність.



11.10.2011 11:47

На урочистостях з нагоди Дня міста Чернівці

На урочистостях з нагоди Дня міста Чернівці
Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч взяв участь в урочистостях з нагоди 603-ї річниці Чернівців.
«Усі ми стали свідками справжнього відродження кращих культурних традицій нашої малої батьківщини, започаткованих видатними чернівчанами, чиї імена навіки увійшли до скарбниці української, румунської, єврейської, німецької, європейської та світової культури», - зазначив Валентин Маніліч, звертаючись до чернівчан та гостей міста, - «неповторна аура нетлінних постатей минулих століть у гармонійному поєднанні з життєдайним сяйвом життя та творчості наших славних сучасників створюють неповторне відчуття безпосередньої причетності до минувшини, сьогодення та майбуття цього самобутнього міста, що розташоване у самісінькому центрі Європи».
Заступник голови обласної ради щиро привітав присутніх з днем народження рідного міста та побажав добра, здоров’я, щастя і добробуту.
З привітаннями з нагоди Дня міста до присутніх звернулися голова обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ та секретар Чернівецької міської ради Віталій МИХАЙЛІШИН. Очільники області та міста вручили групі чернівчан високі президентські нагороди, відзнаки обласної та міської влади.



07.10.2011 16:00

На відкритті пам’ятного знаку

На відкритті пам’ятного знаку
Заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь у відкритті пам’ятного знаку з нагоди 200-річчя від дня заснування Чернівецького медичного коледжу Буковинського державного медичного університету.
«Я радий з того, що від сьогодні перелік пам’ятних місць Чернівців поповниться ще одною пам’яткою – на честь 200-річчя одного з найстарших, а значить найповажніших медичних навчальних закладів України», - наголосив Валентин МАНІЛІЧ. Заступник голови обласної ради відзначив спадкоємність добрих традицій навчального закладу та визначний внесок його випускників у медичне забезпечення життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ, міст нашої області, а також вручив Почесну грамоту обласної ради скульптору, графіку Петру ЛЕМСЬКОМУ за розробку та встановлення пам'ятного знака, присвяченого 200-літньому ювілею навчального закладу.
В урочистостях взяли участь депутати Чернівецької обласної ради
Георгій ГАЛИЦЬ -перший заступник голови обласної державної адміністрації, Ігор ШКРОБАНЕЦЬ - начальних Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації, а також ректор Буковинського державного медичного університету Тарас БОЙЧУК.



30.09.2011 15:30

З нагоди дня працівників освіти

З нагоди дня працівників освіти
Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня працівників освіти. «Це свято завжди було, є і буде одним з найулюбленіших в нашій культурі та побуті. Адже всі ми родом з дитинства, з дзвінкої незабутньої юності, де світла постать вчителя, наставника, педагога за правом посідає одне з чільних місць», - зауважив Валентин Маніліч, звертаючись до присутніх у залі освітян.



29.09.2011 15:53

Відбулась зустріч з ветеранським активом області

Відбулась зустріч з ветеранським активом області
Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, голова обласної ради ветеранів Василь Юрійчук, Чернівецький обласний військовий комісар Юрій Буліч зустрілися з ветеранським активом області з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.
Керівники області поінформували про діяльність органів влади щодо соціального забезпечення ветеранів та людей похилого віку, забезпечення належного рівня їх медичного обслуговування, врегулювання побутових проблем. Заступник голови обласної ради висловив глибоку повагу та щиру вдячність за безцінний внесок в історію та сьогодення нашої країни, за визначні бойові, трудові та громадянські заслуги перед Батьківщиною. «Обласна представницька та виконавча влада з особливою увагою ставиться до розв’язання нагальних проблем, що мають місце в житті і побуті ветеранів та інвалідів війни, праці та Збройних Сил України, родин воїнів, загиблих під час війни та у післявоєнні роки», - наголосив Валентин Маніліч.



26.09.2011 11:01

Привітання Голови Верховної Ради України жителям Чернівецької області

Привітання Голови Верховної Ради України жителям Чернівецької області
Прийміть щирі вітання з нагоди визначної дати – 390-річчя Хотинської битви. Ця вікопомна подія стала наочним прикладом незборимості єднання, переконливим свідченням успішності спільного протистояння загарбникам. Історична перемога об'єднаного українсько-польського війська над переважаючими силами султана Османа II мала велике міжнародне значення. Поразка у цій битві змусила Туреччину відмовитись від планів завоювання Європи. Відрадно, що вдячні нащадки звитяжців Хотинської битви, які живуть на благословенній землі соборної, незалежної Української держави, свято плекають світлу пам'ять про своїх національних героїв.

Переконаний, урочисті заходи з нагоди знаменної дати, що відбуватимуться на теренах Хотинщини, сприятимуть практичному вихованню справжніх патріотів української держави, піднесуть почуття гордості за власний народ, його національних героїв, примножать лави шанувальників вітчизняної історії, наснажать дієвою любов'ю до рідної Батьківщини. Зичу всім вам добра, благополуччя, злагоди, а благословенній хотинській землі – миру і процвітання.


Володимир Литвин



12.08.2011 10:26

З нагоди Дня будівельника

З нагоди Дня будівельника
Заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь в урочистостях з нагоди Дня будівельника. Виконувач обов'язків керівника крайового парламенту тепло привітав працівників будівельної галузі та відзначив їх вагомий внесок у розвиток Чернівецької області та зміцнення соціально-економічного становища України. Він також відзначив багатий досвід буковинських будівельників, славні традиції й потужний потенціал галузі, які є запорукою подальшої розбудови нашого благословенного краю та добробуту його людей. Валентин Маніліч вручив почесні грамоти обласної ради кращим представникам професії.
В урочистій церемонії взяли участь та виступили з вітальним словом перший заступник голови обласної державної дміністрації, уповноважений представник депутатської фракції Партії регіонів в обласній раді Георгій ГАЛИЦЬ, секретар Чернівецької міської ради Віталій МИХАЙЛІЩИН,начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації, депутат обласної ради Валерій КАРВАЦЬКИЙ.



25.06.2011 09:44

До 15-ї річниці Конституції України

До 15-ї річниці Конституції України
Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь та виступив на урочистих зборах з нагоди Дня Конституції України, які відбулись у приміщенні Чернівецької обласної філармонії. «Коріння нашої Конституції такі ж глибокі, як і корені української нації», - зазначив він у своєму виступі. «Упродовж століть кращі уми нашого народу працювали над теоретичними засадами втілення прав і вольностей українців. Вони знайшли свою реалізацію у «Руській Правді» Ярослава Мудрого, в численних гетьманських універсалах та рішеннях козацької старшини, у статутах міст та містечок України-Русі. Вікопомна гетьманська присяга Пилипа Орлика на першій конституції в історії тогочасної Європи увінчала знаменний здобуток українського народу на шляху конституційного будівництва», - наголосив Валентин МАНІЛІЧ.



10.05.2011 07:27

Вшановуючи подвиг переможців

Вшановуючи подвиг переможців
«Ми не повинні допустити, щоби наші діти, онуки та правнуки бодай на хвилину забули, кому вони зобов’язані щастям вільно жити і працювати під мирним небом на рідній землі. Наша молодь має знати правду про Велику Вітчизняну та Другу Світову війну, про героїв і антигероїв боротьби з фашизмом, про ваш ратний та життєвий подвиг, дорогі ветерани!», - проголосив на урочистих зборах з нагоди Дня Перемоги заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ.



05.05.2011 17:57

З турботою про ветеранів Великої Вітчизняної

З турботою про ветеранів Великої Вітчизняної
Голова обласної державної адміністрації, депутат Чернівецької обласної ради Михайло ПАПІЄВ, заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ, секретар Чернівецької міської ради Віталій МИХАЙЛІШИН разом з керівниками низки обласних управлінь та відомств відвідали Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни, ознайомилися з матеріально-побутовими умовами лікування та реабілітації ветеранів війни у цьому профільному лікувальному закладі, поспілкувалися з пацієнтами госпіталю.



10.03.2011 15:45

Буковинська громада вшанувала пам’ять Тараса Григоровича Шевченка

Буковинська громада вшанувала пам’ять Тараса Григоровича Шевченка
Вчора з нагоди 197-річчя від дня народження Великого Кобзаря голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч та Чернівецький міський голова Микола Федорук, а також громадські і політичні діячі краю, представники духовенства поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку на Центральній площі Чернівців.
Сьогодні відбувся мітинг-реквієм до 150-ї річниці від дня смерті великого українського поета. Представники духовенства відслужили поминальну панахиду. На площі лунало поетичне слово Тараса Григоровича, а хорові колективи області виконали пісні на вірші Шевченка. Перед присутніми виступив перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, керуючий справами обласної ради Аркадій Моісей, заступник Чернівецького міського голови Інна Онацька.



09.03.2011 11:26

ЗВЕРНЕННЯ голови обласної державної адміністрації Михайла ПАПІЄВА та заступника голови обласної ради Валентина МАНІЛІЧА з нагоди Шевченківських днів

ЗВЕРНЕННЯ
голови обласної державної адміністрації Михайла ПАПІЄВА
та заступника голови обласної ради Валентина МАНІЛІЧА
з нагоди Шевченківських днів
Шановні краяни!
Щороку на початку весни наш народ разом з усім світовим українством вшановують величний геній Тараса Григоровича Шевченка – світоча національної культури, видатного українського поета, мислителя та просвітника. Невмируще Шевченкове слово, сповнене святою синівською любов’ю до рідної землі та її волелюбних господарів, було, є і завжди буде життєвим дороговказом для багатьох поколінь наших попередників, сучасників та нащадків. Пророчі рядки Кобзаря і сьогодні володіють потужною консолідуючою силою, яка згуртовує наш народ на тернистому шляху державотворення та національного самоствердження.
Тож будьмо гідними заповітів нашого величного співвітчизника і здійснімо його мрію про вільне й заможне життя українців на рідній землі, в «сім’ї вольній, новій»! Єднаймося віщим Кобзаревим словом у спільній праці задля щастя і добробуту усіх і кожного, в ім’я піднесення слави та могутності матері - України!


З повагою

Голова обласної
державної адміністрації


Михайло Папієв Заступник голови обласної ради


Валентин Маніліч




04.03.2011 10:10

Відкрито меморіальну дошку Володимиру Івасюку

Відкрито меморіальну дошку Володимиру Івасюку
З нагоди 62-ї річниці від дня народження видатного композитора та поета Володимира ІВАСЮКА на фасаді Буковинського державного медичного університету на Театральній площі йому було встановлено меморіальну дошку. Її створив чернівецький скульптор Іван САЛЕВИЧ, підтримавши ініціативу медуніверситету, в якому наш видатний земляк здобував лікарський фах.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua