Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Прес-центр

Новини - Діяльність голови Чернівецької обласної ради

19.12.2019 14:21

З метою покращення медичного обслуговування селян

З метою покращення медичного обслуговування селян
На день Святого Миколи Чудотворця жителі Мамаївської сільської об’єднаної територіальної громади отримали чудовий подарунок - нову, обладнану новітнім обладнанням споруду амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Пристосоване приміщення старої сільської амбулаторії, споруджене у позаминулому столітті, давно не відповідало жодним вимогам до сучасної лікувально-профілактичної установи. За ініціативи влади та громади у стислі терміни збудовано сучасну споруду, обладнану всім необхідним для надання сучасних медичних послуг для п’яти з половиною тисяч мешканців села Мамаївці.



11.12.2019 09:40

На Львівщині відбулась конференція учасників Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна»

На Львівщині відбулась конференція учасників Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна»
В рамках роботи конференції очільники Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей узгодили та підписали Меморандум про співпрацю у рамках реалізації проекту «МАЛЕ КАРПАТСЬКЕ КОЛО». Головною метою цього документу є налагодження співпраці та координація спільних дій, спрямованих на покращення інфраструктурної доступності в центральній частині українських Карпат.



09.11.2019 10:16

На знак вшанування ветеранів буковинського футболу

На знак вшанування ветеранів буковинського футболу
На запрошення Федерації футболу Чернівецької області керівник обласної представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив з вітальним словом на урочистій церемонії нагородження лауреатів цьогорічного футбольного сезону, що відбулася 8 листопада в палаці культури БДМУ «Академічний. Він дав високу оцінку зусиллям з боку спортивної громадськості краю, організаторів та фахівців розвитку масових ігрових видів спорту на теренах Чернівецької області, серед яких найпопулярнішим та наймасовішим є футбол.



08.11.2019 16:31

Покращення діяльності медичних закладів –першочергове завдання представницької влади

Покращення діяльності медичних закладів –першочергове завдання представницької влади
Cьогодні голова обласної ради Іван Мунтян відвідав обласну комунальну установу "Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», де розпочалися роботи щодо реконструкції приміщення та впровадження нової єдиної оперативно – диспетчерської служби «103».
Завдяки сучасному оснащенню диспетчерської служби, новим протоколам та централізованій системі оповіщення виклики бригад оброблятимуться оперативніше, а екіпажі екстреної допомоги швидше доїжджатимуть на місце події.



06.11.2019 17:50

Медична реформа має втілюватися на благо людей та громад

Медична реформа має втілюватися на благо людей та громад
6 листопада 2019 року Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян провів робочу зустріч із представниками Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (УСВА). Йшлося про нагальну необхідність створення в області спеціалізованого Центру реабілітації та ветеранів АТО, учасників ООС на Сході України та членів їх родин.



05.11.2019 09:25

Проблеми діяльності сільських навчальних закладів – у центрі уваги крайової влади

Проблеми діяльності сільських навчальних закладів – у центрі уваги крайової влади
Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відвідав з робочим візитом Карапчівську сільську об’єднану територіальну громаду Глибоцького району, де, зокрема, зустрівся з колективом обласного комунального закладу «Карапчівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат». Посадовець вручив Кирилюк Марії Василівні контракт про призначення на посаду директора цього загальноосвітнього навчального закладу, як переможниці конкурсного добору на цю посаду.



04.11.2019 14:25

Спільними зусиллями влади та громади захистити інтереси дітей

Спільними зусиллями влади та громади захистити інтереси дітей
Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян з робочим візитом відвідав об’єкт добудови корпусів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та дошкільного навчального закладу в с.Кам'янка Глибоцького району. Разом з виконувачем обов’язків директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької облдержадміністрації Олександром Пуршагою посадовець ознайомився з ходом будівельних робіт, фінансування яких здійснюється за кошти державного фонду регіонального розвитку (16 млн. грн.) та кошти місцевого бюджету ( 4 млн. грн.).
Успішне та своєчасне введення цього надзвичайно важливого для сільської громади об’єкта дасть можливість забезпечити усі належні умови для навчання та виховання більш ніж 1140 учнів сільського загальноосвітнього навчального закладу.



25.10.2019 17:42

Щодо нагальних проблем формування територій громад

Щодо нагальних проблем формування територій громад
Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив на засіданні регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування у Чернівецькій області, яке відбулось у Чернівцях під егідою Чернівецького регіонального відділення Асоціації міст України за участі представників USAID.
Звертаючись до присутніх, він зазначив, що під час розмови з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком поінформував його, що Чернівецька обласна рада затвердила минулого року перспективний план формування територій громад області без «білих плям», але Кабінет Міністрів України затвердив цей план в іншій редакції.



25.10.2019 10:02

Чернівці потребують повноцінної об’їзної дороги

Чернівці потребують повноцінної об’їзної дороги
Під час зустрічі з керівником вищого органу державної виконавчої влади України Олексієм Гончаруком голова Чернівецької обласної ради поінформував його про те, що Чернівці нараз чи не єдиний обласний центр в країні, який не має повноцінної об’їзної дороги.
Він зауважив, що працюючи свого часу на посаді начальника Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області, спромігся забезпечити введення в експлуатацію другої черги об’їзної дороги.



19.10.2019 10:03

З нагоди ювілею уславленого медичного вишу

З нагоди ювілею уславленого медичного вишу
Від імені депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто керівник крайової представницької влади Іван Мунтян привітав викладацький колектив, студентів, а також десятки тисяч колишніх співробітників та випускників БДМУ, з нагоди визначного ювілею – 75-річчя Буковинського державного медичного університету.
Він відзначив, що уславлений колектив закладу за правом був, є і завжди буде справжньої гордістю буковинської громади, візитною карткою Чернівеччини на теренах України, Європи та світу.



02.10.2019 09:04

На шляху реалізації адміністративно-територіальної реформи

На шляху реалізації адміністративно-територіальної реформи
Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь та виступив на засіданні круглого столу, який відбувся у Чернівцях під егідою Української асоціації районних та обласних рад на тему «Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Чернівеччини. Етап другий – презентація моделі області».
Звертаючись до організаторів та учасників круглого столу, посадовець, зокрема, зауважив: «У жодному разі не сумніваючись в актуальності адміністративно-територіальної реформи (вона на часі вже давно), хотів би все ж наголосити, що експертне середовище, яким би кваліфікованим та далекоглядним воно б не було, має максимально зважати на точку зору та настрої громад і враховувати ці фактори на стадії організаційної, правової та практичної реалізації реформи».



28.09.2019 13:04

Люди з особливими потребами заслуговують на увагу та дбайливе піклування з боку влади та громади краю

Люди з особливими потребами заслуговують на увагу та дбайливе піклування з боку влади та громади краю
Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян днями вкотре відвідав з робочим візитом комунальну установу «Чернівецька обласна психіатрична лікаря». Посадовець зустрівся з керівництвом, представниками медичного персоналу та пацієнтами цього комунального медичного закладу, вислухав пропозиції щодо покращання стану справ у зазначеній комунальній медичній установі та висловив низку зауважень стосовно можливих шляхів усунення наявних недоліків та упущень в організації та забезпеченні її функціонування.



16.09.2019 17:42

Обласним медичним установам – першочергову увагу

Обласним медичним установам – першочергову увагу
Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян провів нараду з головними лікарями обласних комунальних медичних установ, які перебувають у процесі реорганізації шляхом перетворення у обласні комунальні некомерційні підприємства. «Попри те, що дехто намагається політизувати суто господарські питання, ми мусимо діяти суто в рамках чинного законодавства. Обласна рада не допускає жодного порушення закону, ми досконало вивчаємо усі питання перед їх вирішенням», - наголосив Іван Мунтян, звертаючись до керівників обласних медичних установ.



12.09.2019 18:52

З метою вшанування кращих спортсменів області

З метою вшанування кращих спортсменів області
Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян та голова регіонального відділення Національного Олімпійського Комітету України, голова профільної постійної депутатської комісії Чернівецької обласної ради Іван Гешко щиро та сердечно привітали кращих спортсменів та фізкультурників краю з нагоди професійного свята – Дня фізичної культури та спорту.
Голова Чернівецької обласної ради, зокрема, подякував спортсменам,тренерам, організаторам фізичної культури та спорту, керівникам спортивних закладів та організацій краю за самовіддану, щоденну цілеспрямовану роботу, що має на меті піднести рівень розвитку фізкультури та спорту на теренах області на новий якісний рівень.



04.09.2019 09:36

З нагоди Дня підприємця

З нагоди Дня підприємця
Керівник обласної представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистостях з нагоди Дня підприємця. Він дав високу оцінку внеску представників малого та середнього бізнесу у забезпечення сталого розвитку територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області.
«Саме ви та ваші колеги нині є провідними роботодавцями та регуляторами ринку праці, ви наповнюєте місцеві бюджети, створюєте відповідну податкову базу, залучаєте інвестиції, впроваджуєте інноваційні технології тощо. Успішні підприємці, зазвичай, мають активну громадянську позицію, беруть дієву участь в роботі самоврядних фундацій, свідомо та самовіддано займаються благодійною та волонтерською діяльністю», - наголосив у своєму вітальному слові голова Чернівецької обласної ради.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua