Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Прес-центр

Новини - Діяльність голови Чернівецької обласної ради

03.09.2019 16:50

Вшановуючи ратний подвиг українських військовиків

Вшановуючи ратний подвиг українських військовиків
На запрошення командування військової частини А2582 голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистостях з нагоди Дня частини.
«У непростих умовах сьогодення важко переоцінити роль та значення вашої ратної праці для справи забезпечення належного виконання бойових завдань командування. Саме тому від рівня вашої фахової, бойової та спеціальної підготовки, сумлінності та відповідальності багато в чому залежить загальний успіх бойових операцій, а відтак – життя та здоров’я сотень тисяч військовиків та цивільних громадян», - наголосив посадовець у вітальному слові, звертаючись до військовослужбовців.



03.09.2019 09:50

З нагоди Дня знань

З нагоди Дня знань
На традиційне свято Першого дзвоника до вихованців та педагогів Чернівецької спеціальної школи-інтернату №2 завітав голова обласної ради Іван Мунтян. Іван Миколайович є бажаним гостем цього навчального закладу для дітей з вадами слуху, чимало зробив для зміцнення його матеріально-технічного забезпечення, покращення умов навчання, побуту та дозвілля учнів, удосконалення навчально-методичної бази.
«Реформа освітньої системи, яка відбувається нині в Україні, не надто прихильна до шкіл-інтернатів. Не зважаючи на це, вважаю за потрібне зберегти цей навчальний заклад та його колектив», - зауважив у своєму вітальному слові керівник крайової представницької влади.



02.09.2019 13:40

Провідний виш Буковини радо приймає першокурсників

Провідний виш Буковини радо приймає першокурсників
Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистостях з нагоди посвяти у студенти першокурсників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. «Ви маєте високу честь та щасливу нагоду увійти до складу дружньої родини одного з найбільш авторитетних вищих навчальних закладів України», - наголосив він, звертаючись до схвильованих першокурсників.



27.08.2019 17:01

На регіональному форумі освітян Буковини

На регіональному форумі освітян Буковини
Регіональний форум освітян Чернівецької області «Якісні освітні послуги – пріоритетний вектор розвитку освіти Буковини» пройшов сьогодні, 27 серпня, у приміщенні обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини». Обговорено пріоритетні напрями розвитку освіти регіону, серед яких впровадження новітніх технологій, модернізаціяя матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів, надання якісних освітніх послуг дітям з особливими потребами, створення ресурсних кімнат, навчально-практичних центрів та підтримка обдарованих школярів. Привітав з прийдешнім Днем знань та початком нового навчального року організаторів та учасників форуму керівник представницької влади краю Іван Мунтян.



21.08.2019 16:05

Іван Мунтян: Головною запорукою розвитку Карпатського регіону є розбудова транспортної інфраструктури та відкриття міжнародних пунктів пропуску

Іван Мунтян: Головною запорукою розвитку Карпатського регіону є розбудова транспортної інфраструктури та відкриття міжнародних пунктів пропуску
На цьому сьогодні, 21 серпня, наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян під час засідання круглого столу, участь у якому взяли представники Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Чернівецької обласної державної адміністрації та експертного середовища, а також керівники органів місцевого самоврядування і депутати обласної ради від Вижницького та Путильського районів. Обговорено шляхи реалізації комплексних проектів, спрямованих на розвиток економіки, залучення інвестицій, розвиток транспортної інфраструктури, туристичної та рекреаційної галузей нашого регіону.



02.08.2019 17:05

З метою покращення діяльності комунальної медичної установи

З метою покращення діяльності комунальної медичної установи
Днями голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відвідав комунальну медичну установу «Чернівецька обласна психіатрична лікарня», яка, відповідно до вимог реформування медичної галузі, наразі перебуває в процесі реорганізації у комунальне некомерційне підприємство.
Робочому візиту керівника крайової представницької влади передував серйозний та тривалий діалог з керівництвом та медперсоналом установи стосовно поточного стану справ, зокрема – щодо незадовільних умову утримання пацієнтів лікарні, значна частина яких потребує особливого піклування.
Голова обласної ради належно оцінив самовідданні зусилля працівників психіатричної лікарні, які намагаються власними силами покращити умови перебування та лікування пацієнтів. Разом з тим він зауважив, що матеріальне забезпечення лікарні могло б бути набагато кращим, якби земельна ділянка, на якій вона розташована, використовувалася б більш раціонально. Йшлося, зокрема, про чималу її частину, яка свого часу була вилучення Чернівецькою міською радою для потреб торговельного центру «Формаркет».



02.08.2019 14:14

Про скликання 32-ї позачергової сесії обласної ради

Про скликання 32-ї позачергової сесії обласної ради
Сьогодні, 2 серпня 2019 року, під головуванням керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна відбулось засідання колегії Чернівецької обласної ради. Члени колегії крайового парламенту погодили дату проведення 32-ї позачергової сесії обласної ради, пленарне засідання якої відбудеться 7 серпня 2019 року, та погодили проект його порядку денного.
Згідно з відповідним розпорядженням голови Чернівецької обласної ради № 245 від 2 серпня 2019 року на підставі статті 46-ї та частини 6 статті 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 14 розділу II Регламенту Чернівецької обласної ради VII скликання 07 серпня 2019 року в сесійній залі обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського,1) відбудеться пленарне засідання 32-ї позачергової сесії обласної ради.
На розгляд сесії буде внесено питання: щодо подання Держгеонадр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами Митківського родовища, яке знаходиться у Заставнівському районі Чернівецької області; про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік; про внесення змін до Регіональної програми розвитку комунального підприємства «Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад» на 2019 – 2021 роки та інші.



19.07.2019 12:31

Столицю Буковини відвідає Президент Генеральної ради депутатів Швабії Мартін Зайлер

Столицю Буковини відвідає Президент Генеральної ради депутатів Швабії Мартін Зайлер
Засідання організаційного комітету з питань участі делегації Чернівецької області у черговому етапі Міжнародного юнацького футбольного турніру «Чотири регіони для Європи» провів голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян спільно із в.о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайлом Павлюком. Учасники засідання бговорили низку організаційних питань та заслухали інформацію про підготовку команди Чернівецької області до участі у спортивних змаганнях та визначили відповідальних осіб.



12.07.2019 21:19

Керівники представницької влади Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії відвідали Чернівецький національний університет

Керівники представницької влади Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії відвідали Чернівецький національний університет
Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та голова Сучавської повітової ради Румунії відвідали адміністративний корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, розташований на території колишньої резиденції буковинських митрополитів. Вони оглянули архітектурний ансамбль резиденції, мали змістовну зустріч з ректором одного з кращих вишів України паном Романом Петришиним. Георге Флутур привітав очільника ЧНУ з нагоди обрання та призначення на високу ректорську посаду та запросив його на міжнародний інвестиційний форум, який незабаром відбудеться в Сучаві.



12.07.2019 18:30

На ювілейному фестивалі-конкурсі румунської народної музики

На ювілейному фестивалі-конкурсі румунської народної музики
Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив на церемонії відкриття XV-го Міжнародного фольклорного фестивалю-конкурсу румунської народної музики «Розмаїття квіткового саду», яке відбулося у Чернівецькій гімназії №6 імені Олександра Доброго. Він привітав організаторів, юних учасників фестивалю та їх батьків, членів журі та численних прихильників дитячого музичного мистецтва та відзначив, що обласна рада всебічно підтримувала та буде підтримувати культурний розвиток національних громад нашого краю.



12.07.2019 14:19

Бізнесові кола України та Румунії прагнуть поглиблення співпраці

Бізнесові кола України та Румунії прагнуть поглиблення співпраці
Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян за участі голови Сучавської повітової ради Георге Флутура провів круглий стіл з представниками бізнес-еліти краю, на якому обговорювались перспективні шляхи розвитку двосторонніх бізнесових контактів українських та румунських промисловців і підприємців, зокрема, у царині агропромислового виробництва, у сфері рекреації та туризму.



12.07.2019 11:55

В Опришенах відкрито сучасну лікарську амбулаторію

В Опришенах відкрито сучасну лікарську амбулаторію
Чудовий подарунок отримали цього року жителі села Опришени, що на Глибоччині, та сусідньої Слобідки на величне християнське свято Петра і Павла. Учора, 12 липня 2019 року, в Опришенах відбулось урочисте відкриття нової лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.



10.07.2019 16:02

Іван Мунтян: Це не останній інфраструктурний транскордонний проект, з яким ми будемо працювати

Іван Мунтян: Це не останній інфраструктурний транскордонний проект, з яким ми будемо працювати
На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян сьогодні, 10 липня, під час наради за участю керівників партнерських організацій проектної пропозиції Спільної Операційної Програми «Румунія – Україна 2014-2020» «Покращення транспортної інфраструктури транскордонної території Чернівці-Сучава (Шепіт-Ізвоареле Сучевей)», яку Чернівецька обласна рада як головний партнер подала на розгляд відбіркового комітету.



08.07.2019 10:05

У Старому Вовчинці відкрито спортивний майданчик

У Старому Вовчинці відкрито спортивний майданчик
7 липня Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистій церемонії відкриття сучасного спортивного майданчика зі штучним покриттям у селі Старий Вовчинець Глибоцького району кошторисною вартістю майже 1,5 млн. грн. Він зауважив, що як депутат обласної ради та керівник крайової представницької влади, особисто долучився до спорудження сучасного мосту в селі Старий Вовчинець і сільської дороги, що веде до школи, а також сприяв виділенню коштів на спорудження дороги місцевого значення «Вадул-Сірет - Старий Вовчинець».



27.06.2019 15:58

Іван Мунтян: Конституційна реформа допоможе Україні дати відповідь на непрості виклики сьогодення

Іван Мунтян: Конституційна реформа допоможе Україні дати відповідь на непрості виклики сьогодення
На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян у своєму вітальному слові до учасників урочистих зборів, що відбулися сьогодні, 27 червня, в обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка з нагоди Дня Конституції України.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua