Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  Бальнеологічний санаторій "Брусниця" став прихистком для переселенців

Прес-центр

Новини

18.03.2022 15:04

Бальнеологічний санаторій "Брусниця" став прихистком для переселенців |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

З перших днів повномасштабної війни з росією Буковина стала прихистком для десятків тисяч людей з інших регіонів України, котрі через обстріли змушені залишити свої домівки.

Тоді голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко доручив керівникам комунальних установ області розглянути можливість облаштування своїх приміщень для прийому та допомоги переселенцям.

Одним із таких прихистків для українців з інших регіонів став бальнеологічний санаторій «Брусниця».

За словами т. в. о. головного лікаря закладу Тетяни Блошко, на цей час у санаторії перебуває 101 людина. Найбільше - зі столиці, Київської області та Харкова. Загалом же заклад прийняв кілька сотень українців, що прибули до нашого краю з гарячих точок нашої країни.

«Одночасно санаторій може прийняти до 120 осіб. Проте серед переселенців часто відбувається ротація. Частина залишається на тривалий термін, а частина приїздить на день-два, а відтак їде закордон», - зазначає Тетяна Блошко.

Вимушено переселені особи мають змогу безкоштовно харчуватися, а також отримати одяг. Наразі закладу в цьому активно допомагають волонтери.

Також вимушено переселені особи забезпечені всім необхідним і для особистої гігієни, та мають постійний доступ до теплої води. Для цього в закладі облаштували додатковий новий бойлер, аби теплої води вистачало на таку кількість людей.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua