Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

06.02.2020 10:17
Чернівецька обласна рада


    відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», керуючись рішенням XV сесії VII скликання Чернівецької обласної ради від 13.09.2017р. №164-15/17 «Про Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Урочисті заходи

Прес-центр

Новини - Урочисті заходи

24.04.2015 14:19

Буковина вшановує героїв-чорнобильців

Буковина вшановує героїв-чорнобильців
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та заступник голови обласної ради Валентин Маніліч взяли участь в церемонії покладання квітів до пам’ятника жертвам катастрофи на Чорнобильській АЕС та мітингу-реквіємі, які відбулися з нагоди 29-ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи на Центральному кладовищі Чернівців.
Михайло Гайничеру високо оцінив внесок героїв-чорнобильців у розвиток сучасної України та Чернівецької області зокрема. Очільник крайової представницької влади висловив глибоку вдячність ліквідаторам Чорнобильської катастрофи за їх життєвий подвиг та сумлінну працю. Він відзначив також важливу роль підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій у забезпеченні належної життєдіяльності територіальних громад області. Михайло Гайничеру побажав ліквідаторам Чорнобильської катастрофи міцного здоров’я, життєвих гараздів, довгих та щасливих років життя.



23.04.2015 15:30

Відбулася зустріч з представниками «чорнобильських» громадських організацій

Відбулася зустріч з представниками «чорнобильських» громадських організацій
Сьогодні в приміщенні облради та облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками «чорнобильських» громадських організацій за участю помічника заступника голови обласної ради, депутата крайового парламенту Сільвії Віщук, в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Руслана Сенчука, заступника директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрія Півня. На сьогоднішній день в області налічується понад 19 тисяч «чорнобильців». «Саме ви ціною власного життя та здоров’я, нехтуючи особистою безпекою, стали на шляху підступного лиха заради збереження життя мільйонів людей», – звернулася до присутніх у залі «чорнобильців» Сільвія Віщук. – Депутати обласної ради завжди сприяють та підтримують всі нагальні питання, що стосуються соціального захисту цих відважних людей".



27.03.2015 16:08

У Чернівцях відзначили 71-у річницю визволення міста

У Чернівцях відзначили 71-у річницю визволення міста
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення 71-ї річниці визволення Чернівців від фашистських загарбників. Він щиро привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів Збройних Сил та всю громаду міста Чернівці з цим пам’ятним днем та зазначив, що сьогодні нащадки ветеранів, так само як і їх батьки та діди, гідно боронять нашу державу та не шкодують свого життя за наш народ та нашу країну. Михайло Гайничеру вручив Почесні грамоти обласної ради голові первинної ветеранської організації Чернівецького прикордонного загону Василю Олексійовичу Чупаку та члену комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни обласної ради ветеранів Володимиру Петровичу Борисову. Ветеранів цього дня привітали також голова облдержадміністрації Олександр Фищук та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.



26.03.2015 12:33

Валентин Маніліч взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Національної Гвардії

Валентин Маніліч взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Національної Гвардії
Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Національної Гвардії України, які відбулись на території військової частини 1241 на вул. Горіхівській, 19 у Чернівцях.
Валентин Маніліч щиро привітав військовослужбовців, подякував за сумлінне виконання своїх обов`язків та вручив Почесні грамоти обласної ради воякам 2-ї стрілецької роти.



25.03.2015 14:59

Михайло Гайничеру взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Служби безпеки України

Михайло Гайничеру взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Служби безпеки України
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистостях з нагоди 23-ї річниці заснування Служби Безпеки України та від імені депутатського корпусу облради щиро привітав її працівників з професійним святом. Голова облради зауважив, що події, які відбулись в нашій країні впродовж минулого року, безпрецедентні за всі роки незалежності, стали випробуванням для всіх, і за таких умов працівники СБУ професійно та відповідально виконували свої обов`язки. Михайло Гайничеру зазначив, що без забезпечення законності та спокою в суспільстві неможливе втілення реформ і в зв`язку з цим громадськість покладає на Службу Безпеки, а також правоохоронців та органи судової системи, чималі сподівання. Керівник обласної представницької влади висловив переконання, що ці очікування громадян будуть виправдані, побажав працівникам СБУ здоров`я, родинного затишку та миру, щоб вони отримувати свої чергові та позачергові звання у мирних умовах та вручив Почесні грамоти обласної ради кращим працівникам Управління СБУ.



22.03.2015 11:10

У Чернівці прибули військовослужбовці із зони АТО

У Чернівці прибули військовослужбовці із зони АТО
Сьогодні в Чернівцях зустрічали військових, які повернулись із зони проведення антитерористичної операції. 220 військовослужбовців 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України повернулись додому. Частина з них демобілізовані, інші прибули у відпустку. На території військової частини на вулиці Московської Олімпіади обласного центру героїв зустрічали голова облдержадміністрації Олександр Фищук, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, численні родичі, друзі військових, волонтери, небайдужі краяни. Щирі слова вітань, радість, неприховані емоції, захоплення, велетенський торт у формі прапора та нагороди від військового керівництва, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування області отримали цього дня вояки, які відстоювали Україну на сході нашої держави, брали участь у захисті Донецького аеропорту та у боях під Дебальцево.



10.03.2015 23:01

У Сторожинці відкрили пам’ятник Тарасові Шевченку

У Сторожинці відкрили пам’ятник Тарасові Шевченку
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку у місті Сторожинець. Пам’ятник, автором якого є відомий буковинський митець, скульптор Іван Салевич, встановлений на площі біля меморіальної дошки пам’яті героїв Небесної Сотні. За підтримки керівників райдержадміністрації і районної ради та з благословення священнослужителів Великий Кобзар постав у райцентрі з граніту і бронзи. Кошти на будівництво збирали всією громадою, частину виділили з районного бюджету, долучились також благодійники – місцеві підприємці. «Попри те, що сьогоднішнє свято відбувається у нелегкі для країни дні, воно має ще більшу цінність, адже навіть за таких непростих умов ви знайшли можливість збудувати такий пам’ятник та іще раз повернутись до творчості Шевченка як поета, філософа та художника», - звернувся до мешканців Сторожинця Михайло Гайничеру. Голова обласної ради зауважив, що твори Шевченка вічні, його творчість існує поза часом, і якби ми дослухались до Великого Пророка, багатьох подій, які сьогодні відбуваються в державі, можна було б уникнути. Він також висловив сподівання, що нам вдасться почути Шевченка, врахувати помилки минулого та не допустити їх у майбутньому. «Приємно відзначити, що за задумом автора та громади Шевченко зображений молодим, енергійним, сповненим сил – це саме те, що нам сьогодні потрібно – енергія, сила, впевненість, щоб пережити важкі часи і наблизити наш народ до того, чого ми прагнемо, до європейського майбутнього», - наголосив голова обласної ради.



15.02.2015 16:48

В Чернівцях відзначили річницю виведення військ з Афганістану

В Чернівцях відзначили річницю виведення військ з Афганістану
Сьогодні в Чернівцях біля пам’ятника полеглим в Афганістані вшанували учасників бойових дій на території інших держав та відзначили 26-ту річницю виведення військ з Афганістану. У заходах взяли участь голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, представники Чернівецької міської ради та районних у місті рад, правоохоронних органів, військові, активісти громадських організацій, ветерани-«афганці» та члени їх родин. Священики відслужили панахиду за загиблими в афганській війні та українськими військовими, загиблими у зоні АТО. Присутні вшанували хвилиною мовчання їх пам'ять та поклали вінки та квіти до пам’ятника.



19.12.2014 16:14

На урочистостях з нагоди Дня міліції

На урочистостях з нагоди Дня міліції
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистому зібранні з нагоди Дня міліції. Він щиро привітав правоохоронців з професійним святом та зазначив, що серед депутатського корпусу також є представники правоохоронних органів, які гідною службою досягли високих звань, а майже двадцять територіальних громад області обрали своїми головами колишніх працівників міліції. Голова обласної ради наголосив, що це цілком закономірно, адже правоохоронці чи не найкраще підготовлені до роботи в органах місцевого самоврядування з огляду на їх життєвий, професійний, юридичний досвід, військову підготовку та здатність забезпечити ефективну роботу. Михайло Гайничеру побажав присутнім подальших успіхів та належного поцінування їх праці та вручив Почесні грамоти обласної ради кращим правоохоронцям.



21.11.2014 13:49

Активісти Майдану отримали Почесні відзнаки

Активісти Майдану отримали Почесні відзнаки
Сьогодні в Україні відповідно до Указу Президента відзначається День Гідності та Свободи. Активних учасників Майдану, членів громадських організацій та представників студентської молоді з цієї нагоди привітали перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та перший заступник голови облдержадміністрації Іван Рибак.
Ярослав Курко привітав присутніх з першою річницею Майдану та побажав «активної участі уже в тому кращому житті, яке ви для себе бачите і за яке ви вийшли рік тому для боротьби з колишньою владою». Він наголосив, що ті громадські і політичні діячі, які брали участь у минулорічних подіях, зроблять все, щоб ідеї Майдану та революції Гідності не пропали, щоб громадяни не ставили собі питання: «За що ми боролись? За що загинула Небесна Сотня?».



17.11.2014 14:48

Працівників радіо, телебачення та зв’язку привітали з професійним святом

Працівників радіо, телебачення та зв’язку привітали з професійним святом
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку. Він щиро привітав працівників буковинських електронних засобів масової інформації. «Ви займаєте надзвичайно відповідальне місце у житті суспільства, - зазначив Ярослав Курко, - ви скорочуєте відстань між людьми, ви робите з чуток справжні новини, або спростовуєте ці чутки, ви зменшуєте ризики у спілкуванні між владою і громадянським суспільством». Перший заступник голови облради зауважив, що сьогодні на порядку денному держави і українського суспільства стоять питання завершення війни, підписання коаліційної угоди, здійснення реформ, і без донесення цих питань до кожного громадянина, їх суспільної підтримки, реалізувати їх буде дуже важко. «Будьте впевнені, що ви робите дуже потрібну справу», - наголосив Ярослав Курко, звертаючись до присутніх, та побажав їм міцного здоров’я, натхнення, бажання працювати та гідного поцінування їх роботи, а також вручив Почесні грамоти обласної ради кращим працівникам галузі.



14.11.2014 15:36

Сільськогосподарники відзначили професійне свято

Сільськогосподарники відзначили професійне свято
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня працівників сільського господарства. Вітаючи аграріїв з професійним святом, голова обласної ради зазначив, що результати їхньої праці можуть оцінити всі буковинці, купуючи продукцію на місцевих ринках та у магазинах. Тут належно представлені м’ясні вироби буковинських виробників, лише поодинокі конкуренти залишились у місцевих хлібопекарів, які мають змогу також використовувати власний ресурс зерна, водночас необхідно збільшувати обсяги виробництва молочної продукції. Михайло Гайничеру наголосив на необхідності підтримки фермерських господарств, окремі з яких мають чималий потенціал, але потребують створення умов для збуту їхньої продукції як в нашій області, так і за її межами.



13.11.2014 16:07

На урочистостях з нагоди Дня студента

На урочистостях з нагоди Дня студента
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня студента. У залі засідань облдержадміністрації та обласної ради зібрались студенти, викладачі та керівники буковинських вузів. Звертаючись до присутніх, перший заступник голови обласної ради пригадав події революції гідності та зазначив, що в Україні студенти стали взірцем того, як потрібно поводитись у ситуації, коли треба захищати свої честь, гідність і вибір свого народу, якими влада жорстко знехтувала. Ярослав Курко висловив сподівання, що в Україні буде свій день студента – 30 листопада або 1 грудня – на відзначення того дня, коли українське студентство стало на захист свого майбутнього, України та всього українського народу.



10.11.2014 15:25

9 листопада - День української писемності та мови

9 листопада - День української писемності та мови
Вчора в Україні відзначався День української писемності та мови. Свято було започатковано 9 листопада 1997 року відповідно до Указу Президента України «Про День української писемності та мови». За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця. Святкування з цієї нагоди відбулись у Чернівцях напередодні. Громадські активісти, молодь, священнослужителі, представники мистецьких і наукових кіл, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади провели біля пам’ятника Літописцям Русі-України урочисте зібрання, де лунали українське слово, пісня і молитва, а до підніжжя пам’ятника лягли квіти.



06.11.2014 14:42

На Новоселиччині увіковічнили пам’ять героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО

На Новоселиччині увіковічнили пам’ять героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО
В селі Топорівці Новоселицького району перед приміщенням сільської ради на площі Небесної Сотні за участю голови районної ради Романа Кригана та голови районної державної адміністрації Віталія Балти відкрито пам’ятник-монумент героям Небесної Сотні та загиблим в АТО воїнам.
Хвилиною мовчання та салютом представники громадськості села вшанували мужніх героїв та запалили свічі в пам’ять про загиблих у столиці та на Сході України українських патріотів.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua