Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

06.02.2020 10:17
Чернівецька обласна рада


    відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», керуючись рішенням XV сесії VII скликання Чернівецької обласної ради від 13.09.2017р. №164-15/17 «Про Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Урочисті заходи

Прес-центр

Новини - Урочисті заходи

23.08.2015 23:06

На Центральній площі Чернівців відзначили День Державного Прапора України

На Центральній площі Чернівців відзначили День Державного Прапора України
На Центральній площі Чернівців відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України. В урочистостях взяли участь голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, керівники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, депутати рад різних рівнів, представники правоохоронних органів, військові, священнослужителі різних конфесій, члени громадських та молодіжних організацій, небайдужі чернівчани. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих у зоні АТО військових та поклали вінки і квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку. Голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук та військовий комісар області Віталій Чурай вручили ордени “За мужність” ІІІ ступеня чотирьом родинам буковинських військових, які загинули у зоні АТО. Тут же відбулась офіційна церемонія підняття державного пропора України.



21.08.2015 14:32

На урочистостях з нагоди Дня незалежності України

На урочистостях з нагоди Дня незалежності України
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру виступив на урочистих зборах з нагоди Дня незалежності України, що відбулися у Літньому театрі Центрального парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка обласного центру за участю депутатів рад різних рівнів, представників органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, правоохоронних органів, громадських, волонтерських та молодіжних організацій, мистецьких та наукових кіл.
«Всі ми, незалежно від національності, релігійних і політичних переконань, повинні об’єднатись навколо єдиної державницької ідеї, долучитись до утвердження демократичного правового громадянського суспільства. Від нашої рішучості, свідомої та активної позиції залежить майбутнє країни», - зауважив у своєму виступі керівник обласної представницької влади.



07.08.2015 14:34

Відбулися урочистості з нагоди 75-річчя утворення Чернівецької області

Відбулися урочистості з нагоди 75-річчя утворення Чернівецької області
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистих зборах з нагоди 75-річчя утворення Чернівецької області, які відбулись у приміщенні обласного академічного музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської. Вітаючи присутніх, Михайло Гайничеру наголосив, що за 75 років існування області нам довелось чимало пережити, але кожен з цих етапів – невід’ємна частина нашого життя, з яких ми робимо висновки, виносимо певний досвід з тим, щоб врахувати його у майбутньому. Голова обласної ради зазначив, що сьогодні наша держава стоїть на порозі важливих реформ у різних галузях життя. Всім нам дуже непросто, адже нині, приймаючи певні рішення, ми розуміємо що від них залежить доля наших дітей та онуків. Керівник обласної представницької влади щиро побажав землякам міцного здоров’я, добра та злагоди, а також вручив Почесні грамоти обласної ради учасникам антитерористичної операції на сході України, депутатами рад різних рівнів, лікарям, представникам інших сфер господарювання з різних районів області. Михайло Гайничеру також вручив посвідчення та відзнаку «Почесний громадянин Буковини» письменнику Мірчі Лютику.



07.08.2015 11:14

На Центральній площі Чернівців відбувся спільний молебень за мир

На Центральній площі Чернівців відбувся спільний молебень за мир
Сьогодні в Чернівцях відбуваються урочисті заходи з нагоди 75-ї річниці утворення Чернівецької області. Голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, депутати рад різних рівнів, представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, правоохоронних органів, трудових колективів краю, громадських та молодіжних організацій поклали вінки та квіти до підніжжя пам`ятника Тарасу Шевченку. Представники різних конфесій відслужили на Центральній площі Чернівців спільний молебень за мир, процвітання України і Чернівецької області. Завершився захід спільним виконанням Державного Гімну України.



29.07.2015 15:53

Сьогодні в Чернівцях відбулось відкриття пам’ятника першому бургомістру

Сьогодні в Чернівцях відбулось відкриття пам’ятника першому бургомістру
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистому відкритті пам’ятника першому бургомістру Чернівців Якобу фон Петровичу. Погруддя встановлене на розі вулиць Петровича та Руської обласного центру неподалік від Вірменської церкви з нагоди 200-річчя від дня народження першого чернівецького бургомістра.
Вітаючи присутніх на урочистостях, Михайло Гайничеру висловив вдячність всім, хто долучився до відкриття пам’ятника, зокрема, вірменській спільноті Чернівців, представником якої був перший бургомістр. Голова обласної ради зауважив, що сьогоднішня подія нагадує нам про один з найефективніших періодів у житті міста та чернівецької громади, який пов’язаний з іменем Якоба фон Петровича, та побажав присутнім стати свідками та учасниками третього ренесансу розвитку економіки, науки, культури та міжетнічних взаємин у Чернівцях. Михайло Гайничеру також наголосив на доцільності відновлення пам’ятника першому ректору ЧНУ, який є символом Чернівців та Буковини, та висловив сподівання, що депутати обласної ради підтримають його думку.



26.06.2015 14:46

В Чернівцях відзначили День Конституції України

В Чернівцях відзначили День Конституції України
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня Конституції України, які відбулись в обласній філармонії. «Сьогодні життя вимагає масштабної конституційної реформи, що дозволить наповнити реальним змістом перетворення, які відбуваються нині в системі державного будівництва та місцевого самоврядування, у сфері адміністративно – територіального устрою, в економіці та суспільному житті, - зауважив Михайло Гайничеру, звертаючись до присутніх, - така реформа має на меті досягти високих європейських стандартів організації суспільних відносин, їх широкої демократизації на благо всіх громадян України».
Голова обласної ради наголосив, що нелегкі випробовування, які їх ставить перед нами сьогодення, потребують максимальної консолідації зусиль для досягнення спільної мети – побудови відкритого, правового, цивілізованого суспільства.



22.06.2015 12:12

У Чернівцях вшанували пам`ять жертв війни

У Чернівцях вшанували пам`ять жертв війни
Сьогодні в Центральному парку культури Чернівців відбулись урочисто-траурні заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Вклонитись пам`яті полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років прийшли голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ветеранського загалу області, члени громадських організацій, небайдужі чернівчани. Звертаючись до ветеранів та всіх, хто мав причетність до захисту нашої батьківщини, Михайло Гайничеру зауважив, що за довгі роки війни наш народ зазнав надзвичайно великих втрат, тож сьогодні ми вшановуємо пам'ять всіх загиблих – від перших днів війни і до Перемоги, схиляємо голови перед пам`яттю полеглих в Афганістані, а також на Сході нашої держави і прагнемо, щоб ніколи не було війни ні на нашій землі, ні в Європі і світі. Учасники жалобного мітингу поклали вінки та квіти до пам`ятника генералу Ф. Боброву у парку та спільно виконали Державний гімн України.



15.06.2015 15:58

На знак вшанування пам’яті генія румунської культури

На знак вшанування пам’яті генія румунської культури
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь і виступив на урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника М.Емінеску у середмісті Чернівців з нагоди 126-ї річниці від дня смерті класика румунської культури та літератури. Він відзначив історичну роль буковинського періоду в біографії Міхая Емінеску, дав високу оцінку внеску румунської громади в минулому та сьогоденні Буковинського краю. В урочистостях взяли участь Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, представники національно-культурних товариств та румуномовної громадськості.



15.06.2015 15:20

Буковина відзначає 74-ту річницю Івана Миколайчука

Буковина відзначає 74-ту річницю Івана Миколайчука
З нагоди 74-ї річниці від дня народження видатного діяча національної культури, геніального актора, сценариста та режисера Івана Миколайчука в області відбулась низка урочистих заходів. Розпочалось вшанування пам`яті церемонією покладання квітів до меморіальної дошки, встановленої на чернівецькій вулиці, яка носить ім’я митця. В урочистостях взяли участь представники творчої інтелігенції столиці України та Буковинського краю, діячі культури та мистецтв, керівництво обласної та міської влади, представники громадськості та засобів масової інформації. Учасники урочистого дійства наголосили на винятковому значенні особистого внеску Івана Миколайчука у розвиток європейського та національного кінематографу, його вагомій ролі у справі піднесення самосвідомості українського народу та популяризації у світі кращих зразків вітчизняного кіномистецтва.
Цього ж дня у музеї-садибі Івана Миколайчука в селі Чортория на Кіцманщині зібрались численні шанувальники творчості великого митця, представники органів влади, мистецьких кіл, гості зі столиці України. На святкування прибула дружина видатного артиста Марія Миколайчук. В урочистостях взяли участь голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, народний депутат України Іван Рибак, керівники Кіцманщини та місцевої територіальної громади. Виступаючи перед присутніми, Михайло Гайничеру відзначив унікальність та неповторність таланту Івана Миколайчука, щирість його акторської гри, неоціненний внесок у розвиток кіномистецтва та популяризацію українського культури, історії та традицій Буковинського краю. Голова обласної ради побажав присутнім відзначати наступну, ювілейну, річницю митця в умовах стабільності, миру та благополуччя у державі.



29.05.2015 12:13

З нагоди Дня останнього дзвоника

З нагоди Дня останнього дзвоника
На свято Останнього дзвоника до Чернівецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №2 завітали голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру та депутат крайового парламенту Олександр Пуршага. У вітальному слові керівник обласної представницької влади висловив глибоку вдячність педагогам, батькам та меценатам за значний внесок у справу навчання та виховання дітей, що мають особливі потреби. Михайло Гайничеру побажав учням та випускникам школи міцного здоров’я, наснаги та успіхів в навчанні та опануванні професійними вміннями та навичками.



28.05.2015 16:06

З нагоди Дня прикордонника

З нагоди Дня прикордонника
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистостях з нагоди Дня прикордонника, які відбулись у Чернівецькому прикордонному загоні. У вітальному слові очільник представницької влади краю високо оцінив фахові та моральні якості оборонців державного кордону, побажав їм у непростих умовах сьогодення і надалі пильно та відповідально нести нелегку службу з охорони державних рубежів України. Розпорядженням голови обласної ради за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, значний внесок у збереження суверенітету Української держави п’ять військовослужбовців Чернівецького прикордонного загону нагороджені Почесною грамотою обласної ради. Михайло Гайничеру, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, керівники силових структур та правоохоронних органів краю, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, журналісти, школярі та студенти ознайомились з експозицією виставки озброєння, технічного спорядження та амуніції, розгорнутої на території Чернівецького прикордонного загону в рамках Дня відкритих дверей з нагоди професійного свята.



22.05.2015 12:35

У Чернівцях вшанували пам`ять Тараса Шевченка

У Чернівцях вшанували пам`ять Тараса Шевченка
Сьогодні в Чернівцях відбулось покладання вінків та квітів до пам`ятника Тарасу Шевченку з нагоди 154-ї річниці від дня його перепоховання. Вклонитись пам`яті Великого Кобзаря прийшли голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, керівники правоохоронних органів, управлінь і відомств, громадських та молодіжних організацій. Заслужений артист Василь Пиндик виконав музичну посвяту славному поету.



14.05.2015 13:20

Михайло Гайничеру закликав науковців до поглиблення співпраці

Михайло Гайничеру закликав науковців до поглиблення співпраці
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук взяли участь в урочистостях з нагоди Дня науки, на які завітали керівники буковинських вузів та представники наукового загалу області. Вітаючи учасників зустрічі, Михайло Гайничеру відзначив діяльність буковинських вчених, яким навіть у непростих умовах зміни системи фінансування та скорочення його обсягів, вдалось зберегти і розвинути наукові школи. Зокрема, у Чернівецькому національному університеті успішно працюють науковці в галузі математики та різних напрямків фізики. Значних результатів досягнув колектив Буковинського державного медичного університету, є великі очікування від аграрної науки, зокрема, садівництва, яке в Чернівецькій області розвивається швидше ніж загалом по Україні.



10.05.2015 15:49

У Чернівцях відкрили Центр румунської культури

У Чернівцях відкрили Центр румунської культури
У Чернівцях відбулось відкриття Центру румунської культури ім. Євдоксія Гурмузакі. Зі знаковою подією в національно-культурному житті краю представників румунської громади та гостей привітав голова обласної ради Михайло Гайничеру. Він побажав новоствореному осередку успіхів у діяльності, спрямованій на поглиблення культурних, інформаційних та наукових зв’язків між Україною та Румунією. Товариство, яке працюватиме в Центрі, планує організувати свою роботу у напрямку підтримки школи та освіти, культури та літератури. Тут також представлено бібліотеку румуномовних видань, а відвідувачі зможуть спробувати страви національної кухні.

На урочистості з цієї нагоди прибули делегації з Бухареста, Сучавського та Ясського повітів, представники Уряду та парламенту Румунії. У заходах взяли участь Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, голови Герцаївської, Глибоцької та Сторожинецької райдержадміністрацій, де значну частину населення складають етнічні румуни, а також окремі сільські голови румуномовних населених пунктів Чернівецької області.



08.05.2015 13:27

Відбулись урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги

Відбулись урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги
Сьогодні в Україні відзначається День пам’яті та примирення. З цієї нагоди, а також до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі в обласному муздрамтеатрі відбулись урочисті заходи, у яких взяли участь ветерани ІІ Світової війни, учасники бойових дій на територіях інших держав, бійці антитерористичної операції на Сході України. Вітаючи учасників урочистого зібрання, голова обласної ради Михайло Гайничеру зауважив, що чимало подій Другої світової війни відбувались на території України і нині неможливо погодитись із тим, що перемога відбулась би і без українців. Водночас проти нацизму боролись представники різних націй і держав, які зробили свій внесок у Перемогу. Сьогодні слід пам’ятати уроки війни, щоб більше ніколи не повторилась така жахлива трагедія, адже горе сучасних матерів, що втрачають дітей у військових діях, таке ж, як і матерів сім десятків років тому.
Михайло Гайничеру щиро привітав «всіх, хто за покликом серця і за вірністю присязі у будь-який час, не думаючи про себе, ішов захищати батьківщину заради своїх родин і майбутніх поколінь» та вручив Почесні грамоти обласної ради учасникам бойових дій та визвольного руху, активістам ветеранських організацій, волонтерам та бійцям АТО.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua