Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

15.09.2020 12:23
Про розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року


    Згідно постанови Центральної виборчої комісії від 10 вересня 2020 року № 246 розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року становить: 151 617 грн. Рахунок Чернівецької обласної ТВК для грошової застави: UA838201720355219001020161130.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування

Прес-центр

Новини - Діяльність органів місцевого самоврядування

13.07.2015 11:34

Відбулася сесія Глибоцької районної ради

Відбулася сесія Глибоцької районної ради
На пленарному засіданні 37-ї сесії районної ради депутати внесли зміни до районного бюджету на 2015 рік, затвердили Програму покращення військово-патріотичного виховання учнівської молоді в Глибоцькому районі на 2015-2017 роки, ухвалили рішення про надання одноразової матеріальної допомоги окремим мешканцям району, в тому числі військовослужбовцям. Депутати внесли зміни до складу колегії Глибоцької райради, обрали головою постійної комісії з питань регламенту, етики, законності, контролю за виконанням рішень ради та делегованих повноважень Валерія Ротаря, заслухали інформацію щодо реагування на депутатські запити, що внесені на попередніх сесіях та в міжсесійний період.



10.07.2015 14:06

На другому пленарному засіданні позачергової сесії Сокирянської районної ради

На другому пленарному засіданні позачергової сесії Сокирянської районної ради
Пропозиції до Перспективного плану добровільного об’єднання територіальних громад розглянули депутати Сокирянської районної ради на другому пленарному засіданні 21 позачергової сесії. Активну участь в обговоренні даного питання взяли голови сільських територіальних громад району. За результатами розгляду депутати висловилися за створення єдиної об’єднаної територіальної громади з центром у м.Сокиряни.



03.07.2015 09:29

Обговорено Перспективний план формування Новоселицької об’єднаної територіальної громади

Обговорено Перспективний план формування Новоселицької об’єднаної територіальної громади
Пропозиції щодо створення Новоселицької об’єднаної територіальної громади обговорили на позачерговій сесій Новоселицької міської ради за участю голови районної ради Романа Кригана, сільських голів окремих територіальних громад, членів виконкому міської ради та представників комунальних підприємств. Роман Криган підтримав ідею про об’єднання громад з адміністративним центром в м.Новоселиця.
За повідомленням Новоселицької міськради, у ході тривалого обговорення йшлося про особливості формування бюджету, податкової бази, державного фінансування, створення керівних та контролюючих органів місцевих громад, роботи систем освіти, охорони здоров’я, правопорядку. Депутати міської ради прийняли рішення про формування Новоселицької громади у складі 19 населених пунктів та насамперед вирішили запропонувати приєднатися громадам найближчих до міста сіл.



02.07.2015 15:19

Відбулася 32-а сесія Заставнівської райради

Відбулася 32-а сесія Заставнівської райради
На пленарному засіданні депутати розглянули питання про виконання районного бюджету за І квартал 2015 року та внесли зміни до районного бюджету на 2015 рік, заслухали звіт першого заступника голови райдержадміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2014 рік та про здійснення делегованих райрадою повноважень. Сесія районної ради затвердила положення про премію ім.М. Івасюка, ухвалила рішення про внесення доповнень до плану роботи районної ради на 2015 рік та положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища та райцентру.



01.07.2015 12:32

На 30-й сесії Герцаївської райради

 На 30-й сесії Герцаївської райради
Звіт голови Герцаївської райдержадміністрації про виконання делегованих радою повноважень заслухала 30-а сесія районної ради. Депутати внесли зміни до районного бюджету на 2015 рік, ухвалили звернення до Президента України щодо зміни тарифної політики.
На пленарному засіданні йшлося також про хід виконання в районі програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013 - 2016 роки та програми розвитку футболу на 2013 - 2016 роки, розглядалися питання управління майном спільної власності району.



25.06.2015 12:32

У госпіталі ветеранів війни новий начальник

У госпіталі ветеранів війни новий начальник
Рішення про призначення начальника обласної комунальної установи «Чернівецький обласний госпіталь ветеранів війни» прийняла 31-а сесія обласної ради. Начальником установи став Кожухар Василь Михайлович, з яким буде укладено контракт терміном на 5 років. Департаменту охорони здоров`я ОДА доручено забезпечити організацію виконання цього рішення.



24.06.2015 15:04

Дмитру Гнатюку присвоїли звання Почесного громадянина Буковини

Дмитру Гнатюку присвоїли звання Почесного громадянина Буковини
31-а сесія обласної ради прийняла рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Буковини» Гнатюку Дмитру Михайловичу – герою України, Народному артисту України, лауреату національної премії ім. Т.Шевченка, почесному члену правління столичного земляцтва «Буковина».
Звання присвоєне «за вагомий особистий внесок у суспільно-політичне життя, соціально-економічний, гуманітарний та культурний розвиток Чернівецької області, особливі заслуги у справі відродження та примноження культурних надбань, створення матеріальних та духовних цінностей.



23.06.2015 17:40

Відбулась прес-конференція голови обласної ради

Відбулась прес-конференція голови обласної ради
Сьогодні відбулась прес-конференція голови обласної ради Михайла Гайничеру, на якій йшлось про результати 31-ї сесії обласної ради, що складалась із трьох пленарних засідань. Керівник обласної ради поінформував журналістів про основні питання, розглянуті на сесії, зокрема, зупинився на Стратегії розвитку Чернівецької області до 2020 року. Це питання він назвав одним з найважливіших, оскільки документ розроблений на принципово нових засадах, враховує реальні потреби територій та відповідає європейським стандартам. Стратегія, яка була підготовлена групою науковців ЧНУ, пройшла робочі слухання на експертному рівні, широке громадське обговорення та після внесення деяких коректив була прийнята сесією облради.
Михайло Гайничеру зупинився також на питанні затвердження перспективного плану формування територій громад Чернівецької області, яке сесією обласної ради було прийняте за основу та спрямоване у місцеві ради для внесення ними пропозицій.



18.06.2015 16:57

Депутати пропонують місцевим радам внести свої пропозиції до перспективного плану формування територій громад

Депутати пропонують місцевим радам внести свої пропозиції до перспективного плану формування територій громад
Проект перспективного плану формування територій громад Чернівецької області викликав активне обговорення на третьому пленарному засіданні 31-ї сесії обласної ради. Його учасники висловили занепокоєння неврегульованістю на законодавчому рівні багатьох базових моментів, невизначеністю понять, які лежать в основі поділу на нові громади, недостатнім залученням місцевих рад до створення плану формування територій. Депутати обласної ради підтримали необхідність децентралізації влади, втілення нових підходів до управління та реформування місцевого самоврядування, але наголошують на дотриманні засад добровільності об`єднання, необхідності врахування думок та потреб громадян, виразниками інтересів яких вони є. Сесія вирішила прийняти запропонований проект плану за основу та спрямувати його до місцевих рад для предметного обговорення та формування їх пропозицій. Облдержадміністрації доручено узагальнити зазначені пропозиції, врахувати їх у проекті перспективного плану та повторно внести його на розгляд сесії обласної ради.



18.06.2015 12:28

Розпочалось третє пленарне засідання 31-ї сесії обласної ради

Розпочалось третє пленарне засідання 31-ї сесії обласної ради
Розпочалось 3-є пленарне засідання 31-ї сесії обласної ради під головуванням очільника облради Михайла Гайничеру. У роботі сесії беруть участь 67 депутатів, які погодили з доповненням порядок денний засідання та приступили до його розгляду. Народні обранці затвердили Стратегію розвитку Чернівецької області до 2020 року, внесли зміни до обласного бюджету на 2015 рік, підтримали звернення до Президента України щодо зміни тарифної політики. Сесія розглянула інформацію про реагування на звернення депутатів Чернівецької обласної ради до центральних органів виконавчої влади та на депутатські запити, внесені на попередніх сесіях, а також делегувала свого представника до наглядової ради Регіонального фонду підтримки підприємництва.



16.06.2015 16:54

Відбудеться третє пленарне засідання 31-ї сесії обласної ради

Відбудеться третє пленарне засідання 31-ї сесії обласної ради
Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження «Про дату проведення третього пленарного засідання 31-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання» № 90 від 16 червня 2015 р.

На підставі статей 46-ї та частин 6 і 7 статті 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 2.1 розділу ІІ Регламенту обласної ради 18 червня 2015 року об 11-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1) відбудеться третє пленарне засідання 31-ї сесії обласної ради VI скликання.



16.06.2015 14:31

На колегії обласної ради

На колегії обласної ради
Відбулось засідання колегії обласної ради, яке провів голова облради Михайло Гайничеру. Члени колегії обговорили питання, які можуть бути додатково розглянуті на третьому пленарному засіданні 31-ї сесії обласної ради. Йшлось про нагальну необхідність включення до порядку денного засідання проекту Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2020 року, внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік – ці питання було вирішено розглянути в першу чергу. Обговорювались також інші питання, які заплановано розглянути на сесії, серед яких – про присвоєння звання Почесний громадянин Буковини народному артисту України Дмитру Гнатюку. Загалом же до порядку денного третього пленарного засідання 31-ї включено понад 30 питань забезпечення життєдіяльності територіальних громад області. Датою проведення зазначеного засідання визначено 18 червня 2015 року. У роботі колегії взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Фищук.



11.06.2015 15:52

Відбулось засідання постійної комісії з майнових питань

Відбулось засідання постійної комісії з майнових питань
Відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань приватизації та управління об`єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ міст області (заступник голови комісії – Іван Шевчук). У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Михайло Гайничеру та заступник голови облради Валентин Маніліч. Учасники засідання розглянули низку кадрових питань, зокрема, результати зборів трудових колективів Вашковецького та Новоселицького медичних коледжів Буковинського державного медуніверситету з обрання керівників закладів та призначення керівників деяких комунальних установ. Тривалу дискусію викликало питання про результати виборів керівника Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.



09.06.2015 11:04

Депутати обласної ради звернулись до керівництва держави з пропозицією про підтримку законопроекту про реструктуризацію зобов`язань за кредитами в іноземній валюті

Депутати обласної ради звернулись до керівництва держави з пропозицією про підтримку законопроекту про реструктуризацію зобов`язань за кредитами в іноземній валюті
Сесія обласної ради доручила голові обласної ради та голові облдержадміністрації звернутись до Голови Верховної Ради України, Президента та Прем`єр-Міністра України з пропозицією підтримати прийняття законопроекту «Про реструктуризацію зобов`язань за кредитами в іноземній валюті» при розгляді Верховною Радою у третьому читанні.
З метою підтримки громадян України, які мають невиконані зобов`язання за кредитними договорами в іноземній валюті, а також з огляду на необхідність забезпечення та захисту прав громадян України – споживачів фінансових послуг, відновлення довіри до банків та інших фінансових установ, вжиття оперативних заходів щодо мінімізації збитків громадян при виконанні своїх кредитних зобов`язань, депутати обласної ради пропонують підтримати прийняття зазначеного законопроекту.



03.06.2015 17:04

Депутати визначались із переліком заходів, які фінансуватимуться з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища

Депутати визначались із переліком заходів, які фінансуватимуться з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища
Відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони навколишнього природного середовища, природокористування та земельних відносин (голова комісії – Василь Ткачук). У роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Маніліч. Члени комісії заслухали інформацію Департаменту екології та туризму ОДА щодо переліку запитів про виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Депутати предметно обговорили перелік природоохоронних заходів, які пропонуються до фінансування із зазначеного фонду. Комісія не прийняла до розгляду заходи, до яких був відсутній кошторис, а щодо інших – депутати детально розглянули та визначились щодо кожної окремої пропозиції. Народні обранці також розглянули запропонований депутатом обласної ради Ігорем Кірєєвим проект «Екологічної програми майбутнього» та рекомендували профільному Департаменту взяти його до уваги під час підготовки нової Комплексної програми з охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів «Екологія» у Чернівецькій області.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua