Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.11.2019 10:30
Чернівецька обласна рада


    відповідно до частини 3 статті 42 Закону України "Про вищу освіту", оголошує конкурс на заміщення посади директора Педагогічного коледжу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  Депутати обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів та Верховної Ради

Прес-центр

Новини

03.08.2018 10:24

Депутати обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів та Верховної Ради |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Депутати Чернівецької обласної ради на пленарному засіданні 23-ї сесії обласної ради ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України щодо повірки та заміни газових лічильників. Так, народні обранці звернулися з проханням врегулювати ситуацію, яка склалася в області у сфері повірки приладів обліку природного газу. Як зазначається у тексті звернення, після планової повірки газових лічильників і визнання їх непридатними для експлуатації та ремонту мешканців змушують за власний рахунок замінювати лічильники. Проте відповідно до чинного законодавства заміну несправних лічильників мають проводити суб’єкти господарювання, які здійснюють розподіл природного газу.

Народні обранці підтримали також звернення до Верховної Ради України щодо прийняття проекту Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні». На думку депутатів, ухвалення законопроекту відновить історичну справедливість та визнає дітей жертв політичних репресій реабілітованими.

У ще одному зверненні до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України депутати крайового парламенту Буковини порушили питання державного фінансування цілісних майнових комплексів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, що набуває актуальності в процесі зміни їх форми власності в умовах децентралізації влади. На території Чернівецької області налічується сім таких навчальних закладів. «З метою вжиття заходів щодо недопущення закриття чи перепрофілювання зазначених вищих закладів I-II рівнів акредитації, які мають статус окремих юридичних осіб, визначених у додатку №10 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», просимо вирішити питання щодо подальшого державного фінансування вищезазначених цілісних майнових комплексів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації».

Депутати також вирішили звернутися до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України з проханням внести зміни до чинного законодавства в частині використання аграріями доріг загального призначення. Відповідно до законодавства на кожний одноразовий проїзд великогабаритної техніки передбачається отримання окремого дозволу, рішення про видачу або відмову якого видається у десятиденний термін на конкретний маршрут. «Враховуючи, що більшість сучасної високопродуктивної сільськогосподарської техніки є великогабаритною, чинний порядок  призводить до втрат врожаю через неефективне проведення польових робіт в результаті вимушених затримок із отриманням дозволів на рух техніки», – йдеться у зверненні.

Народні обранці у зверненні до Прем’єр-міністра України, міністра інфраструктури України та голови правління ПАТ «Укрзалізниця» також порушили питання кризи вантажних залізничних перевезень на території західної України, зокрема на Регіональній філії «Львівська залізниця». Як зазначається у зверненні, причиною кризи є конвенційна заборона, яка діє з 11 липня 2018 року, та унеможливлює отримувати будівельні вантажі у напіввагонах для підприємств нашої області, а також подавати порожні напіввагони під навантаження таких будівельних вантажів, як щебінь, гравій, пісок тощо. Це негативно позначається на діяльності багатьох підприємств області.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua