Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Уроки історії >  Іван Мунтян: Подібні злочини проти людства не повинні повторитися ніколи

Прес-центр

Новини

01.04.2016 21:14

Іван Мунтян: Подібні злочини проти людства не повинні повторитися ніколи |  Уроки історії

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 1 квітня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян разом із Міністром-делегатом з питань румунів звідусіль Міністерства закордонних справ Румунії Даном Стоенеску, директором Міністерства закордонних справ Румунії Валентином Радукану, сенатором румунського Парламенту Віорелом Бадя та Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован відвідав жалобну панахиду за жертвами тоталітаризму, що відбулася в урочищі Варниця поблизу села Біла Криниця Глибоцького району. Участь у панахиді з нагоди 75-х роковин жахливого злочину комуністичного режиму також взяли представники обласної та районної влади, громадських та релігійних організацій краю, депутати обласної та місцевих рад.

«Сімдесят п’ять років тому сталася жахлива трагедія: майже три тисячі наших земляків заплатили найвищу ціну – віддали свої життя – за природне бажання жити разом зі своїм народом, спілкуватися рідною мовою, спілкуватися з Богом у тих храмах, до яких ходили їхні батьки, діди та прадіди. Десятки років комуністична влада по обидва боки радянсько-румунського кордону навмисно замовчувала цю страшну подію. Сьогодні ми можемо і повинні відновити історичну правду, засудити цей кривавий злочин, якому немає прощення, і спільними зусиллями зробити все задля того, щоби подібні трагедії ніколи більше не повторилися. Адже людські життя, права та свободи громадян – це найвищі цінності для будь якої нації, яка хоче вважатися цивілізованою та демократичною», – відзначив керівник представницької влади регіону, звертаючись до учасників жалобного зібрання.

У свою чергу високоповажні гості з Румунії Дан Стоенеску, Віорел Бадя та Елеонора Молдован засвідчили свою шану пам’яті невинно убієнних буковинців, а також наголосили на важливості сьогоднішнього заходу. На їх переконання, ця скорботна панахида об’єднує румунський та український народи, адже їх спільна історія має як світлі, так і похмурі сторінки, спомин про які повинен стати своєрідним дороговказом для наступних поколінь.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua