Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Уроки історії >  З нагоди 175-річчя від дня народження Костянтина Томащука та 140-річчя від дня заснування ЧНУ імені Юрія Федьковича

Прес-центр

Новини

19.06.2015 17:37

З нагоди 175-річчя від дня народження Костянтина Томащука та 140-річчя від дня заснування ЧНУ імені Юрія Федьковича |  Уроки історії

Тема новини: Назва теми

На заключному пленарному засіданні 31-ї сесії Чернівецької обласної ради депутат крайового парламенту Михайло Павлюк розповсюдив звернення до колег - депутатів обласної, районних та місцевих рад, які є випускниками ЧНУ ім. Ю.Федьковича різних років, щодо сприяння в роботі з відновлення пам’ятника першому ректорові Чернівецького університету, колишньому депутату австрійського парламенту та крайового сейму, почесному громадянинові Чернівців Костянтину Томащуку. 

          «13 березня 2015 року, говориться у зверненні, - наш  університет відзначив 175-річчя від дня народження першого ректора Костянтина Томащука.  У 1897 р., в міському парку Чернівців  вдячні студенти, професори і пересічні городяни встановили пам'ятник Костянтину Томащуку у вигляді бронзового погруддя. На жаль, майже через півстоліття пам'ятник був знесений.  …Усвідомлюючи вагому роль Костянтина Томащука у заснуванні Чернівецького університету та з нагоди 140-річчя заснування  Чернівецького університету, що  відзначатиметься 4 жовтня цього року, професорсько-викладацький склад і студентство Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича виступили із пропозицією щодо відновлення пам'ятника Костянтину Томащуку на місці його первісного встановлення у нинішньому Центральному міському парку культури  і відпочинку імені Тараса Шевченка. Ініціативу університету підтримала громадськість міста і депутати Чернівецької міської  ради. Відновлення пам'ятника буде відбуватися завдяки коштам, зібраним викладачами, студентами, випускниками та друзями університету. З метою акумуляції коштів Громадська організація "Об'єднання випускників і друзів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича"  відкрила рахунок з конкретним призначенням платежу "На пам'ятник Костянтину Томащуку". Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо у дні святкування 140-річниці від дня заснування університету відкрити відновлений пам'ятник», - говориться у зверненні, підписаному ректором ЧНУ ім. Ю.Федьковича професором Степаном Мельничуком.  


                  

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua