Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Життя територіальних громад

Прес-центр

Новини - Життя територіальних громад

24.07.2014 12:01

На Хотинщині впроваджується Проект Євросоюзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ»

На Хотинщині впроваджується Проект Євросоюзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ»
Територіальні громади Хотинщини беруть участь у Проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ». За повідомленням Хотинської районної ради, у рамках Проекту реалізується мікропроект з інноваційного енергозбереження в селі Зарожани - «Інноваційні енергоефективні заходи в навчально-виховному комплексі. Влаштування системи опалення з встановленням піролізного котла». На завершальному етапі також реалізація трьох мікропроектів «Реконструкція вуличного освітлення із використанням енергозберігаючих заходів» в місті Хотин та селах Рукшин, Крутеньки.
Про фінансування та проведення робіт з реалізації завдань, передбачених проектом, йшлося на робочій нараді, яку провів координатор обласного ресурсного центру громад Михайло Олійник. У нараді взяла участь голова Хотинської районної ради Тетяна Кравецька, голови сільських рад та представники громадських організацій, учасники Проекту.



10.07.2014 15:54

Медики Новоселиччини здавали кров на потреби української армії

Медики Новоселиччини здавали кров на потреби української армії
За повідомленням Новоселицької райради, заступник голови районної ради Василь Горбатюк разом із головою райдержадміністрації Віталієм Балтою відвідали амбулаторію загальної практики сімейної медицини с. Бояни, де з ініціативи медиків комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоселицького району» під керівництвом головного лікаря Вячеслава Бежана відбувся перший етап здачі крові на потреби української армії.
Керівники району висловили вдячність працівникам Центру за ініціативу та безпосередню участь в організації та проведенні даного заходу та закликали громадськість Новоселиччини приєднатися до такої благородної акції.
Передбачається, що 16 липня в подібному заході активну участь візьмуть сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій та жителі району.



19.05.2014 16:36

У Новоселицькому районі вивчали потреби в ремонтних роботах в установах охорони здоров’я

У Новоселицькому районі вивчали потреби в ремонтних роботах в установах охорони здоров’я
Голова Новоселицької районної ради Роман Криган разом із головою районної державної адміністрації Віталієм Балтою провели робочу нараду за участю головного лікаря комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоселицького району» В’ячеслава Бежана, головного лікаря комунальної установи «Новоселицька центральна районна лікарня» Валерія Калараша щодо ремонту даху амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Топорівці.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, учасники наради зазначили, що потреба у проведенні ремонтних робіт є в багатьох медичних закладах району. Водночас відзначалась обмеженість можливостей районного бюджету, тому пропонувалось опрацювати варіанти залучення коштів територіальних громад, у тому числі спонсорську допомогу підприємців, благодійну підтримку населення.



29.04.2014 15:25

У Вашківцях буде вулиця Героїв Майдану

У Вашківцях буде вулиця Героїв Майдану
У Вашківцях центральну вулицю 1-го Травня буде переіменовано на вулицю Героїв Майдану. Таке рішення було прийняте на загальних зборах громадян міста Вашківці. Про це поінформував заступник міського голови Ю.Гнатишин.



24.03.2014 12:16

У Сокирянах після реконструкції відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу

У Сокирянах після реконструкції відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу
22 березня відбулося урочисте відкриття реконструйованого приміщення Сокирянської дитячо-юнацької спортивної школи та 29-го Міжнародного турніру з боротьби дзюдо серед юнаків.
Як повідомили у Сокирянській районній раді, з вітальними словами до присутніх на урочистостях та учасників Міжнародного турніру з боротьби дзюдо звернулися заступник голови районної ради Сергій Горн, голова райдержадміністрації Василь Козак, міський голова Василь Равлик, директор ДЮСШ Федір Блинду та заслужений майстер спорту України, срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор в Афінах (2004 рік) та Пекіні (2008 рік) Роман Гонтюк.
Керівників підприємств та будівельників, які взяли активну участь у реконструкції спортшколи, нагороджено грамотами та подяками райдержадміністрації та районної ради. Всім учасникам турніру були вручені короваї, а Роман Гонтюк продемонстрував присутнім найдосконаліші прийоми з боротьби дзюдо.



10.03.2014 10:40

Чернівецька область готова прийняти триста родин з Криму

Чернівецька область готова прийняти триста родин з Криму
«Чернівецька обласна рада спільно з районними радами та Чернівецькою міською радою готова сприяти у прийнятті трьохсот сімей з Кримського півострова, які виявлять бажання приїхати на Буковину для тимчасового проживання у зв’язку зі складною політичною ситуацією в Автономній Республіці Крим», - про це йдеться у листі голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру на ім’я Міністра інфраструктури України Максима Бурбака.
Михайло Гайничеру запевнив, що Чернівецька обласна рада спільно з іншими установами та організаціями області подбає про створення умов для повноцінного перебування сімей кримчан на Буковині. Всім потребуючим буде надана належна медична допомога, а діти, які разом з батьками приїдуть на тимчасове проживання у Чернівецьку область, отримають можливість навчання у дошкільних та загальноосвітніх закладах області.



25.02.2014 16:39

На нараді з міським та сільськими головами Новоселицького району

На нараді з міським та сільськими головами Новоселицького району
Як повідомили в Новоселицькій районній раді, відбулася робоча нарада з міським та сільськими головами, в якій взяли участь депутати обласної ради Сергій Юлик, Віорел Ястремський, Віталій Мельничук, Іван Семенюк. Йшлося про стан та забезпечення безпеки життя і майна громадян та об’єктів району, зважаючи на ситуацію, що склалась в Україні. Член обласної Народної Ради Сергій Юлик наголосив на необхідності якнайшвидшого створення в місті і селах загонів самооборони, до яких повинні увійти виважені, фізично здорові мешканці, що разом з міліцією забезпечуватимуть громадський порядок.



12.02.2014 12:12

У Путильському районі обговорювали шляхи реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ»

У Путильському районі обговорювали шляхи реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ»
Днями відбулося засідання форуму місцевого розвитку Путильського району, під час якого обговорювалися результати та подальші шляхи реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду–ІІ». Метою проекту є забезпечення соціального, економічного та екологічного розвитку шляхом спільного з місцевими громадами планування та прийняття рішень через більш ефективне призначення фінансових ресурсів, сприяння у децентралізації процесу планування та демократичного врядування на районному рівні.
За повідомленням Путильської районної ради, під час форуму йшлося також про проблеми, пов’язані з реалізацією мікропроектів громад в населених пунктах, фінансування їх бюджетної частки.
У роботі засідання взяли участь заступник голови районної ради Андрій Дутчак, голова райдержадміністрації Василь Сафроняк, керівники районних служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, представники громадських організацій.



20.01.2014 11:02

У селі на Вижниччині відбулось відкриття газопроводу

У селі на Вижниччині відбулось відкриття газопроводу
У селі Вали Вижницького району відбулося урочисте відкриття газопроводу середнього тиску. Як повідомили у Вижницькій райдержадміністрації, в урочистостях взяли участь голова райдержадміністрації Василь Ткачук, начальник Вижницького управління газового господарства Олександр Рогатинович, Карапчівський сільський голова Володимир Лучак, представники ПАТ «Чернівцігаз» та мешканці села.



10.01.2014 10:15

Відбулися збори представників громадян

Відбулися збори представників громадян
Збори представників громадян відбулися у селі Перебиківці Хотинського району. Учасники зібрання обговорили низку актуальних питань для територіальної громади села. За повідомленням Хотинської районної ради, йшлося про обслуговування та ремонт доріг комунальної власності, відновлення роботи проводового радіомовлення, заміну опор ліній електропередач, прискорення оформлення документації про право власності на землю, видачу посвідчень багатодітним сім’ям та матерям-героїням. Із звітом про роботу виконавчого комітету сільської ради за минулий рік перед мешканцями села виступив Перебиківський сільський голова Віктор Дронь. У роботі зборів взяв участь голова Хотинської райдержадміністрації Юрій Юзва, який поінформував про стан соціально-економічного розвитку району.



07.11.2013 15:54

У Грушівці на Глибоччині відкрили міст

У Грушівці на Глибоччині відкрили міст
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистому відкритті мосту в селі Грушівка Глибоцького району.
Вітаючи присутніх, голова обласної ради наголосив, що йому дуже приємно побувати в рідному селі, на святі, яке возз’єднало два населені пункти – Грушівку та Волоку – об’єднані одною сільською радою. Михайло Гайничеру зауважив, що саме з таких об’єктів, які потрібні людям в конкретній громаді, складається програма соціально-економічного розвитку нашої області. Він також відзначив згуртованість мешканців Глибоччини, які спільно вирішують нагальні проблеми, і разом святкують подібні події, та висловив вдячність будівельникам, сільському голові та громаді села.



09.08.2013 16:15

У Новоселицькому районі відкрили дошкільний підрозділ навчально-виховного комплексу

У Новоселицькому районі відкрили дошкільний підрозділ навчально-виховного комплексу
Сьогодні у селі Стальнівці Новоселицького району відбулося відкриття дошкільного підрозділу навчально-виховного комплексу. Як повідомили в Новоселицькій районній раді, в урочистостях взяли участь голова районної ради Деомид Шова, голова районної державної адміністрації Георгій Нікітович, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Любов Тарангул, освітяни, депутати районної та сільської рад, підприємці та батьки.
Гості щиро вітали колектив закладу та дітей із знаменною подією в житті територіальної громади села, адресували слова вдячності будівельникам, дарували подарунки. Як зазначив у виступі голова районної ради Деомид Шова, створення комфортних умов для здобуття дітьми Новоселиччини якісної дошкільної освіти завжди є одним із пріоритетних завдань районної ради та органів виконавчої влади. Зокрема, в рамках Комплексної програми розвитку дошкільної освіти району на період до 2017 року вже зроблено чимало корисних справ: розширюється мережа дошкільних навчальних закладів та додаткових груп, зміцнюється матеріально-технічна база дитячих садків, модернізуються форми і зміст методичного навчання та виховання дітей дошкільного віку. Підтвердженням цьому також є відкриття даного дошкільного підрозділу навчально-виховного комплексу.



02.08.2013 12:47

Завершився обласний конкурс бізнес-планів для малих міст Буковини «Від ідеї – до ринку»

Завершився обласний конкурс бізнес-планів для малих міст Буковини «Від ідеї – до ринку»
Відбулося засідання «круглого столу» з підбиття підсумків обласного конкурсу бізнес-планів для малих міст Буковини «Від ідеї – до ринку» за участю представників обласної ради, міських рад області, бізнесових кіл та громадських організацій. Зазначений конкурс, який проводився Асоціацією виробників Буковини за сприяння обласної ради в рамках проекту німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Сприяння економічному розвитку та зайнятості», мав на меті підвищення соціальної активності жителів малих міст, в першу чергу, молоді, залучення людських ресурсів та впровадження інноваційних підходів до становлення та розвитку малого підприємництва.



23.07.2013 09:57

На Новоселиччині реалізується спільний з Євросоюзом проект

На  Новоселиччині реалізується спільний  з Євросоюзом  проект
За участю голови районної ради Деомида Шови та голови районної державної адміністрації Георгія Нікітовича відбулась Міжнародна науково-практична конференція в рамках імплементації проекту “Підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут”, що фінансується Європейським Союзом в рамках спільної операційної програми Румунія-Україна-Республіка Молдова.
За повідомленням Новоселицької районної ради, учасники конференції ознайомилися з кращими вітчизняними та зарубіжними практиками в сфері управління водними ресурсами та запобігання повеням. Своїми думками з цього приводу обмінялись експерти в сфері водного менеджменту з Кельна (Німеччина), Рейнланда (Нідерланди), Орлеана (Франція), Ботошан (Румунія) та Ужгорода, Одеси, Чернівців.



19.06.2013 14:20

У селі Котелево на Новоселиччині створено пожежну команду

У селі Котелево на Новоселиччині створено пожежну команду
За участю голови Новоселицької районної державної адміністрації Георгія Нікітовича, заступника голови районної ради Василя Горбатюка, в.о. заступника начальника директора Департаменту - начальника управління з питань цивільного захисту населення Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Сергія Савельєва, заступника начальника УДСНС України у Чернівецькій області, полковника служби цивільного захисту Олександра Томка у селі Котелеве урочисто відкрито місцеву пожежну команду, що дбатиме про безпеку не лише котелівської громади, а й жителів навколишніх сіл - Форосни, Черленівки, Жилівки та Щербинців. Про це повідомила прес-служба Новоселицької районної ради.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua