Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.10.2017 11:40
Чернівецька обласна рада оголошує про намір передати в оренду нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в 2017 році


    Чернівецька обласна рада оголошує про намір передати в оренду нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в 2017 році

05.10.2017 11:30
Про визначення організаторів аукціонів по продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області - юридичних осіб, які мають право організації і проведення на аукціоні з продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області разом з земельними ділянками, що підлягають приватизації


    Інформація Чернівецької обласної ради про визначення організаторів аукціонів по продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області - юридичних осіб, які мають право організації і проведення на аукціоні з продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області разом з земельними ділянками, що підлягають приватизації. 1. Мета проведення робіт: проведення аукціону з продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, в тому числі разом з земельними ділянками, що підлягають приватизації. 2. Дані про об’єкт приватизації: згідно рішення Чернівецької обласної ради 3. Вимоги до претендентів на участь у відборі. 3.1. До участі в конкурсі допускаються юридичні особи незалежно від форми власності та підпорядкування, які мають право про організацію продажу майна, що перебуває в державній власності та діяльність яких у сфері відчуження майна, передбачена установчими документами, мають досвід роботи не менше трьох років у цій сфері діяльності, вчасно подали на розгляд комісії повний пакет документів, перелік яких наведений у пункті 3.2 цієї інформації. 3.2. Для участі в відборі претендент подає до обласної ради на розгляд комісії такі документи: 3.2.1. Заяву про участь у відборі із зазначенням повного найменування, реквізитів (місцезнаходження, телефон, факс), форми власності та статусу підприємства (організації), складу керівництва (прізвище, ініціали, посада), чисельності працівників, спеціалізації претендента, який виявив бажання брати участь у конкурсі.

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Життя територіальних громад

Прес-центр

Новини - Життя територіальних громад

17.03.2015 10:18

Як розраховується оплата за газ для населення згідно з новими цінами

Як розраховується оплата за газ для населення згідно з новими цінами
Постановою НКРЕКУ №583 від 03.03.2015 року з 1 квітня поточного року для потреб населення вводиться єдина ціна на природний газ - 7,188 грн. за 1 куб.м. Окрім єдиної ціни встановлюється також пільгова ціна на газ у розмірі 3,6 грн. за 1 куб.м. Як повідомляє прес-служба ПАТ «Чернівцігаз», у відповідності до прийнятої постанови, право на пільгову ціну надається виключно в опалювальний період (з 1 жовтня по 30 квітня) споживачам, які використовують газ для опалення житла. В інший час, для всіх без винятку споживачів, діє єдина ціна (7,188 грн. за 1 куб.м).
В опалювальний період пільгова ціна застосувується тільки для спожитого газу в обсязі 200 куб. м на місяць. Весь спожитий понад цього ліміту обсяг газу оплачується за єдиною ціною (7,188 грн. за 1 куб.м).



16.02.2015 15:28

Сторожинецька райрада – в числі учасників проекту «Школа демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України»

Сторожинецька райрада – в числі учасників проекту «Школа демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України»
Сторожинецька районна рада взяла участь та увійшла до списку переможців конкурсу з відбору учасників проекту «Школа демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України». В конкурсі брали участь 74 громади із 23 областей України. За результатами експертного оцінювання відібрано 24 учасники проекту.
Проект «Школа демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України» стартував у жовтні 2014 року і триватиме до вересня 2016 року. Він реалізується Західноукраїнським ресурсним центром (ЗУРЦ) за фінансової підтримки UNDEF (Фонд Демократії ООН). Метою проекту є запровадження кращих практик демократичних процедур у роботу органів місцевого самоврядування України.



14.01.2015 15:51

У Динівцях Новоселицького району розпочала роботу місцева пожежна команда

У  Динівцях Новоселицького району розпочала  роботу  місцева пожежна команда
У с.Динівці Новоселицького відбулося урочисте відкриття місцевої команди пожежної охорони, яка також обслуговуватиме населені пункти Малинівку, Довжок та Берестя.
За повідомленням Новоселицької райради, заступник голови райради Василь Горбатюк, голова райдержадміністрації Віталій Балта, начальник управління ДСНС України в Чернівецькій області, полковник служби цивільного захисту Валерій Парпауц привітали присутніх з нагоди довгоочікуваної знаменної події і побажали новоствореному колективу згуртованості та успіхів у професійній діяльності.
Василь Горбатюк зазначив, що питання покращення забезпечення протипожежного захисту жителів населених пунктів та створення місцевих пожежних команд є одним із важливих завдань влади. Зокрема, на виконання заходів Комплексної програми забезпечення пожежної безпеки, запобігання і реагування на надзвичайні ситуації та події в районі створені пожежні команди у Рідківцях, Магалі, Костичанах, Топорівцях, Мамализі, Боянах та Котелевому, за допомогою яких минулого року ліквідовано 58 пожеж, врятовано матеріальних цінностей на суму 5 млн.97 тис.грн.



22.11.2014 16:27

На Сторожинеччині відкрито новий дошкільний заклад

На Сторожинеччині відкрито новий дошкільний заклад
Сьогодні у селі Стара Жадова Сторожинецького району відбулось відкриття дошкільного підрозділу місцевого навчально-виховного комплексу. На урочистостях з цієї нагоди побували голова обласної ради Михайло Гайничеру, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Рибак, голова Сторожинецької райдержадміністрації Ярослав Бартош та голова районної ради Катерина Гуцуляк.
Вітаючи мешканців села та всіх присутніх з відкриттям нового сучасного дошкільного закладу, Михайло Гайничеру зазначив, що ця подія стала можливою завдяки спільним зусиллям громади села, місцевих підприємців та органів влади різних рівнів. Він наголосив, що тут створено належні умови для навчання, виховання та розвитку малюків, а ті, хто дбають про дітей – мають майбутнє.



24.07.2014 12:01

На Хотинщині впроваджується Проект Євросоюзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ»

На Хотинщині впроваджується Проект Євросоюзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ»
Територіальні громади Хотинщини беруть участь у Проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ». За повідомленням Хотинської районної ради, у рамках Проекту реалізується мікропроект з інноваційного енергозбереження в селі Зарожани - «Інноваційні енергоефективні заходи в навчально-виховному комплексі. Влаштування системи опалення з встановленням піролізного котла». На завершальному етапі також реалізація трьох мікропроектів «Реконструкція вуличного освітлення із використанням енергозберігаючих заходів» в місті Хотин та селах Рукшин, Крутеньки.
Про фінансування та проведення робіт з реалізації завдань, передбачених проектом, йшлося на робочій нараді, яку провів координатор обласного ресурсного центру громад Михайло Олійник. У нараді взяла участь голова Хотинської районної ради Тетяна Кравецька, голови сільських рад та представники громадських організацій, учасники Проекту.



10.07.2014 15:54

Медики Новоселиччини здавали кров на потреби української армії

Медики Новоселиччини здавали кров на потреби української армії
За повідомленням Новоселицької райради, заступник голови районної ради Василь Горбатюк разом із головою райдержадміністрації Віталієм Балтою відвідали амбулаторію загальної практики сімейної медицини с. Бояни, де з ініціативи медиків комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоселицького району» під керівництвом головного лікаря Вячеслава Бежана відбувся перший етап здачі крові на потреби української армії.
Керівники району висловили вдячність працівникам Центру за ініціативу та безпосередню участь в організації та проведенні даного заходу та закликали громадськість Новоселиччини приєднатися до такої благородної акції.
Передбачається, що 16 липня в подібному заході активну участь візьмуть сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій та жителі району.



19.05.2014 16:36

У Новоселицькому районі вивчали потреби в ремонтних роботах в установах охорони здоров’я

У Новоселицькому районі вивчали потреби в ремонтних роботах в установах охорони здоров’я
Голова Новоселицької районної ради Роман Криган разом із головою районної державної адміністрації Віталієм Балтою провели робочу нараду за участю головного лікаря комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоселицького району» В’ячеслава Бежана, головного лікаря комунальної установи «Новоселицька центральна районна лікарня» Валерія Калараша щодо ремонту даху амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Топорівці.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, учасники наради зазначили, що потреба у проведенні ремонтних робіт є в багатьох медичних закладах району. Водночас відзначалась обмеженість можливостей районного бюджету, тому пропонувалось опрацювати варіанти залучення коштів територіальних громад, у тому числі спонсорську допомогу підприємців, благодійну підтримку населення.



29.04.2014 15:25

У Вашківцях буде вулиця Героїв Майдану

У Вашківцях буде вулиця Героїв Майдану
У Вашківцях центральну вулицю 1-го Травня буде переіменовано на вулицю Героїв Майдану. Таке рішення було прийняте на загальних зборах громадян міста Вашківці. Про це поінформував заступник міського голови Ю.Гнатишин.



24.03.2014 12:16

У Сокирянах після реконструкції відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу

У Сокирянах після реконструкції відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу
22 березня відбулося урочисте відкриття реконструйованого приміщення Сокирянської дитячо-юнацької спортивної школи та 29-го Міжнародного турніру з боротьби дзюдо серед юнаків.
Як повідомили у Сокирянській районній раді, з вітальними словами до присутніх на урочистостях та учасників Міжнародного турніру з боротьби дзюдо звернулися заступник голови районної ради Сергій Горн, голова райдержадміністрації Василь Козак, міський голова Василь Равлик, директор ДЮСШ Федір Блинду та заслужений майстер спорту України, срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор в Афінах (2004 рік) та Пекіні (2008 рік) Роман Гонтюк.
Керівників підприємств та будівельників, які взяли активну участь у реконструкції спортшколи, нагороджено грамотами та подяками райдержадміністрації та районної ради. Всім учасникам турніру були вручені короваї, а Роман Гонтюк продемонстрував присутнім найдосконаліші прийоми з боротьби дзюдо.



10.03.2014 10:40

Чернівецька область готова прийняти триста родин з Криму

Чернівецька область готова прийняти триста родин з Криму
«Чернівецька обласна рада спільно з районними радами та Чернівецькою міською радою готова сприяти у прийнятті трьохсот сімей з Кримського півострова, які виявлять бажання приїхати на Буковину для тимчасового проживання у зв’язку зі складною політичною ситуацією в Автономній Республіці Крим», - про це йдеться у листі голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру на ім’я Міністра інфраструктури України Максима Бурбака.
Михайло Гайничеру запевнив, що Чернівецька обласна рада спільно з іншими установами та організаціями області подбає про створення умов для повноцінного перебування сімей кримчан на Буковині. Всім потребуючим буде надана належна медична допомога, а діти, які разом з батьками приїдуть на тимчасове проживання у Чернівецьку область, отримають можливість навчання у дошкільних та загальноосвітніх закладах області.



25.02.2014 16:39

На нараді з міським та сільськими головами Новоселицького району

На нараді з міським та сільськими головами Новоселицького району
Як повідомили в Новоселицькій районній раді, відбулася робоча нарада з міським та сільськими головами, в якій взяли участь депутати обласної ради Сергій Юлик, Віорел Ястремський, Віталій Мельничук, Іван Семенюк. Йшлося про стан та забезпечення безпеки життя і майна громадян та об’єктів району, зважаючи на ситуацію, що склалась в Україні. Член обласної Народної Ради Сергій Юлик наголосив на необхідності якнайшвидшого створення в місті і селах загонів самооборони, до яких повинні увійти виважені, фізично здорові мешканці, що разом з міліцією забезпечуватимуть громадський порядок.



12.02.2014 12:12

У Путильському районі обговорювали шляхи реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ»

У Путильському районі обговорювали шляхи реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ»
Днями відбулося засідання форуму місцевого розвитку Путильського району, під час якого обговорювалися результати та подальші шляхи реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду–ІІ». Метою проекту є забезпечення соціального, економічного та екологічного розвитку шляхом спільного з місцевими громадами планування та прийняття рішень через більш ефективне призначення фінансових ресурсів, сприяння у децентралізації процесу планування та демократичного врядування на районному рівні.
За повідомленням Путильської районної ради, під час форуму йшлося також про проблеми, пов’язані з реалізацією мікропроектів громад в населених пунктах, фінансування їх бюджетної частки.
У роботі засідання взяли участь заступник голови районної ради Андрій Дутчак, голова райдержадміністрації Василь Сафроняк, керівники районних служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, представники громадських організацій.



20.01.2014 11:02

У селі на Вижниччині відбулось відкриття газопроводу

У селі на Вижниччині відбулось відкриття газопроводу
У селі Вали Вижницького району відбулося урочисте відкриття газопроводу середнього тиску. Як повідомили у Вижницькій райдержадміністрації, в урочистостях взяли участь голова райдержадміністрації Василь Ткачук, начальник Вижницького управління газового господарства Олександр Рогатинович, Карапчівський сільський голова Володимир Лучак, представники ПАТ «Чернівцігаз» та мешканці села.



10.01.2014 10:15

Відбулися збори представників громадян

Відбулися збори представників громадян
Збори представників громадян відбулися у селі Перебиківці Хотинського району. Учасники зібрання обговорили низку актуальних питань для територіальної громади села. За повідомленням Хотинської районної ради, йшлося про обслуговування та ремонт доріг комунальної власності, відновлення роботи проводового радіомовлення, заміну опор ліній електропередач, прискорення оформлення документації про право власності на землю, видачу посвідчень багатодітним сім’ям та матерям-героїням. Із звітом про роботу виконавчого комітету сільської ради за минулий рік перед мешканцями села виступив Перебиківський сільський голова Віктор Дронь. У роботі зборів взяв участь голова Хотинської райдержадміністрації Юрій Юзва, який поінформував про стан соціально-економічного розвитку району.



07.11.2013 15:54

У Грушівці на Глибоччині відкрили міст

У Грушівці на Глибоччині відкрили міст
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистому відкритті мосту в селі Грушівка Глибоцького району.
Вітаючи присутніх, голова обласної ради наголосив, що йому дуже приємно побувати в рідному селі, на святі, яке возз’єднало два населені пункти – Грушівку та Волоку – об’єднані одною сільською радою. Михайло Гайничеру зауважив, що саме з таких об’єктів, які потрібні людям в конкретній громаді, складається програма соціально-економічного розвитку нашої області. Він також відзначив згуртованість мешканців Глибоччини, які спільно вирішують нагальні проблеми, і разом святкують подібні події, та висловив вдячність будівельникам, сільському голові та громаді села.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua