Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради

Прес-центр

Новини - Діяльність депутатів обласної ради

09.08.2019 14:34

Обласні комунальні заклади культури отримають кошти

Обласні комунальні заклади культури отримають кошти
Згідно з рішенням 32-ї позачергової сесії обласної ради про внесення змін до обласного бюджету низка обласних комунальних закладів культури отримають фінансування за рахунок розподілу додаткових надходжень від перевиконання дохідної частини обласного бюджету на загальну суму 1 млн. 81 тис. 300 грн.



09.08.2019 13:09

Бюджетні асигнування - медичним установам та закладам соціальної сфери

Бюджетні асигнування - медичним установам та закладам соціальної сфери
З метою здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я, обсяг асигнувань на фінансування цієї галузі за рахунок додаткових надходжень від перевиконання дохідної частини обласного бюджету зросте загалом на 2 млн. 966,9 тис. грн. Таке рішення ухвалили депутати Чернівецької обласної ради на пленарному засіданні 32-ї сесії крайового парламенту.
Зокрема, 1 млн. 613 тис. грн. буде спрямовано на придбання запасних частин для комп’ютерного томографа та експертної портативної ультразвукової системи ідентифікації та пункції великих судин для обласного клінічного онкологічного диспансеру. Обласному клінічному кардіологічному центру буде виділено 532,2 тис. грн. на закупівлю матеріалів та поточний ремонт внутрішніх мереж тепловодопостачання. Обласна психіатрична лікарня отримає 405 тис. грн. на поточний ремонт покрівлі, водозабірної, опалювальної систем лікувальних корпусів та котлів харчоблоку. Понад 314,6 тис. грн. отримає лікарня «Хоспіс» для хворих на туберкульоз на проведення капітального ремонту котельні.



09.08.2019 09:39

Депутати обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік

Депутати обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік
На пленарному засіданні 32-ї сесії Чернівецької обласної ради булли внесені зміни до головного фінансового документу життєдіяльності краю. Відтак, видаткову частину обласного бюджету збільшено загалом на 106 млн.401 тис. грн.
Зокрема, на 62 млн. 387,5 тис. грн. зросте обсяг асигнувань по департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ОДА. Більшу частину цих коштів (46 млн. 213,5 тис. грн.) виділено за рахунок розподілу частини залишку субвенції з державного бюджету місцевих бюджетам на будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини в селі Мамалига Новоселицького району, в селах Тарашани та Молодія Глибоцького району, в селищі Лужани Кіцманського району, в селі Кам’яна Сторожинецького району та в місті Вижниця.



08.08.2019 10:17

З сесійної зали крайового парламенту

З сесійної зали крайового парламенту
На пленарному засіданні 32-ї сесії Чернівецької обласної ради, яке відбулось 7 серпня 2019 року, депутати обласної ради прийняли низку рішень, які регламентують діяльність комунальних установ та закладів. Зокрема, на виконання вимог чинного законодавства України та з метою покращення якості та доступності медичного обслуговування населення, підвищення ефективності використання бюджетних коштів та кадрового потенціалу, керуючись положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я, депутати ухвалили рішення щодо реорганізації шляхом перетворення комунальних медичних установ «Обласний клінічний протитуберкульозний диспансер», «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Садгора», «Обласний протитуберкульозний санаторій «Красноїльськ», «Лікарня «Хоспіс»для хворих на туберкульоз» в обласні комунальні некомерційні підприємства.
У сесійній залі Чернівецької обласної ради було ухвалено також низку кадрових рішень. Відтак, на посаду директора комунального загальноосвітнього навчального закладу «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1» призначено Олену Орестівну Савчук. Директором комунального закладу «Чернівецька спеціальна школа-інтернат №2» призначено Ткачук Наталію Василівну.



07.08.2019 14:33

На пленарному засіданні 32-ї сесії Чернівецької обласної ради

На пленарному засіданні 32-ї сесії Чернівецької обласної ради
7 серпня під головуванням керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна відбулось пленарне засідання 32-ї позачергової сесії Чернівецької обласної ради. Перед початком роботи сесії головуючий привітав депутатів та запрошених з річницею утворення Чернівецької області, а також представив поважного гостя крайового парламенту – голову Сучавської повітової ради пана Георге Флутура, який сьогодні перебував в області з офіційним візитом.
Депутати крайового парламенту Буковини внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік. Зокрема, йдеться про призначення асигнувань на будівництво шести сучасних сільських амбулаторій загальної практики сімейної медицини. За ініціативою народних обранців також було прийнято пропозицію щодо збільшення розміру асигнувань, передбачених для надання представникам малозабезпечених верств населення матеріальної допомоги з депутатського фонду.



30.05.2019 15:01

Для проведення тренувань та змагань з олімпійських видів спорту виділено кошти з обласного бюджету

Для проведення тренувань та змагань з олімпійських видів спорту виділено кошти з обласного бюджету
Депутати обласної ради на пленарному засіданні 31-ї позачергової сесії обласної ради змінами до обласного бюджету на 2019 рік передбачили збільшення фінансування для проведення навчально-тренувальних зборів та змагань з олімпійських видів спорту. Обсяг відповідних асигнувань складе 250 тис. грн.



30.05.2019 14:08

З метою соціальної підтримки борців за волю України

З метою соціальної підтримки борців за волю України
Внесеними змінами до обласного бюджету на 2019 рік передбачено 100 тис. грн. цільової субвенції Львівському обласному бюджету для забезпечення санаторно-курортним оздоровленням ветеранів, осіб з інвалідністю, політичних в’язнів і репресованих. Зазначені категорії громадян матимуть можливість оздоровитися у Центрі реабілітації ветеранів ОУН-УПА «Говерла».



29.05.2019 16:06

Юні вижничани отримають сучасний спорткомплекс з басейном

Юні вижничани отримають сучасний спорткомплекс з басейном
На пленарному засіданні 31-ї сесії Чернівецької обласної ради депутати прийняли рішення про надання дозволу на будівництво спортивного комплексу з басейном на земельній ділянці, яка перебуває у постійному користуванні обласного комунального закладу «Вижницька спеціалізована школа-інтернат I-III ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів художньо-естетичного циклу імені Назарія Яремчука».



29.03.2019 09:45

400 тисяч гривень на підвищення рівня енергоефективності житлового сектору

400 тисяч гривень на підвищення рівня енергоефективності житлового сектору
Інформацію про виконання у 2018 році Регіональної програми часткового відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами, що надаються фізичним особам, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам Чернівецької області на заходи з підвищення енергоефективності, на 2018-2019 роки заслухали депутати обласної ради на пленарному засіданні 30-ї сесії крайового парламенту Буковини.



29.03.2019 09:16

Затверджено Комплексну програму з охорони навколишнього природного середовища «Екологія»

Затверджено Комплексну програму з охорони навколишнього природного середовища «Екологія»
Комплексну програму з охорони навколишнього природного середовища «Екологія» у Чернівецькій області на 2019-2021 роки затвердили депутати обласної ради на пленарному засіданні 30-ї сесії обласної ради. Програма спрямована на запобігання забруднення довкілля і зменшення його шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров’я людей, раціональне використання природних ресурсів, розширення, відтворення та збереження територій і об’єктів природно-заповідного фонду, лікувально-оздоровчих, рекреаційних, водних та інших природних комплексів і унікальних територій, формування на їх основі регіональної екологічної мережі, дотримання екологічної безпеки на території Чернівецької області, створення умов для переходу до сталого розвитку регіону. Загальний обсяг фінансових ресурсів для реалізації завдань програми становить 462 тис. грн.



28.03.2019 17:02

Депутати обласної ради звернулися до центральних органів влади

Депутати обласної ради звернулися до центральних органів влади
Депутати обласної ради на пленарному засіданні 30-ї сесії висловили стурбованість ситуацію, яка склалася у зв’язку із неврегульованістю питання розмитнення та оподаткування автомобілів з іноземною реєстрацією, та ухвалили звернення до Верховної Ради України з проханням якнайшвидшого внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, якими запроваджувалася нова модель оподаткування операцій із придбання та спрощувалась процедура реєстрації ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією.



28.03.2019 09:18

2019-й проголошено роком «Буковинської Просвіти» – «Руської Бесіди»

2019-й проголошено роком «Буковинської Просвіти» – «Руської Бесіди»

2019 рік проголошено у Чернівецькій області роком «Буковинської Просвіти» – «Руської Бесіди». Відповідне рішення було прийнято на пленарному засіданні 30-ї сесії Чернівецької обласної ради. Відповідний план тематичних заходів згідно із рішенням крайового парламенту Буковини розробить Чернівецьке обласне об’єднання Всеукраїнського Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.



27.03.2019 17:39

Депутати обласної ради підтримали запити своїх колег щодо ремонту доріг та реалізації в області адміністративно-територіальної реформи

Депутати обласної ради підтримали запити своїх колег щодо ремонту доріг та реалізації в області адміністративно-територіальної реформи
На пленарному засіданні 30-ї сесії обласної ради депутати підтримали запит Любові Годнюк щодо поточного ремонту ділянок автодоріг Т26-10 та Н-03 «Атаки-Хотин», «Хотин-Анадоли», «Чотири Корчми-Ворничани», «Хотин-Крутеньки» (через Данківці) та «Хотин-КПП «Мамалига». Депутат звернулася з проханням включити їх до переліку доріг місцевого значення, які потребують першочергового ремонту, що фінансуватимуться у цьому році, у зв’язку з тим, що вказані ділянки автодоріг перебувають в аварійному стані.



27.03.2019 17:03

Депутати крайового парламенту Буковини внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік

Депутати крайового парламенту Буковини внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік
Сьогодні, 27 березня, під головуванням керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна відбулось пленарне засідання 30-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання. Так, на вимогу депутатів Чернівецька обласна державна адміністрація внесла на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік». Зміни, внесені обласною радою до основного фінансового документу краю, уможливлять якнайшвидше надходження бюджетних асигнувань, передбачених для соціально-економічного розвитку територіальних громад сіл, селищ та міст області, оновлення матеріально-технічної бази комунальних закладів та установ обласної ради медичного, освітнього та культурного профілю, а також продовження ремонтно-будівельних робіт на об’єктах незавершеного будівництва соціальної сфери.



06.02.2019 16:44

Депутати обласної ради виступили «ЗА» повернення диференційованих тарифів на електроенергію

Депутати обласної ради виступили «ЗА» повернення диференційованих тарифів на електроенергію
На пленарному засіданні 29-ї позачергової сесії обласної ради депутати висловили стурбованість ситуацією, яка склалася в результаті скасування Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 січня 2019 року дії постанови від 20 грудня 2001 року №1241 «Про тарифи, диференційовані за періодами часу», а саме: скасування «нічного тарифу» на постачання електроенергії для непобутових споживачів. У зв’язку із цим, в області зросла кількість відповідних звернень до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з боку бюджетних установ та організацій, а також зростає соціальна напруга серед непобутових споживачів.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua