Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради

Прес-центр

Новини - Діяльність депутатів обласної ради

30.10.2013 10:54

На засіданні тимчасової контрольної комісії

На засіданні тимчасової контрольної комісії
29 жовтня відбулось засідання тимчасової контрольної комісії Чернівецької обласної ради з вивчення ситуації, що пов’язана з електропостачанням та здійсненням розрахунків за спожиту електроенергію. Комісію у складі 14 депутатів крайового парламенту під головуванням Василя Воробчука було створено рішенням XVI-ї обласної ради від 5 липня 2013 року з огляду на неодноразові скарги споживачів електроенергії та відповідні рекомендації, що були прийняті на засіданні постійної комісії обласної ради з питань будівництва, архітектури, зв’язку, ЖКГ та надзвичайних ситуацій.
Учасники засідання заслухали інформацію технічного директора ПАТ Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго» Богдана Козаня щодо стану наявних електромереж та технічних особливостей подачі електроенергії споживачам області. Під час гострої, принципової дискусії свої зауваження та пропозиції щодо шляхів покращення роботи відповідних служб доповідачеві висловили депутати Сільвія Віщук, Василь Воробчук, Віталій Захарюк, Франц Федорович, Михайло Березовський, Руслан Мельник, Олег Кілару, Михайло Павлюк, Віталій Мельничук.



30.08.2013 12:51

Потяг "Чернівці - Київ" незабаром курсуватиме швидше

Потяг "Чернівці - Київ" незабаром курсуватиме швидше
29 серпня голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ здійснив робочу поїздку до столиці Республіки Молдова міста Кишинів, де відбулась зустріч з Міністром транспорту та дорожньої інфраструктури Молдови паном Василє БОТНАРЬ та Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Молдова Сергієм ПИРОЖКОВИМ. Йшлося про оптимізацію маршруту слідування пасажирського потягу №117/118 «Чернівці – Київ» шляхом впровадження його беззупинкового транскордонного руху територією Республіки Молдова без проходження відповідних митних процедур. Учасники зустрічі дійшли згоди щодо необхідності внесення відповідних змін до статті 9 Угоди між Україною та Республікою Молдова «Про транскордонний рух пасажирських та вантажних потягів». Відповідні пропозиції будуть розглянуті під час другого раунду двосторонніх переговорів на рівні експертів, які відбудуться у вересні - жовтні цього року. Михайло ГАЙНИЧЕРУ висловив побажання стосовно обрання Чернівців місцем проведення таких перемовин.



27.08.2013 15:13

На засіданні тимчасової контрольної комісії

На засіданні тимчасової контрольної комісії
Учасники організаційного засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з вивчення ситуації, що пов’язана з електропостачанням та здійсненням розрахунків за спожиту електроенергію на території Чернівецької області під головуванням радника голови обласної ради, депутата Василя ВОРОБЧУКА розглянули низку питань щодо головних завдань та напрямків роботи комісії, створеної рішенням XVI-ї сесії Чернівецької обласної ради №72-16/13 від 5 липня 2013 р. Депутати обрали секретарем зазначеної комісії свого колегу Михайла ПАВЛЮКА, розподілили між членами комісії відповідні обов’язки та закріпили за ними відповідні підконтрольні території. На чергове засідання тимчасової контрольної комісії вирішено запросити повноважних представників Чернівецького територіального представництва Національної комісії регулювання електроенергетики України, приватного акціонерного товариства «Чернівціобленерго», Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Чернівецькій області та Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.



21.08.2013 09:47

Київ реагує на звернення буковинських депутатів щодо стану доріг

Київ реагує на звернення буковинських депутатів щодо стану доріг
До Чернівецької обласної ради надійшла відповідь на депутатське звернення до Кабінету Міністрів України та Державного агентства автомобільних доріг України щодо незадовільного стану автодоріг в Чернівецькій області, підтримане рішенням XVI-ї сесії обласної ради VI-го скликання №70-16/13 від 5 липня 2013 року за підписом Голови УКРАВТОДОРу Євгена ПРУСЕНКА. «На експлуатаційне утримання і поточний ремонт автомобільних доріг загального користування Чернівецької області передбачено 91,3 млн. грн. та на будівництво і капітальний ремонт – 45,55 млн. грн.», - зазначається в листі. «Укравтодором вирішене питання додаткового фінансування ремонтних робіт по Чернівецькій області… шляхом перерозподілу бюджетних видатків передбачено збільшити фінансування на 38,2 млн. грн.», - наголосив у своїй відповіді керівник автодорожнього відомства держави.



15.08.2013 10:45

Робоча поїздка напередодні нового навчального року

Робоча поїздка напередодні нового навчального року
Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ відвідав кілька обласних комунальних установ з метою вивчення стану ефективного використання нерухомих об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області. Зокрема, заступник керівника крайової представницької влади побував в Новоселицькому медичному коледжі Буковинського державного медичного університету (директор - Ілля ЄФТЕМІЙ) та в обласній комунальній загальноосвітній школі-інтернаті «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей» (директор - Марина СЕМАНЮК).



20.05.2013 12:00

Аварійну електроопору у селі Тисовець обіцяють замінити у червні

Аварійну електроопору у селі Тисовець обіцяють замінити у червні
В обласну раду надійшов лист з ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» щодо заміни дерев’яної електроопори в селі Тисовець Сторожинецького району. З проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми мешканці села звернулись до депутата обласної ради Руслана Мельника, а його відповідне звернення було спрямоване в «Чернівціобленерго».



27.03.2013 15:17

Депутати обласної ради звітуватимуть про свою діяльність

Депутати обласної ради звітуватимуть про свою діяльність
П’ятнадцята сесія Чернівецької обласної ради ухвалила рішення № 32-15/13 від 14 березня 2013 р. «Про проведення звітів депутатів Чернівецької обласної ради VI скликання за 2012 рік», яким передбачено орієнтовні строки проведення депутатських звітів. Згідно з цим рішенням народні обранці мають прозвітувати перед виборцями Буковинського краю про свою діяльність упродовж березня - квітня 2013 року. Звіти депутатів про виконану роботу будуть оприлюднені на офіційному сайті Чернівецької обласної ради в розділі «Трибуна депутата».



14.03.2013 18:21

Депутати крайового парламенту підтримали зусилля Президента України, спрямовані на європейську інтеграцію нашої держави

Депутати крайового парламенту підтримали зусилля Президента України, спрямовані на європейську інтеграцію нашої держави
На пленарному засіданні 15-ї сесії Чернівецької обласної ради більшістю голосів було ухвалено Звернення депутатів Чернівецької обласної ради VI-го скликання до Президента України В.Януковича щодо реалізації політики європейської інтеграції України. «Такий зовнішньополітичний вектор, - говориться у тексті Звернення, ініційованого депутатом Михайлом Павлюком, - ...відповідає довгоочікуваним прагненням українських громадян щодо досягнення стандартів країн ЄС – демократизації суспільства, ринкової економіки, збільшення іноземних інвестицій, боротьби з корупцією, відсутності територіальних претензій та обмежень щодо вільного пересування громадян». «…Сьогодні вже неминучий процес послідовного зближення перш за все торгівельно-економічних інтересів ЄС та України, який відновлює роль Буковинського краю як регіонального інтегратора ідей і механізмів такої співпраці. Для толерантної та полікультурної Буковини це завжди було і буде її історичною роллю», - говориться у Зверненні.
На прохання депутата обласної ради Олега Унгуряна текст документу було доповнено такими словами: «Депутатський корпус Чернівецької обласної ради підтримує Вас, пане Президенте України, у прагненні реалізації політики європейської інтеграції України та вносить клопотання щодо продовження вжиття Вами всіх необхідних заходів для підписання Угоди про Асоціацію України та Європейського Союзу».
Рішення про підтримку звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Президента України В.Януковича щодо реалізації політики європейської інтеграції України ухвалили представники усіх фракцій крайового парламенту. Зокрема, «за» проголосували 38 представників фракції Партії регіонів, 6 – фракції Фронт Змін, 5 голосів віддали представники фракції ВО «Батьківщина», 3 – «Наша Україна», 2 - «За Батьківщину», 1 представник фракції «Свобода» та п’ятеро позафракційних депутатів.




07.07.2012 08:38

На зборах депутатів Чернівецької обласної ради

На зборах депутатів Чернівецької обласної ради
6 липня 2012 року в сесійній залі Чернівецької обласної ради в присутності представників засобів масової інформації відбулись збори депутатів, в роботі яких взяли участь 30 народних обранців, які представляли різні фракції крайового парламенту. Депутати обговорили ситуацію, що склалася довкола прийняття Верховною Радою України Закону України «Про засади державної мовної політики», ухвалили рішення організувати та провести форум депутатів місцевих рад Чернівецької області, створили організаційний комітет цього форуму, а також схвалили та підписали текст відповідного звернення до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА та Голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА. «Звертаємось до Президента України, як гаранта Конституції та закликаємо Вас використати свої повноваження для того, щоб скористатись правом вето… Конституційний статус української мови як єдиної державної не може бути предметом жодних спекуляцій», - говориться, зокрема, у зверненні.



23.05.2012 15:02

На засіданні колегії Чернівецької обласної ради

На засіданні колегії Чернівецької обласної ради
22 травня 2012 року під керівництвом голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ відбулось засідання колегії обласної ради. Учасники засідання розглянули питання про перенесення дати проведення пленарного засідання 10-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання. Відповідно до розпорядження голови обласної ради № 140 від 22 травня 2012 року «Про перенесення дати проведення 10-ї сесії обласної ради VІ скликання», на підставі частини 4 статті 46, частини 6 та 7 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 31 травня 2012 року о 10-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського,1) відбудеться 10-а сесія обласної ради VІ скликання. Виконавчому апарату обласної ради доручено довести зміст розпорядження голови обласної ради до депутатів обласної ради, засобів масової інформації та інших осіб, запрошених на сесію обласної ради.



07.05.2012 13:07

В обласному госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни

В обласному госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ спільно з головою обласної державної адміністрації Михайлом ПАПІЄВИМ та секретарем Чернівецької обласної ради Віталієм МИХАЙЛІШИНИМ відвідали обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни, де зустрілись з пацієнтами та представниками колективу цього лікувально-профілактичного закладу.
У своєму виступі Михайло ГАЙНИЧЕРУ привітав пацієнтів та медичних працівників госпіталю з наступним святом Перемоги. Він відзначив важливість дбайливого ставлення до здоров’я, житлових та побутових умов, в яких перебувають ветерани війни, сім’ї загиблих воїнів, учасники бойових дій та представники інших пільгових категорій населення. Керівник крайової представницької влади наголосив, що центральні та місцеві органи державної влади приділяють велику увагу питанням належного соціального забезпечення, організації якісного лікування, реабілітації та відпочинку ветеранів війни, учасників бойових дій, інвалідів війни та праці.



12.04.2012 09:10

Депутати прагнуть допомогти людям з особливими потребами

Депутати прагнуть допомогти людям з особливими потребами
11 квітня депутати Чернівецької обласної ради Володимир КУЛІШ та Михайло ПАВЛЮК спільно з начальником Головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації Богданом СЕНЬКІВИМ відвідали Чорторийський психоневрологічний будинок-інтернат Кіцманського району. Керівник цього обласного комунального закладу Олексій МАЛЯРЧУК розповів народним обранцям про стан та проблеми розвитку будинку-інтернату, ознайомив їх з ходом реконструкції їдальні, пральні, інших приміщень, призначених для перебування та обслуговування 113 підопічних осіб цього соціального закладу.



21.03.2012 11:38

Депутати Чернівецької обласної ради відвідали Магальський дитячий будинок-інтернат

Депутати Чернівецької обласної ради відвідали Магальський дитячий будинок-інтернат
Депутати Чернівецької обласної ради – члени Громадської ради Магальського дитячого будинку-інтернату Новоселицького району Михайло ПАВЛЮК та Сергій НЯЙКУ, студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім.Ю.Федьковича, а також начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Богдан СЕНЬКІВ відвідали заклад, що став прихистком для 67 вихованців. Пацієнти комунальної установи отримали від депутатів продукти харчування та товари першої необхідності. Гості цікавилися проблемами матеріально-технічного забезпечення закладу, обговорили можливі шляхи їх вирішення з керівництвом та педагогічним колективом.



15.03.2012 11:29

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій
15 березня відбулося засідання постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій (голова комісії – депутат Михайло БЕРЕЗОВСЬКИЙ). Члени депутатської комісії розглянули листи Чернівецької облдержадміністрації, Кельменецької, Вижницької та Кіцманської районних державних адміністрації та районних рад про сприяння у прийнятті змін щодо співфінансування.



23.01.2012 18:25

Звіт депутата Чернівецької обласної ради Шевчука Івана Васильовича (депутатська фракція «Наша Україна»)за перший рік роботи у складі депутатського корпусу обласної ради шостого скликання

Звіт депутата Чернівецької обласної ради Шевчука Івана Васильовича (депутатська фракція «Наша Україна»)за перший рік роботи у складі депутатського корпусу обласної ради шостого скликання
Обраний депутатом обласної ради шостого скликання по мажоритарному виборчому округу №2. До виборчого округу входять м.Вашківці, села Карапчів, Замостя, Сл.Банилів Вижницького району Чернівецької області.
За рішенням фракції обраний головою депутатської фракції «Наша Україна». Основне завдання, як голови фракції, вбачаю у відвідуванні депутатами фракції пленарних засідань, забезпеченні їх активної роботи у міжсесійний період в постійних комісіях, а також злагодженого голосування членами фракції з питань порядку денного. Як член колегії обласної ради, вношу до порядку денного та підтримую включення до порядку денного тих питань, що ініційовані депутатами – членами депутатської фракції «Наша Україна».



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua