Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради

Прес-центр

Новини - Діяльність депутатів обласної ради

23.01.2015 16:29

Про звернення голови обласної ради до ПАРЄ

Про звернення голови обласної ради до ПАРЄ
У відповідності до протокольного рішення, прийнятого на другому пленарному засіданні 30-ї сесії Чернівецької обласної ради, голова обласної ради Михайло Гайничеру має звернутися до Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо необїідності негайного звільнення народного депутата України Надії Савченко з-під варти владою Російської Федерації.
ЗВЕРНЕННЯ
голови Чернівецької обласної ради до Парламентської Асамблеї Європи
щодо звільнення народного депутата України Надії Савченко
з незаконного ув’язнення на території Російської Федерації
Сьогодні весь світ знає ім’я української військової льотчиці Надії Савченко - політичного в’язня, української героїні, яка самотужки, єдиним наразі доступним засобом голодування протистоїть утискам з боку влади Російської Федерації. Вона голодує з 13 січня 2015 року, протестуючи не лише проти незаконного утримання під вартою і висунутих проти неї звинувачень, але й проти неоголошеної агресії Росії щодо України. Голодування триватиме до 26 січня 2015 року, коли у Страсбурзі (Франція) розпочне свою роботу чергова сесія Парламентської ради Європи (ПАРЄ).



03.12.2014 15:57

У постійній комісії з питань охорони здоров’я

У постійній комісії з питань охорони здоров’я
На черговому засіданні постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я (головуючий – заступник голови комісії, депутат Матвій Плегуца) розглядались питання щодо виконання обласного бюджету за 9 місяців 2014 року, про внесення змін обласного бюджету на 2014 рік, про рекомендації колегії Департаменту фінансів обласної державної адміністрації щодо оптимізації мережі закладів охорони здоров’я. З інформацією з зазначених питань на комісії виступила заступник директора Департаменту фінансів – начальник управління фінансів соціальної сфери та органів влади Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Анжела Дякова.



20.11.2014 11:25

Студенти Буковинського медуніверситету ознайомилися з роботою депутатів обласної ради

Студенти Буковинського медуніверситету ознайомилися з роботою депутатів обласної ради
Депутат обласної ради, викладач кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім.Ю.Федьковича Михайло Павлюк на запрошення викладачів Буковинського державного медичного університету прочитав для студентів вузу лекцію про особливості здійснення депутатських повноважень. Майбутніх медиків запросили до сесійної зали обласної ради, де вони мали можливість відчути себе у ролі народних обранців. Михайло Павлюк ознайомив студентів з історією та сьогоденням місцевого самоврядування на Буковині, структурою, завданнями та досягненнями обласної ради шостого скликання. Під час лекції студенти дізналися про особливості повноважень депутатів обласної ради як представників інтересів територіальних громад, їх права та обов’язки, про основні рішення та регіональні програми, прийняті крайовим парламентом. Депутат обласної ради зупинився на питаннях децентралізації влади в Україні та ролі громадянського суспільства у системі місцевого самоврядування. Михайло Павлюк також відповів на численні запитання студентів.



16.10.2014 16:45

Забезпечення належного енергопостачання області у центрі уваги депутатів

Забезпечення належного енергопостачання області у центрі уваги депутатів
На засіданні тимчасової депутатської комісії з вивчення ситуації, що пов’язана з електропостачанням та здійсненням розрахунків за спожиту електроенергію (голова комісії – депутат Василь Воробчук), яке днями відбулось в обласній раді, мали розглядатися проблемні питання енергозабезпечення сіл, селищ та міст Чернівецької області в зимовий період. В роботі комісії взяли участь депутати крайового парламенту Михайло Березовський, Сільвія Віщук, Сергій Герасимов, Олег Кілару, Руслан Мельник, Ярослав Шешур, Юрій Юзва. Присутніми на засіданні були запрошені посадові особи: директор Департаменту інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Павлюк, начальник Держінспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Чернівецькій області Василь Андрицуляк, заступник голови правління ПАТ «Чернівціобленерго» Богдан Козань та інші.



13.10.2014 09:18

На допомогу буковинцям – учасникам антитерористичної операції

На допомогу буковинцям – учасникам антитерористичної операції
Від імені депутатського корпусу крайового парламенту група депутатів у складі першого заступника голови обласної ради Ярослава Курка, радника голови обласної ради Василя Воробчука та помічника заступника голови обласної ради Сільвії Віщук відвідала Чернівецький військовий госпіталь. Народні обранці вручили керівництву військової медичної частини ліки для пацієнтів госпіталю - учасників антитерористичної операції на Сході України, придбані за кошти депутатів крайового парламенту, на суму 10 тис. грн. Учасники благодійної акції високо оцінили роботу керівництва та медперсоналу медичного госпіталю щодо забезпечення належного лікування та умов перебування пацієнтів стаціонару. Наразі при наявності 100 ліжко-місць працівники госпіталю опікуються 156-ма хворими.
Перший заступник керівника обласної представницької влади Ярослав Курко запевнив керівництво госпіталю у цілковитій готовності депутатів всебічно сприяти діяльності цього військово-медичного закладу щодо надання необхідної допомоги учасникам антитерористичної операції та представникам інших категорій пацієнтів госпіталю.



08.10.2014 12:17

З метою попередження поширення соціально-небезпечних хвороб

З метою попередження поширення соціально-небезпечних хвороб
Депутати крайового парламенту звернулись до Верховної Ради України та до жителів Чернівецької області щодо необхідності раннього виявлення та лікування хворих на туберкульоз. Відповідні звернення були прийняті рішенням 28-ї сесії Чернівецької обласної ради VI-го скликання від 26 вересня 2014 року № 113-28/14*. «Незважаючи на позитивні зрушення щодо контролю за туберкульозом, ситуація із захворюванням в області залишається загрозливою, - говориться у зверненні депутатів обласної ради до Верховної Ради України, - оскільки рівень захворюваності на туберкульоз, смертність від нього ще залишаються на епідемічному рівні». Буковинські депутати звернулись до парламенту держави з проханням забезпечити контроль щодо «закупівлі життєво необхідних протитуберкульозних препаратів, особливо препаратів ІІ ряду, для лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз», а також розглянути можливість виділення коштів на спорудження в Чернівецькій області нового пульмофтизіатричного центру, що дасть можливість протистояти поширенню цієї небезпечної інфекційної хвороби.



16.09.2014 16:27

На засіданні тимчасової депутатської комісії

На засіданні тимчасової депутатської комісії
16 вересня під головуванням депутата Чернівецької обласної ради Марії Кирилюк відбулось засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення ефективності діяльності інспекції з питань захисту прав споживачів у Чернівецькій області. На порядку денному тимчасової депутатської комісії розглядалось питання щодо передачі функцій інспекції з питань захисту прав споживачів новоствореній Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Ці зміни у структурі державних контрольних органів відбулися у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України № 442 від 10 вересня 2014 року.



09.09.2014 16:04

На засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я

На засіданні постійної комісії з питань охорони здоров
Інформацію директора Департаменту охорони здоров’я населення обласної державної адміністрації Оксани Андрієць щодо стану виконання Регіональної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2012 – 2016 роках в лікувально-профілактичних закладах області заслухали члени постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я (голова комісії – депутат Іван Паламар). Учасники засідання розглянули також хід виконання обласного бюджету у першому півріччі 2014 року та пропозиції Департаменту фінансів обласної державної адміністрації щодо внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік. З цих та інших питань порядку денного прийнято відповідні висновки. В роботі засідання взяв участь заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч.



09.09.2014 11:06

На засіданні постійної депутатської комісії

На засіданні постійної депутатської  комісії
Актуальні питання діяльності системи закладів соціального забезпечення області розглядались на черговому засіданні постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення (голова комісії – депутат Віталій Мельничук). Учасники засідання акцентували увагу на проблемних питаннях підготовки установ та закладів соціального захисту населення до роботи взимку, організації невідкладної соціальної допомоги демобілізованим за станом здоров’я учасникам АТО та сім’ям загиблих героїв. Депутати крайового парламенту Сільвія Віщук, Василь Залявський, Євгенія Бойко відзначили недостатній аналітичний рівень інформаційних матеріалів, наданих Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації у розпорядження профільної комісії обласної ради.



14.07.2014 13:58

На організаційному засіданні тимчасової депутатської комісії

На організаційному засіданні тимчасової депутатської комісії
На організаційному засіданні тимчасової депутатської комісії з питань надходження і використання благодійних внесків комунальними закладами охорони здоров’я (голова комісії - депутат Назар Горук) розглядався порядок організації отримання від громадян добровільних грошових внесків лікувально-профілактичними закладами області, які відносяться до комунальної власності. Ця проблема має широкий розголос і негативний громадський резонанс, а відтак потребує негайного реагування з боку народних обранців. Депутати Сільвія Віщук, Олександр Грушко, Назар Горук, Анатолій Вдовічен заслухали відповідну інформацію від директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Оксани Андрієць та директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк. Ухвалено рішення розробити план-графік засідань комісії з виїздом до комунальних медичних закладів.



14.07.2014 13:02

Відбулось організаційне засідання тимчасової контрольної депутатської комісії з питань проведення руслорегулюючих робіт (голова комісії – депутат Іван Шевчук).

Відбулось організаційне засідання тимчасової контрольної депутатської комісії з питань проведення руслорегулюючих робіт (голова комісії – депутат Іван Шевчук).
Метою роботи зазначеної комісії, створеної відповідним рішенням Чернівецької обласної ради, є вивчення ситуації, що склалася у зв’язку з порушеннями чинного законодавства України під час виборки гравійно-піщаної суміші з русел річок області. Принциповою та діловою була розмова членів депутатської комісії з начальником Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів Яном Дзюбою. Депутати Василь Воробчук, Назар Горук, Василь Ткачук , Іван Паламар зажадали від посадовця терміново надати їм відповідну документацію, що стосується стану справ з організації руслорегулюючих робіт та берегоукріплювальних робіт на річках області. Комісія має на меті під час своїх засідань, у тому числі з виїздом на місця здійснення незаконної виборки гравію та піску, розробити низку конкретних пропозицій щодо усунення наявних недоліків та порушень, які будуть покладені в основу проектів рішень крайового парламенту із зазначених питань. Днями відбудеться чергове засідання зазначеної комісії.



07.05.2014 16:42

На засіданні постійної комісії

На засіданні постійної комісії
Учасники чергового засідання постійної комісії Чернівецької обласної ради з правових питань, міжетнічних відносин, транскордонного співробітництва та антикорупційної діяльності (голова комісії – депутат Володимир Куліш) одностайно підтримали погоджену низкою громадських організацій області кандидатуру в.о. начальника управління Міністерства внутрішніх справ України в Чернівецькій області полковника міліції Валерія Зінченка на зайняття посади керівника міліцейського відомства краю та ухвалили відповідний висновок. В роботі постійної комісії взяли участь голова обласної ради Михайло Гайничеру та заступник голови обласної ради Валентин Маніліч.



21.02.2014 11:26

Створено депутатську групу «Християнське відродження»

Створено депутатську групу «Християнське відродження»
У виконавчому апараті обласної ради зареєстровано заяву депутата Василя Нікітіна щодо створення депутатської групи «Християнське відродження». До складу новоствореної групи увійшли також депутати обласної ради Ігор Шкробанець, Володимир Ушаков, Лівія Никифор, Анатолій Вдовічен, Манолій Мігайчук, Михайло Жар, Валерій Калараш, Іван Шкробанець, Франц Федорович. Відповідно до положень Регламенту Чернівецької обласної ради про створення депутатської групи «Християнське відродження» буде оголошено на пленарному засіданні чергової сесії крайового парламенту.



21.02.2014 09:21

ЗАЯВА голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ

ЗАЯВА
голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ
18 - 20 лютого 2014 року в м. Києві та інших регіонах України відбулось загострення суспільно-політичної ситуації у зв’язку з ескалацією протистояння між силовими структурами та представниками опозиційно налаштованої частини населення, що призвело до людських жертв та численних збройних сутичок.
З метою попередження виникнення подібних інцидентів на території Чернівецької області та задля забезпечення стабільної діяльності депутатського корпусу Чернівецької обласної ради шостого скликання я приймаю рішення про свій вихід з Партії регіонів.
На теренах Буковини немає і не буде місця протистоянню, а Чернівецька обласна рада і надалі працюватиме в інтересах наших виборців, на благо усіх жителів Буковинського краю.


Голова Чернівецької
обласної ради М. Гайничеру


20 лютого 2014 року м. Чернівці



21.01.2014 15:27

Щира вдячність за допомогу депутатам Чернівецької обласної ради

Щира вдячність за допомогу депутатам Чернівецької обласної ради
Завідуюча дитячим відділенням Глибоцької ЦРЛ Світлана Нагорець висловила щиру вдячність за матеріальну підтримку у лікуванні важкої хвороби депутатам Чернівецької обласної ради – Гайничеру М.І., Шкробанцю І.Д., Шкробанцю І.В., Бічеру В.Г., Ротарю Г.Д., Туруну Г.П., Бауеру М.Й., Воробчуку В.Д., Нікітіну В.О., Няйку С.М., Божеску А.В., Кришмару В.К., Никифор Л.В., Апетрію Г.І., Каларашу В.О., Залявському В.Д., Кушніру Ю.Р., Гуцуляку Т.Т., Гоян О.А., Берчі В.Т. Слова вдячності та щирих побажань пані Світлана висловила на сторінках газети «Здоров’я Буковини».



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua