Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради

Прес-центр

Новини - Діяльність депутатів обласної ради

27.10.2016 16:39

Оксана Савчук та Іван Кавацюк з дуету «Писанка» стали Почесними громадянами Буковини

Оксана Савчук та Іван Кавацюк з дуету «Писанка» стали Почесними громадянами Буковини
Сьогодні, 27 жовтня, під головуванням керівника представницької влади краю Івана Мунтяна відбулося пленарне засідання 8-ї позачергової сесії обласної ради, на якому депутати крайового парламенту внесли зміни до обласного бюджету на 2016 рік, а також ухвалили рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Буковини» народним артистам України Оксані Савчук та Івану Кавацюку (дует «Писанка» Чернівецької обласної філармонії).



28.07.2016 13:38

На пленарному засіданні сесії обласної ради

На пленарному засіданні сесії обласної ради
Сьогодні, 28 липня, під головуванням керівника обласної представницької влади Івана Мунтяна проходить пленарне засідання 6-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання.
Перед початком сесії на пропозицію голови обласної ради депутати вшанували світлу пам’ять полеглих в боях з російськими загарбниками учасників Антитерористичної операції на Сході України.
Учасники пленарного засідання крайового парламенту ухвалили рішення «Про статус ветеранів війни – добровольців учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції». Відповідно до зазначеного рішення добровольцям - учасникам бойових дій, добровольцям - інвалідам війни, добровольцям - учасникам війни надаються пільги, передбачені статтями 12-14 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» у частині фінансування витрат, яке здійснюється за рахунок місцевих бюджетів.



05.07.2016 16:52

У Чернівецькій і Тернопільській областях вшанували пам’ять загиблих політв’язнів

У Чернівецькій і Тернопільській областях вшанували пам’ять загиблих політв’язнів
Сьогодні, 5 липня, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь у вшануванні пам’яті політв’язнів, які загинули внаслідок цілеспрямованого підриву військами НКВС мосту через р.Дністер 75 років тому.
Так, посадовець долучилася до жалобних заходів, що відбулися у смт Кострижівка Заставнівського району Чернівецької області та м. Заліщики Тернопільської області за участю представників місцевих органів влади та громад.
«Цьогоріч представники Чернівецької області вперше офіційно беруть участь у вшануванні пам’яті політв’язнів, знищених далекого 1941 року у нелюдський спосіб прислужниками тоталітарного сталінського режиму. Гадаю, що відтепер ми щороку разом будемо віддавати належну данину шани цим невинно убієнним буковинцям та галичанам. Адже 75 років тому вони були позбавлені життя саме через свою любов до України та рідного краю», – відзначила Інга Маковецька.



02.07.2016 13:09

Асоціація «Власний дім» ініціює співпрацю з місцевими громадами

Асоціація «Власний дім» ініціює співпрацю з місцевими громадами
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь у розширеному виїзному кущовому засіданні щодо впровадження регіональних програм підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», що відбулося в Івано-Франківську.
На нараді, окрім виступів офіційних представників асоціації, Мінрегіону та звітів про роботу керівників обласних фондів Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Тернопільської та Закарпатської областей, однією із тем обговорення була специфіка роботи з регіональними програмами підтримки індивідуального будівництва на селі та розширення сфери діяльності фондів.



29.04.2016 11:36

На допомогу територіальним громадам сіл, селищ, міст області

На допомогу територіальним громадам сіл, селищ, міст області
Під час пленарного засідання п’ятої сесії Чернівецької обласної ради VII-го скликання прийнято рішення щодо створення у складі виконавчого апарату крайового парламенту нового структурного підрозділу – відділу з питань адміністративно-територіальної реформи та децентралізації. Таким чином депутати схвалили відповідну ініціативу свого колеги Михайла Чорнея (фракція «Самопоміч»).
Керівник обласної представницької влади Іван Мунтян підтримав цю ідею, адже процес створення об’єднаних територіальних громад, який набирає темпів на теренах області, виявив низку суттєвих недоліків щодо організації супроводу цієї роботи. Серед них – брак відповідної інформації, слабка законодавча та нормативна база, недостатня організаційна та методична підтримка з боку органів місцевої, регіональної та центральної влади. Такий стан справ викликає чимало нарікань з боку депутатів, громадських активістів і посадовців та негативно позначається на громадській думці стосовно перебігу самоврядної реформи.



18.03.2016 15:07

З нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства

З нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь та виступив на урочистих зборах з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування. Посадовець дав належну оцінку внеску комунальних служб у справу забезпечення стабільної життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ та міст області. «Гарантоване надання своєчасних та якісних житлово-комунальних послуг є невід’ємною частиною добробуту наших краян, запорукою їх комфортного та безпечного побуту, праці та відпочинку, невід’ємною передумовою доброго настрою та гарного самопочуття людей будь-якої пори року, за будь-яких кліматичних умов», - зауважив він.



17.03.2016 17:37

До 30 роковин аварії на Чорнобильській АЕС

До 30 роковин аварії на Чорнобильській АЕС
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька взяла участь у парламентських слуханнях «30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи», що відбулися 16 березня 2016 року в м. Київ в сесійній залі українського парламенту. Відкриваючи зазначений захід, заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд зазначила, що Чорнобильська катастрофа «серед усіх трагедій, що пережило людство, не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя».
Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко зокрема наголосив на необхідності відновлення усіх раніше встановлених законодавством виплат та пільг для ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. В.о. Міністра екології та природних ресурсів України Ганна Вронська у своїй доповіді зупинилася на необхідності постійного моніторингу у зоні відчуження та на прилеглих до зони територіях.



11.03.2016 16:08

Віталій Мельничук: «Депутати – «свободівці» вправі вимагати від керівництва спортивного клубу «Колос» прозорого та публічного звіту!»

Віталій Мельничук: «Депутати – «свободівці» вправі вимагати від керівництва спортивного клубу «Колос» прозорого та публічного звіту!»
Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук взяв участь та виступив на пленарному засіданні п’ятої сесії Новоселицької районної ради VІІ скликання. На порядок денний були внесені питання виконання Програми економічного і соціального розвитку району та районного бюджету за 2015 рік, проекти районних програм профілактики правопорушень на 2016-2018 роки, розвитку агропромислового комплексу на 2016-2020 роки, розвитку туризму на 2016-2020 роки, розвитку книговидавництва та інформаційної сфери на 2016-2020 роки, розвитку культури, охорони культурної спадщини та увічнення пам’яті видатних людей району на 2016-2018 роки та інші важливі питання життєдіяльності територіальних громад міст та сіл Новоселицького району. На виконання відповідних норм чинного законодавства депутатами прийнято рішення про реформування Комунальної установи «Редакція Новоселицької районної газети «Слово правди», співзасновником якої є районна рада.
Бурхливу реакцію присутніх на сесії громадських активістів викликало оголошене в сесійній залі звернення депутатів Новоселицької міської ради від політичної партії ВО «Свобода» щодо необхідності впровадження публічної звітності керівництва районного фізкультурно-оздоровчого клубу «Колос» з питань його фінансово-господарської діяльності. З цього приводу заступник голови обласної ради Віталій Мельничук зокрема зауважив: «Саме відкритість та прозорість у звітності дасть додатковий поштовх жителям для підтримки спорту, зокрема й на рівні конкретного районного спортивного клубу з Новоселиці».



30.12.2015 11:53

З метою налагодження співпраці з місцевими громадами

З метою налагодження співпраці з місцевими громадами
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька здійснила першу робочу поїздку районами області. Вона відвідала Сторожинецький, Вижницький, Путильський райони області, де провела зустрічі з головами районних рад, керівниками райдержадміністрацій та міськими головами районних центрів. Предметом обговорення були актуальні питання життєдіяльності гірських районів, особливості функціонування об’єднаних територіальних громад на початковому етапі їх діяльності та перспективи створення нових громад в рамках децентралізації системи державного управління. Перший заступник голови обласної ради вислухала пропозиції керівників зазначених районів щодо оптимізації бюджетного процесу, залучення інвестицій, удосконалення інфраструктури гірських районів, залучення коштів Європейського Союзу для реалізації проектів та програм розвитку територій.



25.12.2015 16:29

Депутати крайового парламенту врахували думку громадськості

Депутати крайового парламенту врахували думку громадськості
Учасники пленарного засідання другої сесії Чернівецької обласної ради сьомого скликання на прохання представників громадських організацій учасників, ветеранів, інвалідів антитерористичної операції та їх сімей розглянули питання про обрання нового голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. За пропозицією голови обласної ради Івана Мунтяна до списку для рейтингового голосування мали бути включені три кандидатури, запропоновані депутатами та представниками громадськості – депутати Ольга Кобевко, Ігор Малишевський та Василь Палій. Під час обговорення цього питання О.Кобевко та В.Палій зняли свої кандидатури на користь І.Малишевського. За підсумками голосування постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров'я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей очолив кандидат медичних наук, доцент БДМУ депутат Ігор Малишевський ("Українське об‘єднання патріотів - УКРОП").



19.12.2015 13:54

З нагоди Дня Святого Миколая Чудотворця

З нагоди Дня Святого Миколая Чудотворця
Голова Чернівецької обласної ради Іван МУНТЯН та голова постійної комісії з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, депутат Любов ГОДНЮК відвідали юних вихованців Хотинської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату №2. У цьому обласному комунальному закладі наразі живуть, навчаються, здобувають необхідні для життя вміння та навички понад 180 дітей з особливими потребами.
Народні обранці ознайомились з побутовими умовами, створеними для учнів спецшколи - інтернату зусиллями вчителів, вихователів та технічних працівників навчального закладу. Під час відвідин школи очільник крайової представницької влади зауважив, зокрема, що відсутність спортивного залу, гарячої води, сучасних меблів є тими нагальними проблемами, які потребують невідкладного вирішення. «Цей заклад є комунальною власністю обласної ради. Обіцяємо, що в найкоротший термін стан цієї школи-інтернату зміниться на краще», - наголосив Іван МУНТЯН.



18.08.2015 11:51

З метою вирішення проблемних питань представників територіальної громади Чернівців

З метою вирішення проблемних питань представників територіальної громади Чернівців
Депутати обласної ради на 33-й сесії підтримали запит свого колеги Михайла Павлюка щодо ситуації, в якій опинилися мешканці будинку по вул.Головній,248 обласного центру. Як зазначається у депутатському запиті, даний будинок був знятий з балансу ДП «Чернівецький облавтодор» без проведення з мешканцями роз’яснювальної роботи. Їхню стурбованість викликає й те, що наразі будинок не переданий на баланс Чернівецькій міській раді чи іншій установі, що унеможливлює отримання різного роду довідок, необхідних для вирішення життєво важливих потреб. Депутат обласної ради звернувся з вимогою провести службову перевірку на підприємстві, за результатами якої вирішити питання щодо відповідальності службових осіб згідно з чинним законодавством. Запит скеровано для розгляду директору ДП «Чернівецький облавтодор».



26.05.2015 13:27

На другому пленарному засіданні 31-ї сесії обласної ради

На другому пленарному засіданні 31-ї сесії обласної ради
Триває робота другого пленарного засідання 31-ї сесії обласної ради під головуванням керівника обласної представницької влади Михайла Гайничеру. Депутати обговорили та внесли зміни до обласного бюджету на 2015 рік, Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Чернівецькій області на 2015-2016 рр, Регламенту обласної ради VI скликання.
Народні обранці ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до окремих законодавчих актів в частині призначення і звільнення з посад керівників комунальних закладів освіти та охорони здоров’я, повторне звернення до Верховної Ради України щодо раннього виявлення та лікування хворих на туберкульоз та звернення до голови Національного банку України щодо відкликання ліцензії на діяльність на території Чернівецької області філій комерційних банків «Сбербанк Росії» та «Руський стандарт».
На сесії присутній народний депутат України Іван Рибак



18.02.2015 10:11

Лісова галузь: реалії, проблеми, перспективи

Лісова галузь: реалії, проблеми, перспективи
На першому засіданні депутатської комісії з вивчення питань реалізації та експорту деревини і лісоматеріалів суб’єктами підприємницької діяльності, яке відбулось під головуванням керівника обласної представницької влади, голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру, розглядалась ситуація, що склалася в державі та області у галузі лісового господарства взагалі та на ринку лісовини зокрема.
Окрім членів депутатської комісії, утвореної на виконання протокольного рішення 30-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання від 23 січня 2015 року № 2/30 «Про створення комісії для вивчення питань реалізації та експорту деревини», в роботі засідання взяли участь керівники низки держлісгоспів області.
У вступному слові голова обласної ради зауважив, що ситуація на внутрішньому та зовнішньому ринках деревини і лісоматеріалів залишається складною і непередбачуваною, особливо після розгляду Верховною Радою України у першому читанні проекту Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів». Зазначений законопроект зокрема передбачає встановлення мораторію на експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів за межі митної території України строком на 10 років. В процесі обговорення зазначених проблем свої погляди на ситуацію на ринку лісовини та можливі шляхи її оптимізації висловили: голова Асоціації деревообробників Буковини Володимир Дорош, начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Ковальський, багаторічний керівник підприємств лісової та деревообробної галузі, депутат та радник голови обласної ради Василь Воробчук, депутати крайового парламенту Микола Харабара, Сергій Тирон та інші.



06.02.2015 09:37

Депутат обласної ради провела прийом громадян

Депутат обласної ради провела прийом громадян
Депутат обласної ради Галина Жаровська провела прийом громадян. До депутата звернулись жінки-матері, мешканки Чернівців, які потребують правової і матеріальної підтримки для вирішення проблем та забезпечення потреб своїх родин. Зокрема, одній із заявниць, багатодітній матері, нещодавно було відмовлено у наданні допомоги на дітей, оскільки у неї виявлено земельний пай. Жінка не має змоги використовувати земельну ділянку за призначенням і не може позбутись її через обмеження чинного законодавства. На прийом прийшла також мати, котра збирає кошти на підготовку до операції та післяопераційну реабілітацію для дитини, якій потрібна пересадка нирки.
Галина Жаровська взяла під особистий контроль справи всіх, хто звернувся до неї за допомогою та підтримкою.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua