Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

21.03.2022 18:41
Щодо подання декларацій за 2021 рік


    Роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) від 07.03.2022 року № 4 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента, проведення перевірок), наданих із метою реалізації положень Закону України від 03.03.2022 року № 2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Культура

Прес-центр

Новини - Культура

02.07.2012 15:32

На Буковину завітали майстри мистецтв з Коломийщини

На Буковину завітали майстри мистецтв з Коломийщини
30 червня 2012 року в Центрі митців Буковини, що на вул. Хотинській міста Чернівці, відбулось велелюдне мистецьке дійство. За ініціативою засновника Центру, депутата Чернівецької обласної ради Манолія ПЛАКСІЯ на гостини до Чернівців завітали аматори самодіяльного мистецтва Коломийського району Івано-Франківської області. До представницької делегації аматорів художньої самодіяльності Коломийщини на чолі з головою Коломийської районної державної адміністрації Михайлом НЕГРИЧЕМ увійшли понад 100 представників територіальних громад Коломиї, сіл та селищ цього гірського району Прикарпаття. Перед чернівчанами з великим успіхом виступили дитячий зразковий фольклорний колектив Народного дому села Мишин, народний аматорський оркестр народних інструментів «Тиса» Будинку культури села Княждвір, танцювальний колектив Будинку культури селища Печеніжин, народний аматорський танцювальний колектив «Прикарпаття» Будинку культури села Велика Кам’янка, вокальний чоловічий квартет Будинку культури с.Турка, а також як зовсім юні так і вже досвідчені солісти - вокалісти Уляна СТРУК, Іванна АНДРІЙКІВ, Романа МАХЛАЙ, Микола КАВАЦЮК, Василь БОЙЧУК, Ігор КАЛИНІЙ та інші.



16.06.2012 10:25

З нагоди 123-ї річниці від дня смерті Міхая ЕМІНЕСКУ

З нагоди 123-ї річниці від дня смерті Міхая ЕМІНЕСКУ
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь у церемонії покладання вінків та квітів до погруддя Міхая ЕМІНЕСКУ, яке відбулось у центрі столиці Буковини з нагоди 123-ї річниці від дня смерті світоча румунської культури та літератури. У церемонії взяли участь представники обласної та міської влади, активісти обласних національно-культурних товариств румуномовної громади краю, митці та аматори художньої самодіяльності, учні загальноосвітніх навчальних закладів з румунською мовою навчання.



05.07.2011 17:48

У Валя Кузьмині подбають про культурний розвиток

У Валя Кузьмині подбають про культурний розвиток
Культурно-мистецька акція «З Україною в серці» днями відбулась в приміщенні будинку культури села Валя Кузьмина Глибоцького району. Тут було презентовано проект «Сільський клуб Валякузьминської громади: крізь кризу до культури та просвіти села», який підтримується Міжнародним фондом «Відродження». Метою проекту є створення належних умов для організації нових та функціонування існуючих творчих гуртків села Валя Кузьмина на базі сільського клубу та бібліотеки.
Учасники культурно-мистецької акції мали змогу обговорити стан сучасного соціально-культурного розвитку села, відвідати виставку робіт майстрів народної вишивки та переглянути концерт аматорських колективів села. Від імені валякузьминської територіальної громади був переданий вишитий рушник Коровійському сільському голові Георгію Флюндрі.



01.09.2010 08:02

Задля підвищення туристичної привабливості Буковинського краю

Задля підвищення туристичної привабливості Буковинського краю
Проект Чернівецької обласної ради «Підвищення туристичної привабливості та формування позитивного іміджу Чернівецької області через впровадження новітніх методів у музейно-краєзнавчу роботу» візьме участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2010 року. Рішення про затвердження цього проекту прийняла 39-та сесія крайового парламенту. В результаті реалізації заходів, передбачених проектом, планується створити музейно-туристичний портал Чернівецької області та міста Чернівці, перетворення Чернівецького краєзнавчого музею на ключовий елемент музейно-туристичної мережі області, надання музейним закладам області новітнього програмного забезпечення, яке дозволить їм покращити ефективність роботи та підвищить зацікавленість музеями Буковини з боку вітчизняних та іноземних туристів.
Заступник голови обласної ради Тодор ГУЦУЛЯК надіслав лист Дирекції Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, у якому поінформував її керівництво про вищевказане рішення крайового парламенту.



08.06.2010 17:17

До 70-річчя Івана МИКОЛАЙЧУКА

До 70-річчя Івана МИКОЛАЙЧУКА
Заступник голови обласної ради Тодор ГУЦУЛЯК провів робочу зустріч з головою Спілки кінематографістів України Сергієм ТРИМБАЧЕМ, головою кінопрокатників України Юрієм РІПЕНКОМ та директором обласного комунального підприємства «Кіновідеопрокат» Людмилою КАЛІНКАУЦЬКОЮ. Учасники зустрічі обговорили низку пропозицій з боку Державної служби кінематографії України та Спілки кінематографістів України стосовно заходів щодо відзначення у червні 2011 року 70-річчя від дня народження славетного сина буковинської землі, видатного українського актора, сценариста та режисера Івана Васильовича МИКОЛАЙЧУКА.



10.04.2010 19:28

На Всеукраїнському радіофестивалі «Пісні рідного краю»

На Всеукраїнському радіофестивалі «Пісні рідного краю»
Голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ привітав учасників, організаторів та гостей заключного гала-концерту I-го Всеукраїнського радіофестивалю «Пісні рідного краю» що відбувся в Чернівцях. «Вбачаю глибоку символіку в тому, що це зворушливе мистецьке дійство відбувається відразу по завершенні великодніх днів, і таким чином увінчує собою хвилюючі пасхальні свята, цілющу енергетику яких усі ми відчуваємо нині», - наголосив він. Приємно, що ця поважна подія відбувається на благословенній буковинській землі, яка подарувала пісенному світові геніальних Лідію Липковську, Сіді Таль, Дмитра Гнатюка, Софію Ротару, Назарія Яремчука, Володимира Івасюка. Саме тут засяяли немеркнучі зірки співочого таланту цілої плеяди обдарованих, популяр¬них та шанованих по усіх усюдах сучасних митців пісенного жанру», - зазначив у своєму вітальному слові голова обласної ради.



31.03.2010 14:33

Іспит на любов до рідної мови

Іспит на любов до рідної мови
Можливість випробувати себе на знання сучасної української мови отримали депутати та посадові особи Чернівецької обласної ради. 30 березня у залі засідань 27 депутатів і співробітників виконавчого апарату крайового парламенту писали диктант з української мови за навчальною програмою для 11 класу загальноосвітньої школи. Цю оригінальну ідею буковинських парламентарів, озвучену на пленарному засіданні 37-ї сесії обласної ради, підтримав керівник крайової представницької влади Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ та постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики (голова – Ольга КИНАЛЬ). Народні обранці мали на меті привернути увагу своїх колег та громадськості до нагальної потреби пропагувати рідну мову не тільки за допомогою звернень та закликів, але й своїм особистим прикладом.



01.12.2009 08:51

З нагоди початку супутникового мовлення телеканалу «Буковина»

З нагоди початку супутникового мовлення телеканалу «Буковина»
З нагоди початку супутникового мовлення телеканалу «Буковина» телеглядачів, керівників та співробітників нового супутникового телеканалу привітав голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ. «Наприкінці 2009 року в історії нашого благословенного краю, - говориться у привітанні, - в житті багатомовної, багатотисячної буковинської громади, волею невблаганної долі розкиданої по далеких і ближніх світах, відбувається важлива і знакова подія. Найповажніший телевізійний канал регіону – «Буковина» переходить на нові, незнані досі обрії супутникового телемовлення. Для майстрів телевізійного ефіру Чернівецької області цей знаменний факт слугує ознакою належної оцінки їх професійних якостей та творчих здобутків, свідченням високої довіри з боку держави загалом, обласної влади та громади.



29.11.2009 16:29

Обласному музею Ольги КОБИЛЯНСЬКОЇ – 65!

Обласному музею Ольги КОБИЛЯНСЬКОЇ – 65!
Розпорядженням голови Чернівецької обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО колектив обласного літературно-меморіального музею Ольги КОБИЛЯНСЬКОЇ нагороджено вищою відзнакою крайової представницької влади за вагомі здобутки у царині науково-дослідницької та культурно-просвітницької діяльності щодо дослідження творчості великої української письменниці, популяризації її творів та з нагоди 65-річчя від дня заснування цього музейного закладу. Керівник крайового парламенту взяв участь в урочистостях, присвячених ювілейній даті. Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ зазначив, що обласна рада всіляко сприяє розвиткові музейної справи на теренах краю. Особлива увага приділяється турботі про зміцнення матеріально-технічної бази обласного краєзнавчого музею, філією якого є музей Ольги КОБИЛЯНСЬКОЇ.



04.11.2009 16:51

У центрі уваги депутатів – об’єкти історико-культурної спадщини

У центрі уваги депутатів – об’єкти історико-культурної спадщини
Голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики Ольга КИНАЛЬ під час робочої поїздки за участю помічника депутата обласної ради, доцента ЧНУ ім. Ю.Федьковича Богдана РІДУША та представника охоронної археологічної служби України Миколи ІЛЬКІВА ознайомилася із станом збереження історико-культурних пам’яток Хотинського та Заставнівського районів області.



19.10.2009 20:02

Депутати обласної ради виступили на захист археологічних пам’яток

Депутати обласної ради виступили на захист археологічних пам’яток
Стурбованість ситуацією стосовно дотримання в області законодавства у сфері охорони пам’яток культурної спадщини висловили депутати обласної ради. Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики Ольга КИНАЛЬ поінформувала депутатів про ганебні факти руйнування археологічної пам’ятки поблизу села Грушівка Глибоцького району.



22.09.2009 12:28

«Хотинська твердь» зібрала козацьких нащадків

«Хотинська твердь» зібрала козацьких нащадків
19 вересня відбувся військово-історичний фестиваль «Хотинська твердь»



16.09.2009 10:22

«Крила надій» зібрали творчих людей

«Крила надій» зібрали творчих людей
Відбувся ІІ обласний благодійний фестиваль народної творчості для людей з обмеженими фізичними можливостями «На крилах надій», започаткований Чернівецькою обласною радою.



01.09.2009 08:53

Працівникам бібліотечних закладів Заставнівщини – належну зарплату

Працівникам бібліотечних закладів Заставнівщини – належну зарплату
У зверненні голови обкому профспілки працівників культури Тараса МУКАНА до керівника обласної представницької влади Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО порушено питання забезпечення належної оплати праці бібліотечним працівникам Заставнівського району



27.08.2009 15:41

«Живі голоси класиків української літератури» - вчителям Буковини презентував заступник Голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО під час своєї робочої поїздки в Чернівецьку область.

«Живі голоси класиків української літератури» - вчителям Буковини презентував заступник Голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО під час своєї робочої поїздки в Чернівецьку область.
«Живі голоси класиків української літератури» - вчителям Буковини презентував заступник Голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО під час своєї робочої поїздки в Чернівецьку область. Відомий державний, політичний громадський діяч представив педагогічній громадськості краю свою другу добірку унікальних аудіо записів відомих українських літераторів на компакт-дисках.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua