Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

21.03.2022 18:41
Щодо подання декларацій за 2021 рік


    Роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) від 07.03.2022 року № 4 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента, проведення перевірок), наданих із метою реалізації положень Закону України від 03.03.2022 року № 2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Культура

Прес-центр

Новини - Культура

17.05.2013 11:59

Обласний краєзнавчий музей відзначив своє 150-річчя

Обласний краєзнавчий музей відзначив своє 150-річчя
Вчора обласний краєзнавчий музей відзначив 150-річчя свого існування. З 1956 року музей розташовується у приміщенні на вул. О. Кобилянської в Чернівцях і має свої філії та відділи в районах області. Нині тут зібрано більше 95 тисяч експонатів. Після демонтажу у 1991 році застарілої експозиції музейні працівники, а сьогодні це 94 фанати своєї справи, займаються створенням нових цікавих експозицій, які представляють найрізноманітніші сфери життя нашого краю, починаючи з ХІV століття. До ювілейного дня народження у музеї відбулась презентація нової виставки. Двері для відвідувачів відкрили вісім нових залів, де різнопланово представлене життя Буковини у 1900-1941 роках.
В урочистостях з нагоди ювілею краєзнавчого музею взяв участь керуючий справами обласної ради Микола Борець. Він щиро привітав працівників закладу, відзначив їх внесок у справу збереження і примноження культурних та історичних цінностей, збагачення духовності наших краян та побажав присутнім творчого натхнення і належного визнання їхньої праці.



23.04.2013 16:44

У Галереї Ратуші відбудеться свято з нагоди Великодня

У Галереї Ратуші відбудеться свято з нагоди Великодня
25-26 квітня у Галереї Ратуші (приміщення Чернівецької міської ради, вхід з вул. І. Франка) з нагоди Великодня відбудеться міське рукотворне свято «Великодній дивосвіт». Як повідомив сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, у його програмі є майстер-класи з писанкарства, святковий вернісаж великодніх композицій, фотографій, вишиванок, писанок різних гуртків, декоративно-прикладного мистецтва, студій писанкарства клубних установ, загальноосвітніх та позашкільних закладів Чернівців.
Свято розпочинатиметься щодня о 12.00. Вхід вільний.



18.03.2013 12:11

Михайло Гайничеру привітав Павла Дворського з нагоди ювілейного концерту

Михайло Гайничеру привітав Павла Дворського з нагоди ювілейного концерту
Голова обласної ради Михайло Гайничеру побував на ювілейному творчому вечорі народного артиста України Павла Дворського «Щастя моє», який відбувся в неділю, 17 березня, у приміщенні обласної філармонії. Концерт, який пройшов у супроводі академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії, зібрав аншлаг у залі.
Михайло Гайничеру щиро привітав поважного буковинця, визнаного в Україні та світі митця з презентацією його творчого доробку, висловив захоплення його непересічним талантом та співочим генієм, а також спільно з першим заступником голови обласної державної адміністрації Георгієм Галицем вручив народному артисту квіти та цінний подарунок.



15.03.2013 16:53

На Новоселиччині вшанували учасників народного хорового колективу села Котелеве

На Новоселиччині вшанували  учасників  народного хорового колективу села Котелеве
В Новоселицькому районному будинку культури відбувся творчий вечір народного аматорського вчительського хору села Котелеве, на якому побували заступник голови районної ради Василь Горбатюк, заступник голови районної державної адміністрації Юрій Стаднічук, методист учбово-методичного Центру культури Буковини Катерина Фокіна, член Національної спілки письменників України Василь Васкан.
Колективу хору, створеного у 1960 році у складі вчителів місцевого навчального закладу, у 2007 році за виконавську майстерність та різноманітний музичний репертуар присвоєно звання «народний».



04.03.2013 08:54

Глибоччина відзначила свято «Мерцішор – 2013»

Глибоччина відзначила свято «Мерцішор – 2013»
У Глибоцькому районному будинку творчості та дозвілля відбувся третій регіональний фестиваль румунського фольклору «Мерцішор – 2013». Участь у фестивалі взяли голова обласної ради Михайло Гайничеру, перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, голови Глибоцької районної ради Валерій Ротар та райдержадміністрації Микола Загарюк, народні депутати України Геннадій Федоряк та Іван Попеску, офіційні делегації з міста Сірет та комуни Дубравени Сучавського повіту сусідньої Румунії. Про це повідомили у Глибоцькій районній раді.
У рамках свята 108 жителькам Глибоччини вручено нагрудні знаки та посвідчення до почесного звання «Мати-героїня». Керівник крайової представницької влади висловив подяку присутнім у залі матерям-героїням за те, що подарували своїм дітям життя, навчили любити, творити добро, бути достойними громадянами нашої держави.



13.02.2013 10:57

У Новоселицькому районі обговорили організаційні питання призначення премії ім. Степана Сабадаша

У Новоселицькому районі обговорили організаційні питання призначення премії ім. Степана Сабадаша
Під головуванням заступника голови районної ради Василя Горбатюка та заступника голови районної державної адміністрації Юрія Стаднічука відбулось засідання комісії з питань призначення районної літературно-мистецької премії ім. Степана Сабадаша.
Ця премія була заснована рішенням сесії районної ради у 2010 році з метою збереження і примноження культурних надбань краю, розвитку і популяризації його мистецького колориту. Щороку ії присуджують до Дня Незалежності України трьом особам за значні досягнення у розвитку культури та мистецтва району. У відповідності до Положення, премія призначається в номінаціях література; музичне, образотворче, театральне мистецтво; педагогічна діяльність у навчальних мистецьких закладах; науково-дослідницька діяльність з вивчення та пропаганди творчості С.Сабадаша та інших видатних митців Буковини. У 2011-2012 роках премії були присуджені відомим українським митцям, вихідцям з Новоселиччини - Софії Ротару, Лілії Сандулесі, поету Василю Васкану, керівнику народного аматорського хору села Котелево Аллі Постолатій та іншим.



07.02.2013 09:16

Заслужена артистка Оксана Савчук отримала відзнаку обласної ради

Заслужена артистка Оксана Савчук отримала відзнаку обласної ради
Вчора у приміщенні обласного музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської відбувся творчий вечір дуету Писанка «Дякую тобі, Ксеніє…». Керуючий справами обласної ради Микола Борець щиро привітав заслужених артистів України Оксану Савчук та Івана Кавацюка з презентацією їх творчого доробку та проведенням вражаючого мистецького дійства, яке зібрало повний зал шанувальників їхнього артистичного та співочого генія.
Микола Борець вручив Оксані Савчук подарунки та Почесну грамоту обласної ради за багаторічну високопрофесійну творчу працю, визначний особистий внесок у розвиток музичного мистецтва на теренах Чернівецької області та України, видатні заслуги перед буковинською громадою у справі популяризації кращих зразків української пісні та з нагоди 50-річного ювілею.



06.02.2013 15:57

В Новоселицькому районі в минулому році відбулось більше трьох тисяч культурно-мистецьких заходів

В Новоселицькому районі в минулому році відбулось більше трьох тисяч культурно-мистецьких заходів
В минулому році в Новоселицькому районі відбулось більше 3 тисяч культурно-мистецьких заходів. Наймасовіші з них – традиційне районне фольклорно-етнографічне свято «Різдвяні зустрічі» та фестиваль народного мистецтва «Мерцішор». Знаковою подією в культурному житті району стало проведення першого Міжнародного пісенного фестивалю молодих виконавців «Від Черемоша до Прута», в якому взяли участь близько 100 учасників з різних регіонів України та Молдови. Пройшли також творчі звіти самодіяльної співачки Наталії Андрієш з села Тарасівці, ювілейні концерти народного духового оркестру та народного аматорського оркестру народних інструментів «Мугурел». Про це йшлось на зборах працівників культури Новоселицького району, де підводились підсумки роботи галузі у минулому році.



06.02.2013 13:09

Солісти угорської опери привезуть в Чернівці «Сільву» Імре Кальмана

Солісти угорської опери привезуть в Чернівці «Сільву» Імре Кальмана
Про це йшлось під час зустрічі голови обласної ради Михайла Гайничеру з Генеральним консулом Угорщини в м. Ужгород п. Йожефом Бачкаі. Голова обласної ради зацікавився відповідною пропозицією угорської сторони та пообіцяв підтримку в проведенні гастрольного туру солістів угорської опери. Михайло Гайничеру відзначив, що в Чернівецькій області є досвід проведення різноманітних мистецьких та концертних заходів, скажімо, польських митців, які організовує польська громада на Буковині. Угорські артисти значно рідше відвідують нашу область, хоча їх творчість також викликає чималий інтерес чернівецької публіки. Михайло Гайничеру підтримав ідею поглиблення культурної співпраці між нашими країнами, зокрема, представлення в Чернівцях оперети у виконанні угорських артистів, яка планується уже навесні цього року.



21.01.2013 10:34

У музеї під відкритим небом буковинці гучно завершили відзначення Різдвяних свят

У музеї під відкритим небом буковинці гучно завершили відзначення Різдвяних свят
Вчора, 20 січня, тисячі чернівчан та гостей міста зібрались у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту на обласне фольклорно-етнографічне свято виконавців традиційних зимових обрядів «Від Різдва Христового до Йордана».
Мистецьке дійство у музеї під відкритим небом, який є спільною власністю територіальних громад області, вже стало доброю традицією та збирає щороку все більше учасників та гостей. Аматорські колективи народної творчості з різних районів області тішили гостей театралізованими постановками, запальними танцями, веселими колядками та щедрівками. Охочі могли покататись верхи та на бричках, поласувати стравами традиційної буковинської кухні, придбати сувенір на згадку про новорічно-різдвяні свята 2013 року.



15.01.2013 12:51

В Чернівцях уклали договір про проведення фестивалю «Буковинські зустрічі»

В Чернівцях уклали договір про проведення фестивалю «Буковинські зустрічі»
У липні 2013 року в Чернівцях відбудеться Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі». Як повідомив сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, вчора у Ратуші відбулось підписання відповідного договору, який скріпили своїми підписами представники місцевих органів влади п’яти країн-учасниць фестивалю. Від Чернівецької міської ради договір підписав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Петро Ротар. Серед інших учасників церемонії підписання – директор фестивалю, віце-директор Центру культури в м. Піла (Польща) Збігнєв Ковальський, заступник голови Сучавської повітової ради (Румунія) Александру Радулеску, мер м. Кимпулунг-Молдовенеск Сучавського повіту (Румунія) Мігаїца Негура, голова Союзу Буковинських секлерів в Угорщині Арпад Потапі, мер м. Турчанське Тепліце (Словаччина) Міхал Сигут, представники Молдови.
Цьогоріч «Буковинські зустрічі» відбудуться уже двадцять четвертий раз та зберуть понад сотню колективів. У програмі фестивалю також покази народного одягу, різноманітні виставки, постановки обрядів та представлення ремесел.



15.01.2013 11:52

До міжнародного Дня румунської культури

До міжнародного Дня румунської культури
Керуючий справами Чернівецької обласної ради Микола БОРЕЦЬ, заступник голови обласної державної адміністрації Віталій ТЕМЕРІВСЬКИЙ та заступник Чернівецького міського голови Петро РОТАР взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника класику румунської літератури Міхаю ЕМІНЕСКУ, що в середмісті Чернівців. В урочистостях взяли участь представники Сучавської повітової ради (Румунія), керівники та активісти обласного національно-культурного товариства ім. М.Емінеску, науковці, митці, представники громадськості, журналісти, студентська та учнівська молодь.



11.01.2013 10:14

«Маланка-фест 2013» об’єднає понад тисячу учасників

«Маланка-фест 2013»  об’єднає  понад тисячу учасників
За повідомленням сектора інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, 15 січня 2013 року о 12:00 на площі Філармонії міста Чернівців відбудеться урочисте відкриття III фольклорно-етнографічного фестивалю «Маланка-фест 2013».
Цьогоріч кількість учасників дійства сягне більше тисячі маланкарів з усіх районів Чернівецької області та сусідньої Івано-Франківщини. Кіцманський, Глибоцький, Сокирянський райони та місто Чернівці презентують по кілька колективів. Вперше, окрім традиційних образів маланки, чернівчанам та гостям міста над Прутом будуть представлені сучасні цікаві сценарні театралізовані дійства та технічні засоби. На фестивалі буде репрезентовано українську, бессарабську, гуцульську, молдовську і румунську маланку, традиції яких досі збережені на Буковині, а також цікаві сучасні образи.
Досвідчені етнографи, мистецтвознавці оберуть кращих серед кращих. Завдяки підтримці благодійного фонду Firtash Foundation винагорода за старання значно збільшиться. Переможці «Маланки-фест 2013» отримають: за перше місце – 50 000 гривень, за друге місце – 30 000 гривень, за третє місце – 20 000 гривень.



10.01.2013 09:58

Депутат обласної ради Віталій ТКАЧУК виступить на міжнародному фестивалі

Депутат обласної ради Віталій ТКАЧУК виступить на міжнародному фестивалі
Дует у складі депутата Чернівецької обласної ради Віталія ТКАЧУКА та Анни ДАМАНСЬКОЇ візьме участь у гала-концерті Міжнародного музичного фестивалю «Чорна роза України», який відбудеться на Водохреще у Львові. У цьому мистецькому заході буковинський дует не тільки виконуватиме ліричні пісні, а й виступить у якості членів журі. Наразі депутат обласної ради продовжує працювати над випуском нового альбому і обіцяє здивувати поціновувачів пісенного мистецтва новими ліричними творами.





14.11.2012 09:45

Відбувся обласний відбірковий конкурс ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута»

Відбувся обласний відбірковий конкурс ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута»
Обласний відбірковий конкурс ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» відбувся днями у Чернівцях. За словами члена журі, радника голови Чернівецької обласної ради з питань міжнаціональних відносин та культури Василя ВАСКАНА, у різних музичних жанрах, зокрема, популярної, рок- та акустичної музики, а також українського автентичного фольклору змагались близько двохсот конкурсантів. Кращих з кращих обирало поважне журі на чолі із заслуженим артистом України Василем ДАНИЛЮКОМ.
За звання «кращого виконавця» популярної музики змагались 43 претенденти з різних районів області та обласного центру, а перемогу здобула Аліна ЯКИМЧУК з села Товтри Заставнівського району.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua