Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

21.03.2022 18:41
Щодо подання декларацій за 2021 рік


    Роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) від 07.03.2022 року № 4 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента, проведення перевірок), наданих із метою реалізації положень Закону України від 03.03.2022 року № 2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Культура

Прес-центр

Новини - Культура

19.05.2014 12:44

На фасаді Романковецької гімназії Сокирянського району встановлено меморіальну дошку Костянтину Поповичу

На фасаді Романковецької гімназії Сокирянського району встановлено меморіальну дошку Костянтину Поповичу
Заступник голови Сокирянської районної ради Сергій Горн взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття меморіальної дошки Костянтину Федоровичу Поповичу в Романковецькій гімназії. Захід відбувся в рамках відзначення 90-річчя з дня народження цього відомого молдавського та українського літературознавця, прозаїка, доктора філологічних наук, професора, академіка Академії наук Республіки Молдова, академіка Академії наук Вищої школи України, заслуженого діяча науки Республіки Молдова, кавалера вищої нагороди Молдови «Орден Республіки», почесного доктора Чернівецького Національного університету. Вшанувати пам’ять Костянтина Поповича приїхали гості з Чернівців та Республіки Молдова. Серед них – делегація гімназії №6 міста Чернівці та ліцею з Ришканського району (Республіка Молдова), директор Чернівецького інституту післядипломної педагогічної освіти Григорій Білянін та методист цього закладу Тамара Мінченко, голова обласного товариства молдовської культури Юрій Стаднічук, заслужений артист України Іван Дерда, родичі та друзі Костянтина Федоровича.
Як повідомила прес-служба Сокирянської районної ради, учасники заходу відвідали літературно-меморіальний музей Костянтина Федоровича Поповича та взяли участь у зустрічі-спомині «На крилах вічності». Звучали спогади про знаного вченого, талановитого письменника та громадського діяча, згадувалися біографічні факти, на його честь проголошувалися промови.



14.05.2014 15:05

П’ять хореографічних колективів представлять Чернівецьку область у Києві

П’ять хореографічних колективів представлять Чернівецьку область у Києві
Вісім кращих аматорських хореографічних колективів клубних закладів Чернівецької області взяли участь у ІІ регіональному турі ІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім. Павла Вірського, який відбувся у м. Хмельницькому.
Як повідомляє управління культури облдержадміністрації, за рішенням журі конкурсу п’ять із них виступлять у заключному турі. Балетна група заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю ім. Андрія Кушніренка Чернівецької обласної філармонії, народні аматорські ансамблі танцю «Черемшина» будинку народної творчості та дозвілля м. Вашківців Вижницького району, «Ізвораш» Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля, «Алунелул» та дитячий хореографічний колектив «Гіочел» будинку народної творчості та дозвілля с. Горбова Герцаївського району представлятимуть Чернівецьку область восени у Києві.



14.05.2014 11:33

З нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї

З нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї
У Кельменецькій районній бібліотеці відкрито виставку з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї. Як повідомили у Кельменецькій РДА, працівники книгозбірні вирішили представити образ матері – берегині роду та влаштували в читальних залах центральної районної бібліотеки і районної дитячої бібліотеки розгорнуті виставки «Для тебе матусю рідненька, віночок з барвінку сплету», «У сім’ї закладається коріння, з якого виростають і гілка, і квітка, і плоди…» та «Сім’я – острівець щастя і затишку».



13.05.2014 12:03

На Сокирянщині відбувається етнографічний фестиваль

На Сокирянщині відбувається етнографічний фестиваль
На Сокирянщині проходить районний етнографічний фестиваль "Джерела наших оберегів", який стартував минулого тижня в селі Василівка. Учасників фестивалю привітали начальник відділу культури районної державної адміністрації Раїса Горн та сільський голова Анатолій Зелений. Аматори Василівського будинку культури презентували глядачеві театралізоване дійство сільської клаки.
Як повідомила прес-служба Сокирянської районної ради, основна мета фестивалю – відродження, збереження та популяризація народних традицій, звичаїв, обрядів, своєрідності та самобутності місцевого автентичного фольклору. Організатори фестивалю – відділ культури районної державної адміністрації та районний будинок народної творчості та дозвілля. Заключний етап фестивалю відбудеться у м.Сокиряни 24 серпня 2014 року з нагоди відзначення Дня Незалежності України.



12.05.2014 10:50

У Чернівці приїде Ботошанський театр з виставою «Царівна»

У Чернівці приїде Ботошанський театр з виставою «Царівна»
21 травня 2014 року о 18.30 в Чернівецькому академічному обласному музично-драматичному театрі ім. О.Кобилянської відбудуться гастролі Ботошанського театру ім. М.Емінеску з виставою «Царівна». Автор п’єси за повістю Ольги Кобилянської – Василь Довгий. Гастролі відбудуться у рамках відзначення 150-річчя від дня народження видатної письменниці.



07.04.2014 16:06

На Новоселиччині відбулось засідання оргкомітету з вручення премії імені Степана Сабадаша у 2014 році

На Новоселиччині відбулось засідання оргкомітету з вручення премії імені Степана Сабадаша у 2014 році
За участю заступника голови Новоселицької районної ради Василя Горбатюка та заступника голови районної державної адміністрації Юрія Стаднічука відбулось засідання оргкомітету щодо порядку відбору кандидатур на звання лауреатів літературно-мистецької премії імені Степана Сабадаша в 2014 році.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, премія присуджується не більш 3-4 особам за значні досягнення у розвитку культури та мистецтва району в номінаціях: література, музичне, образотворче і театральне мистецтво, педагогічна та науково-дослідницька діяльність.



05.11.2013 11:01

На Буковині створено Центр мистецтва

На Буковині створено Центр мистецтва
Буковинський центр мистецтва засновано рішенням 19-ї сесії обласної ради. Комунальний обласний позашкільний навчальний заклад створено на базі приміщень Вижницької загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів. Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА доручено вирішити всі організаційні, кадрові та інші питання, пов’язані зі створенням та функціонуванням закладу. Буковинський центр мистецтв сприятиме підвищенню рівня організації роботи з естетичного виховання дітей та молоді, пошуку та залученню до навчання обдарованих і талановитих дітей, розвитку їх здібностей, задоволення духовних та естетичних потреб наших краян.



24.10.2013 15:59

Розпочався фестиваль «Золоті оплески Буковини»

Розпочався фестиваль «Золоті оплески Буковини»
Відбулось відкриття ІХ регіонального фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини». З 23 по 31 жовтня на сцені академічного обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської пройдуть вистави Черкаського, Коломийського Закарпатського, Львівського та Київських театрів. Фестиваль відкрився виставою Ясського національного театру (Румунія), чернівецький глядач побачить також постановку Ботошанського театру імені Міхая Емінеску.



23.10.2013 16:42

На Кельменеччині вшанували пам’ять свого славного земляка

На Кельменеччині вшанували пам’ять свого славного земляка
В Кельменецькому районному Будинку народної творчості та дозвілля відбувся вечір-спомин «До мами в гості восени», присвячений 60-річчю від дня народження заслуженого журналіста України Миколи Смолінського.
Під звуки «Адажіо» (соло на скрипці) у виконанні директора Кельменецької музичної школи ім. М.Ткача Вікторії Раренко, дівчинка, в образі ангела запалила свічку. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять знаного журналіста. Спогадами про дитинство та юність Миколи Сергійовича поділились його найдорожчі та найрідніші люди - матір Анастасія Юхимівна, сестра Марія та брат Анатолій. Вшанувати пам'ять відомого земляка завітали прихильники його таланту, колеги, друзі, знайомі.



28.09.2013 16:17

Михайло Гайничеру побував на прем’єрі вистави «Царівна» Ботошанського театру (Румунія)

Михайло Гайничеру побував на прем’єрі вистави «Царівна» Ботошанського театру (Румунія)
Голова обласної ради Михайло Гайничеру побував на прем’єрі вистави «Царівна», яка пройшла на сцені театру ім. Міхая Емінеску в місті Ботошани (Румунія). Автором вистави за мотивами твору Ольги Кобилянської є буковинський журналіст і письменник Василь Довгий, а переклад на румунську мову здійснив відомий український письменник з Румунії Іоан Кідещук. На прем’єрі були присутні також Генеральний консул України в Сучаві Василь Боєчко, префект повіту Ботошани Костіка Макалець, представники примарії м. Ботошани та Союзу українців Румунії. Глядачі високо оцінили спільну працю українського автора і румунських режисерів та постановників, а талановита гра акторів викликала захоплення та овації залу.
Михайло Гайничеру зауважив, що вистава є початком сучасного культурного діалогу між Україною та Румунією на базі творчості Ольги Кобилянської, чия доля була пов’язана з двома країнами, а загальнолюдські цінності та стосунки, майстерно відтворені акторами, не залишать байдужими шанувальників театрального мистецтва як в Румунії, так і в Україні.



27.08.2013 11:22

У Новоселиці відкрили меморіальну дошку Миколі Мозговому

У Новоселиці відкрили меморіальну дошку Миколі Мозговому
У Новоселицькій дитячій музичній школі відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки українському композитору та співаку Миколі Мозговому.
Знаменний для територіальної громади району захід, приурочений 22-й річниці Незалежності нашої держави, відкрили голова районної ради Деомид Шова, радник голови Чернівецької обласної ради з питань культури і міжетнічних відносин на громадських засадах, заслужений працівник культури України Василь Васкан, заступник голови Буковинського земляцтва м. Києва Богдан Гурбик, голова райдержадміністрації Георгій Нікітович, міський голова Марія Нікорич, дружина Миколи Мозгового Віолетта та його сестра Галина. Освятив меморіальну дошку протоієрей, настоятель Свято-Георгіївської церкви м. Новоселиця Петро Горбуль.



17.07.2013 16:37

Виставка з нагоди 600-річчя Кіцманя представлена в обласному краєзнавчому музеї

Виставка з нагоди 600-річчя Кіцманя представлена в обласному краєзнавчому музеї
В обласному краєзнавчому музеї представлена виставка художніх творів митців краю з нагоди 600-ліття першої писемної згадки про місто Кіцмань, організована спільно із Кіцманським краєзнавчим музеєм. Про це повідомляє Кіцманська районна рада. На відкритті виставки гостей зустрічали троїсті музики обласної філармонії, а її гостей привітали Кіцманський міський голова Сергій Булега, завідувачка районного краєзнавчого музею Оксана Савчук, автор історико-краєзнавчої книги "Світлини нашої пам’яті" Георгій Кривого, голова районного товариства політв’язнів та репресованих Наталія Білова та інші.



12.07.2013 14:59

13 липня у Чернівцях відбудуться «Буковинські зустрічі»

13 липня у Чернівцях відбудуться «Буковинські зустрічі»
13 липня в Чернівцях у рамках святкування «Петрівського ярмарку» відбудеться цьогорічна українська частина фестивалю «Буковинські зустрічі», який проводиться відповідно до протоколу п’ятисторонньої Міжнародної угоди між Україною, Польщею, Румунією, Угорщиною, Словаччиною, підписаної 14 квітня 2013 року про проведення ХХІV Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі».
Як повідомляє учбово-методичний центр культури Буковини, фестиваль розпочнеться урочистою ходою колективів з Театральної площі міста через Центральну площу до парку ім.Т.Г.Шевченка. Гала-концерт фестивалю відбудеться о 13.00 у Літньому театрі Центрального парку.



08.07.2013 10:44

Відбувся фестиваль «На крилах надій»

Відбувся фестиваль «На крилах надій»
У Літньому театрі Центрального парку культури та відпочинку імені Т. Шевченка відбувся VI обласний благодійний фестиваль народної творчості для людей з обмеженими фізичними можливостями «На крилах надій». Як повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, фестиваль мав на меті не лише залучити людей з обмеженими фізичними можливостями до творчості та участі в культурно-мистецькому житті краю, але надати можливість відпочити, поспілкуватись та продемонструвати свої вміння.



17.05.2013 15:24

У Новоселиці встановлять меморіальну дошку Миколі Мозговому

У Новоселиці встановлять меморіальну дошку Миколі Мозговому
Голова Новоселицької районної ради Деомид Шова підтримав пропозицію громадської ради при районній державній адміністрації щодо увіковічення пам'яті про українського естрадного співака, композитора-пісняра, народного артиста України Миколу Петровича Мозгового, присвоївши його ім’я Новоселицькій музичній школі та встановивши на її стінах меморіальну дошку. Про це повідомляє прес-служба Новоселицької районної ради.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua