Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Слово на спомин

Прес-центр

Новини - Слово на спомин

29.03.2011 15:51

Пам'яті колеги

Пам
Чернівецька обласна державна адміністрація та обласна рада з глибоким сумом сповіщають, що виконавча та представницька влада Буковинського краю зазнали тяжкої втрати. 26 березня 2011 року, на 61-му році життя внаслідок тяжкої хвороби передчасно відійшов у Вічність Олександр Васильович СВІТЛИЧНИЙ – Головний державний санітарний лікар Чернівецької області, Заслужений лікар України.
Олександр Васильович СВІТЛИЧНИЙ народився 18 лютого 1951 року в місті Сальськ Ростовської області (Російська Федерація). По закінченні загальноосвітньої школи вступив до санітарно-гігієнічного факультету Дніпропетровського державного медичного інституту, де отримав фах санітарного лікаря. У 1974 році за розподілом державної комісії поступив у розпорядження відділу охорони здоров’я Чернівецького облвиконкому. Впродовж 1974 – 1990 років обіймав посади лікаря-паразитолога, лікаря-епідеміолога, головного лікаря Сторожинецької районної санітарно-епідеміологічної станції. У жовтні 1990 року був переведений на посаду головного лікаря Чернівецької обласної санітарно-епідеміологічної станції. Наказом Міністра охорони здоров’я України від 2 липня 1996 року призначений Головним державним санітарно-епідеміологічним лікарем Чернівецької області.



19.03.2011 16:15

Спомин про колегу

Спомин про колегу
Депутатський корпус, колегія та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради шостого скликання з глибоким сумом сповіщають, що крайова представницька влада зазнала тяжкої, непоправної втрати. На 44-му році життя, внаслідок тяжкої хвороби передчасно відійшла у Вічність депутат Чернівецької обласної ради VI-го скликання Юлія Василівна АНДРУЩАК. Перестало битися серце вірної доньки рідної землі, висококваліфікованого працівника, дбайливої берегині родинного вогнища, знаної і шанованої у нашому краї людини.



24.02.2011 15:52

Світлій пам’яті Василя Ананійовича Ватаманюка

Світлій пам’яті Василя Ананійовича Ватаманюка
Минуло дев’ять днів, як відійшов у Вічність Василь Ананійович Ватаманюк - голова Чернівецької обласної ради VI-го скликання, Почесний громадянин Буковини, заслужений будівельник України, знаний господарник і меценат, політичний та громадський діяч.



18.02.2011 20:54

Співчуття від дипломатичного корпусу

Співчуття від дипломатичного корпусу
Співчуття з приводу передчасної смерті голови обласної ради Ватаманюка Василя Ананійовича висловили керівники та представники партнерських регіонів Чернівецької області. Щирі слова підтримки та суму надіслали Посольство Австрії в Україні від імені Надзвичайного і Повноважного посла Австрії в Україні п. Вольфа Дітріха Хайма, Почесний консул України в Австрії у землях Штірія та Каринтія Хорст Шумі, маршал Лодзького воєводства Вітольд Стемпень. Разом з колегами українського дипломатичного корпусу за кордоном і в Україні переживає гіркоту невиправної втрати також Генеральне консульство України в Сучаві.



17.02.2011 12:12

Буковина прощається з Василем Ананійовичем ВАТАМАНЮКОМ

Буковина прощається з Василем Ананійовичем ВАТАМАНЮКОМ
17 лютого в Чернівцях відбулась траурна церемонія прощання з головою Чернівецької обласної ради шостого скликання, Почесним громадянином Буковини Василем Ананійовичем ВАТАМАНЮКОМ. Прощання з покійним проходило у приміщенні Чернівецької обласної філармонії, траурну панахиду у Святодухівському кафедральному соборі відправив митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій. Провести в останню путь керівника крайового парламенту, знаного господарника і мецената, Заслуженого будівельника України прийшли тисячі жителів міста та області – представники трудових колективів підприємств, установ та закладів, профспілкових, громадських організацій та політичних партій, керівники органів державної влади, місцевого самоврядування, депутати рад усіх рівнів, ветерани війни, праці та Збройних сил України, митці, журналісти, спортсмени.



16.02.2011 17:22

Прем'єр-міністр висловив співчуття рідним та колегам з приводу смерті голови Чернівецької обласної ради Василя Ватаманюка

Прем
Прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив співчуття дружині і дітям, а також депутатам Чернівецької обласної ради з приводу смерті голови Чернівецької облради Василя Ватаманюка. "Пішла з життя добропорядна і чуйна людина, люблячий чоловік і батько, надійний колега і яскрава особистість", - йдеться в урядовій телеграмі-співчутті. Прем'єр-міністр зазначив, що сумна звістка про передчасну смерть Василя Ватаманюка викликала у нього почуття глибокого болю. "У наших серцях навіки залишиться пам’ять про нього як компетентну, принципову, ініціативну та професійну людину. Нехай з Богом спочиває Василь Ананійович, земля йому пухом і вічна пам’ять", - зазначає Глава Уряду у своїй телеграмі.



16.02.2011 15:20

Продовжують надходити телеграми зі співчуттям

Продовжують надходити телеграми зі співчуттям
На адресу Чернівецької обласної ради продовжують надходити телеграми зі співчуттям з приводу передчасної смерті голови обласної ради Василя Ватаманюка.
Міністр культури Михайло Кулиняк, голова депутатської фракції партії регіонів Олександр Єфремов, народні депутати України Ян Табачник, Іван Попеску та Іван Мирний, Голова Ради Міністрів Автономної республіки Крим Василь Джарти, постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Володимир Яцуба, Харківська, Чернігівська, Миколаївська, Черкаська, Закарпатська, Рівненська, Київська, Тернопільська, Житомирська, Дніпропетровська, Сумська, Херсонська, Луганська обласні ради, Донецька, Кіровоградська, Вінницька, Львівська обласна державна адміністрація та обласна рада розділили біль та скорботу від непоправної втрати.



16.02.2011 12:53

Верховна рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять голови Чернівецької обласної ради Василя Ватаманюка

Верховна рада вшанувала хвилиною мовчання пам
За пропозицією Голови Верховної Ради України Володимира Литвина народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять голови Чернівецької обласної ради Василя Ананійовича Ватаманюка.



16.02.2011 12:52

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловив співчуття родині голови Чернівецької обласної ради В.А.Ватаманюка, який помер на 65-му році життя

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловив співчуття родині голови Чернівецької обласної ради В.А.Ватаманюка, який помер на 65-му році життя
«З глибоким сумом сприйняв звістку про смерть Василя Ананійовича Ватаманюка. Він пішов у вічність, назавжди залишивши слід в історії своєї області і серцях усіх, хто жив і працював поряд з ним. Василя Ананійовича знали і шанували як добру, порядну людину, високого професіонала і здібного керівника, надійного товариша. Низько схиляю голову перед незабутнім образом Василя Ананійовича. Вічна і світла йому пам’ять! Поділяю ваші біль і скорботу від непоправної втрати.
Прийміть мої щирі співчуття», - йдеться у телеграмі.



16.02.2011 12:40

На адресу сім’ї Василя Ананійовича Ватаманюка надійшла телеграма-співчуття від Президента України Віктора Януковича

На адресу сім’ї Василя Ананійовича Ватаманюка надійшла телеграма-співчуття від Президента України Віктора Януковича
«Прийміть мої щирі співчуття у зв’язку з непоправною втратою – смертю чоловіка та люблячого батька. З глибоким сумом сприйняв звістку про смерть Василя Ананійовича Ватаманюка – прекрасної людини, талановитого керівника, чиє ім’я посідає достойне місце в історії Буковинського краю. Поділяю горе вашої сім’ї і разом з вами схиляю голову в глибокій скорботі. Світла пам’ять про Василя Ананійовича назавжди залишиться в наших серцях», - говориться у телеграмі.



16.02.2011 09:45

Відійшов у вічність голова обласної ради Василь Ананійович Ватаманюк

Відійшов у вічність голова обласної ради Василь Ананійович Ватаманюк
Чернівецька обласна державна адміністрація, депутатський корпус, колегія та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради з глибоким сумом сповіщають, що буковинська громада зазнала тяжкої, непоправної втрати. На 65-му році життя передчасно відійшов у Вічність голова Чернівецької обласної ради VI-го скликання, знаний політичний та громадський діяч, господарник і меценат, Заслужений будівельник України, Почесний громадянин Буковини Василь Ананійович ВАТАМАНЮК. Раптово зупинилося струджене серце вірного сина української землі, справжнього патріота і подвижника докорінних перетворень в житті нашої держави та суспільства, послідовного поборника демократичних принципів справедливості, прозорості та відкритості в роботі органів представницької влади.
Василь ВАТАМАНЮК народився 12 січня 1947 року в селі Рингач Новоселицького району. У 1979 році закінчив Дніпропетровський хіміко-технологічний інститут за фахом «інженер-хімік-технолог». У 1998 році закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом та Міжнародний Відкритий Університет (США), де здобув вчений ступінь доктора філософії в галузі ділового адміністрування. Трудову діяльність розпочав в 1970 році на Чернівецькому цегельному заводі №1. Пройшов трудовий шлях від майстра до керівника підприємства. З 1979 року обіймав посади головного інженера, директора Чернівецького заводоуправління будівельних матеріалів №3. У 1995 році обраний головою правління ВАТ «Цегельний завод №3».
Василь Ананійович ВАТАМАНЮК активно опікувався доброчинною діяльністю, питаннями розвитку фізкультури і спорту на теренах Буковинського краю. Він обіймав посаду президента обласного відділення Національного олімпійського комітету України, був засновником та президентом волейбольного клубу прем’єр-ліги «Будівельник – Динамо – Буковина». Рішенням крайового парламенту його було нагороджено Почесною відзнакою обласної ради «Добро. Благодійність. Милосердя».
Член Партії регіонів Василь ВАТАМАНЮК обирався депутатом Чернівецької обласної ради IV-го, V-го та VI-го скликань, входив до складу виконавчого комітету Чернівецької міської ради. 19 листопада 2010 року його було обрано головою обласної ради шостого скликання. За особливі заслуги у забезпеченні соціально-економічного розвитку області був удостоєний ордена «За заслуги» III-го ст., Ордена Святого Миколи Чудотворця I-го ст., нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України.
Василь ВАТАМАНЮК користувався заслуженим авторитетом серед широких верств населення Чернівецької області завдяки своїй зваженій життєвій позиції, принциповості та вимогливості в роботі, уважному та шанобливому ставленню до людей, постійному піклуванню про задоволення нагальних потреб територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області.
У ці скорботні дні, сповнені тугою за дорогою та близькою людиною, ми поділяємо горе сумуючої родини покійного, невимовний душевний біль його численних колег, друзів та послідовників. Вправний господар, мудрий управлінець, досвідчений наставник молоді, зразковий сім’янин, вірний друг і товариш, Василь Ананійович ВАТАМАНЮК назавжди залишиться в історії Буковинського краю, у вдячній пам’яті тих, хто мав високу честь його знати, жити та працювати поряд з ним.
М.Папієв, Г.Галиць, В.Маніліч, В.Бурлака, М.Гайничеру, К.Крищенко, Ф.Федорович, М.Федорук, П.Гасюк, І.Попеску, М.Романюк, Р. Панчишин, А.Моісей, В.Михайлішин, М.Березовський, М.Бурбак, С.Віщук, Н.Горук, В.Гребенщиков, М.Кирилюк, І.Костинян, В.Куліш, Я.Курко, М.Куцак, В.Мельничук, І.Паламар, О.Смотр, В.Ткачук, І.Шевчук, М.Харабара, Е.Братко, О.Вдовиченко, Я.Гавриш, Б.Желік, П.Коваль, О.Черновський, В.Шкварковський, М.Бойчук, П.Брижак, Д.Власов, О.Гриндей, В.Козак, Д.Ославський, В.Ротар, Д.Руденко, І.Чорней, Д.Шова, В.Ящук



15.02.2011 14:30

Пам’яті колеги

Пам’яті колеги
Чернівецька обласна державна адміністрація та обласна рада з глибоким сумом спо­ві­щають, що виконавча та представницька влада Буковинського краю зазнали тяжкої втрати. 15 лютого 2011 року, на 39-му році життя передчасно відійшов у Вічність Олег Михайлович Надточій – начальник Головного управління агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації, депутат Чернівецької обласної ради VI-го скликання. Олег Михайлович НАДТОЧІЙ народився 2 червня 1972 року в місті Новоселиця Чернівецької області. У 1994 році закінчив Кам’янець-Подільський сільськогосподарський інститут за спеціальністю "Механізація сільського господарства". У 2005 році отримав диплом магістра державного управління Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Олег Михайлович пройшов гідний трудовий шлях від спеціаліста управління сільського господарства Новоселицької райдержадміністрації до начальника Головного управління обласної державної адміністрації. Впродовж свого короткого трудового життя, на всіх щаблях службової кар’єри та профе­сійної діяль­нос­ті Олег Михайлович був прикладом глибокої компетентності та відданості інтересам справи, виняткової особистої відповідальності і самодисцип­лі­­ни, високого професіоналізму, уважного і водночас вимогливого ставлення до колег.
Фахові якості та особисті чесноти Олега Михайловича Надточія здобули заслужене визнання та повагу краян, які довірили йому представляти їхні інтереси у складі депутатського корпусу Новоселицької районної ради IV-го і V-го скликань та Чернівецької обласної ради VI-го скликання.
Раптово обірвалося життя справжнього професіонала, патріота України та рідного краю, мудрого керівника і надій­ного товариша, дбайливого господаря та зразкового сім’янина, люблячого батька і турботливого сина. У ці скорботні дні ми висловлюємо щирі співчуття батькові, дружині і двом синам Олега Михайловича та поділяємо біль непоправної втрати рідних і близьких покійного. Добрий, щемливий спомин про Олега Михайловича Надточія назавжди залишиться в наших сумуючих серцях.

М.Папієв, В.Ватаманюк, Г.Галиць, В.Маніліч, В.Бурлака, М.Гайничеру, К.Крищенко, Ф.Федорович, І.Попеску, М.Романюк, П.Гасюк, А.Моісей, В.Шквар­ков­сь­кий, Д. Шова



22.12.2010 14:31

У пам´ять про дорогу колегу

У пам´ять про дорогу колегу
Керівництво, колегія, депутатський корпус та виконавчий апарат Черні-вецької обласної ради з глибоким сумом сповіщають про те, що на 50-му році життя внаслідок тяжкої хвороби передчасно відійшла у Вічність колишній головний спеціаліст з протокольної роботи загального відділу виконавчого апарату обласної ради ЛУЧИК Світлана Вікторівна. Невблаганна недуга обірвала молоде життя чудової жінки, дбайливої і лагідної берегині родинного вогнища, вірного товариша і друга, досвідченого фахівця і мудрого порадника. Добрий, світлий спомин про Світлану Вікторівну ЛУЧИК завжди житиме в наших сумуючих серцях



07.12.2010 18:44

На добру згадку про Костянтина ПОПОВИЧА

На добру згадку про Костянтина ПОПОВИЧА
5 грудня 2010 року з Республіки Молдова надійшла сумна звістка: внаслідок тяжкої, тривалої хвороби на 86-му році життя відійшов у вічність академік Академії наук вищої школи України, дійсний член Академії наук Республіки Молдова, почесний директор Інституту міжетнічних досліджень Академії наук Республіки Молдова, кавалер ордена «За заслуги» II-го та III-го ступенів, Ордена Республіки – вищої державної нагороди Молдови, лауреат багатьох міжнародних премій та відзнак, почесний голова Товариства української культури Молдови, володар Почесної відзнаки Чернівецької обласної державної адміністрації «Буковина», доктор філологічних наук, професор Костянтин Федорович ПОПОВИЧ.



29.11.2010 12:13

До Дня пам’яті жертв Голодомору

До Дня пам’яті жертв Голодомору
27 листопада, в День пам’яті жертв Голодомору, голова Чернівецької обласної ради Василь ВАТАМАНЮК взяв участь у жалобних заходах і траурній панахиді біля пам’ятного знака жертвам Голодомору та політичних репресій, встановленого на розі вулиць Руської та Шевченка обласного центру. У спільному молебні, який провели очільники єпархій Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви та Української Греко-Католицької Церкви, та церемонії покладання вінків і квітів до пам’ятного знака взяли участь голова обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ, секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Олександр ВАСИЛЬЧИШИН, керівники органів державної влади та місцевого самоврядування, установ, підприємств та організацій м.Чернівці, активісти низки обласних організацій політичних партій та громадських об’єднань.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua