Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Медицина

Прес-центр

Новини - Медицина

06.12.2012 15:13

В Чернівецькій області буде створено 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги

В Чернівецькій області буде створено 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги
У Чернівецькій області триває створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Про це повідомив Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації. Рішення про створення центрів прийняли Сторожинецька та Глибоцька районні та Чернівецька міська ради. В інших районах питання про створення центрів первинної медико-санітарної допомоги на їхніх адміністративних територіях розглянуть грудневі сесії районних рад.
Організаційні питання їх відкриття та налагодження роботи обговорювались на розширеній нараді під головуванням заступника голови Чернівецької облдержадміністрації Кирила Крищенка за участю голів районних державних адміністрацій та представників районних рад. Планується, що 12 центрів розпочнуть роботу до лютого 2013 року, а до кінця наступного року відкриється ще декілька.



17.05.2012 11:57

На Всеукраїнській науково-практичній конференції Асоціації головних лікарів України

На Всеукраїнській науково-практичній конференції Асоціації головних лікарів України
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ та голова обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ взяли участь в урочистій церемонії відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції Асоціації головних лікарів України щодо ефективності управління та ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я на сучасному етапі розвитку галузі. В роботі конференції, яка триватиме 16 - 17 травня, бере участь Віце-прем’єр-міністр України, Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА. Відкриваючи конференцію, Раїса Василівна відзначила велику організаційну роботу керівництва області та медичної галузі краю щодо підготовки та проведення цього представницького форуму, в якому беруть участь понад 650 головних лікарів лікувально-профілактичних закладів України, провідні теоретики та практики вітчизняної медицини, голови обласних рад та заступники голів обласних державних адміністрацій, які опікуються питаннями охорони здоров’я населення, фахівці з профільного міністерства, академічних науково-дослідницьких інститутів та медичних університетів держави.



01.08.2011 11:10

Сімейна медицина запроваджується у Новоселицькому районі

Сімейна медицина запроваджується у Новоселицькому районі
Питання реорганізації дільничних лікарень та ФАПів населених пунктів Новоселицького району в амбулаторії загальної практики сімейної медицини обговорювалось на робочій нараді під керівництвом голови Новоселицької районної ради Деомида ШОВИ та голови районної державної адміністрації Георгія НІКІТОВИЧА. Депутат Чернівецької обласної ради, головний лікар Новоселицької центральної районної лікарні Валерій КАЛАРАШ поінформував про заплановану у цьому році реорганізацію дільничних лікарень в селах Черленівка, Динівці та ФАПу в селі Балківці в амбулаторії сімейної медицини та про поширення такої практики в районі. На нараді було окреслено шляхи вирішення проблем, пов’язаних із запланованою реорганізацією. Головний лікар Новоселицької ЦРЛ повідомив учасників наради про заплановане в районі відкриття трьох пунктів швидкої медичної допомоги та про необхідність відкриття окремих закладів для перебування самотніх людей похилого віку.



01.07.2010 12:50

Стан здоров’я жителів підтоплених територій – під контролем фахівців-медиків

Стан здоров’я жителів підтоплених територій – під контролем фахівців-медиків
Голова постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я академік Василь ПІШАК відвідав кілька районів області, які найбільш постраждали внаслідок повені, де зустрівся з керівництвом центральних районних лікарень та комунальних навчальних закладів медичного профілю. Подвірні обходи мешканців низки населених пунктів Новоселицького, Вижницького, Сторожинецького та Герцаївського районів, підтоплених під час повені, засвідчили цілком контрольований стан медично-епідеміологічної ситуації. Разом з тим, здійснення ефективного щоденного контролю за станом здоров’я жителів підтоплених територій вимагає залучення додаткових лікарських кадрів, транспортних засобів тощо.



30.01.2010 22:50

Нові спецавтомобілі отримають медики трьох районів області

Нові спецавтомобілі отримають медики трьох районів області
Голова Чернівецької облради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ днями зустрівся з трудовими колективами Заставнівської центральної районної лікарні, Кострижівської та Вікнянської дільничних лікарень. Під час зустрічей керівник крайової представницької влади вручив керівникам цих лікувально-профілактичних закладів сертифікати на отримання спецавто-мобілів медичної допомоги «Опель-комбі», обладнаних за останнім словом науки.
Згідно з відповідною постановою Уряду Юлії ТИМОШЕНКО заставнівські медики днями отримають довгоочікуваний і такий потрібний мешканцям тутешніх сіл та селищ спецавтотранспорт.



17.01.2010 20:19

На контролі - питання енергозабезпечення комунальних медичних закладів

На контролі - питання енергозабезпечення комунальних медичних закладів
Фахівцями управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності обласної ради проведено перевірку наявності джерел резервного енергозабезпечення в обласних комунальних лікувально-профілактичних закладах. Перевіркою встановлено, що додатковими джерелами електропостачання забезпечені не всі обласні комунальні заклади охорони здоров’я. Зокрема, цілком готові до роботи в умовах автономного енергопостачання обласний кардіологічний диспансер, обласний клінічний онкологічний диспансер.
Низка комунальних медичних закладів частково забезпечена альтернативними джерелами електроенергії, у деяких відповідне обладнання перебуває у неробочому стані. Спеціалісти управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності обласної ради спільно з колегами з Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації готують відповідні пропозиції
для розгляду на черговій сесії крайового парламенту.
Відповідне рішення обласної ради матиме на меті унеможливити загрозу для життя та здоров’я пацієнтів медичних закладів внаслідок нестабільного постачання електроенергії через надзвичайні ситуації кліматичного або техногенного характеру.



04.01.2010 17:35

На Буковину надійшла гуманітарна допомога від Шльонського воєводства

На Буковину надійшла гуманітарна допомога від Шльонського воєводства
2 січня медики Чернівецької обласної клінічної лікарні отримали гуманітарний вантаж від Шльонського воєводства Республіки Польща. Сучасний дихальний апарат із внутрішнім акумулятором, що дозволяє автономно підтримувати дихальну систему пацієнта під час транспортування впродовж 10 годин, а також новітні антибіотики на загальну суму понад 275 тис. грн. надійшли на Буковину за рішенням Сейміка Шльонського воєводства в якості гуманітарної допомоги постраждалому внаслідок епідемії грипу та ГРВІ населенню Чернівецької області.
Голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ направив лист-подяку Маршалеку Шльонського воєводства пану Богуславу Пьотру СМІГЕЛЬСЬКІ. «Ваш доброчинний крок,- говориться в листі, - став ще одним яскравим свідченням доброзичливих та приязних відносин між нашими регіонами, народами і державами, які щодня міцнішають та розвиваються на благо територіальних громад Чернівецької області та Шльонського воєводства, в ім’я примноження славних традицій українсько-польської дружби, добросусідства та співробітництва».



18.12.2009 07:44

Ситуацію в аптечній сфері – під контроль громади!

Ситуацію в аптечній сфері – під контроль громади!
Рішенням 33-ї сесії Чернівецької обласної ради затверджено заходи щодо покращення медикаментозного забезпечення лікувально-профілактичних закладів та населення області. Зокрема, згідно з цим рішенням, аптеки та аптечні пункти, які розміщуються в приміщеннях спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, повинні мати в наявності відповідний перелік лікарських засобів, виробів медичного призначення, визначений чинними нормативними актами, та дотримуватись граничних рівнів цін. Такою відтепер є обов’язкова умова укладання договорів оренди приміщень спільної власності або їх переукладання на новий термін. Зазначеним рішенням сесії крайового парламенту передбачено також створити резервні запаси лікарських засобів в аптечній мережі комунальної власності на випадок виникнення екстремальних ситуацій.



10.12.2009 00:06

Комплексна програма забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції на 2009-2013 роки була прийнята на 33-й сесії обласної ради V-го скликання.

Комплексна програма забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції на 2009-2013 роки була прийнята на 33-й сесії обласної ради V-го скликання.
На початку поточного року на обліку в обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом перебували 415 ВІЛ-інфікованих осіб, серед яких 94 - хворі на СНІД. Хоча рівень захворюваності по Чернівецькій області нижчий від загальноукраїнського, кількість хворих дедалі зростає. Метою Програми є реалізація визначених чинним законодавством завдань щодо стабілізації епідемічної ситуації, зниження рівня захворюваності та смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу в Чернівецькій області через забезпечення доступу населення до широкомасштабних профілактичних заходів, консультування та тестування на ВІЛ, послуг з лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД.



05.11.2009 16:54

Досягнення медичної науки - на службу Буковинській громаді

Досягнення медичної науки  - на службу Буковинській громаді
У зв’язку з впровадженням низки заходів щодо оперативного та якісного діагностування вірусних захворювань голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням прискорити поставки в область відповідного діагностичного обладнання, розпочаті Міністерством охорони здоров’я України у відповідності до раніше узгодженого плану. Йдеться про новітнє устаткування та реактиви, необхідні для відкриття в області сучасних діагностичних лабораторій: газорідинний хроматограф, люмінесцентний мікроскоп, комплекс імуноферментного обладнання «ІФА», спектрофотометр, діагностикум, швидкотести тощо. На даний час в область надійшла лише частина обладнання, необхідного для введення в дію вкрай потрібної буковинським медикам діагностичної лабораторії.



02.11.2009 07:36

ЗВЕРНЕННЯ колегії Чернівецької обласної ради до жителів області з приводу санітарно-епідеміологічної ситуації, що склалася у зв’язку з масовими захворюваннями на грип та ГРВІ

ЗВЕРНЕННЯ
колегії Чернівецької обласної ради до жителів області з приводу санітарно-епідеміологічної ситуації, що склалася у зв’язку з масовими захворюваннями на грип та ГРВІ
Шановні краяни!

Впродовж останніх днів жовтня в дев’яти регіонах України, у тому числі – в Чернівецькій області набули масового характеру захворювання людей на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Станом на 1 листопада 2009 року в області зареєстровано близько 19 тисяч випадків захворювань на ГРВІ та грип. Найбільшого поширення такі захворювання набули у Вижницькому, Сторожинецькому, Хотинському, Кіцманському районах області та місті Чернівці. В окремих випадках перебіг захворювань супроводжувався тяжкими ускладненнями, які призвели до летальних наслідків.
Стрімке розповсюдження епідемії територією України та Чернівецької області, її значні масштаби призвели до ажіотажного попиту на протигрипозні засоби, імуностимулятори, антибіотики, препарати вітамінної групи. Як наслідок, в аптечних закладах області утворився дефіцит ліків, що викликало справедливі нарікання з боку жителів краю. Поширенню панічних настроїв серед широких верств населення сприяла відсутність оперативної та достовірної інформації про причини і характер захворювань, що спричинили епідемію, а також поширення численних безпідставних чуток та відомостей, отриманих з недостовірних інформаційних джерел.
Усвідомлюючи всю складність ситуації, ми закликаємо жителів Буковинського краю, органи місцевого самоврядування області зберігати спокій та громадський порядок, суворо дотримуватись відповідних санітарно-епідемічних норм та правил особистої гігієни, уникати самолікування, своєчасно звертатися до лікувальних закладів у разі появи перших симптомів вірусної інфекції.
Завдяки невідкладним протиепідемічним заходам з боку Президента та Уряду України, спільним зусиллям крайової влади епідемічна ситуація поступово нормалізу-ється, робиться все можливе для того, щоби мінімізувати негативні наслідки епідемії, локалізувати її вогнища, забезпечити населення та лікувально-профілактичні заклади області усім необхідним – від медикаментів та протигрипозних засобів до сучасних діагностичних лабораторій.
Депутати обласної ради переконані в тому, що мешканці Буковинського краю в цій непростій ситуації у повній мірі продемонструють традиційно притаманні їм мудрість та громадянську зрілість, толерантність і дисциплінованість. Громадою ми подолали безжальну стихію, громадою подолаємо підступну епідемію!



10.09.2009 17:40

Нове обладнання для тубдиспансеру

Нове обладнання для тубдиспансеру
Сьогодні, 10 вересня, голова обласної ради Іван Шилепницький вручив діагностичному відділенню обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру медичне обладнання, яке дозволить найточніше виявити наявність мікробактерій туберкульозу в організмі людини, а також пральну машину.



03.06.2009 15:40

У відповідь на звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України

щодо ситуації, яка склалася у фармацевтичній галузі у зв’язку з підвищенням цін на ліки, погіршенням їх якості та численними випадками фальсифікації лікарських засобів заступник Міністра охорони здоров’я України Зіновій МИТНИК повідомив, що міністерство поділяє позицію буковинських парламентарів.



28.05.2009 10:55

Боротьба з туберкульозом – першочергове завдання влади та громади

Чернівецька обласна рада послідовно працює над втіленням в життя положень Регіональної програми протидії захворюванню на туберкульоз



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua