Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Медицина

Прес-центр

Новини - Медицина

20.10.2021 18:40

Відбулась суттєва модернізація матеріальної бази «Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги» та «Заставнівської центральної районної лікарні»

Відбулась суттєва модернізація матеріальної бази «Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги» та «Заставнівської центральної районної лікарні»
Суттєва модернізація матеріальної бази «Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги» та «Заставнівської центральної районної лікарні» відбулась завдяки реалізації транскордонного проєкту «Удосконалення екстреної медицини - швидке реагування на надзвичайні ситуації в Чернівецькій області та Сучавському повіті» в рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020».

Про це говорили сьогодні під час презентації проєкту, яка відбулась на базі ОКНП «Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги». Участь у заході взяв голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

Завдяки реалізації цього проєкту вдалося поліпшити інфраструктурні та матеріально-технічні можливості закладів, а саме закупити надсучасне медичне обладнання (обладнання для гастро- та колоноскопії, сучасний УЗД апарат, який не має аналогів в області) у Лікарню швидкої медичної допомоги та відремонтувати хірургічний блок у Заставнівській лікарні.



17.10.2021 09:35

Всесвітній День донорства та трансплантації органів

Всесвітній День донорства та трансплантації органів
17 жовтня – Всесвітній День донорства та трансплантації органів.

Донорство крові, органів та тканин – це спосіб порятунку людського життя. Сьогодні Буковина знаходиться на завершальному етапі підготовки до проведення трансплантації.

Чернівецька обласна рада та особисто голова Олексій Бойко докладають максимум зусиль для забезпечення налагодження процесу трансплантології в області.



11.10.2021 12:52

У Чернівецькому обласному перинатальному центрі переробили частину даху

У Чернівецькому обласному перинатальному центрі переробили частину даху
Ремонтні роботи здійснені за підсумками візиту голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка у найкоротші терміни. Нагадаємо, під час огляду матеріально-технічного стану установи було виявлено протікання даху.

Покрівлю перинатального центру полагодили без використання бюджетних коштів, за ресурси підрядника, який виконував роботи.



04.10.2021 18:52

Буковина знаходиться на завершальному етапі підготовки до проведення трансплантації

 Буковина знаходиться на завершальному етапі підготовки до проведення трансплантації
Про завершальні етапи роботи з можливості впровадження Центру трансплантології на базі Чернівецької обласної клінічної лікарні говорили сьогодні під час робочої наради Олексія Бойка з представниками галузі охорони здоров’я області.

Як зазначив в.о. директора Чернівецької обласної клінічної лікарні Дмитро Домбровський щодо впровадження системи трансплантації в Чернівецькій області, вже є необхідний юридичний супровід, а також майже готова необхідна матеріально-технічна база. Триває навчання медиків по діагностиці смерті мозку, яка є невіднятною частиною неродинної трансплантації.

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко проводить постійні наради та особисто контролює процес виконання підготовки до здійснення трансплантології в області.



14.09.2021 16:32

Буковинський центр відновного лікування та комплексної реабілітації дітей надає медичні послуги

 Буковинський центр відновного лікування та комплексної реабілітації дітей надає медичні послуги
В рамках реалізації програми медичних гарантій НСЗУ, Буковинський центр відновного лікування та комплексної реабілітації дітей надає медичні послуги в наступних обсягах, за різноманітними напрямами:



10.09.2021 14:33

У Чернівецькій обласній лікарні триває активна підготовка до проведення пересадки нирок

У Чернівецькій обласній лікарні триває активна підготовка до проведення пересадки нирок
Як відомо, ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» ввійшла до пілотного проєкту оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів. Відтак, в закладі охорони здоров’я триває активна підготовка до першої трансплантації нирки.



06.09.2021 16:45

Олексій Бойко призначив в.о. генерального директора ОКНП «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня».

Олексій Бойко призначив в.о. генерального  директора ОКНП «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня».
Сьогодні голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко підписав розпорядження про призначення Олександра Тесліцького виконувачем обов’язків генерального директора ОКНП «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня». Олександр Тесліцький — дитячий лікар-анестезіолог, досі обіймав посаду медичного директора установи.



06.09.2021 13:33

На нараді з ініціативи голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка

На нараді з ініціативи голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка
Про можливість створення єдиного комплексного комунального закладу з надання медичної допомоги дітям та новонародженим говорили сьогодні, 6 вересня, на нараді з ініціативи голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка.



02.09.2021 16:07

В інфекційному підрозділі ОКЛ запрацює відремонтована палата інтенсивної терапії

В інфекційному підрозділі ОКЛ запрацює відремонтована палата інтенсивної терапії

На проблемну ситуацію щодо умов інфекційного підрозділу, який тривалий час знаходився в незадовільному матеріально-технічному стані й потребував капітального ремонту звернув увагу голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. Після проведення перемовин з різними меценатами й підприємцями Чернівців, будівельна компанія «Сузір’я» виявила бажання допомогти провести капітальний ремонт в реанімаційній палаті інфекційного підрозділу.

Наразі благодійники провели ремонтно-облицювальні роботи, замінили покриття стелі та підлоги, встановили нову сантехніку, реконструювали систему електроживлення та каналізаційну мережу в приміщенні палати, заміну дверей. Також триває підведення кисню в палату. Відтак в інфекційному підрозділі ОКЛ розгортають 10 ліжок для надання інтенсивної терапії пацієнтам із важким перебігом COVID-19.

Оскільки проблемних питань матеріально-технічного характеру ще чимало, керівництво ОКЛ буде вдячне усім благодійникам, які виявлять бажання сприяти покращенню умов у закладі.



10.08.2021 09:28

Депутат обласної ради Володимир Єлєнєв взяв участь у конференції за ініціативи Всеукраїнської асоціації працівників швидкої невідкладної медичної допомоги та медицини катастроф

Депутат обласної ради Володимир Єлєнєв взяв участь у конференції за ініціативи Всеукраїнської асоціації працівників швидкої невідкладної медичної допомоги та медицини катастроф
Депутат Чернівецької обласної ради, генеральний директор ОКНП «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Єлєнєв взяв участь у конференції, яка відбулась 5 та 6 серпня.

Конференція проводилась за ініціативи Всеукраїнської асоціації працівників швидкої невідкладної медичної допомоги та медицини катастроф, за сприяння Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України.

За участі медичних керівників майже всіх регіонів України обговорили питання капітаційної ставки 2022 року, питання диспетчирізації, протоколи та маршрутизацію пацієнтів, зокрема з ГПМК. Також учасники конференції звернули увагу на підготовку до нової хвилі COVID-19 та на закупівлю автомобілів.



04.08.2021 13:33

У КНП «Чернівецький обласний перинатальний центр» з 1 по 7 серпня відбувається низка заходів, присвячених популяризації та підтримці природного вигодовування дітей

У  КНП «Чернівецький обласний перинатальний центр» з 1 по 7 серпня відбувається низка заходів, присвячених популяризації та підтримці природного вигодовування дітей
Відповідні заходи відбуваються в рамках щорічної акції «Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування». Цьогоріч гасло тижня звучить: «Захист грудного вигодовування: спільна відповідальність».

Сьогодні тут провели зустріч з майбутніми матусями, під час якої провідні лікарі-спікери, а саме Ілля Кошурба, Інна Стирижиборода, Денис Колюбакін, Еліна Гаврилець, Олександр Яцков та Олена Альбота поділились важливою та корисною інформацією, акцентуючи увагу на цінності грудного вигодовування та поспілкувались з вагітними.

Також відвідали відділення сумісного перебування матері і дитини, де переконалися, що всі молоді матусі обирають для своїх дітей грудне вигодовування.



03.08.2021 14:03

В Чернівецькій області оновлять обласну дитячу та дорослу лікарні

В Чернівецькій області оновлять обласну дитячу та дорослу лікарні
У межах програм Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та «Здорова Україна» в кожному регіоні реконструюють та модернізують одну обласну дитячу та дорослу лікарні. На щотижневій селекторній нараді за участі голів обласних державних адміністрацій заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко поставив завдання за два тижні завершити підготовку технічного завдання та розпочати тендерні процедури на розробку проєктно-кошторисної документації. Будівельні роботи розпочнуться у 2022 році та будуть завершені протягом 2022–2023 рр.

ОКНП "Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня" та «Чернівецька обласна клінічна лікарня» проводять відповідні роботи з березня 2021 року. Відтак область отримає можливість оновити концепцію надання медичної допомоги пацієнтам.



03.08.2021 13:20

З метою забезпечення механізмів впливу на розвиток трансплантології в Україні голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко перебуває цими днями у Києві

З метою забезпечення механізмів впливу на розвиток трансплантології в Україні голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко перебуває цими днями у Києві
В рамках робочого візиту Олексій Бойко проводить низку зустрічей на рівні міністерств та комітетів Верховної Ради України щодо впровадження механізмів і реалізації попередніх домовленостей у сфері трансплантології.

Трансплантація – це глобальна сучасна проблема. Українська громадськість повинна бути готовою до свідомого донорства, до розуміння того, що кожен з нас може врятувати чиєсь життя. Саме тому вкрай важливими є матеріально-технічне забезпечення медичних установ та наявність потужноі юридичної бази для провадження трансплантаційної діяльності, так само, як й належна комунікаційна підтримка відповідної проблеми у суспільстві.



21.05.2021 14:41

Доступна медицина!

Доступна медицина!
Сьогодні, 21 травня, жителі Сторожинця отримали сучасну амбулаторію загальної практики - сімейної медицини з новітнім лікувальним устаткуванням та кваліфікованим медичним персоналом.

На свято завітали перший заступник голови обласної ради Микола Гуйтор, представники місцевих рад, медичного загалу та громадськості області.

В новому приміщенні створені всі умови для надання якісної первинної допомоги, тут враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання.



14.04.2021 15:25

Керівництво ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр» проводило презентацію капітально реконструйованого хірургічного корпусу та приймального покою

Керівництво ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр» проводило презентацію капітально реконструйованого хірургічного корпусу та приймального покою
«Кількість онкологічних захворювань щороку статистично збільшується. Коли цей заклад з’явився 1968 року, послуги отримували 2500 пацієнтів. У 2018 році ця цифра збільшилася до 6252 пацієнтів. Тобто існує проблема онкологічних захворювань та потреба у якісному медичному обслуговуванні. Ми всебічно підтримуємо роботу керівництва центру, направлену на покращення надання послуг пацієнтам. Реконструкція об’єкта, яку ми бачимо сьогодні, є свідченням того, що медицина в області розвивається та проводиться ефективна робота в цьому напрямку», — зазначив перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор.

Обговорювали пріоритетні плани подальшого розвитку підприємства, а саме облаштування бункера під лінійний прискорювач. Згідно з проєктно-кошторисною документацією, вартість об'єкта на 2021 рік складає 24 млн грн.
Рішенням 2-ї сесії Чернівецької обласної ради про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік за бюджетною програмою виділять 5 млн грн на реконструкцію блока променевої терапії з добудовою приміщення для розміщення лінійного прискорювача з планувальною системою. Частину радіологічного відділення збираються реконструювати за власний кошт підприємства. Облаштування спеціалізованого приміщення є основною умовою для отримання онкологічним центром надточного променевого обладнання — лінійного прискорювача.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua