Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування

Прес-центр

Новини - Діяльність органів місцевого самоврядування

20.10.2015 16:45

На прес-конференції голови обласної ради Михайла Гайничеру

На прес-конференції голови обласної ради Михайла Гайничеру
Сьогодні, 20 жовтня, відбулася прес-конференція голови обласної ради Михайла Гайничеру, на якій йшлося про результати роботи останньої 34-ї сесії обласної ради шостого скликання та про ситуацію, яка склалася у процесі добровільного об’єднання територіальних громад області. Голова обласної ради зазначив, що депутати обласної ради на 34-й сесії намагалися обговорити більшість питань, які не були розглянуті на попередніх сесіях. «Якщо говорити про каденцію, то я намагався, щоб обласна рада в межах своєї компетенції в першу чергу забезпечувала ефективне управління об’єктами спільної власності територіальних громад області», зазначив голова обласної ради. За словами Михайла Гайничеру, на ці цілі лише цього року було скеровано переважну частину коштів від перевиконання обласного бюджету.
Михайло Гайничеру зупинився на питанні затвердженого обласною радою проекту перспективного плану формування територій громад Чернівецької області у складі 35 громад,яке він назвав одним із найважливіших. Прийняттю даного рішення передувало широке громадське обговорення в районах області.



16.10.2015 17:19

На другому пленарному засіданні 34-ї сесії облради

На другому пленарному засіданні 34-ї сесії облради
Відбулось 2-ге пленарне засідання 34-ї сесії обласної ради, яке провів голова облради Михайло Гайничеру. На останнє сесійне засідання обласної ради шостого скликання зібрались 66 депутатів. Народні обранці підтримали звернення до Кабінету Міністрів України з питань валютного регулювання у сфері зовнішньоекономічної діяльності та до Кабміну і Верховної Ради України щодо врегулювання суперечностей в законодавстві стосовно розвитку малого і середнього підприємництва. Сесія внесла зміни до Комплексної програми енергоефективності, енергозбереження та раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів Чернівецької області на 2011-2015 роки, прийняла низку рішень щодо забезпечення ефективного управління спільним майном територіальних громад сіл, селищ, міст області. Народні обранці вирішили присвоїти звання Почесного громадянина Буковини Георгію Березовському – відомому меценату, будівельнику, Герою України та найстаршому депутату обласної ради та підтримали низку запитів своїх колег.



13.10.2015 11:23

Керівники області та міста поклали квіти до пам’ятників з нагоди Дня захисника України

Керівники області та міста поклали квіти до пам’ятників з нагоди Дня захисника України
Сьогодні в Чернівцях відбуваються заходи з нагоди Дня захисника України. Голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, заступник голови облради Валентин Маніліч, керівники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, представники правоохоронних органів, громадських організацій поклали квіти до обеліска Перемога на Соборній площі та пам’ятника Героям Буковинського куреня.



08.10.2015 16:26

Відбудеться друге пленарне засідання 34-ї сесії облради

Відбудеться друге пленарне засідання 34-ї сесії облради
Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження «Про дату проведення другого пленарного засідання 34-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання» № 187 від 7 жовтня 2015 р.
На підставі статей 46-ї та частин 6 і 7 статті 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 2.1 розділу ІІ Регламенту обласної ради 16 жовтня 2015 року о 10-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1) відбудеться друге пленарне засідання 34-ї сесії обласної ради VI скликання.



29.09.2015 14:58

На 34-й сесії обласної ради

На 34-й сесії обласної ради
Відбулось перше пленарне засідання 34-ї сесії обласної ради під головуванням керівника облради Михайла Гайничеру. У роботі сесії взяли участь 80 депутатів обласної ради. Народні обранці внесли зміни до обласного бюджету на 2015 рік та затвердили звіт про його виконання за І півріччя 2015 року. Сесія розглянула стан виконання у 2014 році Програми розвитку соціальних послуг для сімей, дітей та молоді в Чернівецькій області на 2012-2016 роки, Комплексної соціальної програми цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації в Чернівецькій області на 2014-2017 роки, Комплексної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2015 роки, Комплексної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Чернівецької області на 2010-2014 роки та низки інших програм.



24.09.2015 15:45

Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті конференції з розвитку інформаційних технологій

Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті конференції з розвитку інформаційних технологій
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у відкритті Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційні технології, економіка та право: стан та перспективи розвитку», яка відбулась у Буковинському університеті. В нинішньому році цей приватний вищий навчальний заклад відзначає своє 20-річчя, тож відкриття конференції було посвячене також ювілею вузу. Голова обласної ради наголосив, що за короткий час вуз зайняв достойне місце серед інших навчальних закладів області, тут створено потужну матеріально-технічну базу, працюють кандидати та доктори наук. Михайло Гайничеру також відзначив актуальність тематики конференції та зауважив, що зазначена тема в свій час була в колі його наукових інтересів, і всі його наукові публікації стосуються саме розвитку інформаційних технологій. На думку голови облради, попри швидкий технічний та інформаційний прогрес, сучасним науковим розробкам не вистачає інтеграції у виробництво, але він висловив сподівання, що завдяки науковим та організаційним здібностям керівництва вузу та його викладацького складу, цей бар’єр буде подолано, а наукові розробки знайдуть своє застосування у виробництві та бізнесі. Михайло Гайничеру вручив Почесні грамоти обласної ради кращим працівникам вузу.



24.09.2015 15:45

У Чернівці прибули представники майже двадцяти посольств та міжнародних організацій

У Чернівці прибули представники майже двадцяти посольств та міжнародних організацій
Сьогодні у Чернівцях розпочалось засідання Міжнародного Трейд-клубу, який об’єднує керівників та співробітників відділів з торгівельно-економічних питань майже 60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Розпочалось засідання у Червоній залі ЧНУ із зустрічі з керівництвом Чернівецької області. Вітаючи учасників зібрання, голова обласної ради Михайло Гайничеру зауважив, що добре розуміє коло обов’язків, сферу відповідальності присутніх та роль економічної дипломатії, оскільки вісім років працював керівником торгівельно-економічної місії у складі посольства України у Румунії.
Михайло Гайничеру наголосив, що Чернівецька область має чималий експортний потенціал. Серед товарів, які постачають наші виробники за кордон – товари легкої промисловості, машинобудування, сільськогосподарська продукція, дедалі зростає експорт грецьких горіхів, тож голова облради закликав зарубіжних гостей донести інформацію про ці перспективні галузі до бізнесменів їхніх країн. Михайло Гайничеру також наголосив, що наші очікування від Угоди про асоціацію України з ЄС найбільше стосуються залучення інвестицій, і не лише з країн ЄС, а й інших, які зацікавлені у співпраці, тож висловив сподівання, що сьогоднішнє засідання допоможе налагодженню контактів між зацікавленими сторонами.



23.09.2015 16:20

Задля покращання умов життя та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб

Задля покращання умов життя та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб
У Чернівецькій обласній раді відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів. За їх результатами буде визначений суб’єкт підприємницької діяльності, який здійснюватиме ремонтно-будівельні роботи у двох будівлях у Заставнівському та Глибоцькому районах, де планується облаштувати житло для вимушених переселенців. Зазначені роботи проводяться в рамках проекту ЄС, спрямованого на покращання умов життя та соціальну адаптацію внутрішньо переміщених осіб, що реалізується Чернівецькою обласною радою. Проводити ремонтні роботи у будинках для переселенців зі сходу України виявили бажання чотири суб’єкти господарювання, які взяли участь у відкритих торгах. Члени комітету обласної ради з конкурсних торгів перевірили подані ними пропозиції на наявність чи відсутність усіх передбачених вимогами документів. Оцінка тендерних пропозицій відбудеться у визначений законодавством термін.



21.09.2015 17:16

Скликається 34-та сесія обласної ради

Скликається 34-та сесія обласної ради
Відбулось засідання колегії обласної ради, яка розглянула питання про дату проведення, порядок денний і регламент роботи 34-ї сесії обласної ради. Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження «Про скликання 34-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання» №153 від 21.09.2015р.
На підставі статей 46-ї та частини 6 статті 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 2.1 розділу ІІ Регламенту обласної ради 29 вересня 2015 року об 11-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1) відбудеться 34-а сесія Чернівецької обласної ради VI скликання.



21.09.2015 12:54

У профтехучилищах області виникла проблема із виплатою зарплат

У профтехучилищах області виникла проблема із виплатою зарплат
Відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики (голова комісії Володимир Гребенщиков). При обговорені проекту змін до обласного бюджету на 2015 рік члени комісії порушили питання про складну ситуацію, яка склалась в області у галузі профтехосвіти. Йшлось про примусове написання працівниками профтехучилищ заяв на відпустки за власний рахунок, недостатність коштів для виплати заробітної плати, зростання напруги у закладах професійного навчання. Депутати пропонують визнати недостатньою роботу департаментів освіти і науки та фінансів ОДА щодо забезпечення виплати зарплати працівникам цих навчальних закладів та вжити всіх можливих заходів для вирішення цієї нагальної проблеми.



11.09.2015 12:35

Депутати наполягають на посиленні контролю за завантаженістю важковагового транспорту

Депутати наполягають на посиленні контролю за завантаженістю важковагового транспорту
Відбулось засідання робочої групи з вивчення ситуації щодо обмеження руху великовантажного транспорту у Вижницькому та Кіцманському районах, створеної рішенням сесії обласної ради. Робочу групу очолює заступник голови обласної ради Валентин Маніліч. На засідання були запрошені представники облавтодору, управлінь Укртрансінспекції, ДАІ, Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області та інших служб, які відповідають за безпеку руху та стан дорожнього покриття.
Депутати найперше порушили питання стану дороги у Вашківцях Вижницького району, яка пошкоджена значною мірою і через рух великовантажного транспорту. Члени робочої групи наголосили, що вантажівки перевозять вантажі значно більшої ваги, ніж це дозволено для безпечного використання дорожнього покриття, а ефективного контролю за рівнем їх завантаженості не налагоджено. Вони вважають за доцільне облаштування принаймні чотирьох майданчиків для зважування вантажних транспортних засобів та недопущення руху перевантажених машин, які руйнують дороги. Необхідно забезпечити ефективну взаємодію відповідальних служб області, які здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства.



09.09.2015 10:54

Постійна комісія облради обстежила зсув у селі Санківці на Хотинщині

Постійна комісія облради обстежила зсув у селі Санківці на Хотинщині
У селі Санківці Хотинського району відбулося виїзне засідання постійної комісії облради з питань охорони довкілля, природокористування та земельних відносин (голова комісії – Василь Ткачук). Члени комісії приїхали з’ясувати причини зсуву ґрунту, який руйнує житлові будинки на вулиці Лісовій, і запропонувати шляхи вирішення проблеми.
За словами Санковецького сільського голови Ніни Стрільчук, зсувні процеси розпочалися багато років тому. Проте на думку мешканців села, їх активізацію спричинила незаконна рубка акацієвих насаджень на верхів’ї зсувного схилу, яку Хотинський держспецлісосп провів минулого року. Директор лісгоспу Віталій Качан надав депутатам облради, сільському голові та представникам екологічної інспекції документи, які засвідчують цілковиту законність рубок головного користування на зазначеній території. Причинно-наслідковий зв'язок між зсувом і заготівельними роботами в акацієвих насадженнях не встановлено. Екологи та лісівники висловили думку, що старі зарості акації з її поверхневою кореневою системою не в змозі утримати грунт від зсуву. Водночас, оскільки значна частина села розташована на підземних озерах, зсувам сприяє відсутність на екологічно проблемних ділянках елементарної системи водовідведення. Тому під час сильних опадів вода із зсувонебезпечних схилів заливає сільську дорогу і будинки біля неї, завдає шкоди їхнім фундаментам і стінам.



26.08.2015 16:25

Відбулася робоча зустріч щодо реалізації низки проектів транскордонного співробітництва

Відбулася робоча зустріч щодо реалізації низки проектів транскордонного співробітництва
Відбулася робоча зустріч щодо реалізації проектів транскордонного співробітництва в рамках Спільної операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013» за участю заступника голови обласної ради Валентина Маніліча, заступника голови облдержадміністрації – керівника апарату Руслана Сенчука, Чернівецького міського голови Олексія Каспрука, депутатів обласної ради, керівництва Спільного Технічного Секретаріату, представників Сучавської повітової ради – виконавців та партнерів низки проектів, Присутні заслухали звіти керівників проектів про стан їх реалізації/



26.08.2015 12:32

Михайло Гайничеру запропонував забезпечити доплати кращим вчителям області

Михайло Гайничеру запропонував забезпечити доплати кращим вчителям області
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у серпневій конференції працівників освіти Чернівецької області, на якій обговорювались ключові питання розвитку системи освіти краю та пріоритети роботи на новий навчальний рік. Звертаючись до педагогів, Михайло Гайничеру зауважив, що реформа освіти відбувається разом з іншими реформами в державі, і в першу чергу - це бюджетна децентралізація, яка накладає нові зобов’язання та створює нові умови для роботи. Зокрема, перевиконання загального консолідованого бюджету області в десять разів перевищує перевиконання обласного бюджету, тобто, в місцевих бюджетах є кошти, які можна використати на потреби освітньої галузі. Голова обласної ради наголосив, що попри покращення матеріальної бази, не слід забувати про матеріальну підтримку вчителів та запропонував розглянути можливість закласти у видатки місцевих бюджетів доплати кращим вчителям. «Обласний бюджет також не повинен залишатись осторонь, - зазначив голова облради. - Треба віднайти можливість наповнити фінансовим змістом конкурси вчителів з різних предметів». Михайло Гайничеру зупинився на доцільності підтримки професійно-технічної освіти, необхідності підготовки фахівців робітничих спеціальностей, що є базою для розвитку економіки, а також висловив міркування щодо організації дистанційної професійної перепідготовки та незалежного оцінювання вчителів.



20.08.2015 15:19

Обласна рада оголосила конкурс бізнес-планів для внутрішньо переміщених осіб

Обласна рада оголосила конкурс бізнес-планів для внутрішньо переміщених осіб
Відповідно до розпорядження голови обласної ради №139 від 19 серпня 2015 року обласна рада оголосила конкурс бізнес-планів для внутрішньо переміщених осіб, які бажають розпочати або розширити свій бізнес у Чернівецькій області. Конкурс відбувається в рамках проекту «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області», який реалізовується за підтримки ЄС.

Враховуючи, що участь у конкурсі можуть брати як особи, що мають досвід ведення бізнесу, так і особи, які тільки планують започаткувати підприємницьку діяльність, для забезпечення прийнятних термінів підготовки заявок для усіх учасників оцінка бізнес-планів та визначення результатів Конкурсу буде проведена в такі терміни:

- Термін подачі бізнес-планів – з 19 серпня до 1 вересня 2015 року, оцінка та оприлюднення результатів – 4 вересня 2015 року.

- Термін подачі бізнес-планів – з 19 серпня до 1 жовтня 2015 року, оцінка та оприлюднення результатів – 10 жовтня 2015 року.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua