Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування

Прес-центр

Новини - Діяльність органів місцевого самоврядування

18.08.2015 12:13

Затверджено склад десяти об’єднаних територіальних громад області

Затверджено склад десяти об’єднаних територіальних громад області
Відповідними рішеннями 33-ї позачергової сесії обласної ради створено десять об’єднаних територіальних громад області та затверджено їхній склад.
До Глибоцької селищної об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у смт. Глибока Глибоцького району ввійшли смт. Глибока, села Червона Діброва та Михайлівка Михайлівської сільської ради.
До Вашковецької сільської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром в селі Вашківці Сокирянського району - села Вашківці, Нова Слобода Вашковецької сільської ради, села Шишківці, Струмок Шишковецької сільської ради Сокирянського району.
До Великокучурівської сільської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром в селі Великий Кучурів Сторожинецького району - села Великий Кучурів, Годилів Великокучурівської сільської ради, село Тисовець Тисовецької сільської ради, села Снячів, Глибочок Снячівської сільської ради Строжинецького району..



17.08.2015 15:49

Відбулося засідання робочої групи з вивчення ситуації щодо обмеження руху великовантажного транспорту

Відбулося засідання робочої групи з вивчення ситуації щодо обмеження руху великовантажного транспорту
Під головуванням заступника голови обласної ради Валентина Маніліча відбулося засідання робочої групи з вивчення ситуації щодо обмеження руху великовантажного транспорту у Вижницькому та Кіцманському районах Чернівецької області. Учасники засідання заслухали інформацію керівників Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, управління державної автомобільної інспекції УМВС України у Чернівецькій області, управління Укртрансінспекції у Чернівецькій області, ДП «Чернівецький облавтодор» про заходи, які проводяться з метою обмеження руху великовагових транспортних засобів з 10.00 год. до 22.00 год. на період підвищення температури повітря для запобігання руйнуванню дорожнього покриття.



14.08.2015 13:06

Обласна рада прийняла рішення про утворення 10-ти об’єднаних громад

Обласна рада прийняла рішення про утворення 10-ти об’єднаних громад
У Чернівецькій області створено перші десять об’єднаних громад. Відповідні рішення прийняті сьогодні на 33-й позачерговій сесії обласної ради. У роботі сесії беруть участь 57 депутатів, які практично одноголосно підтримали створення Великокучурівської, Вашковецької, Усть-Путильської, Рукшинської, Мамалигівської, Волоківської, Клішковецької, Недобоївської сільських, Глибоцької селищної та Сокирянської міської об’єднаних громад. Голова обласної ради Михайло Гайничеру привітав представників об’єднаних громад із прийняттям цього непростого рішення, якого вони дійшли у результаті тривалих обговорень, та побажав їм подальших успіхів. Одночасно із утворенням громад у них призначено перші місцеві вибори депутатів та відповідно сільських, селищного та міського голів, які відбудуться 25 жовтня 2015 року.



13.08.2015 10:22

З метою реалізації проекту щодо покращання умов життя переселенців

З метою реалізації проекту щодо покращання умов життя переселенців
У Чернівецькій обласній раді відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів про закупівлю робіт з капітального ремонту будівель в с.Кострижівка Заставнівського району та в с.Михайлівка Глибоцького району в рамках проекту ЄС, спрямованого на покращання умов життя та соціальну адаптацію внутрішньо переміщених осіб, що реалізується обласною радою.



12.08.2015 11:47

Скликається 33-я позачергова сесія обласної ради

Скликається 33-я позачергова сесія обласної ради
Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження «Про скликання 33-ї позачергової сесії Чернівецької обласної ради VI cкликання » №136 від 12 серпня 2015 року.
На підставі частини 7 статті 46-ї та частини 6 статті 56-ї Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 2.1.5. частини 2.1. розділу ІІ Регламенту обласної ради, листа обласної державної адміністрації від 11.08.2015 №01.19/18-1956 14 серпня 2015 року в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м.Чернівці, вул. Грушевського, 1) об 11.30 годині відбудеться 33-я позачергова сесія обласної ради VІ скликання.



11.08.2015 09:54

Робоча група вивчатиме ситуацію щодо обмеження руху великовантажного транспорту

Робоча група вивчатиме ситуацію щодо обмеження руху великовантажного транспорту
На виконання протокольного рішення 32-ї позачергової сесії обласної ради розпорядженням голови обласної ради Михайла Гайничеру створено робочу групу з вивчення ситуації щодо обмеження руху великовантажного транспорту у Вижницькому та Кіцманському районах Чернівецької області, яку очолив заступник голови обласної ради Валентин Маніліч. До складу робочої групи увійшли депутати обласної ради, представники Служби автомобільних доріг, управління державної автомобільної інспекції УМВС України, управління Укртрансінспекції у Чернівецькій області та обласної державної адміністрації. Робочій групі доручено на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради прозвітувати про результати роботи.



03.08.2015 10:21

Відбулася сесія Новоселицької районної ради

Відбулася сесія Новоселицької районної ради
Відбулося засідання тридцять другої позачергової сесії Новоселицької районної ради. Перед початком роботи присутні вшанували хвилиною мовчання земляків та співвітчизників, які загинули в зоні антитерористичної операції.
За повідомленням Новоселицької райради, депутати внесли зміни до районного бюджету, доповнення до Програми підвищення ефективності діяльності прикордонних військ, військових частин, райвійськкомату на 2014-2016 роки в частині виділення коштів у сумі 30 тис. грн. на ремонт автотранспорту, який буде доправлено на схід країни та на придбання пального для потреб військкомату.
Також прийнято рішення щодо надання погодження голові райради на укладання угоди про порозуміння та співробітництво з Асоціацією міжгромадського розвитку «Зона Метрополітане Ботошань» (Румунія). В рамках угоди передбачається співпраця в економічній, соціальній, науковій, культурній, художній, спортивній, туристичній та інших сферах.



31.07.2015 12:57

Визначено кращі обласні комунальні установи

Визначено кращі обласні комунальні установи
Сесія обласної ради прийняла рішення про підсумки огляду-конкурсу на краще утримання об’єктів нерухомості спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у 2014 році. Переможцем серед установ охорони здоров’я визнано обласну дитячу клінічну лікарню, якій буде вручено грошову премію в сумі 50 000 грн. Друге та третє місця у цій номінації із врученням 40 і 30 тисяч відповідно присвоєні Чернівецькому обласному клінічному кардіологічному диспансеру та Чернівецькому обласному клінічному онкодиспансеру. Серед установ науки і освіти кращою визнано Чернівецьку обласну дитячо-юнацьку спортивну школу, на другому місці – Чернівецька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №4, на третьому - Чернівецька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2. Серед установ соціального захисту населення переміг Хотинський психоневрологічний будинок-інтернат, друге місце здобув Черешський психоневрологічний будинок-інтернат, третє – Магальський дитячий будинок-інтернат для розумово відсталих дітей.



30.07.2015 16:41

Облрада надала згоду обласному центру служби крові безоплатно передавати компоненти крові для лікування поранених учасників АТО

Облрада надала згоду обласному центру служби крові безоплатно передавати компоненти крові для лікування поранених учасників АТО
32-а сесія обласної ради прийняла рішення про надання згоди на безоплатне передавання компонентів крові та препаратів плазми закладам охорони здоров’я інших регіонів.
Комунальній установі «Чернівецький обласний центр служби крові» дозволено безоплатно передавати компоненти крові та препарати плазми Чернівецькому військовому шпиталю (військова частина А-1028) з метою їх використання закладами охорони здоров’я інших регіонів для забезпечення лікування поранених учасників антитерористичної операції.



28.07.2015 14:01

Сесія облради підтримала перспективний план формування територій громад та внесла зміни до обласного бюджету

Сесія облради підтримала перспективний план формування територій громад та внесла зміни до обласного бюджету
Відбулась 32-а позачергова сесія обласної ради під головуванням керівника облради Михайла Гайничеру. У роботі сесії взяли участь 73 депутати. Народні обранці внесли зміни до обласного бюджету на 2015 рік та після активного обговорення підтримали з доповненнями проект перспективного плану формування територій громад Чернівецької області. Сесія затвердила Комплексну програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції (учасників бойових дій) та членів їх сімей на 2015-2016 роки. Було підбито підсумки огляду-конкурсу на краще утримання об’єктів нерухомості спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у 2014 році, підтримано низку депутатських запитів, які стосуються різних сфер життя територіальних громад області, обговорено також інші питання.



27.07.2015 14:33

Відбудеться спільне засідання постійних комісій

Відбудеться спільне засідання постійних комісій
Завтра, 28 липня, о 10.00 в залі засідань облради та ОДА (вул. Грушевського, 1, каб. 301) відбудеться спільне засідання постійних комісій обласної ради, на якому розглядатимуться питання внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік та проект перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.



27.07.2015 13:58

На сесії Путильської районної ради

На сесії Путильської районної ради
На 35-й сесії Путильської районної ради депутати заслухали звіти голови районної ради та голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, освіти, культури, молоді, спорту і туризму та соціального захисту населення. Народні обранці розглянули питання про виконання районного бюджету за І півріччя 2015 року та внесли зміни до бюджету на 2015 рік.
На пленарному засіданні йшлося також про організацію підготовки підприємств, установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років, оплату за навчання дітей у школах естетичного виховання району, про заходи щодо передачі в концесію послуг, які стосуються операцій поводження з відходами, хід виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2011-2015 роки та Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2013-2017 роки.



22.07.2015 11:25

Відбулася 38-а сесія Хотинської районної ради

Відбулася 38-а сесія Хотинської районної ради
На засіданні чергової 38-ї сесії Хотинської районної ради депутати внесли зміни до районного бюджету на 2015 рік, ухвалили рішення про посмертне присвоєння звання «Почесний громадянин Хотинського району» Боднарюку Олександру Васильовичу, уродженцю села Анадоли, військовослужбовцю 80-ї окремої аеромобільної бригади, який загинув у січні 2015 року в зоні проведення антитерористичної операції, та вирішили звернутися до Президента України щодо відзначення Олександра Боднарюка державною нагородою.
Учасники пленарного засідання обговорили хід виконання Програми залучення інвестицій в економіку та соціальну сферу району на 2013-2015 рр, Програми запобігання дитячій бездоглядності та захисту прав дитини на період до 2016 р., заслухали звіти керівників комунальних установ про стан фінансово-господарської діяльності та управління комунальним майном і постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансів.



17.07.2015 16:48

Скликається 32-а позачергова сесія обласної ради

Скликається 32-а позачергова сесія обласної ради
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко підписав розпорядження «Про скликання 32-ї позачергової сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання» №118 від 17.07.2015 р.
На підставі частини 7 статті 46-ї та частини 6 статті 56-ї Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 2.1.5. частини 2.1. розділу ІІ Регламенту обласної ради, листа обласної державної адміністрації від 16.07.2015 № 01.49/18-1754 28 липня 2015 року о 12.00 годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1) відбудеться 32-а позачергова сесія Чернівецької обласної ради VI скликання.
На розгляд сесії вносяться питання:
1.Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
2.Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.
3.Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції (учасників бойових дій) та членів їх сімей на 2015-2016 роки.



17.07.2015 12:46

На нараді з міським та сільськими головами Хотинщини

На нараді з міським та сільськими головами Хотинщини
Голова Хотинської районної ради Тетяна Кравецька провела нараду з міським та сільськими головами району за участю керівників правоохоронних органів та силових структур. За повідомленням Хотинської районної ради, йшлося про заходи щодо належного проведення шостої хвилі мобілізації та виконання поставлених завдань щодо кількісного складу мобілізованих. У районі створено робочу групу у справах альтернативної (невійськової) служби. На альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, документально або іншим чином підтвердили істинність переконань та стосовно яких прийнято відповідне рішення робочою групою.
Йшлося також про титульний список на ремонт і утримання вулиць в населених пунктах району, що належать до комунальної власності. Цього року за рахунок державної субвенції передбачено капітальний ремонт п’яти та поточний ремонт тринадцяти вулиць в населених пунктах району.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua