Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування

Прес-центр

Новини - Діяльність органів місцевого самоврядування

29.05.2015 11:42

Депутати облради ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до окремих законодавчих актів

Депутати облради ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до окремих законодавчих актів
На другому пленарному засіданні 31-ї сесії обласної ради було ухвалено звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до окремих законодавчих актів в частині призначення і звільнення з посад керівників комунальних закладів освіти та охорони здоров’я. «Звернутися до Верховної Ради України нас, депутатів Чернівецької обласної ради VI скликання, спонукала ситуація, викликана наявністю у чинному законодавстві норм, які дозволяють по-різному визначати порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників комунальних закладів освіти та охорони здоров’я», – говориться зверненні. Йдеться про окремі норми законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про загальну середню освіту», «Про освіту».



29.05.2015 10:12

На 31-Й сесії Новоселицької райради

На 31-Й сесії Новоселицької райради
Відбулося засідання чергової 31-ї сесії Новоселицької районної ради. Перед початком роботи присутні вшанували хвилиною мовчання земляків та співвітчизників, які загинули на сході країни.
За повідомленням Новоселицької райради, депутати заслухали та обговорили звіт голови районної ради Романа Кригана за період з червня 2014 року по травень 2015 року, звіт про виконання районного бюджету за перший квартал 2015 року, підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Новоселицького району за перший квартал 2015 року. Йшлося також про організацію оздоровлення дітей у 2015 році, добровільне об’єднання територіальних громад району, відновлення роботи комунального підприємства «Ресурси Новоселиччини».
Депутати внесли зміни до районного бюджету, затвердили план роботи районної ради на ІІ півріччя 2015 року, ухвалили рішення про присудження районної літературно-мистецької премії імені Степана Сабадаша та прийняли низку рішень з питань управління комунальним майном.



28.05.2015 14:22

Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з керівництвом Українсько-румунської торгово-промислової палати

Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з керівництвом Українсько-румунської торгово-промислової палати
Сьогодні відбулася зустріч голови обласної ради Михайла Гайничеру з Генеральним секретарем Українсько-румунської торгово-промислової палати м. Маріанною Міхайляну та менеджером компанії «Quay Audit UK Limited» Флоріном Дебрецень. Метою зустрічі був обмін думками щодо пожвавлення економічних зв’язків між Румунією та Україною, особливо з Чернівецькою областю. Одним із таких шляхів може стати створення компанії з аудиту та верифікації дотримання вимог щодо сертифікації продукції за європейськими стандартами на території області. Також було обговорено ідею впровадження постійно діючого міжнародного автобусного маршруту Чернівці – Бухарест, який би значно сприяв транспортній доступності краю, створив би додаткові механізми активізації ділової активності між обома країнами.
Сторони також обговорили можливість проведення у Чернівцях міжнародного бізнес-форуму за участю українських та румунських підприємців, який заплановано на вересень-жовтень цього року.



27.05.2015 10:33

На Глибоччину завітала делегація Асоціації органів місцевого самоврядування з Поділля

На Глибоччину завітала делегація Асоціації органів місцевого самоврядування з Поділля
У залі засідань Глибоцької районної ради відбулося спільне засідання Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району Чернівецької області та Волочиського району Хмельницької області. За повідомленням Глибоцької райради, з особливостями формування спроможних територіальних громад у Глибоцькому районі присутніх ознайомив голова районної ради Григорій Ванзуряк. Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Ярослав Курко розповів про хід проведення реформи та децентралізацію місцевого самоврядування в Чернівецькій області. Про добровільне об’єднання територіальних громад в Волочиському районі Хмельницької області інформував заступник голови Волочиської районної ради Сергій Пазюк. Голова Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району Михайло Сирбу розповів про участь органів місцевого самоврядування району в процесі децентралізації та про волонтерську діяльність в районі.
Відбулося підписання угоди про подальшу співпрацю між Асоціацією органів місцевого самоврядування Глибоцького району Чернівецької області та Асоціацією органів місцевого самоврядування Волочиського району Хмельницької області.



26.05.2015 11:43

У постійних комісіях обласної ради

У постійних комісіях обласної ради
На спільному засіданні постійних комісій Чернівецької обласної ради з інформацією про виконання обласного бюджету у першому кварталі 2015 року та внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік виступив заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Юрій Чобан. Під час обговорення зазначених питань народні обранці висловили низку пропозицій щодо необхідності першочергового фінансування ряду установ і закладів соціальної сфери та освітньої галузі. Депутати звернули увагу доповідача на необхідність детального інформування депутатського корпусу обласної ради щодо переліку об’єктів, які підлягають першочерговому фінансуванню.



20.05.2015 12:01

На Вижниччині планують створити три територіальні громади

На Вижниччині планують створити три територіальні громади
Відбулося засідання робочої групи з підготовки перспективного плану формування територіальних громад Вижницького району.
За повідомленням офіційного веб-сайту Вижницького району, участь у засіданні взяли голова Вижницької райради Олександр Гриндей, депутати обласної ради Сергій Тирон та Іван Шевчук, голови місцевих рад.
За результатами попереднього засідання робочої групи було запропоновано перспективний план формування територіальних громад. Так, на території Вижницького району планують сформувати три територіальні громади з центрами у Вижниці, Берегометі та Вашківцях. Переважна більшість голів місцевих рад підтримали даний план.



20.05.2015 10:17

Відбудеться друге пленарне засідання 31-ї сесії Чернівецької обласної ради

Відбудеться друге пленарне засідання 31-ї сесії Чернівецької обласної ради
Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження «Про дату проведення другого пленарного засідання 31-ї сесії Чернівецької обласної ради VI cкликання» №76 від 20 травня 2015 року.
На підставі статті 46-ї та частин 6 і 7 статті 55-ї Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, частини 2.1. розділу ІІ Регламенту обласної ради 26 травня 2015 року в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м.Чернівці, вул. Грушевського, 1) об 11.00 годині відбудеться друге пленарне засідання 31-ї сесії обласної ради VІ скликання.



18.05.2015 12:45

На сесії Путильської районної ради

На сесії Путильської районної ради
У зв’язку з ситуацією, яка склалася в Путильському районі через нестачу коштів на фінансування заробітної плати працівникам дитячих навчальних закладів та закладів культури на селі, 14 травня 2015 року відбулась позачергова ХХХІV сесія Путильської районної ради. Як повідомили у виконавчому апараті районної ради, сесія розглянула звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2015 року та питання «Про внесення змін до розпису районного бюджету на 2015 рік». З даних питань депутатів поінформувала в.о.начальника фінансового управління РДА Т.В.Малиш. Народні обранці прийняли рішення «Про внесення змін до структури виконавчого апарату районної ради», «Про встановлення батьківської плати за харчування дітей в навчально-виховних комплексах району» та «Про передачу документів до Трудового архіву Путильського району на безоплатній основі».



14.05.2015 14:41

Дмитру Гнатюку планують присвоїти звання Почесного громадянина Буковини

Дмитру Гнатюку планують присвоїти звання Почесного громадянина Буковини
Під головуванням заступника голови обласної ради Валентина Маніліча відбулось засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Буковини». Члени комісії розглянули клопотання громадської організації Земляцтво буковинців у Києві «Буковина» про присвоєння звання «Почесний громадянин Буковини» народному артисту України, лауреату національної премії ім. Т.Шевченка, почесному члену правління столичного земляцтва «Буковина» Гнатюку Дмитру Михайловичу, який нещодавно відзначив свій 90-річний ювілей.
Члени комісії одноголосно підтримали зазначене клопотання та направили його на розгляд колегії обласної ради, після погодження якою це питання буде внесено на розгляд чергової сесії обласної ради.



13.05.2015 10:46

Питання об`єднання територіальних громад Новоселицького району розглянула Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові районної ради

Питання об`єднання територіальних громад Новоселицького району розглянула Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові районної ради
Під головуванням керівника Новоселицької районної ради Романа Кригана відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, в роботі якої взяли участь перший заступник голови обласної ради Курко Я.С., голова районної державної адміністрації Бойко Є.В., міський та сільські голови, члени робочої групи з підготовки Перспективного плану формування територій громад Новоселицького району.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, про хід виконання планових завдань 5-ої черги часткової мобілізації на території району присутніх поінформував військовий комісар Дишкант О.А. Зокрема, він акцентував увагу на необхідності безумовного виконання заходів з мобілізації та призову на строкову військову службу, вимогах чинного законодавства, обов’язках органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій в період мобілізації.
Особлива увага на Координаційній раді була приділена питанню об’єднання територіальних громад. Було наголошено, на доцільності ухвалення обласною радою до 1 червня поточного року Перспективного плану формування територій громад, запропонованого обласною державною адміністрацією, та його подання на затвердження Кабінету Міністрів України.



07.05.2015 16:53

Михайло Гайничеру побував у госпіталі для інвалідів війни

Михайло Гайничеру побував у госпіталі для інвалідів війни
Голова обласної ради Михайло Гайничеру спільно з головою облдержадміністрації Олександром Фищуком та Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком відвідали ветеранів, які перебувають на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів війни. Сьогодні тут лікується 97 осіб цієї категорії. У спілкуванні з керівниками області та міста пацієнти госпіталю висловили стурбованість відсутністю окремих ліків, для придбання яких не були проведені тендери, значним подорожчанням інших, великою відмінністю у цінах на однакові препарати в різних аптеках, недостатнім забезпеченням установи ліками. Йшлось про доцільність придбання для госпіталю необхідного для проведення якісної діагностики обладнання, що дозволить його пацієнтам отримувати повну інформацію про стан свого здоров’я без звернення до дорогих приватних лабораторій. Голова обласної ради доручив керівнику закладу визначити реальну потребу у коштах для забезпечення необхідними препаратами задля подальшого розгляду цього питання на сесії обласної ради.



06.05.2015 11:31

Депутати облради звернули увагу Служби автомобільних доріг на стан дороги Строїнці – Рокитне – Колінківці

Депутати облради звернули увагу Служби автомобільних доріг на стан дороги Строїнці – Рокитне – Колінківці
В обласну раду надійшла відповідь на запит депутата обласної ради Георгія Придія щодо ремонту ділянки автомобільної дороги загального користування сполученням Строїнці – Рокитне – Колінківці, підтриманий на 30-й сесії обласної ради. Як інформує Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області, на даний час розроблено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт ділянки дороги з асфальтобетонним покриттям, який передбачається провести в 2015 році за рахунок коштів обласного бюджету. Щодо гравійної ділянки, то вона на значній протяжності вражена зсувними процесами, що вимагає значних капіталовкладень, а останніми роками кошти на капітальний ремонт та реконструкцію Службі автомобільних доріг не виділялись. Водночас, начальник Служби повідомляє, що Новоселицький райавтодор в межах виділених асигнувань буде періодично проводити профілювання гравійної ділянки зазначеної дороги.



27.04.2015 12:30

Депутати доручили встановити вказівники руху до пам`ятного монумента у Варниці на Глибоччині

Депутати доручили встановити вказівники руху до пам`ятного монумента у Варниці на Глибоччині
Сесія обласної ради доручила Управлінню державної автомобільної інспекції УМВС України у Чернівецькій області спільно зі Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області розробити схему встановлення дорожніх знаків від міжнародної траси «Чернівці-Порубне» до пам`ятного знака історичним подіям розстрілу мирного населення 1 квітня 1941 року в урочищі Варниця села Біла Криниця Глибоцького району Чернівецької області. Відповідне протокольне рішення було прийнято на 31-й сесії обласної ради.



24.04.2015 11:21

На засіданні постійної комісії обласної ради

На засіданні постійної комісії обласної ради
Відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (голова комісії – депутат Олександр Смотр). Порядок денний засідання включав двадцять питань щодо управління майном спільної власності. Депутати розглянули питання про призначення керівників низки комунальних закладів – Чернівецького обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, інженерно-технічного та фармацевтичного супроводу діяльності закладів охорони здоров’я області, обласної науково-медичної бібліотеки, Чернівецького обласного центру служби крові.



20.04.2015 11:26

Затверджено програму забезпечення житлом дітей-сиріт

Затверджено програму забезпечення житлом дітей-сиріт
Комплексну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Чернівецькій області на 2013-2015 роки в новій редакції затвердила 31-а сесія обласної ради. Станом на 1 жовтня 2014 року із 1179 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 132 дітей не мали житла і за ними не закріплене право користування житлом, тож завданням Програми є проведення заходів щодо набуття у власність, збереження, впорядкування, реконструкції, недопущення втрати наявного житла, закріпленого за дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та особами з їх числа. Передбачено також вдосконалення обліку дітей зазначеної категорії, які потребують забезпечення впорядкованим житлом, ведення реєстру нерухомого майна дітей та формування житлового фонду соціального призначення для забезпечення потреб дітей-сиріт. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить 891 тис. грн.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua