Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

15.09.2020 12:23
Про розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року


    Згідно постанови Центральної виборчої комісії від 10 вересня 2020 року № 246 розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року становить: 151 617 грн. Рахунок Чернівецької обласної ТВК для грошової застави: UA838201720355219001020161130.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  На прес-конференції голови обласної ради Михайла Гайничеру

Прес-центр

Новини

20.10.2015 16:45

На прес-конференції голови обласної ради Михайла Гайничеру |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 20 жовтня, відбулася прес-конференція голови обласної ради Михайла Гайничеру, на якій йшлося про результати роботи останньої 34-ї сесії обласної ради шостого скликання та про ситуацію, яка склалася у процесі добровільного об’єднання територіальних громад  області. Голова обласної ради зазначив, що депутати обласної ради на 34-й сесії намагалися обговорити більшість питань, які не були розглянуті на попередніх сесіях. «Якщо говорити про каденцію, то я намагався, щоб обласна рада в межах своєї компетенції в першу чергу забезпечувала ефективне управління об’єктами спільної власності територіальних громад області», зазначив голова обласної ради. За словами Михайла Гайничеру, на ці цілі лише цього року було скеровано переважну частину коштів від перевиконання обласного бюджету.

Михайло Гайничеру зупинився на питанні затвердженого обласною радою проекту перспективного плану формування територій громад Чернівецької області у складі 35 громад, яке він назвав одним із найважливіших. Прийняттю даного рішення передувало широке громадське обговорення в районах області.

У серпні сесія обласної ради ухвалила рішення про створення перших десяти об’єднаних громад та затвердила їх склад. В цей же час Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України надіслало в облдержадміністрацію проект розпорядження Кабміну із  своїм проектом перспективного плану, згідно з яким в Чернівецькій області повинно бути 18 територіальних громад. Більше того, з міністерського проекту взагалі «випали» місто Чернівці та Хотинський район.

Чернівецька обласна рада звернулась до облдержадміністрації, щоб з’ясувати, який саме план було скеровано до Кабінету Міністрів України, і за роз’ясненнями до Мінрегіонбуду щодо невідповідності прийнятого в області та наданого на затвердження Кабміну проекту перспективного плану.

У відповідь облдержадміністрація повідомила, що «на затвердження до Кабінету Міністрів України подано схвалений обласною радою проект перспективного плану формування територій громад Чернівецької області без змін». Тобто 35 громад. Але Мінрегіонбуд чомусь не побачив пропозицій області, і 13 жовтня 2015 року прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України №1073-р, яким затверджено Перспективний план формування територій громад Чернівецької області та Перелік спроможних територіальних громад Чернівецької області» у кількості 18. Чому в ньому не враховані ще 17 (відповідно до побажань мешканців Чернівецької області) громад і чому вони повинні залишитись без обіцяної Урядом фінансової підтримки – незрозуміло.

На думку Михайла Гайничеру, вихід із даної ситуації мають шукати Кабінет Міністрів України та вищий законодавчий орган влади - Верховна Рада України, оскільки обласна рада не має жодних повноважень шодо врегулювання даної ситуації.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua