Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Законність і правопорядок

Прес-центр

Новини - Законність і правопорядок

03.06.2013 17:27

Чергові вибори до місцевих рад та сільських, селищних і міських голів відбудуться в останню неділю жовтня 2015 року (Рішення Конституційного суду додається)

Чергові вибори до місцевих рад та сільських, селищних і міських голів відбудуться в останню неділю жовтня 2015 року (Рішення Конституційного суду додається)
У справі за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 136, частини третьої статті 141 Конституції України, абзацу першого частини другої статті 14 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» Конституційний суд України вирішив, що зазначені положення слід розуміти так - наступні після набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» від 1 лютого 2011 року № 2952–VІ усі чергові вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, сільських, селищних, міських, районних, обласних рад та сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових або позачергових виборах, відбуваються одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень рад чи голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.



29.04.2013 16:04

Господарський суд Києва припинив провадження у справі за позовом «Науки», «Технічної книги» та «Букініста» відповідно до їхніх заяв

Господарський суд Києва припинив провадження у справі за позовом «Науки», «Технічної книги» та «Букініста» відповідно до їхніх заяв
25 квітня 2013 року відбулось чергове четверте засідання Господарського суду міста Києва за позовом обласних комунальних торговельних підприємств «Наука», «Технічна книга», «Лучаферул» та «Букініст» про визнання частково незаконним та скасування частково рішення Чернівецької обласної ради № 76-10/12 від 31.05.2012 року «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі».
За результатами судового розгляду було припинено провадження у справі за позовом підприємств «Наука», «Технічна книга» і «Букініст» у зв’язку з поданими ними заявами. Підприємству «Лучаферул» було відмовлено у задоволенні позовних вимог повністю.



11.04.2013 10:12

Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ оприлюднив декларацію про доходи за 2012 рік

Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ оприлюднив декларацію про доходи за 2012 рік
У відповідності до чинного законодавства України заступник голови Чернівецької обласної ради МАНІЛІЧ Валентин Михайлович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік. Згідно з декларацією, сукупний дохід заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина МАНІЛІЧА за 2012 рік склав 188 тис. 749 грн., у т.ч. заробітна плата – 143 тис. 810 грн. та матеріальна допомога – 28 тис. 402 грн., дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна –16 тис.536 грн. Загальний дохід його сім’ї, яка у 2012 році складалася з 7 осіб, становив 134 тис. 929 грн., у т.ч. заробітна плата – 103 тис. 649 грн., матеріальна допомога – 6 тис. 931 грн., інші види доходів – 24 тис. 349 грн.
У власності заступника голови Чернівецької обласної ради є квартира загальною площею 106 м2 та земельна ділянка загальною площею 609 м2. Родині Валентина МАНІЛІЧА належать земельні ділянки загальною площею 2350 м2, житловий будинок загальною площею 115 м2, квартира загальною площею 90 м2, гараж (33 м2) та інше нерухоме майно загальною площею 27 м2 .




08.04.2013 15:42

Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ оприлюднив декларацію про доходи та витрати за 2012 рік

Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ оприлюднив декларацію про доходи та витрати за 2012 рік
Згідно з чинним законодавством України голова Чернівецької обласної ради ГАЙНИЧЕРУ Михайло Іванович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік. У відповідності до декларації, сукупний дохід голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ за 2012 рік склав 328 тис. 917 грн., у т.ч. заробітна плата –190 тис.081 грн., матеріальна допомога – 32 тис.370 грн., інші види доходів – 106 тис. 465 грн. Загальний дохід його дружини склав 44 тис.647 грн. У власності голови обласної ради є житловий будинок площею 310,6 м2 та земельні ділянки загальною площею 2978 м2. У власності дружини голови Чернівецької обласної ради є квартира загальною площею 180 м2 , земельні ділянки загальною площею 1130 м2, а також легковий автомобіль KIA Cerato 2008 року випуску з об’ємом двигуна 1,5 л.



25.02.2013 11:40

Інформація сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Чернівецької обласної державної адміністрації

Інформація сектору з питань запобігання та виявлення корупції  апарату Чернівецької обласної державної адміністрації
Важливим аспектом запобігання проявам корупції є виконання заходів фінансового контролю щодо доходів та витрат публічних службовців. Такі вимоги передбачені статтею 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Зазначена норма встановлює обов’язкову вимогу щодо щорічного подання декларації про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру.



28.01.2013 09:51

У прокуратурі Чернівецької області обговорили стан запобігання та протидії корупції

У прокуратурі Чернівецької області обговорили стан запобігання та протидії корупції
Голова обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь у координаційній нараді за участю керівників правоохоронних і контролюючих органів Буковини, на якій йшлось про стан виконання правоохоронними органами області вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» у 2012 році.
Як повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області, прокурор Чернівецької області Петро КОВАЛЬ наголосив, що Президент України та Генеральний прокурор України поставили перед правоохоронцями завдання щодо радикального подолання корупції, тож протидія цьому негативному явищу здійснюється усіма можливими засобами. Стосовно осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі корупційні злочини, повинні застосовуватися запобіжні заходи винятково у вигляді тримання під вартою, а питання укладення угод про визнання вини та примирення в провадженнях цієї категорії – вирішуватися ретельно і виважено з огляду на значну суспільну небезпеку, яку мають ці правопорушення.



13.01.2013 19:15

До питання реорганізації комунальної мережі книжкової торгівлі

До питання реорганізації комунальної мережі книжкової торгівлі
Ухвалою судді Чернівецького окружного адміністративного суду Оксани СКАКУН від 2 січня 2013 року відмовлено у відкритті провадження в адміністративній справі за позовом колишнього директора державного комунального торговельного підприємства книжкового комісійного магазину «Букініст» Марини ЛІБАНОВОЇ щодо зупинення дії та скасування рішення Чернівецької обласної ради від 25 грудня 2012 року №201 – 14/12 та відповідного розпорядження голови Чернівецької обласної ради від 27 грудня 2012 року № 439.
В Ухвалі судді окружного адміністративного суду зокрема зазначається, що посада директора державного комунального торговельного підприємства книжкового комісійного магазину «Букініст» «не відноситься до публічної служби у розумінні ст.3 Кодексу адміністративного судочинства України. Отже, даний спір не повинен розглядатися у порядку адміністративного судочинства». «Повторне звернення тієї ж особи до адміністративного суду з таким самим адміністративним позовом, щодо якого постановлено ухвалу про відмову у відкритті провадження, не допускається», - йдеться у зазначеному документі.
Шевченківський районний суд міста Чернівці розглянув у відкритому судовому засіданні заяву позивача ЛІБАНОВОЇ М.Л. до Чернівецької обласної ради та управління з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації про скасування вищезазначеного рішення обласної ради та поновлення позивачки на посаді.



22.11.2012 11:03

Петро Коваль: "Порушення виборчого законодавства, які вплинули на волевиявлення громадян на одномандатних виборчих округах №№201-204 під час виборчого процесу на території Чернівецької області, відсутні"

Петро Коваль: "Порушення виборчого законодавства, які вплинули на волевиявлення громадян на одномандатних виборчих округах №№201-204 під час виборчого процесу на території Чернівецької області, відсутні"
На ім’я голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ надійшла інформація прокурора Чернівецької області, державного радника юстиції 3 класу Петра КОВАЛЯ про стан додержання законодавства про вибори народних депутатів України на одномандатних виборчих округах на території Чернівецької області.



12.10.2012 12:36

До питання реорганізації комунальних книгарень

До питання реорганізації комунальних книгарень
11 жовтня 2012 року у Вінницькому апеляційному адміністративному суді відбулося слухання справи за апеляційною скаргою обласного комунального торгівельного підприємства «Наука» та «Лучаферул» на ухвалу Чернівецького окружного адміністративного суду від 21 серпня 2012 року у справі за адміністративним позовом обласного комунального торгівельного підприємства «Наука» та обласного комунального торгівельного підприємства «Лучаферул», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – обласне комунальне торгівельне підприємство «Букініст», Бурбак Максим Юрійович, Юлик Сергій Дмитрович до Чернівецької обласної ради про визнання незаконними та скасування п.п.1,2 рішення 10-ї сесії Чернівецької обласної ради VI скликання №76-10/12 від 31.05.2012 року «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі». У судове засідання апелянти не з’явилися, хоча були належним чином повідомлені судом про дату слухання справи.



21.08.2012 15:52

До питання реорганізації комунальних книгарень

До питання реорганізації комунальних книгарень
21 серпня 2012 року в Чернівецькому окружному адміністративному суді відбулося чергове слухання у справі за позовом обласного комунального торгівельного підприємства «Наука» та «Лучаферул», третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – обласне комунальне торгівельне підприємство «Букініст», Бурбак Максим Юрійович, Юлик Сергій Дмитрович – до Чернівецької обласної ради про визнання незаконними та скасування п.1,2 рішення 10-ї сесії Чернівецької обласної ради VI скликання №76-10/12 від 31.05.2012 року «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі».



20.07.2012 11:37

Окружний адміністративний суд відмовив депутату облради Бурбаку М.Ю. у задоволенні позовних вимог до обласної ради

Окружний адміністративний суд відмовив депутату облради Бурбаку М.Ю. у задоволенні позовних вимог до обласної ради
Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду, чергове засідання якого у справі за позовом депутата Чернівецької обласної ради БУРБАКА Максима Юрійовича до Чернівецької обласної ради «Про визнання протиправним і скасування рішення Чернівецької обласної ради від 24 грудня 2011 року «Про обласний бюджет на 2012 рік» та про скасування протокольного рішення від 24.12.2011 р. «Про підписання рішення 8-ї сесії обласної ради 6 скликання «Про обласний бюджет на 2012 рік» відбулось 20 липня 2012 року, позивачеві – депутату Чернівецької обласної ради БУРБАКУ М.Ю. - повністю відмовлено у задоволенні позовних вимог, які містяться в його адміністративному позові.



20.06.2012 16:02

У відповідь на депутатське звернення

У відповідь на депутатське звернення
На ім’я голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ надійшов лист за підписом заступника начальника УМВС України в Чернівецькій області – начальника кримінальної міліції ПОПОВА Олега Миколайовича, в якому було надано відповідь на звернення групи депутатів Чернівецької обласної ради щодо інциденту з пошкодженням віконного скла в приміщенні офісу обласної організації політичної партії «Фронт Змін», розташованого за адресою м. Чернівці, вул. Суворова, 2-Б, який стався о 01 годині 38 хвилин 3 червня 2012 року. З цього приводу до Шевченківського РВ УМВС звернувся голова Чернівецької організації політичної партії «Фронт Змін», депутат Чернівецької міської ради Олексій КАСПРУК. Зважаючи на той факт, що відповідна інформація надійшла від заявника до міліції більш ніж через годину після інциденту, затримати винуватців зазначеного правопорушення «гарячим слідом» не видавалося можливим.



10.04.2012 09:02

Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ оприлюднив декларацію про доходи за 2011 рік

Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин МАНІЛІЧ оприлюднив декларацію про доходи за 2011 рік
У відповідності до чинного законодавства України заступник голови Чернівецької обласної ради МАНІЛІЧ Валентин Михайлович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Згідно з декларацією, сукупний дохід заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина МАНІЛІЧА за 2011 рік склав 144 тис. 835 грн., у т.ч. заробітна плата – 134 тис. 434 грн. та матеріальна допомога – 10 тис. 401 грн. Загальний дохід його сім’ї, яка у 2011 році складалася з 7 осіб, становив 131 тис. 372 грн., у т.ч. заробітна плата – 97 тис. 404 грн., матеріальна допомога – 8 тис. 314 грн., інші види доходів – 25 тис. 632 грн.



03.04.2012 16:45

Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ оприлюднив декларацію про доходи за 2011 рік

Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ оприлюднив декларацію про доходи за 2011 рік
Згідно з чинним законодавством України голова Чернівецької обласної ради шостого скликання ГАЙНИЧЕРУ Михайло Іванович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. У відповідності до декларації, сукупний дохід голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ за 2011 рік склав 210 тис. 188 грн, у т.ч. заробітна плата – 98 тис. 670 грн., дивіденди та проценти склали 1068 грн., інші види доходів – 106 тис. 465 грн., матеріальна допомога – 3984 грн. Загальний дохід його дружини склав 42 тис. 507 грн.
У власності голови Чернівецької обласної ради немає квартир, житлових будинків, садових (дачних) будиночків. М.І.Гайничеру належать 3 земельні ділянки загальною площею 2978 кв.м. У власності дружини голови Чернівецької обласної ради є квартира загальною площею 180 кв.м., а також легковий автомобіль KIA Cerato 2008 року випуску з об’ємом двигуна 1,3 л.



30.03.2012 09:53

ЗАЯВА прес-служби Чернівецької обласної ради

ЗАЯВА прес-служби Чернівецької обласної ради
29 березня 2012 року завершилось чергове засідання Чернівецького окружного адміністративного суду за позовом депутата Чернівецької обласної ради Бурбака М.Ю. до Чернівецької обласної ради щодо визнання протиправним та скасування рішення Чернівецької обласної ради шостого скликання від 24 грудня 2011 року «Про обласний бюджет на 2012 рік».
Присутній на судовому засіданні представник позивача народний депутат України Геннадій МОСКАЛЬ після низки немотивованих спроб затягти судовий розгляд, вкотре перенести судове засідання, викликати додаткових свідків тощо відмовився перейти до стадії судових дебатів і залишив судове засідання без поважних причин, не звернувшись при цьому до суду із заявою про продовження судового засідання за відсутності представника позивача.
З огляду на демонстративне ігнорування представником позивача правилами поведінки в судовому засіданні, Чернівецький окружний апеляційний суд своєю ухвалою залишив позовну заяву депутата обласної ради Бурбака М.Ю. до Чернівецької обласної ради без розгляду.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua