Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

06.02.2020 10:17
Чернівецька обласна рада


    відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», керуючись рішенням XV сесії VII скликання Чернівецької обласної ради від 13.09.2017р. №164-15/17 «Про Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжрегіональне співробітництво

Прес-центр

Новини - Міжрегіональне співробітництво

25.10.2012 14:49

Реалізація транскордонних проектів сприятиме вирішенню актуальних проблем прикордонних територій

Реалізація транскордонних проектів сприятиме вирішенню актуальних проблем прикордонних територій
У рамках проектів транскордонного співробітництва в Чернівецьку область в 2012 та 2013 роках надійде близько 140 млн. гривень. Про це йшлось на спільному засіданні голів постійних комісій Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад. Серед найбільш вагомих транскордонних проектів – «Використання провідних європейських медичних практик – основа покращення якості медичних послуг в регіоні», «Облаштування міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці», «Попередження і захист від паводків у верхній частині басейнів річок Сірет і Прут шляхом впровадження сучасної системи моніторингу з автоматизованими станціями – EAST AVERT». Їх реалізація сприятиме вирішенню найактуальніших проблем прикордонних територій. Було досягнуто домовленостей з румунськими партнерами про необхідність виходу на якісно новий рівень співпраці задля підтримки спільних транскордонних проектів під час конкурсних відборів за програмами Євросоюзу.



25.10.2012 14:34

Чернівецька обласна та Сучавська повітова ради виступають за укладання угоди про малий прикордонний рух

Чернівецька обласна та Сучавська повітова ради виступають за укладання угоди про малий прикордонний рух
Чернівецька обласна рада та Сучавська повітова рада на другому спільному засіданні, яке вирішено провести у Сучаві 23 листопада 2012 року, розглянуть питання прискорення укладання угоди про малий прикордонний рух між Україною та Румунією. Про це повідомив голова обласної ради Михайло Гайничеру на прес-конференції керівників Чернівецької області та Сучавського повіту за підсумками спільного засідання голів постійних комісій Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад.



24.10.2012 16:32

Ще один крок на шляху до поглиблення співпраці між Чернівецькою областю та Сучавським повітом

Ще один крок на шляху до поглиблення співпраці між Чернівецькою областю та Сучавським повітом
Сьогодні відбулось спільне засідання голів постійних комісій Чернівецької обласної ради України та Сучавської повітової ради Румунії, яке провів голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру. Румунську делегацію очолив голова Сучавської повітової ради Кетелін Іоан Некіфор. У засіданні взяв участь заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Кирило Крищенко.
Учасники засідання обговорили основні тенденції, досягнення та перспективи реалізації структуроутворюючих проектів транскордонного співробітництва в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства. Було визнано за доцільне підготувати звернення депутатів Чернівецької обласної ради та радників Сучавської повітової ради до національних урядів щодо прискорення підписання міжурядової угоди про малий прикордонний рух між Україною та Румунією. Йшлось також про необхідність впровадження сучасної моделі співпраці між екологічними службами Чернівецької області та Сучавського повіту, розробки спільного плану заходів з підвищення надійності захисту населення і спільних прикордонних територій від екологічних ризиків, здійснення оперативного інформування сторін.



16.10.2012 14:47

З метою зміцнення добросусідських взаємин

З метою зміцнення добросусідських взаємин
Днями офіційна делегація Чернівецької області відвідала м. Ясси (Румунія), де в рамках відзначення Дня міста відбулося урочисте підписання угоди про співпрацю між Чернівцями та Яссами. Крайовий парламент у складі делегації представляв заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч. Це знакова подія в історії обох міст, оскільки втілення в життя положень угоди сприятиме розвитку взаємовигідних взаємин та обміну досвідом у багатьох галузях економіки, соціальній та гуманітарній сферах.



17.08.2012 15:11

Керівники представницької та виконавчої влади області зустрілися з головою Сучавської повітової ради

Керівники представницької та виконавчої влади області зустрілися з головою Сучавської повітової ради
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ та голова обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ зустрілися з головою Сучавської повітової ради Румунії Кетеліном Іоаном НЕКІФОРОМ. Керівники прикордонних регіонів проаналізували перспективи облаштування та функціонування інфраструктури українсько-румунського кордону, обговорили питання транскордонного співробітництва в рамках Єврорегіону «Верхній Прут», окреслили шляхи подальшої співпраці між Сучавською повітовою радою Румунії та Чернівецькою крайовою владою



03.07.2012 11:02

«Буковинський діалог» відбудеться у Відні

«Буковинський діалог» відбудеться у Відні
4 липня 2012 року у столиці Австрійської Республіки місті Відень відбудеться черговий раунд «Буковинського діалогу» між повноважними делегаціями Чернівецької області та Сучавського повіту (Румунія). Зустріч проходитиме за сприяння Федерального Уряду Австрійської Республіки, Посольства Австрійської Республіки в Україні та Посольства Австрійської Республіки в Румунії. Делегацію Чернівецької області, до складу якої увійшли науковці, промисловці та митці Буковини, очолює голова обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ. Делегацію Сучавського повіту очолює новообраний голова повітової ради Каталін Іон НЕКИФОР. На порядку денному зустрічі - вітальна промова керівника відділу культурної політики федерального Міністерства європейських і міжнародних справ посла Мартіна АЙХТІНГЕРА, доповіді керівників делегацій Чернівецької області та Сучавського повіту з актуальних питань розвитку транскордонного економічного співробітництва, зустріч представників провідних австрійських, чернівецьких та сучавських бізнесових кіл з метою пошуку нових можливостей для розвитку міжрегіональної співпраці. Серед тем, які порушуватиме під час зустрічі делегація Чернівецької області – проведення восени цього року другого спільного засідання Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад.



03.04.2012 16:11

Голова обласної ради зустрівся з керівником проекту GIZ Німецьке технічне бюро міжнародного співробітництва «Сприяння економічному зростанню та зайнятості»

Голова обласної ради зустрівся з керівником проекту GIZ Німецьке технічне бюро міжнародного співробітництва «Сприяння економічному зростанню та зайнятості»
Голова обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ зустрівся з керівником проекту GIZ Німецьке технічне бюро міжнародного співробітництва «Сприяння економічному зростанню та зайнятості» п. Антоном ВІРТОМ та координатором проекту у Чернівецькій області Марією ПОРЧУК.
Пан Антон ВІРТ поінформував голову Чернівецької обласної ради про основні напрямки діяльності в рамках проекту, зокрема, щодо сприяння розвитку зеленого туризму в Чернівецькій області, підвищення інвестиційної привабливості та презентації буковинського краю в інших регіонах України та за кордоном, налагодження виробництва органічної продукції та інші.
Михайло ГАЙНИЧЕРУ висловив зацікавленість в усіх запропонованих напрямках співпраці та готовність докласти належних зусиль для її розширення.



02.03.2012 15:27

Буковинський досвід транскордонного співробітництва зацікавив вінничан

Буковинський досвід транскордонного співробітництва зацікавив вінничан
2 – 3 березня у Чернівецькій області з робочим візитом перебуває делегація Вінницької обласної ради на чолі з керівником крайового парламенту Поділля Сергієм ТАТУСЯКОМ. Метою візиту вінничан на буковинські терени є вивчення позитивного досвіду створення, функціонування та розвитку Єврорегіону «Верхній Прут». Голова Вінницької обласної ради Сергій ТАТУСЯК мав зустрічі з головою Чернівецької обласної державної адміністрації Михайлом ПАПІЄВИМ, заступником голови Чернівецької обласної ради Валентином МАНІЛІЧЕМ, заступником голови облдержадміністрації Михайлом ГАЙНИЧЕРУ.Керівники нашої області розповіли поважному гостю про набутий буковинською владою та громадою досвід транскордонного співробітництва і міжрегіональних зв’язків. В ході зустрічі представники приймаючої сторони високо оцінили перспективи розвитку Єврорегіону «Дністер», повноважним членом якого нещодавно стала Вінничина.



08.04.2011 08:41

Чотири гірські регіони об’єднаються задля розвитку Українських Карпат

Чотири гірські регіони об’єднаються задля розвитку Українських Карпат
4-та сесія Чернівецької обласної ради VІ-го скликання вирішила підтримати ініціативу Закарпатської обласної ради щодо спільної підготовки проекту державної програми розвитку Українських Карпат та створення Регіональної асоціації сталого розвитку Карпат. Відповідно до пропозицій закарпатців Львівська, Івано-Франківська та Чернівецька обласні ради запрошуються до участі в створенні зазначеної асоціації, що має на меті прискорення розробки державної програми сталого розвитку Українських Карпат.



13.09.2010 12:08

Задля розвитку гірських територій

Задля розвитку гірських територій
Керуючий справами Чернівецької обласної ради Аркадій Моісей взяв участь у науково-практичній конференції «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи», яка відбулась 8-10 вересня в Ужгороді. Серед учасників конференції – делегації з чотирьох областей Карпатського регіону – Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Львівської, а також Румунії, Угорщини, Словаччини, Чехії та Росії. До їх складу увійшли представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, вчені.
Метою наукового зібрання було визначено сприяння вирішенню екологічних, транскордонних, економічних проблем гірських регіонів. На конференції обговорювались питання глобальних кліматичних змін на гірських територіях, захисту природного середовища як передумови для сталого розвитку гірських регіонів, вдосконалення лісогосподарювання, водогосподарюваннята та аграрної діяльності в горах. Представники влади та наукових кіл країн-учасниць конференції обговорювали також правові засади вирішення соціально-економічних проблем гірських територій, питання транскордонного та міжмуніципального співробітництва, спрямованого на забезпечення сталого розвитку гірських територій.



11.03.2010 18:19

На шляху до поглиблення транскордонного співробітництва

На шляху до поглиблення транскордонного співробітництва
Голова Чернівецької обласної ради Іван Шилепницький взяв участь у засіданні Національного круглого столу з питань представлення та обговорення 3-го додаткового Протоколу до Європейської рамкової конвенції про транскордонне співробітництво між територіальними громадами або владами стосовно об’єднань єврорегіонального співробітництва та підписанні Декларації про утворення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів.



18.08.2009 11:03

П’яте засідання Української Національної Ради Карпатського Єврорегіону

П’яте засідання Української Національної Ради Карпатського Єврорегіону
П’яте засідання Української Національної Ради Карпатського Єврорегіону відбу-лося на теренах Буковинського краю за ініціативи голови Чернівецької обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО. В роботі цього представницького органу взяли участь делегації Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької областей на чолі з головами відповідних обласних рад, а також керівники Національного представництва України в Карпатському Єврорегіоні.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua