Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

06.02.2020 10:17
Чернівецька обласна рада


    відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», керуючись рішенням XV сесії VII скликання Чернівецької обласної ради від 13.09.2017р. №164-15/17 «Про Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжрегіональне співробітництво

Прес-центр

Новини - Міжрегіональне співробітництво

30.07.2013 11:37

Новоселицька районна рада співпрацюватиме з регіонами Молдови та Румунії

Новоселицька районна рада співпрацюватиме з регіонами Молдови та Румунії
Голова Новоселицької районної ради Деомид Шова здійснив робочу поїздку в місто Унгень Республіки Молдова для обговорення питань реалізації проекту «Розробка та управління комплексними міськими планами розвитку» в рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 роки». Партнерами Новоселицької районної ради у проекті є міська рада Унгеня, Асоціація метрополісу міста Ясси та Кишинівський Інститут урбаністичного розвитку.



15.07.2013 12:10

Михайло Гайничеру зустрівся з делегацією Ясського повіту

Михайло Гайничеру зустрівся з делегацією Ясського повіту
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з делегацією Ясського повіту Румунії на чолі з головою повітової ради Крістіаном Адомніцеєм та перфектом Ромео Олтяну, яка прибула в Чернівці на святкування Петрівського ярмарку. У зустрічі взяли участь окремі депутати румунського парламенту та Ясської повітової ради, новопризначена Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, а також заступник голови обласної ради Валентин Маніліч та заступник Чернівецького міського голови Петро Ротар.
Голова Чернівецької обласної ради поінформував гостей про основні напрямки співпраці з сусідніми повітом Румунії, спільні заходи Сучавської повітової та Чернівецької обласної рад, реалізацію існуючих транскордонних проектів та плани щодо підготовки нових.



18.06.2013 09:10

Голова обласної ради бере участь у транскордонному Економічному форумі в Яссах

Голова обласної ради бере участь у транскордонному Економічному форумі в Яссах
Голова обласної ради Михайло Гайничеру перебуває у місті Ясси (Румунія), де бере участь у транскордонному Економічному форумі Єврорегіону «Сірет-Прут-Дністер». Звертаючись до учасників Форуму, Михайло Гайничеру зауважив, що Чернівецька область має значні напрацювання у сфері транскордонного співробітництва, висловив готовність поділитись досвідом роботи та зацікавленість у представлених на форумі пропозиціях. «Ми маємо давні зв’язки з румунськими колегами, - зазначив голова Чернівецької обласної ради, - зокрема, в рамках Єврорегіону «Верхній Прут» активно співпрацюємо з Сучавським та Ботошанським повітами. Сьогодні це співробітництво знаходиться на такому етапі, що в рамках Єврорегіону планується створення двох секцій для покращення умов практичної роботи.» Голова обласної ради повідомив, що Чернівецька область виступила в якості партнера румунської сторони у семи проектах, а в рамках програми «Румунія-Україна-Молдова» в області реалізуються проекти транскордонного співробітництва на загальну суму близько чотирьох мільйонів євро.



18.04.2013 11:18

Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в Сучаву

Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в Сучаву
Голова обласної ради Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в Сучаву (Румунія), де взяв участь у розширеному засіданні ради Сучавської повітової організації Союзу українців Румунії. Учасники засідання обговорили широке коло питань щодо надання підтримки та допомоги з боку України задля збереження національно-культурної ідентичності українців в Румунії та співпраці у цьому напрямку між Чернівецькою областю та Сучавським повітом.
Голова обласної ради поспілкувався з головою Сучавської повітової філії Союзу українців Румунії Іоном Боднарем, його заступниками – Лучією Міхок та Михайлом Мігаєску-Анюком, іншими керівниками місцевого осередку Союзу. Керівники Сучавської повітової філії Союзу українців Румунії звернулись з пропозицією про сприяння організації відпочинку дітей українського походження з Румунії в літній період у дитячих оздоровчих таборах в Чернівецькій області.
Михайло Гайничеру зустрівся з головою Сучавської повітової ради Кетеліном Некіфором та префектом повіту Флоріном Сінеску. Під час зустрічі, в якій взяв участь також Генеральний консул України в Сучаві Василь Боєчко, обговорювались питання реалізації двосторонніх проектів в рамках Спільної операційної програми «Україна – Румунія – Республіка Молдова, 2007-2013»



17.04.2013 12:34

Запрошення до участі в ярмарку „Форум Альпійсько-Карпатської співпраці”

Запрошення до участі в ярмарку „Форум Альпійсько-Карпатської співпраці”
7-8 вересня 2013 р. в м. Жешув, Польща, відбудеться міжнародний ярмарок-конференція «Форум Альпійського-Карпатської співпраці», організований Асоціацією Карпатського Єврорегіону Польщі. Запрошуємо представників суб’єктів господарювання, які працюють в галузі відновлювальної енергії, туристичних компаній, органів місцевого самоврядування Чернівецької області взяти участь у зазначеному заході.
Форум проводиться під гаслом «Карпатська економіка – гірська енергія». Його мета – представити економічний потенціал Карпатського Єврорегіону – енергію людей, організацій, інституцій та місць, пов’язаних з Карпатами. Як визначає назва Форуму, головний акцент ставиться на встановленні партнерства та створенні сприятливих умов для покращення співпраці в гірських країнах.



15.04.2013 16:57

В Івано-Франківську обговорювали перспективи розвитку Карпатського єврорегіону


В Івано-Франківську обговорювали перспективи розвитку Карпатського єврорегіону
Керуючий справами обласної ради Микола Борець взяв участь у засіданні робочої групи «Регіональний розвиток та політика згуртування» «Національного конвенту України щодо ЄС» на тему «Карпатський єврорегіон: регіональна платформа інтеграції Україна – ЄС», яке відбулось в Івано-Франківську.
Засідання проходило за участі представників Національного інституту стратегічних досліджень, Українського незалежного центру політичних досліджень, Генерального консульства Словацької республіки в Ужгороді, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Чернівецької, Закарпатської, Івано-Франківської областей, науковців. Обговорювались прорахунки та здобутки співробітництва Україна – ЄС «Карпатський Єврорегіон», потенціал університетів як центрів створення професійно орієнтованої соціальної мережі для фахівців-практиків з питань регіонального розвитку. В порядку денному були також питання «Карпатський форум» - українська платформа діалогу щодо перспектив розвитку Карпатського Єврорегіону; сценарії регіонального співробітництва: «Карпатський горизонт» чи суміжні міждержавні програми транскордонної співпраці Україна – ЄС; від Альпійського до Карпатського простору: шлях від ідеї до її реалізації.



26.03.2013 10:38

На Кіцманщині побувала делегація з Хорватії

На Кіцманщині побувала делегація з Хорватії
Керівники Кіцманського району зустрілися із делегацією Вараждинської жупанії Республіки Хорватія на чолі з жупаном регіону Предрагом Штромаром в рамках першого візиту на Буковину з метою налагодження партнерського співробітництва, повідомили у Кіцманській районній раді.
Під час зустрічі голова райдержадміністрації Олег Унгурян розповів членам делегації про історію району, економіку, культурні надбання, а також про перспективи розвитку та можливої співпраці. Олег Унгурян запросив гостей на святкування 600-ліття з дня першої писемної згадки про місто Кіцмань.
З роботою органів місцевого самоврядування Кіцманщини та життям територіальних громад району ознайомив членів делегації голова районної ради Василь Ящук.



12.03.2013 12:18

Михайло Гайничеру зустрівся із заступником Генконсула Угорщини в Ужгороді

Михайло Гайничеру зустрівся із заступником Генконсула Угорщини в Ужгороді
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся із заступником Генерального консула Угорщини в Ужгороді п. Ендре Сліпскі.
Під час зустрічі обговорювались організаційні питання постановки в Чернівцях оперети «Сільва» Імре Кальмана у виконанні солістів угорської оперети. Попередньої домовленості про гастролі угорських артистів було досягнуто під час візиту Генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бачкаі на Буковину у лютому нинішнього року. Чернівці стануть одним із чотирьох міст України, якими пройдуть гастролі Будапештського театру оперети. Вистава відбудеться 9 квітня о 19.00 на сцені Чернівецького академічного музично-драматичного театру ім. О.Кобилянської. Голова обласної ради дав відповідні доручення щодо організаційної підтримки проведення цього мистецького заходу, у якому візьме участь також офіційна делегація Генерального консульства Угорщини в Ужгороді.



06.03.2013 09:17

Керівники Чернівецької області зустрілись з делегацією Сучавського повіту

Керівники Чернівецької області зустрілись з делегацією Сучавського повіту
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв провели робочу зустріч з делегацією Сучавського повіту на чолі з головою Сучавської повітової ради Кетеліном Іоаном Некіфором. Керівники Чернівецької області та Сучавського повіту обговорили можливість включення до проекту автомагістралі «Via Carpatia», яка пролягає від Прибалтики до Середземномор’я, ділянки, яка проходитиме через Чернівецьку область та Сучавський повіт. Оскільки це питання вирішується на рівні Європарламенту, було вирішено сприяти включенню зазначеного питання в порядок денний пленарного засідання сесії Європарламенту, а також підготувати звернення Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад до європарламентарів з обґрунтуванням такої доцільності.
Розглядались питання розширення транскордонного співробітництва та активізації роботи в рамках Єврорегіону «Верхній Прут» як потенційно впливового суб’єкта в переговорних процесах з Євросоюзом. Голова обласної ради Михайло Гайничеру запропонував розглянути можливість створення в рамках Єврорегіону «Верхній Прут» двох секцій, до яких увійдуть відповідно Чернівецька, Івано-Франківська області України та Сучавський повіт Румунії, а також Новоселицький та Герцаївський район Чернівецької області, Ботошанський повіт Румунії та райони Молдови - члени Єврорегіону. Такий поділ дозволить запровадити більш дієвий механізм вирішення проблемних питань членів Єврорегіону, оскільки нині складно підготувати проект, реалізація якого відповідала б інтересам всіх учасників Єврорегіону.



27.02.2013 12:49

Голова обласної ради побував з робочою поїздкою в Ботошанах

Голова обласної ради побував з робочою поїздкою в Ботошанах
Голова обласної ради Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в Ботошани (Румунія), де зустрівся з головою Ботошанської повітової ради Флоріном Цуркану, префектом Ботошанського повіту Костікою Макалець, примарем Ботошан Овідіу Юліаном Портарюком. Візит голови Чернівецької обласної ради організований за сприяння Генерального консула України в Сучаві Василя Боєчка.
Михайло Гайничеру відзначив зацікавленість Чернівецької області у подальшому розвитку співпраці з Ботошанським повітом, посиленні ролі сусідніх регіонів в українсько-румунському транскордонному співробітництві. Він поінформував румунських колег про економічний та туристичний потенціал Чернівецької області, висловився за наповнення конкретним змістом співробітництва між двома регіонами-партнерами та збільшення обсягів прикордонних торгівельних відносин. Йшлось про потребу відновлення роботи пункту пропуску через державний кордон «Дяківці-Раковець», функціонування якого було тимчасово призупинено на офіційне прохання румунської сторони у березні 2010 року у зв’язку з необхідністю його модернізації відповідно до вимог Європейського Союзу. Голова Чернівецької обласної ради відзначив готовність українських прикордонних служб до відновлення роботи пункту пропуску та нагальну потребу у його функціонуванні, адже спрощення перетину кордону сприятиме поглибленню взаємовигідних та різнопланових стосунків між сусідніми регіонами.



25.02.2013 11:48

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіка Молдова в Україні Іон Стевіле побував у Новоселицькому районі

Надзвичайний та Повноважний Посол  Республіка Молдова в Україні Іон Стевіле побував у Новоселицькому районі
Голова Новоселицької районної ради Деомид Шова, голова районної держадміністрації Георгій Нікітович та Новоселицький міський голова Марія Нікорич провели зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Іоном Стевіле в рамках його робочого візиту в Чернівецьку область. На зустрічі обговорювались питання поглиблення співпраці на міжрегіональному рівні в галузі економіки, культури, освіти, йшлось про розширення транскордонного співробітництва. Іон Стевіле ознайомився з соціально-економічним та культурним розвитком Новоселицького району, відвідав село Тарасівці, де побував в освітніх та культурних закладах населеного пункту.



08.02.2013 16:39

На виконання Резолюції Спільного засідання Сучавської повітової та Чернівецької обласної рад

На виконання Резолюції Спільного засідання Сучавської повітової та Чернівецької обласної рад
Відповідно до Резолюції, прийнятої на спільному засіданні Сучавської повітової та Чернівецької обласної рад у листопаді минулого року, Сучавська повітова рада звернулась до Уряду Румунії щодо підтримки включення до Транс'європейської транспортної мережі окремих автодорожніх шляхів з Румунії до України. Про це йдеться у листі, який надійшов на ім’я голови обласної ради Михайла Гайничеру від голови Сучавської повітової ради Кетеліна-Іоана Некіфора. Прийняття такого рішення дозволить збільшити транзитний потенціал обох регіонів, прискорити підписання міжурядової угоди про малий прикордонний рух між Румунією та Україною, визначить можливості щодо відновлення пункту пропуску через державний кордон «Клімеуць – Біла Криниця» та «Ізвоарелє Сучевей – Шепіт».



06.02.2013 11:06

Голова обласної ради здійснив робочу поїздку в Сучаву

Голова обласної ради здійснив робочу поїздку в Сучаву
Голова обласної ради Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку до Сучави (Румунія), де зустрівся з перфектом Сучавського повіту Флоріном Сінеску та головою повітової ради Кетеліном Іоаном Некіфором. В ході зустрічі обговорювались питання транскордонного співробітництва, стан підготовки та реалізації транскордонних проектів в рамках операційної програми «Україна – Румунія - Молдова». У спілкуванні взяв участь Генеральний консул України в Сучаві Василь Боєчко. Голова обласної ради також відвідав Генеральне консульство України в Сучаві, де розглядались питання його взаємодії з Чернівецькою обласною радою.



26.11.2012 16:08

Михайло Гайничеру: «Відкриття пунктів пропуску – вимога часу»

Михайло Гайничеру: «Відкриття пунктів пропуску – вимога часу»
Питання організації малого прикордонного руху стало одним з основних на спільному засіданні Сучавської повітової та Чернівецької обласної рад. Оскільки обмежені можливості для перетину кордону призводять до соціальної напруги у прикордонних районах, учасники засідання наголосили на необхідності спрощення візового режиму та відкриття нових пунктів пропуску через українсько-румунський кордон. На часі питання про відкриття пунктів «Красноїльськ - Вікову де Сус», «Дяківці - Раковець», «Руська - Ульма» для міжнародного сполучення, а також створення необхідних умов для відкриття пунктів пропуску «Біла Криниця - Клімеуць» та «Шепіт – Ізвоареле Сучевей».
«Ці пункти пропуску будуть відкриватись поступово, по мірі їх готовності, - зазначив голова обласної ради Михайло Гайничеру, відповідаючи на запитання журналістів. - Їх відкриття - це вимога часу, оскільки потреба у якнайшвидшому перетині кордону є з обох сторін. Ми є цікавими один для одного з різних точок зору - і з культурної, і з економічної».



26.11.2012 09:52

Михайло ГАЙНИЧЕРУ висловив сподівання, що найближчим часом буде підписано договір про малий прикордонний рух

Михайло ГАЙНИЧЕРУ висловив сподівання, що найближчим часом буде підписано договір про малий прикордонний рух
«Історія взаємин Чернівецької області та Сучавського повіту має багатовікову добру традицію, а події, які мали місце в 2008 та 2012 роках – спільне засідання депутатів Чернівецької обласної та Сучавської повітової ради та засідання голів постійних комісій двох рад – створили ще одну галузь взаємин між нашими регіонами» - зазначив голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ, вітаючи депутатів двох рад на їх другому спільному засіданні у Сучаві.
Він зауважив, що взаємини Чернівців та Сучави є локомотивом розвитку Єврорегіону «Верхній Прут», створення якого вважає одним із спільних досягнень, а за стосунками між Чернівецькою областю та Сучавським повітом слідкують представники інших адміністративно-територіальних одиниць як в Румунії, так і в Україні. Михайло ГАЙНИЧЕРУ висловив сподівання, що громадяни України матимуть можливість безвізового в’їзду на територію країн Європейського Союзу, буде знайдено певне порозуміння і підписано договір про малий прикордонний рух між Румунією і Україною. Голова Чернівецької обласної ради також наголосив, що керівництво нашої держави зробило безпрецедентний крок серед країн СНД, скасувавши для громадян Євросоюзу візи для в’їзду на територію України.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua