Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

06.02.2020 10:17
Чернівецька обласна рада


    відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», керуючись рішенням XV сесії VII скликання Чернівецької обласної ради від 13.09.2017р. №164-15/17 «Про Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжрегіональне співробітництво

Прес-центр

Новини - Міжрегіональне співробітництво

23.04.2015 10:04

Задля поглиблення добросусідських українсько-польських взаємин

Задля поглиблення добросусідських українсько-польських взаємин
Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Ярослав Курко взяв участь у зустрічі керівництва області з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні паном Генриком Літвіном та Генеральним консулом Республіки Польща у Вінниці паном Кшиштофом Свідереком. В ході зустрічі обговорювалось широке коло питань щодо транскордонних та міжрегіональних відносин, окреслювались пріоритетні напрямки поглиблення співпраці між Україною та Республікою Польща. Керівник дипломатичної місії Польщі у Києві цікавився перспективами реформування системи місцевого самоврядування в Україні та процесами децентралізації влади, наголосив на незмінності позиції Польщі щодо цілковитої підтримки курсу Української держави на європейську інтеграцію та захист територіальної цілісності країни від ворожих зазіхань.
Ярослав Курко підкреслив важливість спільних фактів національної історії України та Польщі, у тому числі пов’язаних з батальними подіями, які відбувались на території нинішньої Чернівецької області. Він наголосив на вагомій ролі порівняно малочисельної польської громади у суспільному, науковому, культурному та духовному житті Буковинського краю.



31.03.2015 14:23

Керівники Чернівецької області зустрілись із делегацією Сучавського повіту

Керівники Чернівецької області зустрілись із делегацією Сучавського повіту
Голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зустрілись із делегацією Сучавського повіту на чолі з головою Сучавської повітової ради Кетеліном Іоаном Некіфором та префектом повіту Константіном Гарасімом. Учасники зустрічі обговорити окремі питання транскордонного співробітництва, зокрема, хід реалізації низки проектів у рамках програми співпраці між Україною, Румунією та Молдовою.
Голова обласної ради Михайло Гайничеру відзначив високий рівень співробітництва між Україною і Румунією та посадовими особами двох країн, який дозволяє оперативно та конструктивно вирішувати нагальні проблеми. Голова облради висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч сприятиме предметному інформуванню сторін про стан реалізації різних проектів між Чернівецькою областю і Сучавським повітом та вирішенню практичних проблем у їх втіленні. Він також підкреслив, що проекти, у яких задіяні державні структури та громадські організації прикордонних регіонів, загалом виконуються належним чином та у визначені терміни, але масштабні проекти, зокрема, щодо модернізації двох пунктів перетину українсько-румунського кордону та створення інформаційної системи оповіщення населення про рівень води під час повеней, втілюються не так швидко, але запевнив, що Чернівецька обласна рада та облдержадміністрація роблять все від них залежне, щоб сприяти їх виконанню. Михайло Гайничеру акцентував увагу присутніх також на інших проблемах – йдеться про необхідність налагодження пасажирського залізничного сполучення між Києвом і Бухарестом, оскільки потяг, який курсував між двома столицями, скасували, а також висловив сподівання на підтримку румунської сторони з метою віднайдення можливостей для облаштування автомобільного сполучення Вікова де Сус – Красноїльськ і Дяківці – Герца.



25.03.2015 16:33

У Чернівцях відбувся Міжнародний економічний форум

У Чернівцях відбувся Міжнародний економічний форум
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь у Міжнародному економічному форумі «Актуальні тенденції українсько-румунської транскордонної співпраці», організованому Генеральним консульством Румунії в м.Чернівці, Клубом підприємців Буковини та громадським об’єднанням «Інститут демократизації та розвитку». До участі у Форумі долучилися представники владних структур, підприємці туристичної, лісової, будівельної, сільськогосподарської, ресторанної та інших галузей Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії. Ярослав Курко привітав учасників Форуму та висловив сподівання, що напрацьовані під час зібрання бізнес-ідеї сприятимуть поглибленню прикордонного співробітництва та будуть взаємокорисними для обох регіонів. Нові можливості для мешканців прикордонних територій і перспективи для співпраці представників органів влади та бізнесових кіл відкриє й Угода про місцевий прикордонний рух. За словами Ярослава Курка, місцевій владі Сучавського повіту та Чернівецької області буде над чим працювати, оскільки, сподіваємося, найближчим часом Угода набуде чинності. Про це йтиметься й на зустрічі керівників прикордонних територій, яка відбудеться наприкінці місяця.



11.03.2015 12:09

Михайло Гайничеру запропонував своїм колегам із Закарпаття та Івано-Франківська долучитись до співробітництва в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону

Михайло Гайничеру запропонував своїм колегам із Закарпаття та Івано-Франківська долучитись до співробітництва в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до голів Закарпатської та Івано-Франківської обласних рад із пропозицією розглянути можливість підписання Меморандуму про співробітництво в рамках Стратегії Євросоюзу для Дунайського регіону. Свої підписи під цим документом, метою якого є створення сприятливих умов для зміцнення економічного, науково-технічного, інвестиційного, туристичного та культурного потенціалу українських регіонів шляхом координації їхніх дій в процесі реалізації Стратегії, вже поставили голови Чернівецької та Одеської обласних рад. Поглиблення співпраці у сфері регіональної політики та транскордонного співробітництва визначено серед пріоритетів співпраці між Україною та ЄС, а збалансовані ініціативи українських регіонів можуть відіграти ключову роль у залученні інвестицій та приєднанні до потужних програм ЄС. Михайло Гайничеру запропонував колегам висловити своє бачення співпраці в рамках Стратегії та розглянути можливість підписання зазначеного Меморандуму.



23.02.2015 11:15

Голови Чернівецької та Одеської обласних рад підписали Меморандум про співпрацю

Голови Чернівецької та Одеської обласних рад підписали Меморандум про співпрацю
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у робочій зустрічі з головою Одеської обласної ради Михайлом Шмушковичем та представниками Одеської облради, на якій обговорювались напрямки співпраці в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Керівники представницької влади обох регіонів висловили взаємну зацікавленість у розширенні міжрегіональної співпраці та використанні потенційних можливостей Дунайської стратегії. Йшлось про визначення пріоритетних напрямків співробітництва та підготовку і реалізацію спільних проектів. Обговорювались перспективи співробітництва у сфері охорони довкілля, енергозбереження, раціонального використання природних ресурсів та туристичного потенціалу. Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру висловився за зміну маршруту потягу «Чернівці-Одеса» та забезпечення його руху через територію Молдови, що дозволить скоротити час перебування в дорозі, сприятиме збільшенню потоку туристів та відпочиваючих на території Одеської області та Буковини. Його одеський колега підтримав зазначену пропозицію та висловився за необхідність спільного лобіювання цього питання.



26.08.2014 15:20

Михайло Гайничеру обговорив з румунською делегацією перспективи співробітництва у сфері розвитку туризму

Михайло Гайничеру обговорив з румунською делегацією перспективи співробітництва у сфері розвитку туризму
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з делегацією повіту Нямц (Румунія) для обговорення питань співпраці у сфері туризму і популяризації туристичного потенціалу румунських повітів в Україні та Чернівецької області в Румунії. Румунські фахівці, які працюють у напрямку підготовки та реалізації транскордонних проектів, запросили делегацію Чернівецької області відвідати місто Тульча та ознайомитись з туристичними можливостями регіону. Голова обласної ради висловив зацікавленість у зустрічах з потенційними партнерами та зазначив, що до складу делегації від Чернівецької області будуть включені суб’єкти підприємницької діяльності, які працюють у туристичній сфері. Він висловив сподівання, що заплановані зустрічі будуть взаємно цікавими і корисними.
Румунські гості також презентували проект, реалізація якого дозволить проводити аерофотозйомку будь-яких територій та використовувати отримані дані у картографії, визначенні меж населених пунктів і оптимальних туристичних маршрутів.



01.08.2014 16:45

Чернівецька область та румунський повіт Бистриця-Несеуд розширюють співпрацю

Чернівецька область та румунський повіт Бистриця-Несеуд розширюють співпрацю
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з делегацією повіту Бистриця-Несеуд (Румунія), яку очолив голова повітової ради Еміл Раду Молдован.
Михайло Гайничеру привітав румунських колег у Чернівцях та висловив сподівання на плідну співпрацю між органами влади наших територій, оскільки представники бізнесових та мистецьких кіл вже мають певний досвід результативного співробітництва. Він зауважив, що склад делегації повіту Бистриця-Несеуд дозволяє говорити про можливість розширення зв’язків між населеними пунктами та установами наших територій, розвиток економічних та мистецьких проектів у рамках транскордоного співробітництва.



23.07.2014 15:19

З метою реалізації Програми територіальної співпраці між Україною та Молдовою

З метою реалізації Програми територіальної співпраці між Україною та Молдовою
Сьогодні у Чернівцях відбулося громадське обговорення Програми територіальної співпраці між Республікою Молдова та Україною, що впроваджуватиметься в межах Програми підтримки регіонального співробітництва країн Східного Партнерства. Від України участь у Програмі беруть Вінницька, Одеська та Чернівецька області.
В обговоренні взяли участь посадові особи органів місцевого самоврядування області, представники виконавчої влади, державних і комунальних закладів та громадських організацій. Під час зустрічі йшлося про пріоритети Програми, цілі та механізми територіальної співпраці, що спрямовані на покращення соціально-економічного розвитку територіальних громад в прикордонних регіонах, вирішення спільних транскордонних проблем, а також налагодження більш тісних зв’язків між молоддю в галузі освіти, культури та спорту.
Україна та Молдова можуть скористатися можливістю отримати фінансування Євросоюзу для реалізації тільки спільних проектів, тобто в них мають брати участь як мінімум дві організації: одна з України, інша – з Молдови. Учасниками проекту можуть стати як державні органи влади, установи державної та комунальної форми власності, так і громадські організації. Рішення про те, які саме проекти підтримати, приймає Європейська Комісія на основі висновків незалежних експертів, а їх реалізація триватиме до листопада 2016 року.



23.05.2014 15:21

Голови Новоселицької районної та міської рад побували у Яссах

Голови Новоселицької районної та міської рад побували у Яссах
Голова Новоселицької районної ради Роман Криган разом з міським головою Марією Нікорич здійснили робочу поїздку у м.Ясси (Румунія), де взяли участь у семінарі в рамках реалізації транскордонного проекту «Розробка та управління комплексними міськими планами розвитку».
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, даний проект реалізується райрадою з жовтня 2013 року за участю партнерів: Унгенської міської ради та Інституту будівництва міста від Республіки Молдова, Асоціації «Зона Метрополітане Ясси» від Румунії.
Кінцевою метою проекту є складання перспективного плану соціально-економічного розвитку Новоселицького району.



20.05.2014 16:09

Відбудеться Економічний транскордонний форум

Відбудеться Економічний транскордонний форум
25 і 26 червня 2014 року Асоціація «Єврорегіон Сірет – Прут – Дністер» проведе Економічний транскордонний Форум у м. Белць (Республіка Молдова), в якому візьмуть участь політичні діячі, бізнесмени та приватні підприємці з Румунії, Республіки Молдова, України, Західної Європи та СНД.
Асоціація «Єврорегіон Сірет-Прут-Дністер» об’єднує 25 районних рад з Республіки Молдова, муніципалітет Белць і 3 повітові ради Румунії (Ясси, Прахова і Васлуй).
У минулому році зібрання Економічного транскордонного Форуму відбулося в Яссах (Румунія) і нарахувало понад 400 учасників.



04.04.2014 14:12

Високі представники Румунії та Польщі: «Європа стає ближчою для України»

Високі представники Румунії та Польщі: «Європа стає ближчою для України»
27 березня відбулась робоча зустріч керівництва Сучавського повіту, місцевих органів влади, депутатів та парламентарів Румунії щодо конкретних напрямків поглиблення співпраці з Україною. Вона проходила під патронатом спеціального Представника Уряду Румунії з питань стратегічних економічних проектів та публічної дипломатії сенатора Мірчі Джоане. Ініціативи, висловлені під час зустрічі, були підтримані Послом Польщі в Румунії Мареком Щигелем, який взяв участь у зазначених заходах та виступив разом з сенатором М.Джоане основним їх модератором. Зокрема, відбулася зустріч в Сучавській повітовій раді за участі сенаторів та депутатів Парламенту Румунії з повіту Сучава, примарів прикордонних з Україною румунських міст та комун, представників регіональних інституцій, відповідальних працівників Префектури та депутатів Сучавської повітової ради. Від української сторони у зазначеній зустрічі взяли участь Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру та Генеральний консул України в Сучаві Василь Боєчко.



28.03.2014 16:30

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі щодо перспектив поглиблення транскордонного співробітництва (Більше фото - у розділі ФОТОРЕПОРТАЖІ)

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі щодо перспектив поглиблення транскордонного співробітництва (Більше фото - у розділі ФОТОРЕПОРТАЖІ)
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в заходах, організованих Сучавською повітовою радою та Префектурою Сучавського повіту під патронатом Представника Уряду Румунії з питань стратегічних економічних проектів та публічної дипломатії сенатора Мірчі Джоане. В обговоренні питань транскордонної співпраці та європейських перспектив України взяли участь також Надзвичайний та Повноважний Посол Польщі в Румунії Марек Щігель, Генеральний консул України в Сучаві Василь Боєчко, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, представники дипломатичного корпусу Румунії, депутати Румунського парламенту та Сучавської повітової ради, примарі прикордонних з Україною міст та комун.



20.03.2014 10:39

Сеймик Сілезького воєводства висловив підтримку європейським прагненням України

Сеймик Сілезького воєводства висловив підтримку європейським прагненням України
На ім’я голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру надійшов лист від Маршалека Сілезького воєводства Польщі Мірослава Секули з Резолюцією, прийнятою Сеймиком Воєводства. «Співтовариство Сілезького воєводства: жителі і органи територіального самоврядування регіону прагнуть підтвердити свою солідарність і братерські узи з українським народом у скрутні хвилини, які українське суспільство переживає нині, – йдеться у Резолюції відносно ситуації в Україні. – Ми поважаємо пам’ять тих, хто віддав життя у боротьбі за краще майбутнє України і усіх її жителів. Ми виражаємо глибоку надію, що ця жертва стане початком оновлення і демократичних змін в Україні. Ми підтримуємо європейські прагнення України і створення на берегах Дніпра держави права. Ми сподіваємось на початок реформ і оновлення громадського життя, відповідно до очікувань і сподівань українського суспільства.



16.09.2013 10:41

У Генконсульстві Румунії в Чернівцях обговорили проблеми розвитку туризму в транскордонному регіоні

У Генконсульстві Румунії в Чернівцях обговорили проблеми розвитку туризму в транскордонному регіоні
У Генеральному Консульстві Румунії в Чернівцях відбулась робоча зустріч щодо обговорення проблем в галузі туризму в Чернівецькій області та Сучавському повіті. Захід був ініційований Генеральним Консульством за підтримки Департаменту туризму та екології ОДА. Від Чернівецької обласної ради в зустрічі взяла участь начальник відділу регіонального розвитку та фінансового моніторингу виконавчого апарату Тетяна Татарчук.



09.09.2013 16:13

Чернівецька обласна рада вперше стала експонентом на Міжнародній Карпатській виставці в Жешуві (Польща)

Чернівецька обласна рада вперше стала експонентом на 
Міжнародній Карпатській виставці в Жешуві (Польща)
7-8 вересня делегація Чернівецької обласної ради на чолі з заступником голови обласної ради Валентином Манілічем взяла участь у міжнародному ярмарку-конференції «Форум Альпійсько-Карпатської співпраці» у м. Жешув (Польща). Обласна рада вперше була запрошена в якості експонента для представлення туристичних можливостей Буковини на потужній міжнародній виставці, яка була ключовою подією Форуму. Захід було організовано вдруге Асоціацією Карпатського Єврорегіону Польщі в рамках проекту „Міст Альпійсько-Карпатської співпраці”, який підтримується грантом зі Швейцарії через Швейцарський внесок розширеному Євросоюзу.
На виставці експоненти з десятків європейських країн, включаючи, перш за все, країни Карпатського та Альпійського регіонів, представили свої пропозиції та потенціал. Виставка охопила такі галузі, як туризм, чиста енергетика – на основі відновлювальних та традиційних джерел енергії, потенціал міст, а також регіональна, традиційна та екологічно чиста продукція.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua