Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Пам'ятаємо

Прес-центр

Новини - Пам'ятаємо

07.07.2021 11:55

Буковина пам’ятає…

Буковина пам’ятає…
На початку липня 1941 року Чернівецька область була окупована румуно-німецькими військами. З перших днів окупації в містах та селах Буковини почали в широких масштабах здійснювати пограбування, приниження та вбивства єврейського населення.

Сьогодні на Театральній площі, під час скорботного мітингу, з сумом у серці вшановували пам’ять мільйонів загублених життів.

Також у селі Біла відбулась спільна молитва на місці масового розстрілу євреїв.

Ми пам’ятаємо! Ніколи знову!



06.07.2021 21:39

З нагоди відзначення сумних роковин та вшанування пам’яті жертв Голокосту на території Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука відбулося закладання меморіального знака «Поріг пам’яті»

З нагоди відзначення сумних роковин та вшанування пам’яті жертв Голокосту на території Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука відбулося закладання меморіального знака «Поріг пам’яті»
Цими днями виповнюється 80 років від початку геноциду єврейського населення Буковини. Ці трагічні події часів Другої світової війни були частиною великого злочину, який організували нацистська Німеччина та її колабораціоністи проти європейських євреїв.

З нагоди відзначення сумних роковин та вшанування пам’яті жертв Голокосту на території Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука відбулося закладання меморіального знака «Поріг пам’яті». Поблизу цього місця з 20-х по 60-ті роки минулого століття був розміщений стадіон єврейського спортивного товариства «Маккабі». Впродовж червня 1942 року тут функціонував влаштований румунською адміністрацією пункт збору і сортування чернівецьких євреїв для відправки їх до гетто та таборів Трансністрії.

«Ми пам’ятаємо про жахливі злочини катів, які прийшли на нашу благословенну землю, аби разом із поплічниками вбивати, мордувати та переслідувати представників єврейського народу. Родини видатних буковинців зі світовим ім’ям, таких як Пітер Демант, Пауль Целан та багатьох інших, були незаконно позбавлені місця проживання, а згодом і життя. Весь депутатський корпус Чернівецької обласної ради, вся громада Буковини — всі ми шануємо пам’ять про загиблих, схиляємо голови у скорботі та кажемо: "Ніколи знову, ніколи більше"», — зазначив Михайло Павлюк.



05.07.2021 13:48

7 річниця визволення міст Краматорська та Слов’янська від проросійських терористів

7 річниця визволення міст Краматорська та Слов’янська від проросійських терористів
П’ятого липня 2014 року українські військові витіснили зі Слов'янська та Краматорська бойовиків сепаратистського угруповання ДНР разом із російськими терористами та підняли над містами прапор України.

Проте ми розуміємо, що війна досі триває і від ворога потрібно звільнити ще багато міст.

Ми схиляємо голову в пошані українським воїнам, які поклали своє життя під час проведення Антитерористичної операції.

Честь і слава захисникам, які і сьогодні боронять українську землю від окупантів!



05.07.2021 10:51

80 річниця з моменту страшної трагедії, яка трапилась на залізничному мості у Заліщиках

80 річниця з моменту страшної трагедії, яка трапилась на залізничному мості у Заліщиках
У 1941 році органи НКВС підірвали та скинули у води Дністра залізничні вагони, переповнені в’язнями. Жахіття тих днів назавжди закарбувалось у нас в пам’яті.

Сьогодні про події липня 1941 року нагадують кам’яні хрести на схилах Дністра, поблизу залізничного моста у Заліщиках.

Ми вшановуємо пам’ять безневинно загиблих жертв.

Пам’ятаймо минуле, щоб трагедії не повторилися сьогодні та в майбутньому.



23.06.2021 09:48

Буковинці вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Буковинці вшанували пам’ять жертв війни в Україні
Сьогодні, 22 червня 2021 року біля меморіалу полеглим воїнам в Центральному парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка відбулися заходи до Дня скорботи і пам’яті жертв війни в Україні.

На знак шани та поваги про відважний подвиг воїнів зібралися представники депутатського корпусу, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, члени громадських організацій, ветерани, громадськість.

«Віддаючи шану жертвам страшної війни, мусимо схилити голови і перед тими мужніми воїнами, які зараз своєю кров’ю відстоюють цілісність та незалежність нашої держави на сході України» - зауважив депутат обласної ради Андрій Пуздряк.



22.06.2021 11:37

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
Саме вісімдесят років тому розпочалася німецько-радянська війна. До України вона увірвалася з горем і болем. За перемогу над нацизмом український народ заплатив неймовірно дорогу ціну.

Сьогодні на сході України кращі сини і доньки нашого народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони та нашу свободу.

Вічна пам'ять мільйонам українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Честь і слава живим героям!



04.06.2021 14:59

Діти не вмирають — вони стають янголами та дивляться на нас із небес! Світла пам’ять…

Діти не вмирають — вони стають янголами та дивляться на нас із небес!
Світла пам’ять…
Сьогодні, 4 червня, Україна вперше на державному рівні вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Так, починаючи з 2014 року, від початку бойових дій на сході України, загинуло понад 240 дітей, ще 56 зникли безвісті. При цьому, за даними різних джерел, травми і поранення отримали від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

Представники депутатського корпусу та виконавчого апарату Чернівецької обласної ради висловлюють найщиріші співчуття родинам, які зазнали страшного горя. Ми схиляємо наші голови у скорботі та поділяємо тяжкий біль непоправних втрат.

Діти не вмирають — вони стають янголами та дивляться на нас із небес!
Світла пам’ять…



18.05.2021 10:26

День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар.
Вона мала катастрофічні наслідки.
Це наш спільний біль.

У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю жертв цього комуністичного злочину і відзначаємо його як День боротьби за права кримськотатарського народу.

Окупація Криму - це продовження цієї ж політики. Знаємо і переконані, що Крим - це Україна!



16.05.2021 12:41

Буковинці вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Буковинці вшанували пам’ять жертв політичних репресій
Сьогодні, 16 травня, депутати обласної ради взяли участь та виступили на траурному мітингу, приуроченому до Дня пам’яті жертв політичних репресій, який відбувся в Чернівцях.

Вшанувати пам'ять жертв комуністичних репресій прийшли представники виконавчої та представницької влади краю, духовенства та громадськості Буковини, члени обласного товариства політв’язнів та репресованих.      

Організатор малебеню та траурного мітингу - Обласне товариство політв'язнів та репресованих.



09.05.2021 13:40

«76 років тому відлунали переможні салюти і український народ належить до когорти націй, які зробили вирішальний внесок у спільну перемогу над нацизмом»,-Микола Гуйтор

«76 років тому відлунали переможні салюти і український народ належить до когорти націй, які зробили вирішальний внесок у спільну перемогу над нацизмом»,-Микола Гуйтор
Ніколи знову!

Сьогодні, 9 травня, у День перемоги над нацизмом у Другій світовій на Соборній площі Чернівців жителі міста вшанували пам’ять героїв, які віддали своє життя за те, аби ми з вами жили під мирним небом.

Знаючи, якою великою ціною завойовано перемогу, схилили голови перед священною пам’яттю загиблих та поклали квіти до монументу ветерани війни, громадськість, волонтери та представники місцевої влади, серед них - перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор.



08.05.2021 11:19

Ніколи знову!

Ніколи знову!
Сьогодні ми згадуємо події жахливої війни, яка залишила глибокі, незгоєні рани в історії та сьогоденні українського народу.

8 - 9 травня - День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

76 років тому відлунали останні залпи війни, яка забрала десятки мільйонів життів своїх синів та доньок.

Ми - українці, розуміємо цю велику ціну свободи.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиє життя забрала війна!

Ніколи знову!



26.04.2021 14:23

На скорботному мітингу...

На скорботному мітингу...
Сьогодні, 26 квітня, в день 35-х роковин від дня аварії на Чорнобильській АЕС, відбувся скорботний мітинг та панахида, під час яких вшанували честь та пам’ять героїв-ліквідаторів, які віддали своє життя у нерівній боротьбі зі страшною катастрофою.

Схилити голови в скорботі за тих, хто виконував свій обов’язок задля того, аби 30-ти кілометрова мертва зона навколо Чорнобиля не стала більшою та покласти квіти до пам’ятного знаку прийшли представники релігійної спільноти, громадських організацій та місцевого самоврядування, серед них - депутати Чернівецької обласної ради та заступник голови обласної ради Михайло Павлюк.

Учасники мітингу пригадали моторошні квітневі події 86 року, під дзвін Чорнобиля схилили голови у хвилині мовчання та вшанували пам’ять мужніх ліквідаторів.



26.04.2021 06:28

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише особисто кожного, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише особисто кожного, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству
Трагедія, яка сколихнула не лише Україну, а й увесь світ...

Вже минуло 35 років від того страшного дня, коли стався вибух на Чорнобильській АЕС, а ми і досі відчуваємо наслідки цієї непоправної катастрофи.

25 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС мали експериментально зупинити четвертий енергоблок...

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише особисто кожного, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству.

Ми з великою шаною згадуємо героїчний подвиг ліквідаторів ЧАЕС, які ціною власного життя боролися зі страшною катастрофою. Військові, пожежники, медики та інші першими прийняли на себе удар у цій нерівній боротьбі.

Уклін та щира подяка героям-ліквідаторам!
Вічна та світла пам‘ять тим, для кого цей двобій став останнім!



23.04.2021 14:48

Урочистості з нагоди 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС

Урочистості з нагоди 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС
За дорученням голови обласної ради Олексія Бойка сьогодні, 23 квітня, Почесними грамотами за мужність і професіоналізм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС та з нагоди 35-х роковин аварії на ЧАЕС нагородили героїв, які з честю і гідністю, не шкодуючи свого життя та здоров’я, боролися зі страшною катастрофою.

«Ми усвідомлюємо, ваш неоціненний вклад та особисті ризики задля того, щоб ми мали спокійне життя. Щира вам подяка!» - підкреслив Микола Гуйтор.

Важливо!
25 квітня о 16:00 позаду музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської проведуть театралізоване дійство до 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС.



16.04.2021 12:39

16 квітня у центрі Чернівців відбулась прощальна церемонія із загиблим Героєм України - старшим солдатом Олексієм Мамчієм

16 квітня у центрі Чернівців відбулась прощальна церемонія із загиблим Героєм України - старшим солдатом Олексієм Мамчієм

Схиливши голови в скорботі та провести в останню путь Олексія прийшли рідні, знайомі, побратими та небайдужі чернівчани, серед них представники релігійної спільноти, громадських й ветеранських організацій та місцевого самоврядування.

Участь у церемонії прощання також взяв заступник голови обласної ради Михайло Павлюк та депутати обласної ради.

Олексій Юрійович Мамчій народився 27 червня 1980 року в Чернівцях. Навчався в Чернівецькому професійному машинобудівному ліцеї та в НУ “Львівська політехніка” (інститут інженерної механіки та транспорту).
Проходив військову службу на посаді старшого водія зенітно-ракетного відділення 10-ї огшбр.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua