Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Пам'ятаємо >  З нагоди відзначення сумних роковин та вшанування пам’яті жертв Голокосту на території Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука відбулося закладання меморіального знака «Поріг пам’яті»

Прес-центр

Новини

06.07.2021 21:39

З нагоди відзначення сумних роковин та вшанування пам’яті жертв Голокосту на території Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука відбулося закладання меморіального знака «Поріг пам’яті» |  Пам'ятаємо

Тема новини: Назва теми

Цими днями виповнюється 80 років від початку геноциду єврейського населення Буковини. Ці трагічні події часів Другої світової війни були частиною великого злочину, який організували нацистська Німеччина та її колабораціоністи проти європейських євреїв. 

З нагоди відзначення сумних роковин та вшанування пам’яті жертв Голокосту на території Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука відбулося закладання меморіального знака «Поріг пам’яті». Поблизу цього місця з 20-х по 60-ті роки минулого століття був розміщений стадіон єврейського спортивного товариства «Маккабі». Впродовж червня 1942 року тут функціонував влаштований румунською адміністрацією пункт збору і сортування чернівецьких євреїв для відправки їх до гетто та таборів Трансністрії. 

Автором меморіального символу є відомий німецький митець Гунтер Демніґ. Ініціатором встановлення меморіалу є Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини на чолі з директором Миколою Кушніром. Підготовка до закладення пам’ятного знаку відбулася за організаційної та фінансової підтримки німецько-українського проєкту «80 років трагедії Бабиного Яру» під керівництвом Маттіаса Андре Ріхтера (м. Дюссельдорф). 

У сьогоднішній урочистій церемонії закладання «Порогу пам’яті» взяли участь заступник голови обласної ради Михайло Павлюк, керівництво місцевої виконавчої влади, Надзвичайні та Повноважні Посли Федеративної Республіки Німеччина та Держави Ізраїль в Україні, керівництво міста, представники єврейської громади Чернівецької області, інші офіційні особи, а також гості з закордону. 

«Ми пам’ятаємо про жахливі злочини катів, які прийшли на нашу благословенну землю, аби разом із поплічниками вбивати, мордувати та переслідувати представників єврейського народу. Родини видатних буковинців зі світовим ім’ям, таких як Пітер Демант, Пауль Целан та багатьох інших, були незаконно позбавлені місця проживання, а згодом і життя. Весь депутатський корпус Чернівецької обласної ради, вся громада Буковини — всі ми шануємо пам’ять про загиблих, схиляємо голови у скорботі та кажемо: "Ніколи знову, ніколи більше"», — зазначив Михайло Павлюк.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua