Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Суспільство

Прес-центр

Новини - Суспільство

19.05.2014 11:11

На Буковині відбулася зустріч з представниками Міжнародної організації з міграції

На Буковині відбулася зустріч з представниками Міжнародної організації з міграції
Робоча зустріч з працівниками українського представництва Міжнародної організації з міграції відбулася в Управлінні ДМС України в Чернівецькій області. Організацію представляли фахівці програми удосконалення управління міграційними процесами Юлія Рижих та Лідія Кузменко, міграційників – начальник відділу по роботі з іноземцями та біженцями Едуард Дудкевич.
Йшлося про надання адмінпослуг в межах компетенції ДМС вимушеним переселенцям з АР Крим та південно-східних областей України. Також учасники зустрічі обговорили можливі напрямки співпраці з питань добровільного повернення на батьківщину іноземців та проведення спільних «круглих столів», семінарів і тренінгів з питань реадмісії та адміністративних процедур.



24.04.2014 14:56

У Чернівцях серед іноземців найбільше студентів

У Чернівцях серед іноземців найбільше студентів
За даними Управління ДМС України в Чернівецькій області, в обласному центрі проживає близько 2,4 тисяч іноземців. З них 1342 особи – постійно, 1041 – тимчасово.
Значну частку тих, хто документований посвідкою на тимчасове проживання, складають іноземні студенти. Більшість з них зареєстровані в Першотравневому РВ в м. Чернівцях (838 осіб) та Шевченківському РВ в м. Чернівцях (100 осіб). Один іноземець, який здобуває вищу освіту у Чернівцях, зареєстрований у Садгірському РВ.



09.04.2014 12:31

Кримчани, які змушені залишити півострів, можуть вклеїти фото або відновити втрачений паспорт у будь-якому відділенні Державної міграційної служби

Кримчани, які змушені залишити півострів, можуть вклеїти фото або відновити втрачений паспорт у будь-якому відділенні Державної міграційної служби
У зв’язку з останніми подіями в Автономній Республіці Крим значна кількість українських громадян змушені залишити півострів та переїхати до материкової частини України.
Голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний підписав роз’яснення територіальним органам ДМС стосовно можливості обслуговування з паспортних питань громадян, які зареєстровані в АР Крим та місті Севастополь, за місцем звернення на всій території України. Зокрема йдеться про відновлення втраченого паспорта громадянина України, вклеювання до нього фотографій по досягненню 25- та 45-річного віку, заміну паспорта у зв’язку зі зміною прізвища та з інших причин. Таким чином, зазначені категорії осіб зможуть отримати паспортні послуги у найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.



01.08.2013 11:09

Більше половини дітей шкільного віку вже відпочили у таборах

Більше половини дітей шкільного віку вже відпочили у таборах
Цьогоріч в Чернівецькій області працюватимуть 470 закладів для літнього дитячого оздоровлення та відпочинку, в тому числі 14 стаціонарних позаміських заклади, 405 пришкільних таборів, 11 наметових та 40 – праці та відпочинку. Про це йдеться в інформації про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2013 року, що надійшла в обласну раду з Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА.



13.06.2013 16:57

Більше 60% буковинців вважають себе здоровими

Більше 60% буковинців вважають себе здоровими
61% жителів області оцінює стан свого здоров'я як добрий, майже третина вважає стан свого здоров’я задовільним та 7% – поганим. Такими є результати опитування, проведеного Головним управлінням статистики у Чернівецькій області з метою дослідження питань, пов’язаних із доступністю для населення послуг охорони здоров’я та лікарських препаратів, отримання інформації щодо самооцінки стану здоров’я та рівня захворюваності населення.
Результати опитування свідчать, що хворіли впродовж року 75% буковинців. Серед осіб, які перенесли захворювання, кожний п’ятий мешканець області відзначив їхні негативні довготермінові наслідки, зокрема, 4% повідомили про їхній вплив на повсякденну працездатність, 17% – на життєву активність.



15.11.2011 15:13

На Буковині створено Студентський Парламент

На Буковині створено Студентський Парламент
Заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь в урочистому відкритті Студентського Парламенту Буковини. Метою його створення є сприяння участі студентської молоді Буковини у формуванні та реалізації державної молодіжної політики в регіоні, активізації її громадської активності, налагодження конструктивної та ефективної взаємодії між студентами області та органами державної влади.
Валентин МАНІЛІЧ тепло привітав представників студентства зі створенням поважного представництва, якому належить визначитись із пріоритетами своєї діяльності та працювати для реалізації запланованого. Заступник голови обласної ради наголосив на тому, що обласна представницька влада завжди з особливою увагою та інтересом ставиться до нагальних проблем молоді, пообіцяв парламентарям всебічну підтримку та висловив переконання, що найактивніші з них у майбутньому плідно працюватимуть у складі депутатського корпусу рад різних рівнів.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua